UAP-fenomenet fortsätter att dagligen förbrylla stridspiloter

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 12 november 2022
- Christian Pavón, jurist
Stridspilot och UAP. Montage: NewsVoice baserat på foto från Defence Imagery. Licens: Pixabay.com

UAP-avslöjanden har under de senaste två åren avlöst varandra. Efter att den höga försvarsansällda Christopher Millen begärt ut dokument som fått sin sekretessklassning släppt efter en process av tidigare militären Luis Elizondo har nya uppgifter om UAP-fenomenet (Unidentified Aerial Phenomena) ökat rejält i antal.

Text: Christian Pavón (Pavon.se) | Stöd Christian genom att swisha till 0730-975418

Ryan Graves. Foto från privat Linkedin-profil
Ryan Graves. Foto från privat Linkedin-profil

Den tidigare amerikanska stridspiloten inom flottan, Ryan Graves beskriver hur han dagligen såg UAP formade som svarta lådor, med ett slags självlysande sken inom dessa objekt.

Ryan Graves flög även så nära objekten att han gav sina kollegor en hazard report vilket är en rapport som ska varna andra piloter för att det finns ett objekt i luften som i värsta fall kan resultera i förlust av ett flygplan. Han ansåg att det fanns en risk för kollision.

Journalisten Tim McMillan lyckades via en kontakt inom flygvapnet få tag på en bild av vad som ser ut att vara en farkost som fotats inifrån cockpit från ett stridsflygplan. En  naturlig förklaringsmodell är att det var en väderballong, men då detta objekt enligt försvarskontakten varit totalt opåverkade av starka vindar förefaller förklaringen osannolik.

Så här beskriver Millan vad två försvarsanställda källor sa om händelsen:

“Är föremålet en forskningsballong? Förmodligen inte, säger två försvarstjänstemän till McMillan. “Piloter som stötte på föremålet beskrev att, till skillnad från en ballong under liknande förhållanden, var föremålet helt orörligt och till synes opåverkat av omgivande luftströmmar.”

UAP fotat med mobilkamera av amerikanska stridspilot.
UAP fotat med mobilkamera av amerikanska stridspilot.

Få “naturliga” förklaringar

Nyligen höll också representanter från den amerikanska flottan en presentation i Kapitolium där man presenterade flera fynd.

Den 17 maj när denna presentation hölls hade enbart 1 av 144 fynd fått en bekräftad naturlig förklaring i vilket det var en bekräftad väderballong.

Även om väldigt många inklusive Christopher Millen är helt övertygade om att dessa objekt inte är farkoster som människor tillverkat så är en av förklaringsmodellerna att det kan röra sig om spionfarkoster utsända från andra länder:

”Vi vill inte att potentiella motståndare ska veta exakt vad vi kan se eller förstå, eller hur vi kommer till slutsatsen”, sa Scott Bray, vice chef över den amerikanska flottans underrättelsetjänst, i kongressens vittnesmål i maj 2021. “Därför måste avslöjanden noggrant övervägas från fall till fall”.

Om dessa objekt dock skulle vara spionfarkoster så är ju även det oroande för amerikansk militär då detta skulle betyda att det hypoetiska landets potentiella teknologi är vida överlägset det amerikanska eftersom enligt den officiella versionen har ingen av dessa farkoster lyckats fångas av amerikanska försvaret eller ens bli ikapp-flugna.

Kongressen erkänner problem med oförklarliga Tic tac-objekt av okänd härkomst (UAP) i amerikanskt luftrum

Kännetecknande för detta är att dessa objekt inte ser ut på ett visst sätt utan ofta varierar. Vissa är klassiskt diskusformade som vi föreställer oss de från filmer, andra är mer som kuber, andra är avlånga och beskrevs av en pilot som 12 meter långa Tic Tac-formade objekt, namngivna efter ett godis med en viss avlång cylindrisk form.

Historiskt har UAP-diskussioner mest blivit föremål för humorism och förlöjligande från etablerade medier och etablissemanget. När dessa nu själva håller utfrågningar om detta och att stora aktörer som till exempel Newsweek och 60-minutes lyfter detta, tyder det på ett paradigmskifte inom debatten om UAP:s. Tanken på att vi har fått besök av intelligens från andra planeter börjar alltmer  bli en gångbar en tanke som allt fler personer på allvar öppnar sig för.

Text: Christian Pavón (Pavon.se) | Stöd Christian genom att swisha till 0730-975418

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • de två 10m stora lysande skivor jag såg på ett avstånd av cirka 75m utanför Näsbydal i Täby, 1967, var troligen kinesiska drönare. Om man skall tro USA och svenska försvaret.

 • de två 10m stora lysande skivor jag såg på ett avstånd av cirka 75m utanför Näsbydal i Täby, 1967, var troligen kinesiska drönare. Om man skall tro USA och svenska försvaret.

  • Nu har ju inte dessa farkoster blivit bekräftade som alien så att säga men jag fattar din frågeställning och ja den är adekvat. Dock tror jag inte det är en slags avledningsmanöver eftersom den inte alls fått tillräckligt mycket uppmärksamhet för det. Visst är det fascinerande att nu även etablerad och högt aktad media som Newsweek och 60 minutes mm rapporterar om detta men det är knappast alls i en lika stor omfattning som tex Covid-rapporteringen eller ens Ukrainakriget.

   Om det vore en psykologisk operation som tex Coronahetsen så skulle vi se enormt mycket mer program om det, löpsedlar skulle vara fullkomligt dominerade av nyheter med dessa objekt, ungefär på samma sätt som vi nu varje dag ser bilder på Putin eller som under Corona då vi varje dag fick se en avbildning av det mina-liknande Coronaviruset.

   Så jag förstår din teori men jag personligen tror inte det är en avledningsmanöver faktiskt.

   • Kanske lite tidigt att dra på för mycket nu i början.
    Det var ändå en del om pandemier i nästan 20 år innan covid kom. Svin, fågel, zika, sars m.m.

    Säger varken bu eller bä här men det känns som ett kort som kan kommas spela när tiden är mogen.

   • Det har pågått sen 40-talet och det är absolut avsett att fungera som avledning. Men från vad? Det finns kanske flera anledningar men tex på 90-talet handlade det ibland om hemliga experiment på ofrivilliga försökspersoner som bortfördes av ‘black helicopters’ och vaknade upp omgivna av militärer och ‘utomjordingar’. Ibland handlade det om genetiska experiment med framtagningen av nya djurarter genom korsning mellan apor och annat. En del rymde från amerikanska militära forskningsanläggningar tex i Brasilien. Werner von Braun avslöjade när han var döende att eliterna ämnade skapa en ufo-myt bland annat som förevändning för att militärisera rymden.

  • Men herregud Torbjörn detta är gamla nyheter och redan på 80 talet avslöjade Serge Monaste och Aidan Brophilius dessa 3D LASER PLASMA HOLOGRAPH som i sin tur görs från NASA Project Blue Beam satelliter likt man idag använder ABBATARER som uppträder fast utomhus och dom gör moln Chemtrails och blockerar sol till 50% och skapar en konstgjord klimatkris
   På samma sätt som våra kärnkraftverk stängts ner på grund av säkerhetshot från Ryssland då vår regering krigshetsar med NATO och detta sedan resulterar i att Svenska folket får betala notan med dyra elräkningar.
   Allt handlar om Agendor från obskyra individer som skapat Transhumanism och The Internet Of Bio and Nano Things med sensorer på allt i samhället samt See Through Wall Optics från satelliter också. RNM Remote Neural Monitoring och SAAB AESA RADAR och SAAB RAPID 3D MAPPING samt SAAB C4I Fusion Centers.
   SAAB SPACE samt SAAB MICROWAVE SYSTEMS samt Svenska Stratobus med nervvapen emot våra EEG spektrum med ballistiska luftförsvarssystem.

  • Nu har ju inte dessa farkoster blivit bekräftade som alien så att säga men jag fattar din frågeställning och ja den är adekvat. Dock tror jag inte det är en slags avledningsmanöver eftersom den inte alls fått tillräckligt mycket uppmärksamhet för det. Visst är det fascinerande att nu även etablerad och högt aktad media som Newsweek och 60 minutes mm rapporterar om detta men det är knappast alls i en lika stor omfattning som tex Covid-rapporteringen eller ens Ukrainakriget.

   Om det vore en psykologisk operation som tex Coronahetsen så skulle vi se enormt mycket mer program om det, löpsedlar skulle vara fullkomligt dominerade av nyheter med dessa objekt, ungefär på samma sätt som vi nu varje dag ser bilder på Putin eller som under Corona då vi varje dag fick se en avbildning av det mina-liknande Coronaviruset.

   Så jag förstår din teori men jag personligen tror inte det är en avledningsmanöver faktiskt.

   • Kanske lite tidigt att dra på för mycket nu i början.
    Det var ändå en del om pandemier i nästan 20 år innan covid kom. Svin, fågel, zika, sars m.m.

    Säger varken bu eller bä här men det känns som ett kort som kan kommas spela när tiden är mogen.

   • Det har pågått sen 40-talet och det är absolut avsett att fungera som avledning. Men från vad? Det finns kanske flera anledningar men tex på 90-talet handlade det ibland om hemliga experiment på ofrivilliga försökspersoner som bortfördes av ‘black helicopters’ och vaknade upp omgivna av militärer och ‘utomjordingar’. Ibland handlade det om genetiska experiment med framtagningen av nya djurarter genom korsning mellan apor och annat. En del rymde från amerikanska militära forskningsanläggningar tex i Brasilien. Werner von Braun avslöjade när han var döende att eliterna ämnade skapa en ufo-myt bland annat som förevändning för att militärisera rymden.

  • Men herregud Torbjörn detta är gamla nyheter och redan på 80 talet avslöjade Serge Monaste och Aidan Brophilius dessa 3D LASER PLASMA HOLOGRAPH som i sin tur görs från NASA Project Blue Beam satelliter likt man idag använder ABBATARER som uppträder fast utomhus och dom gör moln Chemtrails och blockerar sol till 50% och skapar en konstgjord klimatkris
   På samma sätt som våra kärnkraftverk stängts ner på grund av säkerhetshot från Ryssland då vår regering krigshetsar med NATO och detta sedan resulterar i att Svenska folket får betala notan med dyra elräkningar.
   Allt handlar om Agendor från obskyra individer som skapat Transhumanism och The Internet Of Bio and Nano Things med sensorer på allt i samhället samt See Through Wall Optics från satelliter också. RNM Remote Neural Monitoring och SAAB AESA RADAR och SAAB RAPID 3D MAPPING samt SAAB C4I Fusion Centers.
   SAAB SPACE samt SAAB MICROWAVE SYSTEMS samt Svenska Stratobus med nervvapen emot våra EEG spektrum med ballistiska luftförsvarssystem.

 • Amiral Byrd fick ju retirera för flygande föremål under operation High Jump.
  Tekniken finns säkert gömd här “hemma”.

  • Jag vill påminna er om att det finns tekniska medel att avslöja alla transhumanistiska elektroniska anordningar som kommunicerar trådlöst.
   Om många är införstådda med det och att det inte existerar några supersmå saker som kan ersätta verklig teknik så är vi alla bättre skyddade och väst-demonerna dvs väst-globalisterna själva kommer att vara mer begränsade eftersom de inte kan bevara hemligheterna mot en tekniskt kunnig allmänhet.
   Tekniken ska användas på ett transparent och lagreglerat sätt baserat på frivillighet.
   Är vi för teknikfientliga hjälper vi väst-demonerna att missbruka teknologin för att erhålla total makt.
   Men Roswell handlade om crash test dummies men det vet ni nog.
   Ingen hemlig teknologi erhölls från utomjordingar.
   Och Usa tillverkade fullt fungerande flygande tefat på 50-talet och planerade på 60-talet andra modeller, för återinträde, med färdiga ritningar. Tanken var att det skulle avfyra kärnvapen.

   Americas nuclear flying saucer

   A mängd avhemligade dokument avslöjar den omskakande sanningen om US Airforce’s flygande Tefat av Jim Wilson Popular Mechanics november 2000

   https://en.wikipedia.org/wiki/Lenticular_Reentry_Vehicle

   Bild
   https://www.reddit.com/r/WeirdWings/comments/am7cpi/the_lenticular_reentry_vehicle_a_spaceplane/

   En annan tefatsformad bombplansprototyp
   http://www.designation-systems.net/dusrm/app4/pyewacket.html

 • Amiral Byrd fick ju retirera för flygande föremål under operation High Jump.
  Tekniken finns säkert gömd här “hemma”.

  • Jag vill påminna er om att det finns tekniska medel att avslöja alla transhumanistiska elektroniska anordningar som kommunicerar trådlöst.
   Om många är införstådda med det och att det inte existerar några supersmå saker som kan ersätta verklig teknik så är vi alla bättre skyddade och väst-demonerna dvs väst-globalisterna själva kommer att vara mer begränsade eftersom de inte kan bevara hemligheterna mot en tekniskt kunnig allmänhet.
   Tekniken ska användas på ett transparent och lagreglerat sätt baserat på frivillighet.
   Är vi för teknikfientliga hjälper vi väst-demonerna att missbruka teknologin för att erhålla total makt.
   Men Roswell handlade om crash test dummies men det vet ni nog.
   Ingen hemlig teknologi erhölls från utomjordingar.
   Och Usa tillverkade fullt fungerande flygande tefat på 50-talet och planerade på 60-talet andra modeller, för återinträde, med färdiga ritningar. Tanken var att det skulle avfyra kärnvapen.

   Americas nuclear flying saucer

   A mängd avhemligade dokument avslöjar den omskakande sanningen om US Airforce’s flygande Tefat av Jim Wilson Popular Mechanics november 2000

   https://en.wikipedia.org/wiki/Lenticular_Reentry_Vehicle

   Bild
   https://www.reddit.com/r/WeirdWings/comments/am7cpi/the_lenticular_reentry_vehicle_a_spaceplane/

   En annan tefatsformad bombplansprototyp
   http://www.designation-systems.net/dusrm/app4/pyewacket.html

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *