Varför det är viktigt att du lär dig grunderna innan du handlar med kryptovaluta

publicerad 21 juli 2022
- Extern skribent
Handla med kryptovaluta. Foto: The Digital Artist Licens: Pixabay
Handla med kryptovaluta. Foto: The Digital Artist Licens: Pixabay
Handla med kryptovaluta. Foto: The Digital Artist Licens: Pixabay

Känner du till vad kryptovaluta är? Inte? Då är det dags att du utbildar dig lite inom ett av det förra årtiondets hetaste ämne. Det finns en hel del saker du bör känna till om , och det av bra anledningar.

Tänk om kryptovalutan plötsligt blir världens primära valuta, vad gör du då? Då måste du helt plötsligt slå om till något du inte känner till, vilket kan vara både jobbigt och läskigt.

Utöver detta finns det många andra anledningar till att lära sig grunderna inom kryptobranschen, och du kommer snabbt märka att det faktiskt är ganska roligt.

3 anledningar till att du borde lära dig grunderna innan du ger dig in i branschen

Följande är exempel på viktiga anledningar:

Kryptovalutan kan vara framtidens valuta

Det är inte omöjligt att kryptovalutan blir framtidens valuta, eller åtminstone får en mer framträdande roll än vad den har i dagens samhälle. Om så är troligt lämnar vi osagt, men det går heller inte att förneka att möjligheten finns.

Detta är en stark anledning till varför det kan vara en bra idé att du lär dig grunderna. På så sätt slipper du hålla på med det i framtiden, och kan istället göra en snabb omställning till ett nytt monetärt system. Även efter att ha lärt sig grunderna är det bättre att investera i en nybörjarvänlig plattform som Bitcoin Up. Handelsverktyget kommer sedan att ansluta dig till pålitliga mäklare.

Du riskerar att hamna efter

Om du inte lär dig grunderna riskerar du helt enkelt att hamna efter. Detta kan innebära att du missar möjligheter, eller att du helt enkelt inte kan hänga med i din umgängeskrets diskussioner. Oavsett vad kan det därmed vara en bra idé att slipa lite på din kunskap och färdigheter inom kryptobranschen.

Du vill kunna hänga med i de diskussioner du deltar i, eller hur? Och du vill heller inte missa möjligheter som kan uppenbara sig från tomma intet. Se till att ta del av den information som finns tillgänglig online, och utbilda dig inom ett ämne som förmodligen är här för att stanna.

Det skadar inte att bredda sitt perspektiv

Det skadar aldrig att bredda sitt perspektiv, eller hur? Det har du säkerligen lagt märke till vid andra tillfällen i livet, och är något du förmodligen har blivit tillsagd av dina nära och kära under din uppväxt.

Vad gäller kryptovalutor är detta absolut ett bra ämne att inkludera i din kunskap, och det är även väldigt roligt, vilket gör att det snarare är ett nöje att lära sig grunderna, snarare än en börda.

3 saker du bör känna till

Nedan är exempel på saker som du bör känna till:

1. Vad en kryptovaluta är för något

Det första du bör känna till är självklart vad en kryptovaluta är för något, men även hur den fungerar. Vi vet att detta kan kännas överväldigande till en början, inte minst om du inte är teknikintresserad. Men oroa dig inte. När du väl har tagit dig förbi det första hindret av att komma igång med processen, kommer du snabbt märka att det både är roligt och relativt enkelt att lära sig grunderna.

2. Vad som särskiljer den från en fiatvaluta

Du bör även känna till vad det är som särskiljer en kryptovaluta från en fiatvaluta, annars kommer du att få svårt att förstå varför de existerar. Det finns en hel del viktiga skillnader, exempelvis att kryptovalutor är decentraliserade, medan fiatvalutan är centraliserad.

Utöver detta bör du känna till att kryptovalutan förlitar sig mer på teknik och fristående system, medan fiatvalutan drivs och regleras av myndigheter och regeringar runt om i världen.

Ju fler skillnader och likheter du hittar, desto bättre förståelse får du för kryptovalutan som helhet.

3. Lagar och regler

Det här är en av de allra viktigaste punkterna. Du bör känna till att kryptovaluta är förbjudet inom vissa länder och regioner, och att det finns restriktioner och begränsningar i andra. På så sätt kan du undvika många tråkiga situationer som kan få katastrofala följder.

Du måste även känna till att vinster som du gör på kryptovaluta måste beskattas. Inom Sveriges gränser är det Skatteverket som har hand om detta, och det finns bra information på deras hemsida som beskriver hur detta går till för just dig. Om du inte hittar rätt information går det även att kontakta dem, något vi rekommenderar att du gör.

Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Vet inte NewsVoice om att de ”decentraliserade och okontrollerbara” kyptovalutorna ingår som en avgörande del i det kommande globala transhumanistiska kontrollsystemet?

    En av de som har forskat mest och bäst i detta är Alison McDowell. Lär mer om detta i till exempel hennes video ”DIGITAL EMPIRE: The War on Humanity and Natural Life” som finns här: https://odysee.com/@Argusfest:b/Alison_Nano:e

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *