Magdalena Andersson kliver in i krigsindustrin – Får belöning av tankesmedjan Atlantic Counsil

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 september 2022
- Torbjörn Sassersson
Magdalena Andersson dras in i NATO:s Virtual Reality. Foton; Regeringskanlsiet och Atlantic Counsil (soldat med Virtual Reality-mask)

OPINION. Magdalena Andersson kunde inte motstå frestelsen. Under en galamiddag accepterade hon en utmärkelse från Atlantic Counsil för sitt gedigna NATO-arbete med att dra in Sverige i Washingtons krigsmaskin. Nu visar hon sitt sanna politiska jag som karriärist.

Text: Torbjörn Sassersson

Den svenska regeringen meddelade i går stolt att Atlantic Counsil, en av USA:s mäktigaste tankesmedjor som specialiserat sig på krig, delat ut utmärkelsen “Atlantic Council Global Citizen Award” till Magdalena Andersson och Finlands president Sauli Niinistö. Utmärkelserna är till för att lojalitetsbinda och belöna.

Regeringen förklarar i ett pressmeddelande:

“Atlantic Council skriver i sin motivering att de båda ländernas historiska beslut att ansöka om Natomedlemskap bidrar till alliansens säkerhet och förmågor samt till ökad transatlantisk enighet.

Prisceremonin skedde i anslutning till mötet i FN:s generalförsamling i New York på måndagen. Den norska utrikesministern Anniken Huitfeldt [NATO] överlämnade utmärkelsen till statsminister Magdalena Andersson och president Sauli Niinistö, som representerades på plats av utrikesminister Ann Linde respektive Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.”

Magdalena Andersson på en galamiddag arrangerad av Atlantic Counsil i New York den 21 sep 2022. Foto: Regeringskansliet
Magdalena Andersson på en galamiddag arrangerad av Atlantic Counsil i New York den 21 sep 2022. Foto: Regeringskansliet

Atlantic Council och Regeringskansliet svänger sig i sin motivering – som förväntat – med begrepp som fred och frihet, typiska ord när tvärtomspråket för att aktivt vilseleda omvärlden tillämpas.

Atlantic Council precis som systertankesmedjan Rand Corporation arbetar i själva verket för krig, vilket blir tydligt för den som läser smedjornas analyser och rapporter. Politiker, massmedia och NATO är sedan de krigsorganisatörer som ska exekvera de krig som politiker och geopolitiska rådgivare uppmanar till runt om i världen.

Relaterat: Atlantic Counsil: Art of future warfare

Magdalena Andersson fick krigsutmärkelsen för sitt arbete som nyttig idiot. Signalen går nu ut till andra karriärspolitiker som förstår vad ett duktigt arbete kan leda till, en lojalitetsbindande medalj och ett framtida löfte om ytterligare höga och pretentiösa positioner inom eliten.

Det är oerhört viktigt att vi i allmänheten genomskådar hur dessa krigsorgan, och krigspolitiker som Magdalena Andersson, arbetar för att dra in vanliga människor i krig mellan folk – med våra egna skattepengar – för att öka vinsterna för krigsindustrin. Det mest lönsamma kriget just nu är det mot Ryssland och i Ukraina, mot de som lever där.

“Politics is the entertainment division of the military-industrial complex.”
– Frank Zappa

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq