Morgan Johansson varnar för risken med humor i ny påverkanskampanj

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 maj 2022
- Torbjörn Sassersson red.
Morgan Johansson, 15 sep 2021. Foto: SVT Play
Morgan Johansson, 15 sep 2021

ANALYS. Justitie­minister Morgan Johansson och general­direktör Henrik Landerholm på Myndigheten för psyko­logiskt försvar höll i dag en presskonferens om desinformation och cyber­säkerhet samtidigt som ministern och generaldirektören invigde sajten Bliintelurad.se där allmänheten varnas för desinformation och risken med skratt.

Regeringen skriver på sin hemsida att den rådande säker­hetspolitiska situationen innebär en ökad risk för desinformation och man syftar på Ryssland och Ukraina-konflikten. Alla försök till aktiv och yttre påverkan kan utgöra ett hot mot Sveriges demokrati, beslutsfattande och självbestämmande, varnar regeringen.

“Vi ser att Ryssland bedriver påverkanskampanjer på hemmaplan för att rättfärdiga kriget i Ukraina. Samtidigt vet vi att Ryssland använder desinformation som verktyg för att påverka andra. Därför är det viktigt att upplysa vår egen befolkning om vad som pågår och förstå att vi måste vara vaksamma mot alla försök till desinformation och påverkanskampanjer”, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

Regeringen påpekar dock att:

“Hittills har det inte förekommit några större avvikelser av inrapporterade IT-störningar”.

Morgan Johansson föreslår 15 miljoner kronor extra till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för att stärka hanteringen av IT-attacker/incidenter och för att stärka förmågan hos privata och offentliga aktörer i samhället.

Henrik Landerholm. Foto: Regeringskansliet
Henrik Landerholm GD på Myndigheten för psykologiskt försvar. Foto: Regeringskansliet

Henrik Landerholm ser med allvar på humor

Henrik Landerholm, som är generaldirektör på Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF), berättade att MPF har ett särskilt uppdrag från regeringen att skydda Sverige inför valet 2022.

Landerholm tror att befolkningen har en god motståndskraft mot påverkanskampanjer men att främmande makt kan inrikta sig på sårbara grupper i samhället tex personer som tar till sig nyheter på främmande språk och som har låg tillit till samhället.

Henrik Landerholm slog ett slag för den nya sajten Bliintelurad.se som lanserades i veckan. Sajten ska öka befolkningens beredskap och motståndskraft mot otillbörlig informationspåverkan och desinformation.

Jerzy Sarnecki och Morgan Johansson. Bild: Jeander
Farlig satir från Ryssland? Kriminalprofessor Jerzy Sarnecki och justitieminister Morgan Johansson. Bild: Jeander.com (svensk bildkonstnär)

Bibehåll tron på den inhemska makten

Allt kan övervakas, så även misstänkt påverkan genom humor. På det psykologiska försvarets sajt Bliintelurad.se finns sidan “Skratt som kan skada”. Här misstänkliggörs “farlig humor”. Myndigheten skriver att humor, parodi och satir kan användas för att sprida vilseledande information och förlöjliga eller kritisera personer eller åsikter. Memes nämns som ett vanskligt verktyg att se upp för.

Myndigheten för psykologiskt försvar förklarar:

“Memes är bilder, citat och filmer – ofta med humoristiskt innehåll – som sprids på nätet och som skapar igenkänning inom en viss kultur. Memes kan användas för att flytta fokus från en viss fråga, ta över och ändra riktningen i en debatt eller för att stötta en dold agenda.”

“Det finns de som vill få dig att tappa fokus eller vilseleda dig från fakta. Ibland är lättsamt innehåll en täckmantel eller ett rött skynke i en viktig fråga.”

Innehållet på Bliintelurad.se påminner om argumentationsbloggen Skeptikerskolan.se som undertecknad lanserade år 2010. Skillnaden är att Skeptikerskolan lär ut hur en skeptiker kan förkastas medan Bliintelurad.se försöker få dig att tänka som en myndighet vill att du ska tänka.

Varför inte läsa på båda sajterna, så att du inte blir lurad att tro att du fattat något trots att du egentligen blev aktivt påverkad att tro något som avsändaren vill att du ska tänka?

Jag tror det viktigaste att förstå är att MPF:s primära uppdrag egentligen inte är att skydda svenskar från påverkan från främmande makt utan snarare att få svenskarna att bibehålla tron på den inhemska makten och etablerade narrativ.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är lite kul med teckningen på Morgan Johansson och kriminalprofessor Jerzy Sarnecki.

  De tycks gå hand i hand. Och kriminalprofessor Jerzy Sarneckis dotter, Hannah Pollack-Sarnecki, på Totalförsvarets forskningsinstitut, filosoferar här – med stor hjälp av en bild på någon synbarligen riktigt tokig människa:
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/foi-forskaren-om-lastbilsprotesten-freedom-convoy-sweden

  Är detta inte ett manipulativt försök att förlöjliga människomassornas protester? – med dessa patetiska bilder på nå´n tokskalle, som förmodligen filmats någon helt annanstans…?

  Ännu ett uppträdande av denna “auktoritet”:
  https://ng.se/sites/default/files/axe-15.JPG

  För kanske tankarna till Finlands statsminister, en av alla “Young Global Leaders” i WEF:s regi, Sanna Marin:
  https://www.youtube.com/watch?v=l21A3tS6_vs

 • Vilka jobbar våra politiker och MUST FRA FOI SÄPO SAAB DARPA och NATO för? Jo sina anställningar och försvarsindustrier som inte tjänar några pengar på fred och lugna samhällen. Surveillance Capitalism kallas det på Engelska. Dom som styr Bilderberg klubb korruptionen äger dessa bolag inom försvarsindustrier. Dom bygger ett Transhumanism samhälle där man via mikrovågor styr vår hälsa. EU och FN slår larm om att jag och miljoner andra i världen är drabbade av tortyr via dessa teknologier.. våra polisanmälningar vägras sedan att utredas.. journalister tror oss inte när vi berättar. våra medier skriver inte ens om HPM vapen som Polis ihop med militären torterar oss med. http://www.Cyber-Torture.com är larm om oss torterade och teknologin som används att stimulera nerver i våra kroppar på distans. DARPA Brain Initiative ihop med FOI FRA SAAB Bofors och vad dom kallar för “Forskning”. Nazi Mengele satt också och strålande människor.. Signalspaning med FRA Björn Lyrwall. Human Radiation Experiments med Bill Clinton.. Obama Brain Initiative.. Antenner och satelliter och gigahertz är vapensystem men dom flesta tror det endast handlar om telefoni och Internet. TIOB The Internet Of Things samt The Internet Of Bio and Nano Things med RNM Remote Neural Monitoring är vad som pågår bakom kulisserna. Dessa ansvariga terrorister har svikit Svenska folket på sätt dom flesta inte ens kan ana. Morgan sitter lydigt hemma hos Leif GW “visselblåsaren………..” Persson.

 • Det är lite kul med teckningen på Morgan Johansson och kriminalprofessor Jerzy Sarnecki.

  De tycks gå hand i hand. Och kriminalprofessor Jerzy Sarneckis dotter, Hannah Pollack-Sarnecki, på Totalförsvarets forskningsinstitut, filosoferar här – med stor hjälp av en bild på någon synbarligen riktigt tokig människa:
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/foi-forskaren-om-lastbilsprotesten-freedom-convoy-sweden

  Är detta inte ett manipulativt försök att förlöjliga människomassornas protester? - med dessa patetiska bilder på nå´n tokskalle, som förmodligen filmats någon helt annanstans…?

  Ännu ett uppträdande av denna “auktoritet”:
  https://ng.se/sites/default/files/axe-15.JPG

  För kanske tankarna till Finlands statsminister, en av alla “Young Global Leaders” i WEF:s regi, Sanna Marin:
  https://www.youtube.com/watch?v=l21A3tS6_vs

 • Vilka jobbar våra politiker och MUST FRA FOI SÄPO SAAB DARPA och NATO för? Jo sina anställningar och försvarsindustrier som inte tjänar några pengar på fred och lugna samhällen. Surveillance Capitalism kallas det på Engelska. Dom som styr Bilderberg klubb korruptionen äger dessa bolag inom försvarsindustrier. Dom bygger ett Transhumanism samhälle där man via mikrovågor styr vår hälsa. EU och FN slår larm om att jag och miljoner andra i världen är drabbade av tortyr via dessa teknologier.. våra polisanmälningar vägras sedan att utredas.. journalister tror oss inte när vi berättar. våra medier skriver inte ens om HPM vapen som Polis ihop med militären torterar oss med. http://www.Cyber-Torture.com är larm om oss torterade och teknologin som används att stimulera nerver i våra kroppar på distans. DARPA Brain Initiative ihop med FOI FRA SAAB Bofors och vad dom kallar för “Forskning”. Nazi Mengele satt också och strålande människor.. Signalspaning med FRA Björn Lyrwall. Human Radiation Experiments med Bill Clinton.. Obama Brain Initiative.. Antenner och satelliter och gigahertz är vapensystem men dom flesta tror det endast handlar om telefoni och Internet. TIOB The Internet Of Things samt The Internet Of Bio and Nano Things med RNM Remote Neural Monitoring är vad som pågår bakom kulisserna. Dessa ansvariga terrorister har svikit Svenska folket på sätt dom flesta inte ens kan ana. Morgan sitter lydigt hemma hos Leif GW “visselblåsaren………..” Persson.

 • Vilka fruktansvärda samhällsförstörare dessa människor är. Det börjar likna DDR det här med sossars politik. Humor, satir och sanningen är numera ett hot mot regimen. Gör som jag…byt parti till SD det enda parti som vill ändra på den förda politiken. Alla andra vill köra på i samma hjulspår.

 • Vilka fruktansvärda samhällsförstörare dessa människor är. Det börjar likna DDR det här med sossars politik. Humor, satir och sanningen är numera ett hot mot regimen. Gör som jag…byt parti till SD det enda parti som vill ändra på den förda politiken. Alla andra vill köra på i samma hjulspår.

 • Denna WEF maffia är ju väldigt måna om vår säkerhet och måste därför ta fram vaxxiner en masse. Nu är ju deras program ett avfolkningsprogram med allt vad det betyder. Men varför inte då låta naturen ha sin gång eftersom den gratis tar bort en del folk?
  Ordet “vår” kan ju dubbeltydas här – tänkte inte på det.

 • Denna WEF maffia är ju väldigt måna om vår säkerhet och måste därför ta fram vaxxiner en masse. Nu är ju deras program ett avfolkningsprogram med allt vad det betyder. Men varför inte då låta naturen ha sin gång eftersom den gratis tar bort en del folk?
  Ordet “vår” kan ju dubbeltydas här – tänkte inte på det.

 • Det man egentligen säger är att lyssna aldrig på något annat än våra lögner. Och om du gör det, tro inte på dom. Orsaken till du inte ska lyssna och är allt detta som inte kommer från oss är falskt och ont.

 • Det man egentligen säger är att lyssna aldrig på något annat än våra lögner. Och om du gör det, tro inte på dom. Orsaken till du inte ska lyssna och är allt detta som inte kommer från oss är falskt och ont.

 • Kan man tänka sig att politiker av sozzetyp kommer att drunkna i sitt eget träsk bestående av bidragsparasiterande oavsättliga tjänstemän? Vad gör dessa när det näringsrika blodet plötsligt tynar, upplöses i tomma intet. Drager dom med sig politikerna i fallet.

 • Det är inte 1 April nu Torbjörn

  Jag kunde inte låta bli att få skrattanfall för Morgan och Henrik framstår som humor befriade.

  Minns väl att 1 April så släppte man på restriktionerna eller hur?

  Jag tänkte hela pandemin är ett 1 april skämt.

  Nu måste jag skratta igen åt Henrik och Morgan de är så skämtsamma pöjkar…

 • Kan man tänka sig att politiker av sozzetyp kommer att drunkna i sitt eget träsk bestående av bidragsparasiterande oavsättliga tjänstemän? Vad gör dessa när det näringsrika blodet plötsligt tynar, upplöses i tomma intet. Drager dom med sig politikerna i fallet.

 • Det är inte 1 April nu Torbjörn

  Jag kunde inte låta bli att få skrattanfall för Morgan och Henrik framstår som humor befriade.

  Minns väl att 1 April så släppte man på restriktionerna eller hur?

  Jag tänkte hela pandemin är ett 1 april skämt.

  Nu måste jag skratta igen åt Henrik och Morgan de är så skämtsamma pöjkar…

 • Religionslära

  Taoism – Shit happens
  Hare Krishna – Shit happens rama rama ding ding
  Hinduism – This shit happened before
  Islam – If shit happens, turn to Mecka
  Zen – What is the sound of shit happening?
  Buddhism – When shit happens, is it really shit?
  Confucianism – Confucias say, “Shit happens”
  7th day Adventist – Shit happends on Saturday
  Protestantism – Shit wont happen if I Work harder
  Catholicism – If shit happens I deserve it
  Jehovah’s Witness – Knock, knock, “Shit happens”
  Unitarian – What is this shit
  Mormon – Shit happens again and again and again…
  Judaism – Why does this shit always happen to me?
  Rastafarianism – Lets smoke this shit.
  Covidian Cult – Build Shit Back Better and Flat Curve Happens
  Sveriges Riksdag och Regering – Shit happens, it is normal and it is not funny!

  “I know you’re out there. I can feel you now. I know that you’re afraid. You’re afraid of us. You’re afraid of change. I don’t know the future. I didn’t come here to tell you how this is going to end. I came here to tell you how it’s going to begin. I’m going to hang up this phone, and then I’m going to show these people what you don’t want them to see. I’m going to show them a world without you, a world without rules and controls, without borders or boundaries, a world where anything is possible. Where we go from there, is a choice I leave to you.”.

  – NEO, THE MATRIX

  • Tack för detta utmärkta sammandrag. Fast det tar nog ett antal genomgångar av spektaklet innan det dyker upp hos de berörda. Allt gott.

 • Det är patetiskt hur nutidens svenska makthavare uppträder i jämförelse med hur det var när jag var barn på sextiotalet.

  Då fanns det ännu gott om plats för humor och gemytlig samtalande ton.

  En god vän till min familj var en högt uppsatt politiker och riksdagsman. Han lyssnade på människor i vårt samhälle och han var som folk.

  Nu uppträder politikens ledare omgivna med svenska flaggor (som de skymfar med varje handling de utför), livvakter som motar bort varje medborgare som ställer raka frågor och ständigt gravallvarliga. De besöker World Economic Forums enormt elitistiska sammankomster och Bilderberggruppens lobbingmöten, men fjärmar sig från varje vanlig svensk.

  Fy fan!!!

  • Pratade just idag om detta….
   Vi kom fram till att Björnes Magasin har förstört rätt mycket – mer än vad man skulle kunna tro….;)
   (detsamma skulle kunna sägas om hela 60-tals perioden som började bra men nu slutar i total kollaps….nästa paradigm är redan på ingång)

   https://www.youtube.com/watch?v=t11m8skLZDs
   Statsministern Tage Erlander berättar en rolig historia för Lennart Hyland

 • Nu är alltså det inte önskvärt längre – från myndighetshåll – att svenskar inhämtar information från andra språk än svenska:

  “Henrik Landerholm, generaldirektör på Myndigheten för psykologiskt försvar, berättade att myndigheten har ett särskilt uppdrag från regeringen att skydda Sverige inför valet. Han konstaterade att den svenska befolkningen har en god motståndskraft mot påverkanskampanjer men att främmande makt framför allt inriktar sig på sårbara grupper i samhället. Det kan till exempel handla om de som tar till sig nyheter på andra språk än svenska och personer som har låg tillit till samhället.”
  https://www.regeringen.se/artiklar/2022/05/okad-beredskap-och-motstandskraft-mot-desinformation/

  Sålunda talade alltså Regeringskansliet (för att låna ett uttryck av Friedrich Nietzsche). 
  Kanske kommer snart även ett dekret eller någon bulla som föreskriver att all information skall inhämtas från statsfinansierad Likströmsmedia och enbart därifrån…?

  • “främmande makt framför allt inriktar sig på sårbara grupper i samhället”

   Han måste väl mena att Bilderberg och WEF påverkar politikerna, eller?

   • Det betyder på orwellska rädslan finns att sanningen kan nå ut till resursstarka grupper i samhället, och det vill man inte.

    Här trollar man på flera nivåer. Man tillskriver den farliga sanningen en yttre gemensamma uppdiktad fiende samt skuldbelägger de aktörer som vill främja sanningen och till sist en instruktion till de redan erövrade hjärntvättade massorna hur de ska blunda för sanningen samt respondera på den samma så att status quo upprätthålls.

 • Regeringen och Bonniermedia är de som står för desinformationen. De citerar i regel ordagrant den olagliga, av USA framkuppade Kiev-regimens krigspropaganda. Media bedriver alltför ofta ensidig propaganda istället för saklig rapportering och objektiva analyser om konflikten Ukraina/USA/NATO/EU å ena sidan och Ryssland å den andra sidan..

  1928 kom det ut en bok som hette ”Falsehood in Wartime”, med undertiteln: ”Propaganda Lies Of the First World War”, av brittiske parlamentsledamoten Arthur Ponsonby.
   
  Citat från nämnda bok som i högsta grad är aktuella: ”Falsehood is a recognized and extremely useful weapon in warfare. You must have intellectual lies for intellectual people and crude lies for popolar consumption..In war-time, failure to lie is negligence, the doubting of a lie a misdemeanour, the declaration of the truth a crime”.

  • Jo, enligt svenska regim-media så har alltså inte ukrainsk militär beskjutit Luhansk och Donetsk sedan 2014 med ca 14.000 döda som resultat? Det är alltså bara ett av exemplen på “rysk propaganda” som ju dessutom är helt sant men ska undanhållas folket enligt regimen i Sverige. Säger du sanningen att CO2 inte påverkar klimatet blir du brännmärkt och sedan har vi vaccinationsbluffen som regimen drivit i åratal trots att det för länge sedan avslöjats som ett gigantiskt bedrägeri. Det är så mycket som regimen och fulmedia ljuger om för folket att en hel roman kunde skrivas om det…Invandringen, kriminaliteten, den usla ekonomin, Covid-skojet, klimatbluffen m m….Morgan Johansson, ett av diktaturens kreatur! En riktigt vidrig typ enligt de som känner till honom…

 • Jag har svenska som femte språk,har nån lust och förklara för mig vad “Myndigheten för psyko­logiskt försvar” är för nånting?

 • Lite kul att se hur dom här universalpolitikerna dansar runt i myndigheter o departement.
  Funkar perfekt eftersom dom saknar
  utbildning o är lika värdelösa på allt
  utifrån folkets perspektiv. Men lyder villigt o står i på jobbet. Härligt..
  kanske kan vi i nästa generation politiker finna spår av bildning när dom
  engagerar sig i något.

  Hittade bara ordet förvirrat för att beskriva läget på svenska.
  På göingemål finns dock “bönnalöst”
  Icke att förväxla med “bottenlöst” som bara när halvvägs..
  Farsartat i vilket fall

  LeiB

 • Jag förutsåg att den nya myndigheten, Myndigheten för psyko­logiskt försvar, skulle attackera humor redan när jag fick kännedom om att den skulle inrättas.

  Här ser ni prov på humor som nog är en tagg i ögat på diktaturens kreatur. Det är rätt träffande, tror jag. 🙂 🙂 🙂
  Kolla i kommentarsfältet till den här i övrigt något torra artikeln om multisexualitet! Det är jag som skriver under signaturen “Savalle”:

  https://newsvoice.se/2020/02/snart-kommer-skelleftea-pride-9-till-15-februari-2020/

  • Ett tillägg:

   Tråkigt att artikeln “Bitte Assarmo: Farväl Morgan – jag hoppas jag slipper se dig som minister igen”, som publicerats på Newsvoice den 11 oktober 2022 kl 12:26, inte ger utrymme för kommentarer!Kanske kan redaktören ändra det – eller åtminstone ge en förklaring till detta undantag, som hittills i regel endast gällt artiklar publicerade av regeringens egen siffertrollande statistik-spindoktor, dr. Hedi Bel Habib.

   Det skulle verkligen vara intressant att få ta del av läsarnas reaktion på den här ledande politikerns handlingar och utsagor.

 • Är det ngn som förstår hur illa ställt det är med dessa sk individer; oja alla på detta forumet iallafall är jag säker på,, att ha ngt emot humor är som att ha ngt emot livet självt. Hur långt kan galenskapen gå hos ett fåtal, this is the kvitto hehe

  • Du är helt inne på rätt spår. Den själsliga dimension handlar om frekvenser och humor är en mycket hög frekvens. Socialism närmar sig frekvensen för planeten som materia som är 7,8Hz. Hur mycket humor har materia? >Walter Russel, Nicola Tesla.

   • För tillf motsvarande 7,8 hz kanske, men det ökas om inte virrpannorna får mer utrymme. Jo men det är alltid ett intressant perspektiv, vårt själsliga och andliga samspel med Moder Jord. Att humor har hög energi är en bra poäng, likaså att antihumorister är långsiktigt livsfarliga, inte bara för oss normala utan även för planeten, är min förmodan. Om vårt syfte här på jorden är att leva i harmoni med planeten och utveckla oss positivt, också innebär att ha roligt (utan vulgär’humor’ på andras bekostnad) ie vara högfrekventa
    s a s och mår fint av det så gissar jag jorden också mår tiptop och utvecklas tillsammans med oss. Därför jo är nog förbudsivrarna leathal destructors

 • Religionslära

  Taoism – Shit happens
  Hare Krishna – Shit happens rama rama ding ding
  Hinduism – This shit happened before
  Islam – If shit happens, turn to Mecka
  Zen – What is the sound of shit happening?
  Buddhism – When shit happens, is it really shit?
  Confucianism – Confucias say, “Shit happens”
  7th day Adventist – Shit happends on Saturday
  Protestantism – Shit wont happen if I Work harder
  Catholicism – If shit happens I deserve it
  Jehovah’s Witness – Knock, knock, “Shit happens”
  Unitarian – What is this shit
  Mormon – Shit happens again and again and again…
  Judaism – Why does this shit always happen to me?
  Rastafarianism – Lets smoke this shit.
  Covidian Cult – Build Shit Back Better and Flat Curve Happens
  Sveriges Riksdag och Regering – Shit happens, it is normal and it is not funny!

  “I know you’re out there. I can feel you now. I know that you’re afraid. You’re afraid of us. You’re afraid of change. I don’t know the future. I didn’t come here to tell you how this is going to end. I came here to tell you how it’s going to begin. I’m going to hang up this phone, and then I’m going to show these people what you don’t want them to see. I’m going to show them a world without you, a world without rules and controls, without borders or boundaries, a world where anything is possible. Where we go from there, is a choice I leave to you.”.

  – NEO, THE MATRIX

  • Tack för detta utmärkta sammandrag. Fast det tar nog ett antal genomgångar av spektaklet innan det dyker upp hos de berörda. Allt gott.

 • Det är patetiskt hur nutidens svenska makthavare uppträder i jämförelse med hur det var när jag var barn på sextiotalet.

  Då fanns det ännu gott om plats för humor och gemytlig samtalande ton.

  En god vän till min familj var en högt uppsatt politiker och riksdagsman. Han lyssnade på människor i vårt samhälle och han var som folk.

  Nu uppträder politikens ledare omgivna med svenska flaggor (som de skymfar med varje handling de utför), livvakter som motar bort varje medborgare som ställer raka frågor och ständigt gravallvarliga. De besöker World Economic Forums enormt elitistiska sammankomster och Bilderberggruppens lobbingmöten, men fjärmar sig från varje vanlig svensk.

  Fy fan!!!

  • Pratade just idag om detta….
   Vi kom fram till att Björnes Magasin har förstört rätt mycket – mer än vad man skulle kunna tro….;)
   (detsamma skulle kunna sägas om hela 60-tals perioden som började bra men nu slutar i total kollaps….nästa paradigm är redan på ingång)

   https://www.youtube.com/watch?v=t11m8skLZDs
   Statsministern Tage Erlander berättar en rolig historia för Lennart Hyland

 • Nu är alltså det inte önskvärt längre – från myndighetshåll – att svenskar inhämtar information från andra språk än svenska:

  “Henrik Landerholm, generaldirektör på Myndigheten för psykologiskt försvar, berättade att myndigheten har ett särskilt uppdrag från regeringen att skydda Sverige inför valet. Han konstaterade att den svenska befolkningen har en god motståndskraft mot påverkanskampanjer men att främmande makt framför allt inriktar sig på sårbara grupper i samhället. Det kan till exempel handla om de som tar till sig nyheter på andra språk än svenska och personer som har låg tillit till samhället.”
  https://www.regeringen.se/artiklar/2022/05/okad-beredskap-och-motstandskraft-mot-desinformation/

  Sålunda talade alltså Regeringskansliet (för att låna ett uttryck av Friedrich Nietzsche). 
  Kanske kommer snart även ett dekret eller någon bulla som föreskriver att all information skall inhämtas från statsfinansierad Likströmsmedia och enbart därifrån…?

  • “främmande makt framför allt inriktar sig på sårbara grupper i samhället”

   Han måste väl mena att Bilderberg och WEF påverkar politikerna, eller?

   • Det betyder på orwellska rädslan finns att sanningen kan nå ut till resursstarka grupper i samhället, och det vill man inte.

    Här trollar man på flera nivåer. Man tillskriver den farliga sanningen en yttre gemensamma uppdiktad fiende samt skuldbelägger de aktörer som vill främja sanningen och till sist en instruktion till de redan erövrade hjärntvättade massorna hur de ska blunda för sanningen samt respondera på den samma så att status quo upprätthålls.

 • Regeringen och Bonniermedia är de som står för desinformationen. De citerar i regel ordagrant den olagliga, av USA framkuppade Kiev-regimens krigspropaganda. Media bedriver alltför ofta ensidig propaganda istället för saklig rapportering och objektiva analyser om konflikten Ukraina/USA/NATO/EU å ena sidan och Ryssland å den andra sidan..

  1928 kom det ut en bok som hette “Falsehood in Wartime”, med undertiteln: “Propaganda Lies Of the First World War”, av brittiske parlamentsledamoten Arthur Ponsonby.
   
  Citat från nämnda bok som i högsta grad är aktuella: “Falsehood is a recognized and extremely useful weapon in warfare. You must have intellectual lies for intellectual people and crude lies for popolar consumption..In war-time, failure to lie is negligence, the doubting of a lie a misdemeanour, the declaration of the truth a crime”.

  • Jo, enligt svenska regim-media så har alltså inte ukrainsk militär beskjutit Luhansk och Donetsk sedan 2014 med ca 14.000 döda som resultat? Det är alltså bara ett av exemplen på “rysk propaganda” som ju dessutom är helt sant men ska undanhållas folket enligt regimen i Sverige. Säger du sanningen att CO2 inte påverkar klimatet blir du brännmärkt och sedan har vi vaccinationsbluffen som regimen drivit i åratal trots att det för länge sedan avslöjats som ett gigantiskt bedrägeri. Det är så mycket som regimen och fulmedia ljuger om för folket att en hel roman kunde skrivas om det…Invandringen, kriminaliteten, den usla ekonomin, Covid-skojet, klimatbluffen m m….Morgan Johansson, ett av diktaturens kreatur! En riktigt vidrig typ enligt de som känner till honom…

 • Jag har svenska som femte språk,har nån lust och förklara för mig vad “Myndigheten för psyko­logiskt försvar” är för nånting?

 • Lite kul att se hur dom här universalpolitikerna dansar runt i myndigheter o departement.
  Funkar perfekt eftersom dom saknar
  utbildning o är lika värdelösa på allt
  utifrån folkets perspektiv. Men lyder villigt o står i på jobbet. Härligt..
  kanske kan vi i nästa generation politiker finna spår av bildning när dom
  engagerar sig i något.

  Hittade bara ordet förvirrat för att beskriva läget på svenska.
  På göingemål finns dock “bönnalöst”
  Icke att förväxla med “bottenlöst” som bara när halvvägs..
  Farsartat i vilket fall

  LeiB

 • Jag förutsåg att den nya myndigheten, Myndigheten för psyko­logiskt försvar, skulle attackera humor redan när jag fick kännedom om att den skulle inrättas.

  Här ser ni prov på humor som nog är en tagg i ögat på diktaturens kreatur. Det är rätt träffande, tror jag. 🙂 🙂 🙂
  Kolla i kommentarsfältet till den här i övrigt något torra artikeln om multisexualitet! Det är jag som skriver under signaturen “Savalle”:

  https://newsvoice.se/2020/02/snart-kommer-skelleftea-pride-9-till-15-februari-2020/

  • Ett tillägg:

   Tråkigt att artikeln “Bitte Assarmo: Farväl Morgan – jag hoppas jag slipper se dig som minister igen”, som publicerats på Newsvoice den 11 oktober 2022 kl 12:26, inte ger utrymme för kommentarer!Kanske kan redaktören ändra det – eller åtminstone ge en förklaring till detta undantag, som hittills i regel endast gällt artiklar publicerade av regeringens egen siffertrollande statistik-spindoktor, dr. Hedi Bel Habib.

   Det skulle verkligen vara intressant att få ta del av läsarnas reaktion på den här ledande politikerns handlingar och utsagor.

 • Är det ngn som förstår hur illa ställt det är med dessa sk individer; oja alla på detta forumet iallafall är jag säker på,, att ha ngt emot humor är som att ha ngt emot livet självt. Hur långt kan galenskapen gå hos ett fåtal, this is the kvitto hehe

  • Du är helt inne på rätt spår. Den själsliga dimension handlar om frekvenser och humor är en mycket hög frekvens. Socialism närmar sig frekvensen för planeten som materia som är 7,8Hz. Hur mycket humor har materia? >Walter Russel, Nicola Tesla.

   • För tillf motsvarande 7,8 hz kanske, men det ökas om inte virrpannorna får mer utrymme. Jo men det är alltid ett intressant perspektiv, vårt själsliga och andliga samspel med Moder Jord. Att humor har hög energi är en bra poäng, likaså att antihumorister är långsiktigt livsfarliga, inte bara för oss normala utan även för planeten, är min förmodan. Om vårt syfte här på jorden är att leva i harmoni med planeten och utveckla oss positivt, också innebär att ha roligt (utan vulgär’humor’ på andras bekostnad) ie vara högfrekventa
    s a s och mår fint av det så gissar jag jorden också mår tiptop och utvecklas tillsammans med oss. Därför jo är nog förbudsivrarna leathal destructors

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *