Mobilstrålningens hälsorisker som systemmedia inte vill prata om – Folkets Radio

publicerad 6 september 2022
- Gästskribent
Mona Nilsson, sep 2022. Foto: eget verk

ELEKTROSMOG. Mona Nilsson driver Strålskydsstiftelsen, som informerar om hälso- och miljörisker kopplade till elektromagnetisk strålning och verkar för ökat fokus på dessa frågor.

I den här intervjun pratar hon om hur industrin tagit närmast fullständig kontroll över narrativet under det gångna decenniet. Mona Nilsson menar att de forskare som påvisat att det finns allvarliga hälsorisker med mobilstrålning i princip aldrig får komma till till tals längre i mainstreamjournalistiken och att de ignoreras av de ansvariga myndigheterna.

Mona berättar också om en artikel om den första studien i världen på hälsokonsekvenser av 5G, som hon medförfattade tidigare i år och som Ericsson, i ett mail till redaktionen försökte få avpublicerad.

Text och intervju: Per Shapiro, Folkets Radio (stöd gärna kanalen: 123 405 89 39)

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • med 4G och 5G kan du enkelt påverka folks hjärnor utan att de vet om det. Denna kunskap kommer från de forskningsprojekt som USA:s marin gjorde i början på 50-talet när man utvecklade radarn (samma bärvågsområde som 4G och 5G). Mekanismen är enkel väl man förstått den.

 • med 4G och 5G kan du enkelt påverka folks hjärnor utan att de vet om det. Denna kunskap kommer från de forskningsprojekt som USA:s marin gjorde i början på 50-talet när man utvecklade radarn (samma bärvågsområde som 4G och 5G). Mekanismen är enkel väl man förstått den.

 • Vem hinner tänka på 5G när man krävs på 25 tusen för elen på en månad? Vem bryr sig?? vi vill överleva vintern. Kunna ha råd att köpa mat. Jobbar 200% nu för att kunna ha de varmt och sätta mat på bordet. Tomatodlarna lägger ner och vi kommer få elransonering, så 5g problemet kanske försvinner naturlig.

 • Vem hinner tänka på 5G när man krävs på 25 tusen för elen på en månad? Vem bryr sig?? vi vill överleva vintern. Kunna ha råd att köpa mat. Jobbar 200% nu för att kunna ha de varmt och sätta mat på bordet. Tomatodlarna lägger ner och vi kommer få elransonering, så 5g problemet kanske försvinner naturlig.

 • Stort tack.Att public service springer telekombolagens ärenden råder det absolut inget tvivel om.
  Med tanke på att det inte bara är våra viktiga pollinatörer som får det svårt med navigering etc så har nog denne säkerhetsexpert telecomföretag fullt upp med att sopa undan teknikens negativa sidor,

  https://www.nbcnews.com/nightly-news/video/aviation-experts-warn-5g-may-interfere-with-plane-technology-128828485652
  https://spectrum.ieee.org/5g-virtualization-increased-hackability

  https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/24/2371797/0/en/CHD-Points-Out-Potential-Human-Health-Risks-From-5G-Rollout.html
  Till sist, det är för allt fler människor obegripligt att inte media/ miljörörelsen belyser denna ovissa expansion.
  https://jsis.washington.edu/news/what-will-5g-mean-for-the-environment/
  https://safetechinternational.org/why-say-no-to-5g/

 • Stort tack.Att public service springer telekombolagens ärenden råder det absolut inget tvivel om.
  Med tanke på att det inte bara är våra viktiga pollinatörer som får det svårt med navigering etc så har nog denne säkerhetsexpert telecomföretag fullt upp med att sopa undan teknikens negativa sidor,

  https://www.nbcnews.com/nightly-news/video/aviation-experts-warn-5g-may-interfere-with-plane-technology-128828485652
  https://spectrum.ieee.org/5g-virtualization-increased-hackability

  https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/24/2371797/0/en/CHD-Points-Out-Potential-Human-Health-Risks-From-5G-Rollout.html
  Till sist, det är för allt fler människor obegripligt att inte media/ miljörörelsen belyser denna ovissa expansion.
  https://jsis.washington.edu/news/what-will-5g-mean-for-the-environment/
  https://safetechinternational.org/why-say-no-to-5g/

 • Det ständigt återkommande förknippande av 5G med Covid är lågt och ovederhäftigt och tonar ner den välbehövliga kritiken mot de otillräckligt testade vaccinerna. USA vill inte avstå från tekniken men behöver tid för att komma ifatt tekniskt efter vad jag förstått.

  • Som om Newsvoice inte skulle framfört kritik mot genmanipulationssprutorna?

   Någon sa åt mig att inte mata trollen, själv tycker jag det är trevligt med ett litet husdjur. Ett “ovederhäftigt” gläfsande och aldrig några studier eller fakta själv.
   En liten påminnelse om den övriga befolkningens okunnighet. Skillnade är väl att de aldrig utger sig för att vara “vetenskapens” främsta riddare, oftast har ju gemene man aldrig läst en enda studie om strålning och hälsoeffekter.

   Deras okunskap är väl beklaglig, men förståelig. Medans andras är riktigt riktig sorglig.

   • 5G orsakar inte Covid även om du får huvudvärk när man påpekar det.
    Men USA tjänar på er oavsiktliga solidaritet med deras understödjande av allmänt irrationella rykten.
    Dom får tid att utveckla den teknologi som Kina har/eller har haft ett försprång i.
    Och USA kan sen påtvinga er den totala övervakning som ni ju är emot.
    Samt fortsätta sprida gifter som dödar insekter och kanske fler djurarter. Men ni fortsätter envist att beskydda kemiindustrin.
    Vidare beskylldes jag ovan för att förneka att strålning påverkar människor.
    Tvärtom har jag tagit den striden med någon som antagligen kom från teknikersidan och jag har nämnt att frontlinjeforskningen antyder att hjärnan har olinjär respons så att stimuli och respons har kaotiskt relaterade frekvenser till skillnad från linjär respons när stimuli och respons har samma frekvens och det går enklare att samla data statistiskt.
    Jag har därför flera gånger påpekat att det kan vara svårt med dubbelblinda test vilket ju snarare är ett stöd till dom som anklagas för att ha inbillade symtom.
    Jag har gjort mer än ni andra för att belysa den komplexiteten medan ni bara ojar er och kör med personangrepp och flödar över av paranoida misstankar.

    • Det är bra om du inte menade det men jag ser inte alls någon likhet i symptomen så därför lät det som en antydan om orsakssamband.

 • Många många tack!

  Liten korrigering! Boken heter “Innan bubblan brister” av Örjan Hallberg (inte “när bubblan spricker” även om man kan önska det snart). Läser man den och boken Dirty Electricity av Samuel Milham. Samt toppar upp med “The invisible Rainbow” av Arthur Firstenberg. Då får man en god gnomgång av det epidemiologiska underlaget för att följa människans utveckling av i princip alla “moderna” sjukdomar, samt deras koppling till elektrifiering och bestrålningen av planeten.

  Tur SSM undviker sådana studier helt………

  https://www.adlibris.com/se/bok/innan-bubblan-brister-9789174636567

  https://www.adlibris.com/se/bok/dirty-electricity-9781938908187

  https://www.adlibris.com/se/bok/the-invisible-rainbow-9781645020097

  PS. Inga skyddsombud namngivna…..

  https://eloverkanslig.org/seminarium-i-bryssel-om-mobilstralningens-risker-eu-kommissionen-oppnar-for-tillampning-av-forsiktighetsprincipen/

 • Kanske innebär 5G ett ännu värre övergrepp mot mänskligheten än plandemin med tillhörande injektioner. Skillnaden är att 5G är (ö)känt och skadeverkningar är spårbara utifrån placering av utrustning som generar strålning.

 • Det ständigt återkommande förknippande av 5G med Covid är lågt och ovederhäftigt och tonar ner den välbehövliga kritiken mot de otillräckligt testade vaccinerna. USA vill inte avstå från tekniken men behöver tid för att komma ifatt tekniskt efter vad jag förstått.

  • Som om Newsvoice inte skulle framfört kritik mot genmanipulationssprutorna?

   Någon sa åt mig att inte mata trollen, själv tycker jag det är trevligt med ett litet husdjur. Ett “ovederhäftigt” gläfsande och aldrig några studier eller fakta själv.
   En liten påminnelse om den övriga befolkningens okunnighet. Skillnade är väl att de aldrig utger sig för att vara “vetenskapens” främsta riddare, oftast har ju gemene man aldrig läst en enda studie om strålning och hälsoeffekter.

   Deras okunskap är väl beklaglig, men förståelig. Medans andras är riktigt riktig sorglig.

   • 5G orsakar inte Covid även om du får huvudvärk när man påpekar det.
    Men USA tjänar på er oavsiktliga solidaritet med deras understödjande av allmänt irrationella rykten.
    Dom får tid att utveckla den teknologi som Kina har/eller har haft ett försprång i.
    Och USA kan sen påtvinga er den totala övervakning som ni ju är emot.
    Samt fortsätta sprida gifter som dödar insekter och kanske fler djurarter. Men ni fortsätter envist att beskydda kemiindustrin.
    Vidare beskylldes jag ovan för att förneka att strålning påverkar människor.
    Tvärtom har jag tagit den striden med någon som antagligen kom från teknikersidan och jag har nämnt att frontlinjeforskningen antyder att hjärnan har olinjär respons så att stimuli och respons har kaotiskt relaterade frekvenser till skillnad från linjär respons när stimuli och respons har samma frekvens och det går enklare att samla data statistiskt.
    Jag har därför flera gånger påpekat att det kan vara svårt med dubbelblinda test vilket ju snarare är ett stöd till dom som anklagas för att ha inbillade symtom.
    Jag har gjort mer än ni andra för att belysa den komplexiteten medan ni bara ojar er och kör med personangrepp och flödar över av paranoida misstankar.

 • Många många tack!

  Liten korrigering! Boken heter “Innan bubblan brister” av Örjan Hallberg (inte “när bubblan spricker” även om man kan önska det snart). Läser man den och boken Dirty Electricity av Samuel Milham. Samt toppar upp med “The invisible Rainbow” av Arthur Firstenberg. Då får man en god gnomgång av det epidemiologiska underlaget för att följa människans utveckling av i princip alla “moderna” sjukdomar, samt deras koppling till elektrifiering och bestrålningen av planeten.

  Tur SSM undviker sådana studier helt………

  https://www.adlibris.com/se/bok/innan-bubblan-brister-9789174636567

  https://www.adlibris.com/se/bok/dirty-electricity-9781938908187

  https://www.adlibris.com/se/bok/the-invisible-rainbow-9781645020097

  PS. Inga skyddsombud namngivna…..

  https://eloverkanslig.org/seminarium-i-bryssel-om-mobilstralningens-risker-eu-kommissionen-oppnar-for-tillampning-av-forsiktighetsprincipen/

 • Kanske innebär 5G ett ännu värre övergrepp mot mänskligheten än plandemin med tillhörande injektioner. Skillnaden är att 5G är (ö)känt och skadeverkningar är spårbara utifrån placering av utrustning som generar strålning.

 • Var det inte i samma stad som Eriksson (Volvo mfl oxå har jag för mig) körde ett stort och bland de första 5G experiment innan ”covid” som oxå var där vi fick se det första stora utbrottet av ”covid?

   • Det var nog den kommentaren av dig som jag hade sett när jag svarade ovan och du inte ville kännas vid att du antyder ett orsakssamband. Du kanske fortfarande inte menar att 5G orsakar Covid men det är inte lätta att veta vad du menar när du uttrycker dig så.

    • Jag brukar inte kritisera konspirationsteorier utan tar ofta upp sånt som jag anser sannolikt men att som du medvetet blanda ihop det jag skrev med att emf kan ge vissa symptom på ohälsa är en ohederlig debattmetod, där du smiter undan från det enkla konstaterandet att 5G inte alls orsakar Covid.
     Oavsett vad det i övrigt kan tänkas orsaka.
     Vad du gör är att förminska allvaret med vad västs big pharma har gjort och i stället beväpnar USA med vapen mot Kina! 100% i USAs intresse.
     Du är en nyttig idiot för långt mer illasinnade krafter än det som har med emf att göra.
     Om det stämmer att PG som pensionär har avskärmat bostaden från strålning instämmer jag i att det är ett tecken på att han uppriktigt är oroad för vad emf har för verkan och inte går någons ärenden.
     Jag har tidigare tagit upp att emf (till skillnad från Covid-relaterade ting, är mycket svårare att få grepp om vetenskapligt.
     Vetenskapen är i fallet emf verkligen inte tillräckligt utvecklad ännu medan människors vittnesbörd om egna symptom ger ett starkt intryck på mig så har vetenskapen inte ännu kunnat förklara hur det kommer sig.
     Med Covid är det däremot uppenbart att naziliknande brott har begåtts och du hjälper dessa nazis att komma undan! Och dessutom hjälper du deras nazioligarki att röja undan konkurrens med ohederliga metoder.

  • Färlåt mitt dpliga minne, jag skyller på strålskadad hjärna. Men visst!

   Whuan starta 5G i högre frekvensbanden.
   Kryssningsfartyget där alla blev sjuka hade nya sändare för sattelituppkoppling.
   I Brazilien var samma sak, stort utbrott i deras första 5G stad.
   Italien samma sak, först med 5G
   Sen var det gruvan i Sverige där man hade utbrott. Samt test av 5G.
   Så var det fängelset där internerna drabbades av utbrott, nya sändare.

   Finns fler, men minns som sagt inte alla. Men tyckte det följde ett mönster ett tag. Idag har jag många vänner som blir sjuka samtidigt (inte covid specifikt) och allt fler börjar misstänka att de kör vissa frekvenser i systemen vid utvalda tillfällen för att slå ut befolkningen. Blir alltid sjuktoppar i statistiken efter.

   Det jag tror ni syfta på var väl järvafältet där Ericsson testkörde de högre frekvenserna. Själv har jag en moster i Örebro, en av de första städerna där man drog igång skiten. Då alla blev sjuka “med” covid.

   • Utanför Ericssons huvudkontor är dock strålningen mycket lägre. Plenissalen sägs skall vara elsanerad, och man har sänkt strålningsnivåerna runt politikerna i Bryssel.

    Man kan ju undra varför?

    Kanske har PG Gyllenhammar svaret eftersom han byggde in kopparplåt i väggarna på sitt nya hem?

    Massa konstiga sammanträffanden?

  • Ett tillägg till hälsorisker; Här finns även mentala aspekter på tidsbegreppen, vilket leder till neuroser. En neuros är tillståndet; endast nutid, som en kulspruta, nu, nu, nu, nu,..fortare… historia krävs för navigation och planera framtid blir till havande (äga).
   Kulturen dör m.a.o. Och när nästa generation inte ens har minnen att gå tillbaka till, stackars dj….

 • Var det inte i samma stad som Eriksson (Volvo mfl oxå har jag för mig) körde ett stort och bland de första 5G experiment innan “covid” som oxå var där vi fick se det första stora utbrottet av “covid?

   • Det var nog den kommentaren av dig som jag hade sett när jag svarade ovan och du inte ville kännas vid att du antyder ett orsakssamband. Du kanske fortfarande inte menar att 5G orsakar Covid men det är inte lätta att veta vad du menar när du uttrycker dig så.

    • Jag brukar inte kritisera konspirationsteorier utan tar ofta upp sånt som jag anser sannolikt men att som du medvetet blanda ihop det jag skrev med att emf kan ge vissa symptom på ohälsa är en ohederlig debattmetod, där du smiter undan från det enkla konstaterandet att 5G inte alls orsakar Covid.
     Oavsett vad det i övrigt kan tänkas orsaka.
     Vad du gör är att förminska allvaret med vad västs big pharma har gjort och i stället beväpnar USA med vapen mot Kina! 100% i USAs intresse.
     Du är en nyttig idiot för långt mer illasinnade krafter än det som har med emf att göra.
     Om det stämmer att PG som pensionär har avskärmat bostaden från strålning instämmer jag i att det är ett tecken på att han uppriktigt är oroad för vad emf har för verkan och inte går någons ärenden.
     Jag har tidigare tagit upp att emf (till skillnad från Covid-relaterade ting, är mycket svårare att få grepp om vetenskapligt.
     Vetenskapen är i fallet emf verkligen inte tillräckligt utvecklad ännu medan människors vittnesbörd om egna symptom ger ett starkt intryck på mig så har vetenskapen inte ännu kunnat förklara hur det kommer sig.
     Med Covid är det däremot uppenbart att naziliknande brott har begåtts och du hjälper dessa nazis att komma undan! Och dessutom hjälper du deras nazioligarki att röja undan konkurrens med ohederliga metoder.

  • Färlåt mitt dpliga minne, jag skyller på strålskadad hjärna. Men visst!

   Whuan starta 5G i högre frekvensbanden.
   Kryssningsfartyget där alla blev sjuka hade nya sändare för sattelituppkoppling.
   I Brazilien var samma sak, stort utbrott i deras första 5G stad.
   Italien samma sak, först med 5G
   Sen var det gruvan i Sverige där man hade utbrott. Samt test av 5G.
   Så var det fängelset där internerna drabbades av utbrott, nya sändare.

   Finns fler, men minns som sagt inte alla. Men tyckte det följde ett mönster ett tag. Idag har jag många vänner som blir sjuka samtidigt (inte covid specifikt) och allt fler börjar misstänka att de kör vissa frekvenser i systemen vid utvalda tillfällen för att slå ut befolkningen. Blir alltid sjuktoppar i statistiken efter.

   Det jag tror ni syfta på var väl järvafältet där Ericsson testkörde de högre frekvenserna. Själv har jag en moster i Örebro, en av de första städerna där man drog igång skiten. Då alla blev sjuka “med” covid.

   • Utanför Ericssons huvudkontor är dock strålningen mycket lägre. Plenissalen sägs skall vara elsanerad, och man har sänkt strålningsnivåerna runt politikerna i Bryssel.

    Man kan ju undra varför?

    Kanske har PG Gyllenhammar svaret eftersom han byggde in kopparplåt i väggarna på sitt nya hem?

    Massa konstiga sammanträffanden?

  • Ett tillägg till hälsorisker; Här finns även mentala aspekter på tidsbegreppen, vilket leder till neuroser. En neuros är tillståndet; endast nutid, som en kulspruta, nu, nu, nu, nu,..fortare… historia krävs för navigation och planera framtid blir till havande (äga).
   Kulturen dör m.a.o. Och när nästa generation inte ens har minnen att gå tillbaka till, stackars dj….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *