Hur man kan blomstra i en inflationsekonomi

publicerad 8 oktober 2022
- Extern skribent
Tips på hur man kan blomstra i en inflationsekonomi. Foto: Art Rachen. Licens: Unsplash
Tips på hur man kan blomstra i en inflationsekonomi. Foto: Art Rachen. Licens: Unsplash
Tips på hur man kan blomstra i en inflationsekonomi. Foto: Art Rachen. Licens: Unsplash

Rubriker om stigande priser finns överallt i dessa dagar och att inflationsekonomi är här. Experterna är oense om vem som bär skulden, men alla är överens om att inflationen är här – och att den krymper din lönecheck.

  • Inflationen når rekordhöga 8,6 % i 19 euroländer – PBS NewsHour
  • Inflationen blir global: Den stiger inte bara i USA utan även i Europa, Sydkorea och andra länder. Forbes
  • Inflationssiffrorna i Europa per land avslöjas när kontinenten kämpar med prishöjningar – Express
  • ”Fula” inflationssiffror gör en recession mer sannolik 2022, säger ekonomen – CNBC

Du köper mindre för dina pengar än för en månad sedan. Ekonomerna är överens om att det kommer att bli värre innan det blir bättre.

Du måste investera smart för att skydda din familjs ekonomiska välfärd.

Hur du investerar när dina pengar är mindre värda varje dag

I USA säger statliga revisorer att den årliga inflationstakten steg till 9,1 % i juni. Det är den högsta siffran på 40 år. EU:s Eurostat-avdelning rapporterar att liknande priser råder i hela Europa. Det betyder att du för varje 100 euro i lön kan köpa matvaror för 91 euro.Men det är inte det värsta.

Blomstra i en inflationsekonomi

Ekonomer signalerar att de förväntar sig att de nationella valutorna kommer att fortsätta att förlora värde i allt snabbare takt. De flesta investerare förstår inte hur illa det är.

På frågan om inflationen ”lurar aktieinvesterare” svarade investeringsgurun Warren Buffet:

”Inflationen lurar också obligationsinvesterare. Den lurar den som har sina pengar under madrassen. Den lurar nästan alla.”

Lurad. Eftersom människor kan köpa allt mindre för samma pengar. Så här har köpkraften minskat under de senaste 15 åren:

  • Det är en obeveklig minskning av konsumenternas köpkraft.
  • Så även om du får en ganska bra avkastning på dina investeringar kan dina vinster bli nettoförluster. Du har mer pengar men kan köpa mindre.

Det är inflation. Det är som en tjuv som stjäl från dina besparingar, värdet på ditt hem och din investeringsportfölj.

Senast inflationen steg så här mycket var det ett amerikanskt presidentval som avgjordes.

1976 fick den sittande presidenten Gerald Ford sin kampanj att trycka upp miljontals knappar som hans anhängare kunde bära. På dem stod det WIN – Whip Inflation Now.

Utmanaren Jimmy Carter levererade en hård dos verklighet. Han vände upp och ner på sin knapp så att det stod NIM – No Immediate Miracles (inga omedelbara mirakel).

Väljarna, som var trötta på politikernas tomma löften, tog Carter in i Vita huset med förhoppningar om att han skulle tala sanning. Vi kommer inte att lova att vi kommer att piska inflationen nu.

Men vi rekommenderar en beprövad investeringsstrategi som kan ge avkastning oavsett vad som händer med eurons köpkraft. En strategi som innebär att du kan tjäna pengar även om inflationen fortsätter att accelerera.

Den strategi som vi rekommenderar skulle kunna betraktas som tråkig. Vi lovar inga omedelbara mirakel eller Lamborghinis över en natt. Många kryptoinvesterare försöker bli rika över en natt, och det slutar med att de förlorar pengar istället.

Här är vad de bör göra

Den bästa strategin för vanliga investerare är att att använda sig av ett kostnadsgenomsnitt för kryptovalutor som har uppvisat långsiktiga stigande trender. Det innebär att du varje vecka eller månad köper exakt samma mängd av en valfri krypto.

Detta är den strategi som de bästa investeringsrådgivarna rekommenderar. Det är ett beprövat sätt att generera konsekvent avkastning på lång sikt och gradvis bygga upp förmögenhet.

Den här strategin är så tillförlitlig och lätt att följa att vi på Kriptomat har beslutat att erbjuda ett automatiskt sätt för investerare att kostnadsgenomsnittet för sina kryptoinvesteringar.

Vi kallar det Återkommande köp.

Det är så enkelt att du kan installera det på några sekunder. Välj bara den krypto du vill köpa, frekvensen och beloppet. Återkommande köp tar hand om resten automatiskt.

Strategin för genomsnittsräntor bakom Återkommande Köp har visat sig hjälpa investerare att slå inflationen, skydda sina portföljer och uppnå ekonomisk frihet på lång sikt.

1. Genom att göra ett genomsnitt av kostnaderna slipper du den svåra uppgiften att förutsäga prisförändringar och planera transaktioner så att de sker vid marknadens toppar och dalar.
2. Den minimerar effekten av marknadens volatilitet genom att jämna ut toppar och dalar på prisdiagrammen.
3. Det gör att du kan börja uppfylla dina finansiella mål omedelbart, utan att vänta på att bygga upp en stor investeringsfond.
4. Den eliminerar de skadliga effekterna av föraningar och känslor när investeringsbeslut fattas.
5. Den ackumulerar mer krypto när priserna är låga, vilket minskar din kostnadsbas och maximerar avkastningen när du säljer.

Kriptomat har en sjätte fördel: Du kan ansluta den till ett kontokort för så lite som 15 euro i månaden och få de regelbundna inköpen gjorda automatiskt medan du fortsätter ditt hektiska liv.

Ja, det är en långsam och tråkig process. Men om du letar efter rikedomar över en natt är det mycket troligare att du vaknar upp pank. Låt inte inflationen stjäla din portfölj.

Om Kriptomat

Grundades 2018, Kriptomat revolutionerade kryptovalutavärlden. med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering så enkel att alla överallt kan få tillgång till den frihet, rättvisa och uppfyllelse som krypto representerar. Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq