Tucker Carlson (Fox News) kommenterar kärnvapenhoten mellan Väst och Ryssland

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 september 2022
- Torbjörn Sassersson
Tucker Carlson-23 sep 2022. Foto: Fox News

NOTERAT. Tucker Carlson på amerikanska Fox News kommenterar den eskalerande kärnvapenhotsretoriken mellan Väst och Ryssland. Det var aktörer i Väst som inledde hoten och Putin gav svar på tal, konstaterar Carlson som därmed är den första västliga MSM-journalisten av rang som korrekt återger händelseutvecklingen.

Serbiens president Aleksandar Vucic varnade under tisdagen i ett inslag på den serbiska statskanalen Radio Television of Serbia att inom två månader kan världen gå in i en konflikt av en omfattning som inte skådats sedan andra världskriget. Konflikten i Ukraina kan “närma sig ett storkrig”.

Aleksandar Vucic:

“Jag antar att vi från fasen av en militär specialoperation närmar oss ett stort krig, och nu är frågan var gränserna går och om vi efter en tid, kanske om en månad eller två, kommer att gå in i en stor världskonflikt. som vi inte har haft sedan andra världskriget”.

Volodymyr Zelensky hotar Ryssland med kärnvapen

Tucker Carlson ser samma möjliga risk som en konsekvens av den eskalerande retoriken som har målfokus på Ryssland. Carlson nämner Ukrainas president Volodymyr Zelensky och hans uppmaning till USA att angripa Ryssland nukleärt om Ryssland blott tänker tanken att använda kärnvapen mot Väst, om Väst angriper Ryssland med kärnvapen. Zelenskys uttalande kom strax efter att Putin slagit fast att Ryssland kommer att svara med “alla vapensystem som är tillgängliga för oss” om Ryssland hotas med en kärnvapenattack.

Från Putins tal den 21:a september:

“De har till och med tillgripit kärnkraftsutpressningen. Jag syftar inte bara på den västerländska beskjutningen av kärnkraftverket i Zaporozhye, som utgör ett hot om en kärnkraftskatastrof, utan också på uttalandena från några högt uppsatta företrädare för de ledande Nato-länderna om möjligheten och tillåtligheten att använda massförstörelsevapen – kärnvapen – mot Ryssland.”

“De ryska medborgarna kan vara säkra på att vårt moderlands territoriella integritet, vårt oberoende och vår frihet kommer att försvaras – jag upprepar – av alla de system som är tillgängliga för oss. De som använder kärnkraftsutpressning mot oss borde veta att vindrosen kan vända”.

“Jag skulle vilja påminna de som gör sådana uttalanden om Ryssland att vårt land har olika typer av vapen också, och några av dem är modernare än de vapen som Nato-länderna har. I händelse av ett hot mot vårt lands territoriella integritet och för att försvara Ryssland och vårt folk, kommer vi säkerligen att använda alla vapensystem som är tillgängliga för oss. Det här är ingen bluff.”

Liz Truss hotar Ryssland med kärnvapen

Den 24 augusti skriver brittiska Independent i artiklen: “Liz Truss says she’s ‘ready’ to hit nuclear button if necessary” att Truss är “beredd” att starta ett kärnvapenkrig om hon blir premiärminister i Storbritannien nästa månad, vilket hon också blev. Independent skriver att Truss var märkbart oberörd när hon blev tillfrågad om hennes villighet att avfyra landets kärnvapen vid behov, även om det betyder “global förintelse”.

“Truss appeared without emotion as she replied: “I think it’s an important duty of the prime minister and I’m ready to do that.” She added: “I’m ready to do that.””

Liz Truzz gjorde uttalandet där sammanhanget var Ryssland och i samband med att Truss lovade att avhemliga brittisk underrättelsetjänst om “Rysslands ansträngningar för att undergräva väst”.

Antony Blinken som är utrikesminister i Joe Bidens kabinett försvarar Zelenskys uttalande, säger Tucker Carlson och tillägger att Victoria Nuland, som var USA:s representant i NATO och nu är Under Secretary of State for Political Affairs, även hon försöker dra USA till randen av ett kärnvapenkrig mot Ryssland.

Tucker Carlson framstår i sammanhanget som mer förnuftmässigt utrustad än Ukrainas, USA:s och Englands högsta ledare när han menar att i sådant här läge är det bästa att säga stopp precis som Kina nu gör, innan ett kärnvapenkrig blir ett faktum.

Text: Torbjörn Sassersson

Källor och relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq