Tucker Carlson (Fox News) kommenterar kärnvapenhoten mellan Väst och Ryssland

27

NOTERAT. Tucker Carlson på amerikanska Fox News kommenterar den eskalerande kärnvapenhotsretoriken mellan Väst och Ryssland. Det var aktörer i Väst som inledde hoten och Putin gav svar på tal, konstaterar Carlson som därmed är den första västliga MSM-journalisten av rang som korrekt återger händelseutvecklingen.

Serbiens president Aleksandar Vucic varnade under tisdagen i ett inslag på den serbiska statskanalen Radio Television of Serbia att inom två månader kan världen gå in i en konflikt av en omfattning som inte skådats sedan andra världskriget. Konflikten i Ukraina kan “närma sig ett storkrig”.

Aleksandar Vucic:

“Jag antar att vi från fasen av en militär specialoperation närmar oss ett stort krig, och nu är frågan var gränserna går och om vi efter en tid, kanske om en månad eller två, kommer att gå in i en stor världskonflikt. som vi inte har haft sedan andra världskriget”.

Volodymyr Zelensky hotar Ryssland med kärnvapen

Tucker Carlson ser samma möjliga risk som en konsekvens av den eskalerande retoriken som har målfokus på Ryssland. Carlson nämner Ukrainas president Volodymyr Zelensky och hans uppmaning till USA att angripa Ryssland nukleärt om Ryssland blott tänker tanken att använda kärnvapen mot Väst, om Väst angriper Ryssland med kärnvapen. Zelenskys uttalande kom strax efter att Putin slagit fast att Ryssland kommer att svara med “alla vapensystem som är tillgängliga för oss” om Ryssland hotas med en kärnvapenattack.

Från Putins tal den 21:a september:

“De har till och med tillgripit kärnkraftsutpressningen. Jag syftar inte bara på den västerländska beskjutningen av kärnkraftverket i Zaporozhye, som utgör ett hot om en kärnkraftskatastrof, utan också på uttalandena från några högt uppsatta företrädare för de ledande Nato-länderna om möjligheten och tillåtligheten att använda massförstörelsevapen – kärnvapen – mot Ryssland.”

“De ryska medborgarna kan vara säkra på att vårt moderlands territoriella integritet, vårt oberoende och vår frihet kommer att försvaras – jag upprepar – av alla de system som är tillgängliga för oss. De som använder kärnkraftsutpressning mot oss borde veta att vindrosen kan vända”.

“Jag skulle vilja påminna de som gör sådana uttalanden om Ryssland att vårt land har olika typer av vapen också, och några av dem är modernare än de vapen som Nato-länderna har. I händelse av ett hot mot vårt lands territoriella integritet och för att försvara Ryssland och vårt folk, kommer vi säkerligen att använda alla vapensystem som är tillgängliga för oss. Det här är ingen bluff.”

Liz Truss hotar Ryssland med kärnvapen

Den 24 augusti skriver brittiska Independent i artiklen: “Liz Truss says she’s ‘ready’ to hit nuclear button if necessary” att Truss är “beredd” att starta ett kärnvapenkrig om hon blir premiärminister i Storbritannien nästa månad, vilket hon också blev. Independent skriver att Truss var märkbart oberörd när hon blev tillfrågad om hennes villighet att avfyra landets kärnvapen vid behov, även om det betyder “global förintelse”.

“Truss appeared without emotion as she replied: “I think it’s an important duty of the prime minister and I’m ready to do that.” She added: “I’m ready to do that.””

Liz Truzz gjorde uttalandet där sammanhanget var Ryssland och i samband med att Truss lovade att avhemliga brittisk underrättelsetjänst om “Rysslands ansträngningar för att undergräva väst”.

Antony Blinken som är utrikesminister i Joe Bidens kabinett försvarar Zelenskys uttalande, säger Tucker Carlson och tillägger att Victoria Nuland, som var USA:s representant i NATO och nu är Under Secretary of State for Political Affairs, även hon försöker dra USA till randen av ett kärnvapenkrig mot Ryssland.

Tucker Carlson framstår i sammanhanget som mer förnuftmässigt utrustad än Ukrainas, USA:s och Englands högsta ledare när han menar att i sådant här läge är det bästa att säga stopp precis som Kina nu gör, innan ett kärnvapenkrig blir ett faktum.

Text: Torbjörn Sassersson

Källor och relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

27 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ulf Sandmark
Gäst
25 september 2022 kl 22:41

Bra att detta översätts till svenska!
Särskilt eftersom kärnvapenhoten från västsidan nu stegrats till förespråkande av “begränsat” kärnvapenkrig i två chockerande uttalanden i september. Dels från Ukrainska försvarschefen och dels från Natosidan med ett “PM till president Biden” från Atlantiska rådet.
Ukraina attackerar kritiska eller bara kommenterande journalister, akademiker och politiker som informationsterrorister och sätter upp dem på listor för eliminering. Se internationellt upprop: https://schillerinstitutet.se/undanroj-krigsorsakerna/

Erik Forsman
25 september 2022 kl 09:46

Återigen, tror USA/NATOs krig mot Ryssland med eskalerade hot om kärnvapenkrig är en dimridå ämnat fånga allas uppmärksamhet bort från det väsentliga nämligen The Grate Reset. Hoten om total utplåning passar väst så väl som öst. Förstår inte de som tror på en Foxnewsägd anställd oberoende vilka “sanningar” vad han må framföra? Poängen är att kärnvapenhot inte är något nytt under himlen. Seriöst, är det någon som tror på ett totalt kärnvapenkrig? Användes inte kärnvapenhotet att hålla både den sovjetiska och västs befolkningar i schack under hela det så kallade kalla kriget – hålla oss folken under konstant skräck? Med andra ord: Tucker Carlson fyller här sin funktion.

Ryssland har fortfarande ett antal (har inte namnet i huvudet) sovande kärnvapenbojar kring USAs kontinent som automagiskt skulle släppas lös och här behövs ingen order, utan aktiveras av frånvaro av rysk kontroll – förintas Ryssland förintas USA. Vilket elit har någonsin utplånat sig själv?

Ladulåsli
Ladulåsli
Gäst
Reply to  Erik Forsman
25 september 2022 kl 13:14

Målet för USA och Ryssland är att krossa de europeiska staterna. De gjorde det i både VK1.1 och 1.2. Nu vill de dra igång VK1.3. Denna gång använder de sig inte av tyskar och italienare, utan av ukrainare, och det är de kinesiska kommunisterna som drar i tåtarna.

Fredrik Eriksson
Reply to  Ladulåsli
25 september 2022 kl 21:39

Inte alls!
Krigen har dragits igång för att dölja biverkningarna av vaccinerna,samt för att dölja bankernas utlåning.
Det är inte kommunister som styr utan centraleuropeiska riksbanker.
Alla krig har haft en monetär-mekanisk funktion i så måtto att man nu även vill beskatta vatten och utandningsluften samt “ordinär” luft. Krigen vidmakthåller teknologin bakom kulisserna.
Krigen är alltså skapade för att dölja denna kuliss som jag hoppas fler får upp ögonen på, då själva kulissmakandet är en del av agendan att få bort fokuset och från problemet som är den enda gemensamma nämnaren, nämligen skuldmättnaden.
I Sveriges fall Riksbanken som printar ut triljarder i digital form.
I andra länder är scenariot exakt detsamma.
Det enda som skiljer är mängden skatt,samt hur kulisserna är beskaffade.
Dvs terrorhot, bombhot,elskatt,och som i Sverige vattenskatt.
Snart kommer även tanke-skatt.
Får vi vänja oss vid brand-skatt?
Räknas apokalypsen tex som Force Majeure?

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
26 september 2022 kl 09:01

Vad du nämner kan säkert stämma, och vad du är inne på är monopolisering (och vi ska inte glömma att de är ute efter att försöka monopolisera oss också, t ex vårt immunförsvar). El med ett ‘gammeldags’ ord, kommunism. Råkapitalism (det de står för) och kommunism, är två sidor av samma mynt; totalt kontrollförsök. Dagens monopolister är med modernt ord, globalister, och de har i sin sektskrift talmud klart och tydligt designerat målet; att fullständigt ta över och äga allt, därför enl dom är ‘vi goyer/värdelösa.. och har inte rätt att äga något, vi har bara rätt att vara slavar till dom’. Jepp, så står det (och det står än mer av rasism i denna ‘text’) och de följer den som de slavar de själva är.

Av denna anledning har Ryssland satt ned foten. Och dårararna och deras sammansvärjning har ev gått i betongväggen. För första gången har dumskallarna stött på en till flera självförsörjande länder (inkl med avancerade vapen) som klarar sig utmärkt utan deras intriger

Erik Forsman
Reply to  jonnyjonson
26 september 2022 kl 12:05

“Krigen har dragits igång för att dölja biverkningarna av vaccinerna,samt för att dölja bankernas utlåning”.

Exakt.

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
Reply to  Erik Forsman
25 september 2022 kl 17:18

Jag tror du har rätt.
På både gott och ont. Väst skulle aldrig hota så här öppet annars
Men vi kan ha fel.

Erik Forsman
Reply to  Martin Hoffman
25 september 2022 kl 20:48

Felet vi i så fall aldrig kommer att minas.

svein olav hansson
svein olav hansson
Gäst
25 september 2022 kl 06:28

Zelenskij har tappat kontrollen och lever i en vanföreställning påeldad av väst. NATO borde inte existera, de har gjort sig till ett av de större hoten mot Europas säkerhet.

Ladulåsli
Ladulåsli
Gäst
Reply to  svein olav hansson
25 september 2022 kl 13:15

Det är därför som Sverige nu ansluter sig till terroristerna.

Douglas
Douglas
Gäst
25 september 2022 kl 00:23

Zelenskej den lilla bögråttan borde hängas… Jävla galning som provocerar fram nåt oåterkalleligt.

Erik Forsman
24 september 2022 kl 18:59

Min teori är att the cabal fått kalla fötter och tvingas snabba på sin uråldriga plan, för tålamod har de samt lärt läxan har de också av tidigare misslyckade världshärskare. Detta på grund av de uppvaknande som vi alla är del av…Satsa allt på ett kort. De vi nu ser av stigande el- och energipriser är ett delmål på vägen. Deras styrka är också deras svaga punkt: ekonomin. Vi är borgenärerna. Politikerna gäldenärerna. De underskott som regeringar har till de privata centralbankerna kommer aldrig att betalas tillbaka. Det är inte vi folket som lånat utan politikerna. Bara titta på Island. Där ställde man de riktiga förövarna till svars efter 2008 års ekonomiska kris. Tror att USA/NATOs krig mot Ryssland bara är en dimridå – något att skylla nedtagningen av våra samhällen på. Inflationen kan vara det som fäller dom, om den sätter fart ordentligt vilket jag ser som det enda sättet att ta ner cabalen på – sänk skeppet så dränker vi råttorna på kuppen. Efter detta är gjort så måste även vi lära av läxan: aldrig lyssna på en politiker igen. Så fort någon säger: jag är er ledare, då är det dags att sluta lyssna.

robert öjefors
Gäst
24 september 2022 kl 17:30

Se på fan,börjar msm tala sanning?

robert öjefors
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
24 september 2022 kl 21:23

Håller med, en av dom bättre!

Fredrik Eriksson
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
24 september 2022 kl 21:27

Stämmer det verkligen?
Tucker Carlson verkar inte helt pålitlig.
De (Entitet Djupa Staten) måste ju ha något språkrör som talar ‘sanning’ en vägd gärna ‘Kristen’ sådan. Eller som har ett sken av kristendomen.
Ägs inte Fox News av RedBee som i sin tur ägs av Statestreet/VanGuard/Blackrock som i sin tur ägs av Svenska Wallenberg-koncernen via Ericsson?
Hursomhelst jag tror (eller jag vet att Fox News) är kontrollerad opposition.
Men hur ägarkonstrukturen ser ut vore hemskt intressant att reda ut.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
25 september 2022 kl 03:11

Jo fox news är kontrollerad opposition, eller rättare sagt torde/måste vara det när ägaren är blackrock el statestreet. Det mesta i väst ägs av dom (de har ett investeringskapital på 500trlj kr, 10upph 15nollor), och ägs i sin tur av rotschilds/rockefellers (som sitter på 5000trlj i sk förmögenhet). Sveriges bnp intjäning är 5trlj/år. Med stor sannolikhet ägs wallenbergkoncernen investor, där ericsson ingår, också av blackrock/statestreet/vanguard.

Tucker Carlsons ‘frihet’ blir jag inte klok på. Kanske är han så populär att de inte vågar kicka honom och därför gett honom mer frihet än någon annan. Å andra sidan skyr de inga medel när de vill bli av med en person, först degraderar och karaktärsmördar dom och sedan adjö. Och Carlson har varit i det blåsvädret tidigare, under giftmordskampanjen. Hann spall då inte orden, och retade gallfeber på foxledningen. Undrade hur länge han skulle härda ut, men han är kvar. Kanske är han för viktig för fox

I inslaget hör man dock Carlson säga; “alla riskerar bli fattiga av kriget utom möjligen Putin”. Självklart är det mångamånga fler som inte blir fattiga. T ex dom i väst (washington/the square, dvs rotschild/rockefellerföreträdare som biden, pelosi, truss, boris johnson etc) som startat/provocerat fram denna konflikt och som uttryckligen förbjudit kiev att inleda förhandlingar om eldupphör och följa Minskavtalen. Detta hade han kunnat säga men fick inte ‘kanske’, men ville. Så det blir kanske den typen av ‘kompromisser’

Fredrik Eriksson
Reply to  jonnyjonson
25 september 2022 kl 09:48

Intressant.
Det tycks verifiera att UBI/Medborgarlön är på intågande. Dvs själva syftet med “frihetsoperation Ukraina”.
Intressant är också att Regeringen inte bara skickade pansar-skott utan också vaccin för att skynda på processen.
Fast det kommer nog ingen ihåg?
Build Back Better, lider alla av kognitiv dissonans? Putin är ju tom WEF-adept.
Det kommer inte heta UBI utan Uni-Carbonscore. Hela agendan bakom kriget stavas carbonpoints. Ett sorts muterat QFS/Gesara operativt system via Starlink.
Alla kommer tycka det är jättesmidigt och bekvämt. Och vips är carbon-score med tillhörande medborgarlön som ersättare av all valuta. Först Iran sedan Europa?….

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
24 september 2022 kl 09:42

Tog fram David Wilkersons bok stöt i basunen. Första kapitlet heter Amerikas undergång.
På en enda timme kommer allt vara utplånat, står det.
Sidorna har gulnat, en gammal bok.

Fredrik Eriksson
Reply to  Martin Hoffman
24 september 2022 kl 20:18

Detta stämmer med Dimitri Dudumans profetia.
På en enda timme kommer Amerika brinna.

Det kan också korsjämföras med Henry Gruvers profetia.

Alla 3 verfierar men från olika vis Amerikas undergång med hjälp av
Ryska atomvapen.
Sedan kommer slutet. Henry Gruver?
Astoria (där filmen Goonies spelades in, kommer bombas först).
Sedan New York,Washington samt kusterna av lågt flytande
ubåtar. De kommer inte kunna använda sin fina teknologi.
Enligt Gruver har Kina och Ryssland satsat miljarder på att göra deras
teknologi EMF-säker.
Amerika har inte satsat på den typen av teknologi.
Instabiliseringen sker innan bomberna faller från Mexico,Guatemala,Kina och andra länder från
landhållet, och där ser vi redan nu har inträffat -“Build The Wall etc”.
Dvs de (Mexico,etc) har som uppdrag att leta rätt på dessa “silos”.?

Förmodligen för att plantera något.
Ungefär som vår tids Afghanska flyktingar?
Eritrea,Somalia,etc, jag säger inte att alla länder gör det men
mönstret går igen.
Nu slåss de iofs mer med varandra men poängen bör vara klar.
Det finns ett uppsåt att destabilisera (enligt Henry Gruver) inifrån
med MÄNGDER med flyktingar så att det sociala nätverket förstörs snabbast.

Erik Forsman
Reply to  Martin Hoffman
24 september 2022 kl 20:20

Kul Martin att du tar upp David Wilkerson. Läste böcker av honom som ung 17 åring. Mins flera böcker som “Korset och stiletten”, den var stark.  

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
Reply to  Erik Forsman
25 september 2022 kl 17:25

Boken “synen” från 1973 har fått rätt i allt.

Gulbaj
Gulbaj
Gäst
24 september 2022 kl 09:24

Syftet med politiker och regeringar är att de ska jobba för folket… det sker inte. Deras största ansvar är att skydda sitt folk… det sker inte heller. Det som de aldrig får göra är att sälja sig själv eller sina tjänster till främmande makt och på så vis äventyra eller direkt skada sitt land och befolkning… det sker däremot, på bredaste front.

Vi måste få bort dessa f-skap innan de sätter oss alla i skiten. Spelar ingen roll hur vi får bort dem, men de måste bort. För den som vet de två första världskrigens riktiga historia, alltså inte den vi lär oss i skolan. Vi vet och ser att historien verkar upprepa sig igen, och det är samma korrupta f-ups som ligger bakom även denna gång.

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
Reply to  Gulbaj
24 september 2022 kl 09:51

Samma maffia sedan Nebukadnessars dagar i det babyloniska riket. Samma anda.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
24 september 2022 kl 09:20

Prata går ju.
Realisterna i USA fattar naturligtvis vad som kan hända men försöker inte få bort dem som inte fattar.
USA brukar inte tveka att undanröja dem som dom ser som hot så alltså vill dom ändå ta risken att låta vildhjärnorna ha kvar en plattform som kan innebära undergång.
Orsaken är förstås ekonomisk.
När USA ger sig och världen blir multipolär kan dom inte parasitera längre. Det hotet upplevs uppenbarligen starkare än hotet om ömsesidig förödelse.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  petergrfstrm
24 september 2022 kl 15:55

Det är inte är usa, utan washington/the square som orsakar detta och som det handlar om. washington dc är ett eget land, med egen lagstiftning sedan 1871, där befinner sig allt ‘beslutsfattande, ‘fed’ och alla köpta ledamöter.

Amerikanska medborgare är inte ens medborgare i den enklaven. På samma sätt som italienare inte är medborgare i vatikanen, el britter vara medborgare i the square of ‘london’. Pratar man om missriktade mål riskerar det bli vilseledning.

Inget i princip är viktigare än att hålla rätt på begreppen, i dagsläget. Gangsterna som vi alla försöker förstå vem de är, använder just begrepp och falsknarrativ som ett verktyg för leda folk i fel riktning så sökljuset inte ska hamna på dom

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  jonnyjonson
24 september 2022 kl 22:41

Dom enkalvernas särställning är ett juridiskt arrangemang för att den i själva verket monolitiska anglosaxiska imperiemakten ska kunna låta en del av sina medlemmar hålla sig utom räckhåll för den delen av samhället som reglerar vanligt folks liv.
De smarta vet hur det funkar och använder all möjlig fingerfärdighet i sin maktutövning.
Som illusionister.
I Storbritannien förekommer det tex alla möjliga trix med svåruttytt sätt att beskriva saker som upplevs som oklart av en outsider men där insiders fyller i det som fattas.
Det är som i hemliga sällskap med koder som är okända för utanförstående.
Det som gör att du alls kan läsa om de ytliga dragen av detta är att det som kommer ut är ofarligt för eliterna.
Du vet inte ens vem du ska tala med för att få det säkert bekräftat, för ingen är skyldig att förklara nånting för dig.
Inte heller i domstol kan någon kräva att få veta för det är nu lagligt att ljuga inför rätten vilket americans4innovation har beskrivit.
Det är ett träsk. Och britternas eliter har påverkan av Venedigs oligarki som mycket riktigt etablerades i ett träsk på 700-talet