Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Fauci medger att covid-19-vacciner inte skyddar “överdrivet bra” – Naturlig immunitet överlägset bättre

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juli 2022
- NewsVoice redaktion
Anthony Fauci. Foto: usatoday.com
Anthony Fauci.

Vita husets covid-19-rådgivare Anthony Fauci medgav i förra veckan att covid-19-vacciner inte skyddar “överdrivet bra” mot viruset. En ny studie visar att naturlig immunitet efter en genomgången covid-19-infektion istället ger ett överlägset skydd mot viruset jämfört med vacciner.

Fauci sa till Neil Cavuto på Fox News att covidvaccinerna inte skyddar alltför bra, men han vidhåller ändå att de skyddar ganska bra mot allvarlig sjukdom som leder till sjukhusvistelse och död.

Fauci har en stark tilltro till vacciner och säger att han känner sig säker på att vaccinationerna spelade en viktig roll i att skydda honom från att utveckla en allvarlig form av Covid-19 efter att han vaccinerats mot just Covid-19.

Naturlig immunitet ger ett överlägset skydd

En ny studie från Qatar visar samtidigt att naturlig immunitet hos ovaccinerade, alltså en immunitet förvärvad tack vare en genomgången Covid-19-infektion, ger ett överlägset skydd mot viruset och allvarlig eller dödlig sjukdom jämfört med covidvacciner.

Effektiviteten av primär infektion mot allvarlig, kritisk eller dödlig Covid-19-återinfektion låg på hela 97,3% oavsett covidvariant, meddelar dr Laith Abu-Raddad vid Weill Cornell Medicine i Qatar.

Forskarna noterade också att både naturlig och artificiell immunitet som ges via vacciner avtar med tiden. Trots det hade ovaccinerade personer som tidigare varit smittade med Covid-19, bara hälften så stor risk att drabbas av återinfektion jämfört med de som vaccinerats.

Text: NewsVoice

Källor

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq