Bill Gates finansierar Aadhaar-projektet – Världens största digitala ID-databas med 1,4 miljarder indier

publicerad 2 september 2022
- Gästskribent
Bill Gates och multimiljardären Nandar Nilekani. Licens: Wikimedia Commons

ANALYS. För tio år sedan inledde Indiens regering vad som har kallats “världens största sociala experiment”: [172]. att 2022 registrera 1,4 miljarder människor i den största biometriska identifieringsdatabasen som någonsin byggts upp.

Text: Lennart Fröderberg | texten kommer från Fröderbergs kommande bok

Projektet – som innebar att man inom loppet av några år skulle skanna iris och ta fingeravtryck av hela den indiska befolkningen, registrera deras biometriska uppgifter i en centraliserad databas och ge dem ett 12-siffrigt identitetsnummer som kunde användas för att bevisa att man var bosatt och få tillgång till statliga tjänster – innebar en otrolig samhällelig, rättslig och teknisk utmaning.

Det är därför ingen överraskning att den person som togs in som chefsarkitekt för Aadhaar-projektet när det lanserades – Nandan Nilekani, medgrundare av det indiska multinationella företaget Infosys – också är en långvarig vän till Bill Gates och partner [173]. med Bill och Melinda Gates i ett “filantropiskt” företag som heter Co-Impact, som stöder “initiativ för att ta itu med stora sociala utmaningar i stor skala”.

Nandan Nilekanis engagemang i Aadhaar har till och med gjort honom till en av Gates “hjältar” [174]. som presenteras i en snygg videopromotion [175]. som producerats av Bill and Melinda Gates Foundation.

Bill Gates:

“Min vän Nandan Nilekani är en av Indiens mest kända entreprenörer. Han ledde skapandet av världens största biometriska ID-system. Nu arbetar han för att främja sin plattform för att förbättra livet för världens fattigaste människor.”

“Det finns mer än en miljard människor runt om i världen som inte har någon form av ID. Man kan inte göra någonting i livet utan ID eftersom människor är mobila, de är migranter. Och vart de än går, oavsett om de vill ha ett jobb, om de vill gå ombord på ett tåg, om de vill ha ett bankkonto eller en mobiluppkoppling, om de inte har något sätt att bevisa vem de är, får de helt enkelt inte tillgång till dessa tjänster. Så vår utmaning var hur vi kan ge en miljard människor, av vilka många inte har något födelsebevis, ett ID-kort.”

“Aadhaar är världens största digitala ID-system och bygger helt och hållet på biometri för att säkerställa unikhet. Vår registrering var mycket enkel: namn, adress, födelsedatum, kön, e-post-ID och telefonnummer om du vill, samt biometri. De tio fingeravtrycken från båda händerna, iris från båda ögonen och ett fotografi. Och om några dagar kommer han att få sitt Aadhaar-nummer med posten. Och det är så en miljard människor har fått sina ID-handlingar.” [176]

Bill Gates har personligen berömt Aadhar-systemet som “en enorm tillgång för Indien”. Frågan är om det är en tillgång för den indiska befolkningen, det visar sig…

Bill Gates:

“Aadhaar är en enorm tillgång för Indien. Det var mycket väl utformat. Det faktum att man kan göra digitala betalningar så enkelt, att man kan öppna ett bankkonto … . Indien är ledande på det området. Vår stiftelse, ni vet, arbetade med Reserve Bank. Nandar Nilekani och en grupp människor som han samlade ihop gjorde ett fantastiskt arbete.”

Men Gates är inte bara en beundrare av Aadhaar-experimentet på armlängds avstånd. Han är inte bara personligen kopplad till dess chefsarkitekt. Han är också kopplad till ett av de nyckelföretag som stod i spetsen för den teknik som ligger till grund för projektets biometriska databas.

Idemia

Det företag som tillhandahåller den teknik för irisigenkänning som är kärnan i Aadhaar-systemet, Idemia, [178]. tillhandahåller också system för ansiktsigenkänning för den kinesiska regeringen och utvecklar för närvarande digitala körkort för användning i USA. [180].

Idemia har till och med skapat [181]. de Khushi Baby-identifieringshalsband med inbäddade mikrochips som Gavis vd Seth Berkley prisade i sin Nature-artikel. Föga förvånande får företaget stöd från Bill and Melinda Gates Foundation genom sitt engagemang i GSMA Inclusive Tech Lab. [182].

Nu finansierar Bill Gates sedan ett tag tillbaka ett projekt för att omarbeta Aadhaar för en global lansering.

ID4D

År 2014 skapade Världsbanken en sektorsövergripande arbetsgrupp för att lansera “Identification for Development Initative”, eller ID4D, [183]. som syftar till att “stödja framsteg mot identifieringssystem med hjälp av 2000-talslösningar”. Världsbanken hänvisar till mål 16.9 [184]. i FN:s Agenda 2030 för hållbara utvecklingsmål – där man lovar att “tillhandahålla laglig identitet för alla, inklusive födelseregistrering” under de kommande tio åren – som grund för sitt initiativ.

Men ID4D var inte mycket mer än en önskedröm förrän 2016, när Bill och Melinda Gates Foundation gav “katalytiska bidrag” för att starta ID4D Multi-Donor Trust Fund, [185]. som lockade de brittiska, franska och australiensiska regeringarna, tillsammans med Omidyar Network, till ett partnerskap som syftar till att “utforma globala tillvägagångssätt och en gemensam vision om identifiering”.

Föga förvånande ingår Nandar Nilekani, partner till Gates och huvudarkitekt för Aadhaar, i Världsbankens ID4D-initiativ i dess rådgivande nämnd, och Gates har sagt [186]. att han finansierar Världsbanken “för att ta med sig Aadhaar-strategin till andra länder”.

Denna huvudlösa rusning för att samla in biometriska uppgifter och tilldela varje person på jorden en digital identifiering säljs till allmänheten under täckmantel av “finansiell integration”. De fattigaste människorna på planeten har svårt att få tillgång till finansiella tjänster och ta emot statligt stöd eftersom de inte har officiella statliga identitetshandlingar. Enligt denna formulering är det en “mänsklig rättighet” som måste “säkras” att få ett statligt ID-kort – att få sina biometriska uppgifter registrerade, spårade och databaserade av regeringen.

Det borde inte vara någon överraskning vid det här laget att denna “mänskliga rättighet” också har direkta fördelar för storföretagen och för de enheter som vill utöva större kontroll över den mänskliga befolkningen.

Gates gav en inblick i det verkliga syftet med detta kontrollnät för identifiering i ett tal vid forumet för finansiell inkludering som anordnades av det amerikanska finansministeriet 2015.

Bill Gates:

“Varje land måste verkligen titta igenom dessa KYC-regler – känn din kund – för att se till att kunderna kan bevisa vilka de är, men i många länder har man naturligtvis inte någon typ av ID-system och bristen på ID-system är ett problem, inte bara för betalningssystemet utan även för röstning, hälsa, utbildning och beskattning. Därför är det fantastiskt att gå in och skapa ett brett identifieringssystem.”

Även här är Indien ett mycket intressant exempel på detta, där Aadhaar-systemet, som är en 12-siffrig identifierare som är korrelerad med biometriska mått, håller på att bli utbrett i hela landet och kommer att ligga till grund för hur vi ska kunna ge alla mobiltelefonanvändare i Indien denna billiga växel.

Samma typ av sak händer nu i Pakistan och det finns en tidig början på att skapa dessa ID-program även i Afrika.

Vi räknar med att kunna använda ID-handlingarna så att när du dyker upp för någon statlig tjänst – till exempel när du går in på en primärvårdsklinik – kommer vi mycket snabbt att kunna ta fram ditt bio-ID och få fram din elektroniska hälsodatabas. Även om du har flyttat från en del av landet till en annan kommer du att kunna spåras och få god service utan att behöva vänta och utan att det blir lika mycket pappersarbete. ID-systemet är alltså grundläggande. [187].

ID-kontrollnätet är en viktig del av digitaliseringen av ekonomin. Och även om detta säljs som en möjlighet till “finansiell inkludering” av världens fattigaste i banksystemet, som tillhandahålls av sådana som Gates och hans bank- och affärskollegor, är det i själva verket ett system för finansiell exkludering som tex uteslutning av alla personer eller transaktioner som inte har regeringens eller betalningsleverantörernas godkännande.

Bill Gates

“När finansiella flöden går under jorden – där man har många legitima transaktioner blandade med de transaktioner man vill spåra – och när de går över ett digitalt system som USA inte har någon koppling till, är det mycket svårare att hitta de transaktioner som man vill vara medveten om eller som man vill blockera.” [188].

Och än en gång är detta inget rent teoretiskt tal från Gates. Han har varit intimt involverad i denna process för att ställa om världen till ett digitalt betalningsnät kopplat till biometrisk identitet.

År 2012 hjälpte Bill and Melinda Gates Foundation till att grunda [189]. “Better Than Cash Alliance”, som samlar regeringar, internationella organisationer och den privata sektorn “för att påskynda övergången från kontanter till digitala betalningar globalt”.

Och när den indiska regeringen tog ett djärvt steg att demonetera stora mängder av sin cirkulerande valuta för att dra tillbaka off-the-books-fonder till det indiska skattekontorets ansvarsområde, fanns det Gates som lovordade steget som ett viktigt steg mot skapandet av en modig ny digital ekonomi, som naturligtvis är knuten till Aadhaar-ID-nätet.

Bill Gates

“Det djärva steget att demonetera de värdefulla sedlarna och ersätta dem med nya sedlar med högre säkerhetsfunktioner är ett viktigt steg för att gå från en skuggekonomi till en ännu mer öppen ekonomi. Jag tror att digitala transaktioner kommer att öka dramatiskt här. Jag tror faktiskt att Indien under de närmaste åren kommer att bli den mest digitaliserade ekonomin. Inte bara i storlek utan även procentuellt sett. Alla bitar håller nu på att komma samman.”

En del av detta som vi gärna konsulterade regeringen om, för att se till att det hela kommer samman på rätt sätt, är den pågående lanseringen av betalningsbanker. Detta kommer för första gången att innebära att man har full valutakapacitet på de digitala telefonerna. När man väl har den digitala infrastrukturen kan hela sättet att tänka på statliga förmåner göras annorlunda.

Med tiden kommer alla dessa transaktioner att skapa ett fotspår, så när du ansöker om kredit kan du få tillgång till historiken om att du har betalat dina räkningar i tid, att du har sparat pengar till dina barns utbildning, alla dessa saker i ditt digitala spår, som du får tillgång till på lämpligt sätt, kommer att göra det möjligt för kreditmarknaden att bedöma risken korrekt och därmed frigöra mer pengar för investeringar, inte bara i jordbrukssektorn utan för alla entreprenörer i landet.” [190].

De olika delarna i detta system för befolkningskontroll passar ihop som pusselbitar i ett pussel. Vaccineringskampanjen är kopplad till kampanjen för biometrisk identitet som är kopplad till kampanjen för ett kontantlöst samhälle.

Metadata från en miljard Aadhaar-registrerade indier kunde köpas på WhatsApp

I Bill Gates vision kommer alla att få de vaccinationer som regeringen kräver, och alla kommer att få sina biometriska uppgifter registrerade i nationellt administrerade, globalt integrerade digitala ID-kort. Dessa digitala identiteter kommer att vara knutna till alla våra handlingar och transaktioner, och om och när de anses olagliga kommer de helt enkelt att stängas av av regeringen – eller till och med av betalningsleverantörerna själva.

Det indiska experimentet med att vara pionjär i denna biometriska digitala ekonomi – ett experiment som Gates har varit så intimt involverad i – är också ett perfekt exempel på hur ett sådant system kommer att missbrukas.

I januari 2018 avslöjade en rapport i The Tribune [191] att alla uppgifter, inklusive namn, adress, postnummer, foto, telefonnummer och e-post, för alla över en miljard Aadhaar-registrerade indier kunde köpas på WhatsApp för 500 rupier, eller cirka 7 US-dollar.

Unique Identification Authority of India, som administrerar Aadhaar-systemet, tvingades sedan medge [192]. att cirka 210 webbplatser, inklusive webbplatser för centralregeringen och delstatliga myndigheter, visade listan över statliga förmånstagare, tillsammans med deras namn, adress, andra uppgifter och Aadhaar-nummer.

Ännu mer oroande är att nyligen erhållna dokument visar att den indiska regeringen integrerar Aadhaar-insamlade uppgifter för att skapa en “360-gradersdatabas” [193]. som kommer att “automatiskt spåra när en medborgare flyttar mellan städer, byter jobb eller köper en ny fastighet” och integrera dessa uppgifter i en geospatial databas i realtid som byggs upp av landets rymdorganisation ISRO.

Endast den mest medvetet trubbiga kan hävda att han eller hon inte kan se de mardrömslika konsekvenserna av denna typ av allseende, allomfattande samhälle, där varje transaktion och varje rörelse av varje medborgare övervakas, analyseras och databaseras i realtid av regeringen och Bill Gates är en av dessa avsiktligt obetydliga personer.

“En aktuell debatt som pågår i Indien och även globalt handlar om data. Nu har du varit en förespråkare av Aadhaar, du har stöttat det, du har försvarat det. Och jag tror att frågorna inte handlar om huruvida det är en bra idé eller inte, utan om huruvida det bör göras obligatoriskt för alla medborgare för alla möjliga tjänster. För det var tänkt att människor som fick tillgång till statliga subventioner skulle använda Aadhaar-kortet för att undvika dubbelarbete och läckage. Frågan är därför att Indien i dag fortfarande kämpar med att införa ett ramverk för skydd av privatlivet, en reglering av privatlivet och en reglering av dataskyddet.”

Är det i det sammanhanget meningsfullt att koppla Aadhaar till alla tänkbara tjänster, även om ärendet ligger i domstol i dag?

Bill Gates

“Tja, Aadhar är bara något som gör att man inte behöver låtsas vara någon annan. Att, du vet, du kan ha, du vet, falska personer på regeringens lönelista.

Aadhaar förhindrar att man står på lönelistan som en spökarbetare. Det förhindrar att du samlar in saker som du inte borde samla in eller får tillgång till en hälsodatabas som du inte borde ha tillgång till.”

Den grundläggande Aadhaar-mekanismen är alltså en identitetsmekanism. Det är därför synd om någon tror att Aadhaar i sig självt skapar ett integritetsproblem eftersom det finns en sådan mekanism. [194].

Gates svar är naturligtvis oseriöst. Själva syftet med ett globalt integrerat ID-nät och en kontantlös betalningsarkitektur är att ta bort integriteten från våra liv. Det beskrivs tydligt i konceptet ID2020 som har sin grund i Microsoft-patentet WO2020060606. De köpte t.o.m patentnumret med 060606 som del som syftar till “mark of the beast” de som INTE har märket, läs chippet, får INTE handla. Märket är det chip med biometriskt ID som sänder ut en s.k MAC adress från de som injicerats med ett chip som skapar en globalt unik MAC adress baserat på individens biometriska data.

Det borde därför inte vara någon överraskning att denne man, som inte oroar sig för konsekvenserna för privatlivet av ett globalt, elektroniskt ID- och digitalt betalningsnät i realtid, också är en av de främsta investerarna i EarthNow LLC, ett företag som lovar. att “sätta in en stor konstellation av avancerade bildsatelliter som kommer att leverera kontinuerlig video i realtid från nästan var som helst på jorden” [195].

Nej, denna Gates-drivna agenda handlar inte om pengar. Den handlar om kontroll. Kontroll över varje aspekt av vårt dagliga liv, från var vi går, till vem vi träffar, till vad vi köper, vad vi tänker och vad vi gör i realtid övervakat via satelliter.

Det ironiska är att denna miljardär och “filantrop”, som så ofta framställs som en superhjälte i tecknade serier på grund av sin bländande “generositet”, i själva verket mer liknar något så mycket som en superskurk i en serietidning, ända ner till användandet av hans enorma förmögenhet för att sponsra forskning vid Harvarduniversitetet [196].

Text: Lennart Fröderberg | texten kommer från Fröderbergs kommande bok

[172] https://www.youtube.com/watch?v=SWT0TMn8t9w

[173] https://www.co-impact.org/partners/

[174] https://www.gatesnotes.com/Development/Heroes-in-the-Field-Nandan-Nilekani

[175] https://youtu.be/q_I5oj9LEh8

[176] https://youtu.be/q_I5oj9LEh8

[178] https://www.idemia.com/press-release/idemia-ranked-1-international-nist-benchmark-iris-recognition-2020-04-06

[180] https://www.govtech.com/transportation/Iowa-Five-Other-States-Will-Try-Digital-Drivers-License-Projects-in-2018.html

[181] https://www.idemia.com/news/khushi-baby-when-biometrics-make-child-vaccination-easier-2017-05-17

[182] https://www.idemia.com/news/idemia-supports-digital-and-financial-inclusion-joining-gsmas-new-inclusive-tech-lab-2019-10-09

[183] https://id4d.worldbank.org/

[184] https://www.un.org/sustainabledevelopment/peace-justice/

[185] https://id4d.worldbank.org/who-is-involved

[186] https://www.news18.com/news/tech/bill-gates-praises-aadhaar-technology-funds-world-bank-to-bring-it-to-other-countries-1737211.html

[187] http://www.yorkcast.com/treasury/events/2015/12/01/financial/

[188] http://www.yorkcast.com/treasury/events/2015/12/01/financial/

[189] https://www.betterthancash.org/about/resource-partners

[190] https://www.youtube.com/watch?v=YFZ1bOU6Cb0

[191] https://www.tribuneindia.com/news/archive/nation/rs-500-10-minutes-and-you-have-access-to-billion-aadhaar-details-523361

[192] https://economictimes.indiatimes.com/news/politics-and-nation/aadhaar-data-is-fully-safe-uidai/articleshow/61725239.cms

[193] https://www.huffingtonpost.in/entry/aadhaar-national-social-registry-database-modi_in_5e6f4d3cc5b6dda30fcd3462

[194] https://www.youtube.com/watch?v=a8YcDPghRx4

[195] https://10z325bj2404dqj6e3lhft8y-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2018/04/Press_Release_18April2018.pdf

[196] https://www.nature.com/articles/d41586-018-07533-4

Relaterat

 • Computer Sweden (2014): En miljard indier ska id-kollas
 • “Aadhaar (Hindi: आधार, romanized: ādhār, lit. ‘base, foundation’ Bengali: আধার) is a 12-digit unique identity number” … “based on their biometric and demographic data” – Wikipedia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Kill Gates har varit varm förespråkare för injektionerna i ett par decennier, äger stora delar av Big Pharma, han äger eller påverkar all stor media, en av de största finansiärerna av WHO, starkt kopplad till WEF, KG sponsrar forskningsprojekt och får trogna ja-sägare som går hans ärenden vid universitet och företag, han köper upp stora arealer jordbruksmark i USA, han är anhängare av diverse kontrollsystem, befolkningskontroll och listan kan göras längre.

  Det behövs igen djupare analys utan bara en gnutta insikt i vad som pågår i världen för att förstå vad hycklaren Gates egentligen står för. Det är en indirekt massmördare, ondskans lismande ansikte som gömmer sig bakom usla dimridåer.

 • Microsoft och Gates2hell är också tajta med IBM som enligt uppgift hade något de kallade för ”mänsklighetes största bedrift” (Babylon lukt) tsm med Hitler är eventuellt. Som gick ut på att sätta ett nummer på massa folk vilket vi i väst numera känner till som personnummer

  Står att läsa om på ibms hemsida bland annat under ”social security act ”

 • Kill Gates har varit varm förespråkare för injektionerna i ett par decennier, äger stora delar av Big Pharma, han äger eller påverkar all stor media, en av de största finansiärerna av WHO, starkt kopplad till WEF, KG sponsrar forskningsprojekt och får trogna ja-sägare som går hans ärenden vid universitet och företag, han köper upp stora arealer jordbruksmark i USA, han är anhängare av diverse kontrollsystem, befolkningskontroll och listan kan göras längre.

  Det behövs igen djupare analys utan bara en gnutta insikt i vad som pågår i världen för att förstå vad hycklaren Gates egentligen står för. Det är en indirekt massmördare, ondskans lismande ansikte som gömmer sig bakom usla dimridåer.

 • Microsoft och Gates2hell är också tajta med IBM som enligt uppgift hade något de kallade för “mänsklighetes största bedrift” (Babylon lukt) tsm med Hitler är eventuellt. Som gick ut på att sätta ett nummer på massa folk vilket vi i väst numera känner till som personnummer

  Står att läsa om på ibms hemsida bland annat under “social security act “

 • Dr David Goldberg (tror han var forskare men det spelar ingen roll, för han var sanningssökare). Goldberg pratade i juni 2019 om ett hemligt (naturligtvis) projekt som han fått sig till dels av en insiderpolare i washingtadmin, som gick ut på tag, track, id,, projekten hette pogo resp cypher.

  I slutet på juni 2019 höll han en, som han kallade den ‘det viktigaste beskedet jag lämnat till lyssnarna’ (han hade en radio el podkanal). Och han skulle återkomma med mer info runt detta. 1v senare var han gone.

  Neoconprojekten handlade om att spåra individer för att sedan eliminera dom, inte 1 el 10 utan miljontals eftersom de blivit ‘obekväma’. Nu sker det via parasiternas egna globalistcentralistiska orgs, alltså planetariskt omfattande (pogo o cypher gällde först den amerikanska befolkningen), parasiterna ger sig aldrig. Hur tänker vi agera?

 • Dr David Goldberg (tror han var forskare men det spelar ingen roll, för han var sanningssökare). Goldberg pratade i juni 2019 om ett hemligt (naturligtvis) projekt som han fått sig till dels av en insiderpolare i washingtadmin, som gick ut på tag, track, id,, projekten hette pogo resp cypher.

  I slutet på juni 2019 höll han en, som han kallade den ‘det viktigaste beskedet jag lämnat till lyssnarna’ (han hade en radio el podkanal). Och han skulle återkomma med mer info runt detta. 1v senare var han gone.

  Neoconprojekten handlade om att spåra individer för att sedan eliminera dom, inte 1 el 10 utan miljontals eftersom de blivit ‘obekväma’. Nu sker det via parasiternas egna globalistcentralistiska orgs, alltså planetariskt omfattande (pogo o cypher gällde först den amerikanska befolkningen), parasiterna ger sig aldrig. Hur tänker vi agera?

 • Den psykopaten o hans gelikar, är efterlyst i många länder (riktiga Nanionalstater som tänker fängsla parasitlkakejen för brott mot Mänskligheten). Dock, parasitarbetsgivarna går under radarn via sin totalkapade slaskmedia,, såå rotchld/rockefellrn et al finansierar alltså ex gate/soros toplakjparasiterna, samtidigt som de alla går under radarn via sitt eget slask som 80% inmundigar, ingen dålig prestation. Men vi vet..

 • Den psykopaten o hans gelikar, är efterlyst i många länder (riktiga Nanionalstater som tänker fängsla parasitlkakejen för brott mot Mänskligheten). Dock, parasitarbetsgivarna går under radarn via sin totalkapade slaskmedia,, såå rotchld/rockefellrn et al finansierar alltså ex gate/soros toplakjparasiterna, samtidigt som de alla går under radarn via sitt eget slask som 80% inmundigar, ingen dålig prestation. Men vi vet..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *