UAP-fenomenet fortsätter att dagligen förbrylla stridspiloter

publicerad 12 november 2022
- av Christian Pavón
Stridspilot och UAP. Montage: NewsVoice baserat på foto från Defence Imagery. Licens: Pixabay.com

TEKNIKFENOMEN. UAP-avslöjanden har under de senaste två åren avlöst varandra. Efter att den höga försvarsansällda Christopher Millen begärt ut dokument som fått sin sekretessklassning släppt efter en process av tidigare militären Luis Elizondo har nya uppgifter om UAP-fenomenet (Unidentified Aerial Phenomena) ökat rejält i antal.

Text: Christian Pavón (Pavon.se) | Stöd Christian genom att swisha till 0730-975418

Ryan Graves. Foto från privat Linkedin-profil
Ryan Graves. Foto från privat Linkedin-profil

Den tidigare amerikanska stridspiloten inom flottan, Ryan Graves beskriver hur han dagligen såg UAP formade som svarta lådor, med ett slags självlysande sken inom dessa objekt.

Ryan Graves flög även så nära objekten att han gav sina kollegor en hazard report vilket är en rapport som ska varna andra piloter för att det finns ett objekt i luften som i värsta fall kan resultera i förlust av ett flygplan. Han ansåg att det fanns en risk för kollision.

Journalisten Tim McMillan lyckades via en kontakt inom flygvapnet få tag på en bild av vad som ser ut att vara en farkost som fotats inifrån cockpit från ett stridsflygplan. En  naturlig förklaringsmodell är att det var en väderballong, men då detta objekt enligt försvarskontakten varit totalt opåverkade av starka vindar förefaller förklaringen osannolik.

Så här beskriver Millan vad två försvarsanställda källor sa om händelsen:

“Är föremålet en forskningsballong? Förmodligen inte, säger två försvarstjänstemän till McMillan. “Piloter som stötte på föremålet beskrev att, till skillnad från en ballong under liknande förhållanden, var föremålet helt orörligt och till synes opåverkat av omgivande luftströmmar.”

UAP fotat med mobilkamera av amerikanska stridspilot.
UAP fotat med mobilkamera av amerikanska stridspilot.

Få “naturliga” förklaringar

Nyligen höll också representanter från den amerikanska flottan en presentation i Kapitolium där man presenterade flera fynd.

Den 17 maj när denna presentation hölls hade enbart 1 av 144 fynd fått en bekräftad naturlig förklaring i vilket det var en bekräftad väderballong.

Även om väldigt många inklusive Christopher Millen är helt övertygade om att dessa objekt inte är farkoster som människor tillverkat så är en av förklaringsmodellerna att det kan röra sig om spionfarkoster utsända från andra länder:

”Vi vill inte att potentiella motståndare ska veta exakt vad vi kan se eller förstå, eller hur vi kommer till slutsatsen”, sa Scott Bray, vice chef över den amerikanska flottans underrättelsetjänst, i kongressens vittnesmål i maj 2021. “Därför måste avslöjanden noggrant övervägas från fall till fall”.

Om dessa objekt dock skulle vara spionfarkoster så är ju även det oroande för amerikansk militär då detta skulle betyda att det hypoetiska landets potentiella teknologi är vida överlägset det amerikanska eftersom enligt den officiella versionen har ingen av dessa farkoster lyckats fångas av amerikanska försvaret eller ens bli ikapp-flugna.

Kongressen erkänner problem med oförklarliga Tic tac-objekt av okänd härkomst (UAP) i amerikanskt luftrum

Kännetecknande för detta är att dessa objekt inte ser ut på ett visst sätt utan ofta varierar. Vissa är klassiskt diskusformade som vi föreställer oss de från filmer, andra är mer som kuber, andra är avlånga och beskrevs av en pilot som 12 meter långa Tic Tac-formade objekt, namngivna efter ett godis med en viss avlång cylindrisk form.

Historiskt har UAP-diskussioner mest blivit föremål för humorism och förlöjligande från etablerade medier och etablissemanget. När dessa nu själva håller utfrågningar om detta och att stora aktörer som till exempel Newsweek och 60-minutes lyfter detta, tyder det på ett paradigmskifte inom debatten om UAP:s. Tanken på att vi har fått besök av intelligens från andra planeter börjar alltmer  bli en gångbar en tanke som allt fler personer på allvar öppnar sig för.

Text: Christian Pavón (Pavon.se) | Stöd Christian genom att swisha till 0730-975418

Källor