Jan Guillou – Agent för den svenska djupa staten?

publicerad 19 december 2022
- av Kristoffer Hell
Jan Guillou, 2015 och löpsedel. Foto: Peter Knutson (peterknutson.se). Montage: NewsVoice.Licens: CC BY 3.0, Wiki Commons

ANALYS. Hur är det egentligen med Sveriges framgångsrika journalister, författare, konstnärer, dramatiker och filmare, är också deras karriärer (i analogi med politikers), kontrollerade av den dolda makten, för dunkla syften?

Text: Kristoffer Hell

Så här svarade författaren och journalisten Jan Guillou när han för några år sedan fick frågan om han inte skulle gå in i politiken:

“Nej. Jag har redan mer politiskt inflytande än någon politiker.”

Det här uttalandet kan stämma. Jan Guillou röstas med ojämna mellanrum fram som en av Sveriges tyngsta opinionsbildare, men vad för typ av opinionsbildare?

I jakten på ett svar kommer vi att ignorera vägdammet denne individs framfart rört upp i folkhemmet och fokusera på hans faktiska samhällspåverkan i ett längre perspektiv.

Vi ignorerar därför den unge Guillous påstådda kriminalitet, att han relegerades två gånger, liksom misstroendevetona från, och konflikterna med, gamla kolleger (vem arbetade Guillou egentligen för: Var det FIB eller SÄPO?) Och vi kommer att vara lika sorglöst ointresserade av Guillous, enligt uppgift, betalda spioneri för Sovjetunionens KGB som SÄPO var. Berodde SÄPO:s ointresse på att kontakterna med KGB skedde med deras samtycke?

Expressen om KGB-agenten Guillou
Expressen om KGB-agenten Jan Guillou

Vi blundar också för de motsägelsefulla uppgifterna om den egna militärtjänsten (gjorde Jan Guillou den ens?). Ej heller kommer vi lägga pannan i veck över en uppväxt som skulle kunna indikera en fullfjädrad psykopat, sociopat och/eller mytoman. Det här är nämligen vad Jans egen mamma till slut hade att säga om sin son, många år efter att han skrev romanen Ondskan:

“Det är hemskt synd att Jan går så in i sin fantasivärld. Det gjorde han redan som barn. Jan har alltid haft svårt att skilja på fantasi och verklighet”

Trots sin bakgrund, omdömen och livshistoria förlänades Guillou på något sätt ändock stämpeln: undersökande journalist.

När Guillou talade – lyssnade andra.

1970 var Sverige ett socialdemokratiskt folkhem som utåt var säkerhetspolitiskt neutralt och som vurmade för små nationers suveränitet gentemot stormakter. Fyrtio år senare är landet en öppen lakej i det amerikanska imperiet: en borgerlighetens bastion som utan större samvetsbetänkligheter deltar i ockupationskrig av främmande folk och länder.

Vilken opinionsbildande roll hade Jan Guillou i den här fyra decennier långa förändringsprocessen? Inställde den sig trots Guillous tappra motstånd? Man skulle kunna förvänta sig det.

Guillou har alltid framställt sig själv, men också framställts som, någon slags vänsterradikal, en systemkritiker – en man missnöjd med status quo.

Frågan skulle kunna besvaras genom att studera Guillous reaktioner, låtanden och göranden rörande ett antal nyckelhändelser av strategisk natur – med avseende på just den förvandling Sverige upplevt det sista halvseklet.

Det gemensamma för händelserna nedan är att de alla utgjorde, var del av, eller resulterade i den kursändring Sverige sett – liksom att journalistiskt grävande i någon av dem kunnat resultera i reportage som skulle kunna ha påverkat denna kursändring.

Händelserna:

 • Mordet på statsminister Olof Palme (1986)
 • Estoniakatastrofen (1994)
 • 9/11 (2001)
 • Chefsforskare på FOI bekräftar Sveriges medlemskap i det Amerikanska Imperiet (2005)
 • Värnplikten ersätts med yrkesarmé (2010)

Den fras som bäst beskriver Jan Guillous reaktioner, göranden och låtanden vid samtliga dessa svenska vägskäl är följande: ett föraktfullt ingenting.

Måhända är Jan Guillou unik bland svenska journalister här – i sin samlade passivitet i för nationen strategiska händelser?

Uppenbarligen var det i alla fall viktigare för honom att skriva kioskdeckare och få yrkeskriminella frigivna50 – än att gräva ned sig i det moderna Sveriges trauman.

Vad hade hänt om Jan Guillou låtit sin romanhjälte Carl Hamilton ta ett par månaders semester från sina våldsförhärligande äventyr och istället omfamnat bröderna Poutianens bok51 om allt som gick snett inom landets högsta polisledning natten då Olof Palme mördades, och ställt samma krav som bl a Palmes kollega och vän Kjell-Olof Feldt ställde i augusti 1995 [1].

Utred polisspåret!

Hade Jan gjort detta, hade detta kunnat kasta en hel skottkärra med grus i maskineriet för de krafter som önskade förvandla Sverige till en öppen del av det amerikanska imperiet.

Det skedde aldrig.

Guillous enda insats rörande mordet på Olof Palme var att agera grindvakt för makten. Hans metod var bland andra att förlöjliga ”privatspanare,” som ”konspirationsteoretiker” kallades på den tiden.

Det vill säga individer som tröttnat på maktens skrönor och börjat tänka själva.

Man kan fråga sig vad som hade hänt om Jan Guillou bemödat sig om att agera på den tyske journalisten Jutta Rabes upptäckter vid dykningarna på Estoniavraket?

Att rikta strålkastaren mot Carl Bildt för hans regerings delaktighet i morden på nästan nio hundra människor, hade naturligtvis försvårat för de krafter som vill att Sveriges huvudstad stavas Washington D.C

Men även detta gyllene tillfälle till att leva upp till bilden som granskande journalist och systemkritiker var Jan Guillou komatosiskt ointresserad av.

Till sist – var har Jan Guillou befunnit sig sedan den 11:e september 2001?

En av hans kända åtgärder i samband med 9/11-attackerna var att i förakt lämna en sal i vilken en tyst minut hölls för offren. Motivet för symbolhandlingen rapporterades ha varit att de som dog var amerikanare.

I och med Jan Guillous tystnad rörande 9/11 och allt som följde i kölvattnet på denna historiska vattendelare gavs den svenska allmänheten inte mycket annat val än att svälja lögnerna. Händelserna som iscensattes den dagen blev finansoligarkernas förevändning för krig utan ände och alltmer av devalverade mänskliga rättigheter.

Berodde Jan Guillous fyra decennier av journalistiska omerta på att han, i någon slags kontrast till sin romanhjälte Carl Hamilton (som var adlig på utsidan men hade hjärtat till vänster), själv hade hjärtat till höger men försökte dölja detta under under en fernissa av maoism?

Verkligheten är ju den att om man ville göra karriär på 1960- och 1970-talen så var det vänsterradikalism som gällde.

Pressklipp på Jan Guillou. Montage: Hell
Pressklipp på Jan Guillou. Montage: K. Hell

Folkhemsthrillerserien om Carl Hamilton legitimerade Sverige som en del av det amerikanska imperiet. Det desensibiliserade också kommande svenska generationer som fick lära sig att det var okej med våld och att USA och dess militär var coola.

De filmatiserade romansviten om tempelriddaren Arn etablerade inte bara någon slags romantisk historiekoppling mellan Sverige, som ett slags kristet bålverk omgivet av hedningar, och Mellanöstern: Jan Guillou försökte till och med inbilla läsarna att Sveriges landsfader var en tempelriddare.

Sedan finns ju Ondskan, en förment självbiografi som bland annat Jans egen mamma anser var rent påhitt. Boken blev sedermera film och unga människor i Sverige gavs en lögnaktig bild av hur det var förr.

Sist, men inte minst, det var Jan Guillou som öppnade för Sverigedemokraternas framgångar i valet 2010 genom att året innan turnera landet tillsammans med partiledaren Jimmie Åkesson.

Vem eller vad tjänade egentligen på Jan Guillous livsgärning av journalistisk tystnad i samtida nyckelfrågor och banbrytande författarskap?

 • Vem tjänar på ett Sverige där befolkningen accepterade landets lakejstatus i det amerikanska imperiet?
 • Vem tjänar på ett Sverige där befolkningen gavs högre acceptans för grovt, dödligt våld, än tidigare?
 • Vem tjänar på ett Sverige där befolkningen skall tro att landet grundades av tempelriddare stöpta i ”heliga krig” i Mellanöstern?

Det rike vid vägens slut Jan Guillou arbetar för är samma globala diktatur finansoligarkerna vill se. Vid alla de vägskäl där denna utveckling hade kunnat stoppas, fördröjas eller i vart fall ifrågasättas, så agerade Jan Guillou möjliggörare och grindvakt. Jan Guillous värv var illusionistens, trollkarlens, hypnotisörens och vilseledarens.

Men som så ofta med karln fanns det en joker i leken.

Jokern var hans påstådda tro på en framtida splittring mellan USA och Europa, vilket öppnar för spekulationen att Jan Guillou inte bara springer maktens ärenden rent allmänt – utan faktiskt stämt sin egen fiol utifrån finansoligarkernas europeiska gren och zionismen.

I den mån Jan Guillou någonsin arbetat för en underrättelsetjänst är därför MOSSAD ett hetare tips än SÄPO eller KGB.

Det skulle förklarar den beredvillighet med vilken Guillou gav sig ut på reklamturné för det i dag av zionistiska krafter styrda Sverigedemokraterna.

Hypotesen kastar även intressant ljus över varför ”Palestinavännen” Jan Guillou inte befann sig ombord på ”Ship to Gaza” när det 2010 bordades och ett antal civila mördades av israeliska soldater.

Ursäkten Guillou hittills presenterat för att då ha övergett sina kamrater var att han var på “bröllop” (sitt eget). Enligt uppgift inföll tilldragelsen den 14 maj 2010. Skeppet till Gaza lämnade sin sista hamn först sexton dagar senare [2].

Kanske menade Guillou smekmånad när han sade bröllop?

Det hade onekligen varit romantiskt. Kvinnan han äktade hade varit hans sambo sedan två decennier och vigseln var en arvsjuridisk affär.

Kanske den troligaste förklaringen till att Jan Guillou deserterade den gången var att hans handläggare vid Mossad förhandstipsat om den planerade attacken och att Jan därför tassade undan innan det blev allvar – på riktigt.

Text: Kristoffer Hell

Referenser

 1. Libris: “Inuti Labyrinten: om mordet på Olof Palme”, Kari Poutiainen, Pertti Poutiainien
 2. Expressen: Jan Guillou räddades av sitt bröllop


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag började läsa en gång stroppen Jan G.roman om Hamilton, men efter några sidor slutades jag lösa.Den boken var ointressant.
  Sen den dagen tag jag non bok av Jan G.
  Jag vill påpeka att jag löser många böcker. Mina intressen är blandat:
  historia, politik, musik ,konst m.m.

 • Jag började läsa en gång stroppen Jan G.roman om Hamilton, men efter några sidor slutades jag lösa.Den boken var ointressant.
  Sen den dagen tag jag non bok av Jan G.
  Jag vill påpeka att jag löser många böcker. Mina intressen är blandat:
  historia, politik, musik ,konst m.m.

 • Guillou är en vänsterintellektuell stropp och besserwisser som kategoriskt smutskastar människor och åsikter efter eget godtycke. Lismande och självgod, troligen en yttring med ursprung i en havererad självkänsla. Hans värderingar speglas väl i hans böcker. I följetongen om Hamilton, en rik aristokrat med rötterna i vänsterfalangen, snobbiga vanor, en superagent med en bakgrund i Flottans a-dyk. En Guillous alter ego, allt det han önskade han vore, men aldrig kunde bli. Tråkiga böcker för övrigt, Guillous pompösa stil blir som ett segt tuggummi som ger mjölksyra i hjärnan. Började läsa en av böckerna, blev uttråkad, fortsatte med en annan med samma upplevelse.

  I boken Ondskan, en skildring av hans ungdomstid vid en internatskola, framställer han sig själv som de svages förkämpe. Vid behov framträder en slagskämpe med oanade kvaliteter, som taget ur en actionhjältes bravader. Offermentaliteten var ett stående inslag. Boken är dock mer underhållande än Hamiltonsviten.

  Ur detta framstår han som en tämligen omogen person med ett behov att klistra på sig en machofasad för att dölja svagheter som han lider utav. Dryg, utan självinsikt och ödmjukhet kan han inte stava till.

  Han har en god förmåga att uttrycka sig akademiskt och sövande, men hans framtoning är så osmaklig att det är roande. Guillous medverkade i något historiskt teve-program för flera år sedan, iklädd en gigantisk päls av något slag,  som han kommenterade beredvilligt. Självgod och upptagen med sina högtravande formuleringar. I ett annat framträdande i ett jaktprogram från Afrika försvarade han sitt intresse för jakt och misskrediterade uppfattningar som inte överensstämde med hans egna. En guide ledde honom till bytet som han i goda ro kunde fälla medan vakter bevakade hans säkerhet. En inskränkt fjant och hycklare.

 • Guillou är en vänsterintellektuell stropp och besserwisser som kategoriskt smutskastar människor och åsikter efter eget godtycke. Lismande och självgod, troligen en yttring med ursprung i en havererad självkänsla. Hans värderingar speglas väl i hans böcker. I följetongen om Hamilton, en rik aristokrat med rötterna i vänsterfalangen, snobbiga vanor, en superagent med en bakgrund i Flottans a-dyk. En Guillous alter ego, allt det han önskade han vore, men aldrig kunde bli. Tråkiga böcker för övrigt, Guillous pompösa stil blir som ett segt tuggummi som ger mjölksyra i hjärnan. Började läsa en av böckerna, blev uttråkad, fortsatte med en annan med samma upplevelse.

  I boken Ondskan, en skildring av hans ungdomstid vid en internatskola, framställer han sig själv som de svages förkämpe. Vid behov framträder en slagskämpe med oanade kvaliteter, som taget ur en actionhjältes bravader. Offermentaliteten var ett stående inslag. Boken är dock mer underhållande än Hamiltonsviten.

  Ur detta framstår han som en tämligen omogen person med ett behov att klistra på sig en machofasad för att dölja svagheter som han lider utav. Dryg, utan självinsikt och ödmjukhet kan han inte stava till.

  Han har en god förmåga att uttrycka sig akademiskt och sövande, men hans framtoning är så osmaklig att det är roande. Guillous medverkade i något historiskt teve-program för flera år sedan, iklädd en gigantisk päls av något slag,  som han kommenterade beredvilligt. Självgod och upptagen med sina högtravande formuleringar. I ett annat framträdande i ett jaktprogram från Afrika försvarade han sitt intresse för jakt och misskrediterade uppfattningar som inte överensstämde med hans egna. En guide ledde honom till bytet som han i goda ro kunde fälla medan vakter bevakade hans säkerhet. En inskränkt fjant och hycklare.

 • Jan Guillou gjorde på sin höjd två veckors militärtjänst. Sedan kom det fram att han var fransk medborgare och att han då inte kunde göra svensk värnplikt.
  Detta var om jag minns rätt våren sommaren 1966 vid samma tid som jag själv blev inkallad till värnplikten. Det skrevs en del i kvällstidningarna om denne Guillou som blev felaktigt inkallad. Det borde gå att hitta för den intresserade.

  • “Vi kom överens om att du inte skulle ställa den frågan!”, sade Jan Guillou till programledaren i en intervju 1988 gällande filmatiseringen av hans roman Coq rouge som skedde tillsammans med filmens huvudrollsinnehavare, Stellan Skarsgård (som elitsoldaten och underrättelseofficeren Carl Hamilton) . 

   Därpå reste han på sig abrupt och lämnade hastigt, utan att yttra ännu ett ord, TV-studion – mitt under pågående direktsändning – till allas förvåning och programledarens märkbart stora häpnad och bestörtning.

   Frågan var:

   – Har du själv verkligen gjort din militärtjänst, så som du har påstått?

   https://www.bitchute.com/video/WdvKC3ab98MQ/

  • Den mest betydelsefulle journalist i detta och förra århundradet, Yury Bezmenov.
   Berättar hur subversion (omstörtning) fungerar.
   Ex.: steg !, demoralisering, som tydligt kunde urskiljas i Sverige redan på 60-talet.. Mer i videon.

  • Att avlyssna denne Bezmenov återigen efter en tid visade sig vara väldigt givande.
   Man lär sig mycket här på NV och Bezmenov placerar in de nya kunskaperna i ett agenda-sammanhang. Rekommenderas att avlyssna Y. B. ett par gånger om året, för att sätta in nyinlärt i ett sammanhang.
   Att komma till klarhet om Mona Sahlins förlöjligande av “Midsommarlekar” var ett Bulls Eye.

    • Anders Borg gjorde något liknande uttalande om en afrikansk kultur, som kunde ersätta den svenska. Samma playbook??

     • Anders Borg har berikat sig ofattbart – “ofattbart” i alla fall för oss andra “opriviligierade”.

      Han är ett praktexempel på hur en förtroendevald kan övergå till att använda sina insider-kunskaper inom politikens elitiska sfär, för att främja finanelitens intressen.

      Anders Borg deltog i Bilderberggruppens årliga möte, 31 maj -3 juni 2007, på det helt avskärmade lyxhotellet Ritz-Carlton Hotel i Istanbul.

      Jag rekommenderar alla som är intresserade hur Ukraina utnyttjas av enorma ekonomiska krafter att läsa boken “Svart Jord” av Gunnar Lindstedt, som berättar hur Anders Borgs berikare och födkrok: det multinationella företaget Kinnevik, gått över mängder med lik i Ukraina för sin krassa vinnings skull:

      https://www.bokus.com/bok/9789137500478/svart-jord/?gclid=Cj0KCQiAtICdBhCLARIsALUBFcEGdWjXJyHeTOPLEP1eJqK0gCRMz4PZtDcYQOAilmDcmm4ZVsU_GdAaAt46EALw_wcB

    • Ja, i synnerhet om folket fortsätter på denna väg och så här:

     https://sv.wikipedia.org/wiki/De_tre_aporna#/media/Fil:Hear_speak_see_no_evil_Toshogu.jpg

     Det är trist för mig att konstatera, efter ett flertal år i intensiv kamp för att försöka förmedla vital information till välvilliga, kloka medmänniskor, privat och offentligt – på ett flertal bloggar, med miljontals följare – att det absoluta flertalet läsare och tyvärr även bloggägre, om än med goda avsikter och i många avseenden är välinformerade – ännu tycks vara helt förda bakom ljuset i det stora hela.

      • Förresten,
       ni tvehågsade, tvekande, tvivlande läsare av mina inlägg, ni får gärna, även framgent, helt ignorera det jag framför med er massiva tystnad !

       Numera bryr jag mig inte särskilt mycket längre om, att nästan ingen respons alls brukar komma på det, som jag själv bedömer som enormt viktigt, i de inlägg jag fortfarande gör.

       Det är bara min förhoppning att jag inte “enbart eldar för kråkorna”, även om jag vet att de är långt ifrån att vara dumma, dessa rätt “komiska fåglar”.

      • Och nu ska jag inte besvära er, blundare för fakta, mer på ett bra tag!

       Titta ni på Franktike – Argentina i fotboll istället, gång på gång, och skit i allt annat!

       Och God Jul och ha det så kul!

      • Nä, ge inte upp; fortsätt besvära kreti och pleti. Vi närmar oss en avgörande tid, då i a f upp mot 20% av folket märker av att polletten äntligen har ramlat ned. Mer än så behövs inte. Det räcker. Sedan följer de flesta med och upprepar: jovisst, det har jag ju sagt hela tiden.

       Eller så får Jan Guillous uppdragsgivare Mossad, sista ordet och verkställer ordern om att Samson Optionen skall utlösas.

       Eljest har jag ett flertal gånger hävdat att J G är en Stats-rabulist. En som tillåts vara modigt radikal mot Överheten, i akt och mening att få folk att tro, att vi har det högt i taket med yttrandefriheten.
       Anledningen är Jannes utsagor om 9-11, som är precis det Eliten vill höra. Det som upprepats under 21 år. Trots att det är lätt att se att det var en falskflaggad psyk op. Det vet Janne, dummare är han inte.

      • Tesen här är att Guillou är något mer än vanlig kontrollerad opposition och att hans inlägg skulle ha varit av stor betydelse för Sveriges förda invandringspolitik. Kanske, det kan jag inte bedöma.
       Förrädisk koppling till Israel motsägs av hans agerande mot Wikileaks som dessförinnan anklagades för att ha kopplingar just till Israel. Och för att filtrera bort kritik mot dem.
       Även om majoriteten av allmänheten inte märkte det.

   • Mona Sahlin har genomgått den mycket exklusiva fleråriga utbildningen som en av Young Global Leaders anordnad av World Economic Forum (WEF).

    WEF har, precis som Vatikanen och Malteserorden, observatörsstatus i FN och är företrädare för de största företagen i världen.

    Mona Sahlin deltog även i Bilderbergsgruppens hemlighetsomgärdade tredagarsmöte på ett närmast hermetiskt tillslutet lyxhotell i Toronto 1996 tillsammans med den absoluta ekonomiska världseliten. I dessa årliga lobbingmöten med utvalda politiker, opinionsbildare och andra makthavare råder tystnadsplikt för deltagarna, enligt Chatham House Rules.

    Sedan Bilderberggruppens existens avslöjades av en grävande journalist på 1990-talet tillkännager den dagordning och en officiell deltagarlista på sin tunna hemsida, men få människor i världen har kännedom om att deras ledande politiker deltagit i något eller flera av dessa möten.

    En punkt på dagordningen 1996, året då Mona Sahlin deltog, var: 

    “Europe: the Politics of EU Enlargement”

    • Fortsättning:

     Jan Guillou har mig veterligen aldrig sagt ett knyst om vare sig Bilderberggruppen eller om de Young Global Leaders som verkar i vårt lands mest exklusiva maktsfärer, inte heller minsta pip om WEF:s årliga medlemsmöten med finanselit och utvalda toppolitiker.

     Medlemsavgiften i WEF uppgår till 42 500 CHF och avgiften för deltagande i Davos-mötet är 18 000 CHF, enligt Wikipedia.

     Rätt mycket pengar för en jämförelsevis rätt fattig politiker – och kanske var det därför som Mona Sahlin kände sig pressad att skramla ihop lite extra pengar på ett något okonventionellt sätt i sina så kallade “kontokortsskandaler”…?

     22–26 Maj 2022 samlades WEF:s medlemmar till sitt årliga möte i Davos .

     Jag har skrivit en dikt om detta samkväm i Corona-tider, som förmodligen bör ha inneburit vissa inskränkningar av smittspridningsskäl för deltagarna vid middagsbordet:

     Jetseten flyger med jet till Davos.

     Där sitter de nöjda och smörjer sitt krås

     iförda masker och munskydd, gunås

     och sörplar i sugrör tunn soppa och sås!

 • Beträffande Palmemordet. Hade han haft en hög profil i det fallet hade han nog inte levat länge.
  Om det är ngt som erfarna kändisar kan så är det att känna på sig var gränser går.
  I den meningen är alla kändisar kontrollerad opposition.
  Tills de faller i onåd…
  Jag har aldrig hört tidigare att någon pekat på Guillou som anknuten till Israels underrättelsetjänst men det i sig kan ju vara ett tecken på att du har rätt.

  • Den mest troliga förövaren bakom Palmemordet torde vara CIA som med sina förgreningar till Sverige i den s k “stay behind” rörelsen som var initierad av just CIA. Så det offentliga Sverige har med utpekandet av Stig Engström mer eller mindre erkänt att CIA haft ett finger med i spelet. Engström var dock knappast den som höll i vapnet utan han var nog mer en lättlurad kontaktman för CIA:s “hitman” som utförde mordet. Kanske Guillou känner till mer detaljer i ärendet men för sin egen hälsas skull är det bäst att hålla käft. CIA har tystat presidenter och statsmän med mycket bättre skydd än den Guillou någonsin kan uppbringa. Aschberg har ju senare försökt lägga ut villospår i Palmemordet och man undrar ju vad för figur han egentligen är?

   • Ja, och Robert Aschberg är ytterligare en mycket känd opinionsbildare som, sannolikt “spelar i samma lag” i den “ligan” som kollegan Jan Guillou, som tycks ha agerat enligt samma mönster, inte minst gällande det så kallade “Polisspåret” i Palmeutredningen.

    Det är mer än anmärkningsvärt att kort tid efter det att medborgarjournalisten Bechir Rabani kungjort att han hade sensationella avslöjanden, som han hade för avsikt att kungöra inom kort, om den mycket kände TV-profilen och journalisten Robert Aschberg – som ju är sonson till den sedemera så mäktige och rike bankiren och direktören för Nya banken, Olof Aschberg, som enligt många vittnesmål agerade som mellanhand för finanseliten på Wall Street i finansieringen av den blodiga Ryska revolutionen 1917 och som sedan lär ha betalat tillbaka tusenfalt bankerna på Wall Street, förmodligen efter väl tilltagen “provision och ränta” på de stulna tillgångarna, tandguldet m.m. som Bolsjevikerna tillskansat sig via våld, övergrepp och mord – så fanns den unge, friske och mycket vältränade journalisten Bechir Rabani inte mer.

    Här är en artikel som tar upp journalisten Bechir Rabanis tragiska frånfälle:
    https://newsvoice.se/2022/12/bechir-rabani-minne/

   • Aschberg berättade i en intervju att han själv fick en cancersjukdom och att den bortgångne Jan Stenbeck hade sagt en del om frimurarmakt och att denne även inte litade på medicinens förmåga (minns inte exakt i vilket avseende men det kan ha varit för hjärtåkommor)
    Jag fick intrycket att Aschberg ville antyda ngt om att det finns risker som inte enbart är naturligt orsakade men det kanske var missförstånd av mig.
    Däremot minns jag inte vad det var för journalistiska ämnen det handlade om utan tillsammans med det han sa om Stenbäck fick jag en känsla av att han ville anförtro sig en smula som omväxling till det ni tänker på med Aschberg.

    • Milda tider, PG!

     Denna helt absurda kommentar, som du här har formulerat, väcker förhoppningsvis upp även den mest inbitet indoktrinerade från den kanske djupaste, kollektiva oförstånds-graven i mänsklighetens historia, till insikt om den enorma förvillelse som råder!

     Men jag skiter från och med nu högtidligen i det.

     God Natt och God Jul! – och sov så gott vidare! – alla ni så nöjda, så injicerade och så indoktrinerade!

     • Du skjuter i blindo!
      Och du vet inget om min vaccinstatus.
      Jag har yttrat mig i debatten om huruvida virus existerar eller ej och har förnekat att vaccin kan innehålla mikroskopiska RFID.
      Är ej nöjd vare sig med Aschberg eller någon annan kändis eftersom de alla i mina ögon är kontrollerad opposition.
      Men när dessa karriärister nån gång verkar uppriktiga är det intressant.
      Du själv är ju besatt av katolska kyrkan precis som anglosaxerna vill ha det.
      Medan du underskattar anglosaxernas långt större inflytande i och utanför frimureriet och andra nätverk.
      Jag följer en del spanjorer som talar klartext om britternas vidriga beteende mot Spanien och Sydamerika.

      • Jag ska göra ett litet undantag i min skriv-vila för dig, PG.

       Du är en av två rätt inflytelserika personer på alternativa bloggar som använt precis samma ordalydelse för att kategorisera mig som en som skulle vara: “besatt av katolska kyrkan“.

       Intressant att ni båda använt er av exakt samma invektiv.

       Ni båda skapar en hel del förtroende hos läsarna med era ofta sanningsenliga och initierade kommentarer, men jag undrar om ni inte är underhuggare till Katolska kyrkan.

       Det är helt klart att det brittiska imperiets makthavare är en del av den absoluta makten. Det har jag aldrig bestridit – och det vet du!

       Men det är helt uppenbart för var och en med insikt, att Katolska kyrkan spelar en nyckelroll i skeendena i världen, vilket du ständigt har förnekat, PG!

      • Malteserriddarnas ledare är , sen 1798 baserad i Rom och kysser Påvens hand och det pajaseriet är ‘beviset’ för Påvens makt över denna orden. I verkligheten är den orden ett uttryck för det brittiska imperiets nätverk av gamla aristokratiska familjer och ett av dess uppsåt har sen tusen år, innan britterna kom in i bilden, varit att förstöra för katolikerna.
       Britternas inflytande över all historieskrivning gör att dom kunnat frammana bilden av att mycket som sker i deras intresse kläs ut så att andra verkar ha mer makt. Men när man ser hur illa det gått för alla katolska länder utan undantag, inklusive Italien vet man vad man behöver veta. Allt annat är en avspeglig av partisk anglosaxisk opinionsbildning.
       Lyndon Larouche skrev en hel del om det 1978. Han hänvisar till John Miltons ord om den svartadeln som the whore of Babylon dvs föregångare till Venedig och Britterna.
       Det finns många anglosaxiska högdjur och medlemmar och dom går anglosaxernas ärenden dvs oligarkins ärenden bakom alla möjliga fronter.
       Men dom vill gärna att det ska se ut som nåt annat.
       Anglosaxerna bär på arvet från Venedigs oligarki och dess utnyttjande av alla ideologier och kulter.
       Illist besegrar godhet tyvärr!

      • Min första spontana reaktion, när jag läste din kommentar var att jag kanske hade jag missbedömt dig, trots allt, PG, eller också att du helt enkelt gör ett
       “bondeoffer”…?

       Malteserriddarna är onekligen oerhört mäktiga, och jag har ännu inte kommit till klarhet om vem som styr vem i förhållandet mellan dem och Katolska kyrkan.

       Båda dessa aktörer har status av att vara en självständig nation.

       Båda har “observatös-status” i FN, vilket innebär att de har total insikt i vad som sker där och sålunda kan styra allt som sker där – och deras “medlemmar” har diplomatpass och diplomatstatus, vilket ger dem möjlighet att exempelvis smuggla vapen, narkotika och slavar i sexhandel och arbete – eller att smuggla kriminella, för att skydda dem mot åtal, vilket skedde i stor skala 1945:

       https://en.wikipedia.org/wiki/Ratlines_(World_War_II)

       Det är rätt intressant att Rysslands försvarsminister avslöjats som en av dessa exklusiva “Malteserriddare:

       https://www.youtube.com/watch?v=lprj_t18pB4&list=PLf8pXpMRcLXsQiI3O_3KgLyy8EMQghfCr&index=3

       Men ditt påstående att Malteserriddarna har som mål att förstöra Katolska kyrkan behöver du verifiera!!!

       Och när det gäller sexslavar:

       https://www.youtube.com/watch?v=Xq-knHXSKYY

      • De rika håller ihop.
       Det är i stort sett anglosaxiska imperiets oligarki

       Den övriga delen av aristokratin som ingår är partners till dom.
       Orden hade 1978 enligt Larouche tillgång till britternas underrättelsetjänster.
       Antagligen därför att hela Orden är i symbios.
       Om dom hade varit något separat hade dom inte haft den tillgången.

       Christopher Marlowe, brittisk agent och pjäsförfattare, avslöjade muntligt kring 1592 då Orden var finansierad av Venedig att Orden var den övre maktnivån och tjänade på och styrde de penningutlånare som de i Marlowe’s pjäs kritiserade och låtsades ta avstånd från. Efter det tvingades han i exil till Spanien men var officiellt död.
       Det var nog inte meningen att han skulle avslöja sånt för teaterpubliken.
       Marlowe kom tillbaka 11 år senare som William Shakespeare.
       Vid den tiden höll Venedig på att flytta sitt basläger till England.
       Allt som har med religion att göra är sekundärt vad makten beträffar. Venedig och Genua skapade hela splittringen i den kristna kyrkan.
       Om ryssar är med är det nog ren pragmatism.
       Men jag tror inte dom skulle väljas in nu!

      • Ja men inte dom som vågar opponera sig mot etablissemanget. Det finns en webbsida som samlat över 600 underskrifter från många kända personer. Det finns väldigt tungt vägande skäl till varför etablissemanget inte vill att det ska komma fram. Malteserriddarna – (som fortfarande är en mäktig aristokratisk elitförsamling) – framträdde som kritiska mot judiska penningutlånare men precis som nu styr den översta maktnivån över finansmännen. Och Marlowe hade inte som uppdrag att läcka den informationen muntligt till sin publik.
       När han gjorde det blev den officiella versionen av varför han föll i onåd att han hade skrivit saker som lät som om det var av motsatt skäl.
       1888 ville den översta makten fortfarande inte öppet visa någon kritik mot finansmännen utan i stället gjorde dom det genom en frimurarritual som skulle förstås av en trängre krets. Prostituerade synboliserade finansmän som horar med britternas rivaler. Det är viktigt för imperiet att få oss att tro att judarna är den översta maktnivån. Israel och zionismen har skapats för att ha en hållhake på dem. Så att de förblir imperiet trogna

      • Jag svarade men svaret modererades bort kanske av ngt AI-filter. Marlowe var agent under Walsingham och Marlowe’s officiella död 1593 är inte alls trovärdig.
       Oxford University har sen 2016 bekräftat att Marlowe var medförfattare till en del Shakespeareverk.
       Eftersom personen shakespeare själv inte har någon som helst trovärdighet av att ha varit poet så skulle medförfattaren TILL MARLOWE ha varit nån annan än shakespeare. Lika bra att skippa ordet medförfattare.
       Det var Marlowe men man kan ej utesluta att flera personer ibland utbytte impulser. Bara inte den helt ovidkommande Shakespeare.
       Men framförallt har jag tagit del av bra material i ämnet och de som tillhör etablissemanget är inte fria att opponera sig.
       Därför publicerar de inte bra utan PK material
       Dom fria andar jag har studerat har pekat ut flera intressanta detaljer och analyserat djupt.
       Varför gör eliten sig sånt besvär med att försvara den helt orimliga tesen att den verklige Shakespeare hade något med poeten med det aliaset att göra?
       Det måste vara något viktigt som ska gömmas undan.
       Att Marlowe läckte information om Malteserorden är en intressant möjlig förklaring. Och den officiella förklaringen till varför Marlowe föll i onåd stämmer inte alls med det. En mörkläggning tycks det mig.

      • Ytterligare ett nödvändigt svar innan jag tar julfritt:

       Kanske rätt talande, PG, att du inte svarar på Eriks kritik av ditt lösa påstående om att William Shakespeare skulle vara identisk med Christopher Marlowe…?

       Det förekommer påfallande ofta att du, PG, abrupt lämnar en diskussion – precis som Jan Guillou gjorde i TV-intervjun 1988, som jag länkat till i föregående kommentarer!

       Det har spekulerats vilt om den ytterst gåtfulle William Shakspeares verkliga identitet – och personligen finner jag kopplingen till det sannolikt påhittade namnet “Shakespeare” och den under grekernas storhetsvälde dyrkade gudinnan Athena intressant. 
       – Googla gärna!

       Grekernas gudinna, Athena, blev Minerva i den romerska mytologin. Och följer vi mytologin tillbaka till Babylon och det forntida Egypten, så ser vi att dessa båda dyrkade kvinnofigurer härstammar från gudinnorna Semiramis och Isis.

       Är det inte dettaförtäckt dyrkan av Lucifer? 
       Gör era egna efterforskningar!

       Kul förresten att CIA-tränade terrorgruppen fått namnet ISIS.

       För att återgå till William Shakespeares verkliga identitet, så skulle jag inte ge fem öre för ditt tips om Christopher Marlowe, utan satsa på att skrivaren av de verk som tillskrivits William Shakespeare var Francis Bacon.
       Och även här uppmanar jag till egna efterforskningar. Skedmatning har vi haft alldeles för mycket av! 

      • Kul att du nämner Sir Francis Bacon (1561 – 1626). Han återfinns nämligen i en kommande artikel som ligger och väntar på att publiceras, i ett i och för sig ganska trivialt ämne, håll till godo:

       Sir Francis Bacon Brittisk vetenskapsman och filosof. Sir Francis betonade det empiriska som forskningsmetod. Han skrev genomlysande essäer. En av dem, Of Friendship, är ett lovtal till kärlek mellan män. Han var känd som homosexuell av sin samtid och var god vän med den homosexuelle engelske kungen James I. Det sägs att Bacons mor kritiserade honom för att han lät sin unge älskare Antonio Perez bo i deras hem. Hon lär ha sagt ”Den där förbannade Perez, min sons sängkamrat, skall ut ur mitt hus”.

       Beträffande Shakespeare skulle jag nog tillskriva denna filur Homerosstatus: det vill säga flera olika författare under samma artistnamn alternativt som redaktör för olika texter från olika skriftställare. En manusförfattare utvecklar sin personliga stil och få klarar att förnya sig – bara betrakta bägge herrarna i debatten, så bekräftar det tesen 🙂

      • “Shake a speare” / Shakespeare:

       https://www.funtrivia.com/askft/Question72408.html

       http://www.anonymous-shakespeare.com/cms/index.90.0.1.html

       Francis Bacon var en synnerligen högt bildad och inflytelserik “intelektuell”, filosof och politiker – och han var en pionjär inom det som på engelska benämns: “Jesuit Theatre“.

       “Shakespeares” så omhuldade pjäser har i allra högsta grad verkat för att undergräva sanningen, genom sin underliggande ateistiska filosofi och profana världssyn.

      • Inte en enda gång har jag lämnat en diskussion men jag får inget meddelande från Newsvoice när någon svarar.
       Det kanske har med wordpress att göra för en gång såg jag en väldigt lång lista med gamla kommentarer där och det kan hända att det är overflow så att det inte fungerar. Man kanske måste gå in och radera mängder av rader i wordpresskontot.

       Men du bör sluta med din obefogade insinuanta ton!!
       Annars kan är du dryg j-l och kan dra nåt gammalt över dig!

       Och Marlowe och Shakespeare och Bacon och andra behöver du se analyserade av de mer marginaliserade privatforskarna som inte är beroende av eliternas pengar. Utan är fria andar som vågar avslöja sånt som makten vill mörklägga.

       Lyndon Larouche har skrivit mkt som ger en annan bild än etablissemangets PK-material som du tycks lita på.
       Enligt PK var Bacon en finfin vetnskapsman. Enligt Larouche bejakade han en själlös impulsstyrd ide om vår skaparkraft. Larouche anser att det finns ett dåligt mönster som tar sig uttryck i liberalismen och han pekar på Bacon som en av oligarkins språkrör.
       Sanningen behöver inte vara entydig och svartvit men Larouche tillför nånting och breddar perspektivet som PK eliten inte gör och därför är det mesta som man hittar av litteratur partiskt för oligarkins livssyn.

      • Jag godtar din förklaring till att du tidigare ofta abrupt lämnat debatter vi haft, PG, och hoppas att du fortsättningsvis inte enbart förlitar dig på att få meddelanden från Newsvoice, utan att du själv håller uppsikt över de debatter du ger dig in i.

       Jag hoppas också att du kan ta hand om dina ömma tår och lovar att jag framledes ska försöka att undvika övertramp i de stundom rätt hårda debatter vi för.

      • accepteras men när man insinuerar saker om andra kan det bidra till bygga upp en rätt negativ atmosfär, där andra tänker ingen rök utan eld. En ond cirkel växer fram så jag tror att man bör säga ifrån. Och därmed hjälpa newsvoice. Och inte avskräcka andra från att delta.

      • Jag ger dig rätt i det, PG!

       Det är viktigt att alla vågar träda fram och presentera sin åsikt. Det är ju mycket genom att utbyta tankar med varandra som vi kan få en djupare och klarare förståelse. Olika synsett och perspektiv är ofta – på det ena eller det andra sättet – utvecklande att ta del av, för att kunna få ett flerdimentionellt perspektiv.

       Här i kommentars-fälten på Newsvoice erbjuds denna förhållandevis unika möjlighet – och vi som kommenterar har ett ansvar för att verka för uppriktighet och god ton mot såväl artikelförfattare som medkommentatorer.

 • Jan Guillou gjorde på sin höjd två veckors militärtjänst. Sedan kom det fram att han var fransk medborgare och att han då inte kunde göra svensk värnplikt.
  Detta var om jag minns rätt våren sommaren 1966 vid samma tid som jag själv blev inkallad till värnplikten. Det skrevs en del i kvällstidningarna om denne Guillou som blev felaktigt inkallad. Det borde gå att hitta för den intresserade.

  • “Vi kom överens om att du inte skulle ställa den frågan!”, sade Jan Guillou till programledaren i en intervju 1988 gällande filmatiseringen av hans roman Coq rouge som skedde tillsammans med filmens huvudrollsinnehavare, Stellan Skarsgård (som elitsoldaten och underrättelseofficeren Carl Hamilton) . 

   Därpå reste han på sig abrupt och lämnade hastigt, utan att yttra ännu ett ord, TV-studion – mitt under pågående direktsändning – till allas förvåning och programledarens märkbart stora häpnad och bestörtning.

   Frågan var:

   – Har du själv verkligen gjort din militärtjänst, så som du har påstått?

   https://www.bitchute.com/video/WdvKC3ab98MQ/

  • Den mest betydelsefulle journalist i detta och förra århundradet, Yury Bezmenov.
   Berättar hur subversion (omstörtning) fungerar.
   Ex.: steg !, demoralisering, som tydligt kunde urskiljas i Sverige redan på 60-talet.. Mer i videon.

  • Att avlyssna denne Bezmenov återigen efter en tid visade sig vara väldigt givande.
   Man lär sig mycket här på NV och Bezmenov placerar in de nya kunskaperna i ett agenda-sammanhang. Rekommenderas att avlyssna Y. B. ett par gånger om året, för att sätta in nyinlärt i ett sammanhang.
   Att komma till klarhet om Mona Sahlins förlöjligande av “Midsommarlekar” var ett Bulls Eye.

    • Anders Borg gjorde något liknande uttalande om en afrikansk kultur, som kunde ersätta den svenska. Samma playbook??

     • Anders Borg har berikat sig ofattbart – “ofattbart” i alla fall för oss andra “opriviligierade”.

      Han är ett praktexempel på hur en förtroendevald kan övergå till att använda sina insider-kunskaper inom politikens elitiska sfär, för att främja finanelitens intressen.

      Anders Borg deltog i Bilderberggruppens årliga möte, 31 maj -3 juni 2007, på det helt avskärmade lyxhotellet Ritz-Carlton Hotel i Istanbul.

      Jag rekommenderar alla som är intresserade hur Ukraina utnyttjas av enorma ekonomiska krafter att läsa boken “Svart Jord” av Gunnar Lindstedt, som berättar hur Anders Borgs berikare och födkrok: det multinationella företaget Kinnevik, gått över mängder med lik i Ukraina för sin krassa vinnings skull:

      https://www.bokus.com/bok/9789137500478/svart-jord/?gclid=Cj0KCQiAtICdBhCLARIsALUBFcEGdWjXJyHeTOPLEP1eJqK0gCRMz4PZtDcYQOAilmDcmm4ZVsU_GdAaAt46EALw_wcB

    • Ja, i synnerhet om folket fortsätter på denna väg och så här:

     https://sv.wikipedia.org/wiki/De_tre_aporna#/media/Fil:Hear_speak_see_no_evil_Toshogu.jpg

     Det är trist för mig att konstatera, efter ett flertal år i intensiv kamp för att försöka förmedla vital information till välvilliga, kloka medmänniskor, privat och offentligt – på ett flertal bloggar, med miljontals följare – att det absoluta flertalet läsare och tyvärr även bloggägre, om än med goda avsikter och i många avseenden är välinformerade – ännu tycks vara helt förda bakom ljuset i det stora hela.

   • Mona Sahlin har genomgått den mycket exklusiva fleråriga utbildningen som en av Young Global Leaders anordnad av World Economic Forum (WEF).

    WEF har, precis som Vatikanen och Malteserorden, observatörsstatus i FN och är företrädare för de största företagen i världen.

    Mona Sahlin deltog även i Bilderbergsgruppens hemlighetsomgärdade tredagarsmöte på ett närmast hermetiskt tillslutet lyxhotell i Toronto 1996 tillsammans med den absoluta ekonomiska världseliten. I dessa årliga lobbingmöten med utvalda politiker, opinionsbildare och andra makthavare råder tystnadsplikt för deltagarna, enligt Chatham House Rules.

    Sedan Bilderberggruppens existens avslöjades av en grävande journalist på 1990-talet tillkännager den dagordning och en officiell deltagarlista på sin tunna hemsida, men få människor i världen har kännedom om att deras ledande politiker deltagit i något eller flera av dessa möten.

    En punkt på dagordningen 1996, året då Mona Sahlin deltog, var: 

    “Europe: the Politics of EU Enlargement”

    • Fortsättning:

     Jan Guillou har mig veterligen aldrig sagt ett knyst om vare sig Bilderberggruppen eller om de Young Global Leaders som verkar i vårt lands mest exklusiva maktsfärer, inte heller minsta pip om WEF:s årliga medlemsmöten med finanselit och utvalda toppolitiker.

     Medlemsavgiften i WEF uppgår till 42 500 CHF och avgiften för deltagande i Davos-mötet är 18 000 CHF, enligt Wikipedia.

     Rätt mycket pengar för en jämförelsevis rätt fattig politiker – och kanske var det därför som Mona Sahlin kände sig pressad att skramla ihop lite extra pengar på ett något okonventionellt sätt i sina så kallade “kontokortsskandaler”…?

     22–26 Maj 2022 samlades WEF:s medlemmar till sitt årliga möte i Davos .

     Jag har skrivit en dikt om detta samkväm i Corona-tider, som förmodligen bör ha inneburit vissa inskränkningar av smittspridningsskäl för deltagarna vid middagsbordet:

     Jetseten flyger med jet till Davos.

     Där sitter de nöjda och smörjer sitt krås

     iförda masker och munskydd, gunås

     och sörplar i sugrör tunn soppa och sås!

 • Beträffande Palmemordet. Hade han haft en hög profil i det fallet hade han nog inte levat länge.
  Om det är ngt som erfarna kändisar kan så är det att känna på sig var gränser går.
  I den meningen är alla kändisar kontrollerad opposition.
  Tills de faller i onåd…
  Jag har aldrig hört tidigare att någon pekat på Guillou som anknuten till Israels underrättelsetjänst men det i sig kan ju vara ett tecken på att du har rätt.

  • Den mest troliga förövaren bakom Palmemordet torde vara CIA som med sina förgreningar till Sverige i den s k “stay behind” rörelsen som var initierad av just CIA. Så det offentliga Sverige har med utpekandet av Stig Engström mer eller mindre erkänt att CIA haft ett finger med i spelet. Engström var dock knappast den som höll i vapnet utan han var nog mer en lättlurad kontaktman för CIA:s “hitman” som utförde mordet. Kanske Guillou känner till mer detaljer i ärendet men för sin egen hälsas skull är det bäst att hålla käft. CIA har tystat presidenter och statsmän med mycket bättre skydd än den Guillou någonsin kan uppbringa. Aschberg har ju senare försökt lägga ut villospår i Palmemordet och man undrar ju vad för figur han egentligen är?

   • Ja, och Robert Aschberg är ytterligare en mycket känd opinionsbildare som, sannolikt “spelar i samma lag” i den “ligan” som kollegan Jan Guillou, som tycks ha agerat enligt samma mönster, inte minst gällande det så kallade “Polisspåret” i Palmeutredningen.

    Det är mer än anmärkningsvärt att kort tid efter det att medborgarjournalisten Bechir Rabani kungjort att han hade sensationella avslöjanden, som han hade för avsikt att kungöra inom kort, om den mycket kände TV-profilen och journalisten Robert Aschberg – som ju är sonson till den sedemera så mäktige och rike bankiren och direktören för Nya banken, Olof Aschberg, som enligt många vittnesmål agerade som mellanhand för finanseliten på Wall Street i finansieringen av den blodiga Ryska revolutionen 1917 och som sedan lär ha betalat tillbaka tusenfalt bankerna på Wall Street, förmodligen efter väl tilltagen “provision och ränta” på de stulna tillgångarna, tandguldet m.m. som Bolsjevikerna tillskansat sig via våld, övergrepp och mord – så fanns den unge, friske och mycket vältränade journalisten Bechir Rabani inte mer.

    Här är en artikel som tar upp journalisten Bechir Rabanis tragiska frånfälle:
    https://newsvoice.se/2022/12/bechir-rabani-minne/

   • Aschberg berättade i en intervju att han själv fick en cancersjukdom och att den bortgångne Jan Stenbeck hade sagt en del om frimurarmakt och att denne även inte litade på medicinens förmåga (minns inte exakt i vilket avseende men det kan ha varit för hjärtåkommor)
    Jag fick intrycket att Aschberg ville antyda ngt om att det finns risker som inte enbart är naturligt orsakade men det kanske var missförstånd av mig.
    Däremot minns jag inte vad det var för journalistiska ämnen det handlade om utan tillsammans med det han sa om Stenbäck fick jag en känsla av att han ville anförtro sig en smula som omväxling till det ni tänker på med Aschberg.

    • Milda tider, PG!

     Denna helt absurda kommentar, som du här har formulerat, väcker förhoppningsvis upp även den mest inbitet indoktrinerade från den kanske djupaste, kollektiva oförstånds-graven i mänsklighetens historia, till insikt om den enorma förvillelse som råder!

     Men jag skiter från och med nu högtidligen i det.

     God Natt och God Jul! – och sov så gott vidare! – alla ni så nöjda, så injicerade och så indoktrinerade!

     • Du skjuter i blindo!
      Och du vet inget om min vaccinstatus.
      Jag har yttrat mig i debatten om huruvida virus existerar eller ej och har förnekat att vaccin kan innehålla mikroskopiska RFID.
      Är ej nöjd vare sig med Aschberg eller någon annan kändis eftersom de alla i mina ögon är kontrollerad opposition.
      Men när dessa karriärister nån gång verkar uppriktiga är det intressant.
      Du själv är ju besatt av katolska kyrkan precis som anglosaxerna vill ha det.
      Medan du underskattar anglosaxernas långt större inflytande i och utanför frimureriet och andra nätverk.
      Jag följer en del spanjorer som talar klartext om britternas vidriga beteende mot Spanien och Sydamerika.

      • Jag ska göra ett litet undantag i min skriv-vila för dig, PG.

       Du är en av två rätt inflytelserika personer på alternativa bloggar som använt precis samma ordalydelse för att kategorisera mig som en som skulle vara: “besatt av katolska kyrkan“.

       Intressant att ni båda använt er av exakt samma invektiv.

       Ni båda skapar en hel del förtroende hos läsarna med era ofta sanningsenliga och initierade kommentarer, men jag undrar om ni inte är underhuggare till Katolska kyrkan.

       Det är helt klart att det brittiska imperiets makthavare är en del av den absoluta makten. Det har jag aldrig bestridit – och det vet du!

       Men det är helt uppenbart för var och en med insikt, att Katolska kyrkan spelar en nyckelroll i skeendena i världen, vilket du ständigt har förnekat, PG!

      • Malteserriddarnas ledare är , sen 1798 baserad i Rom och kysser Påvens hand och det pajaseriet är ‘beviset’ för Påvens makt över denna orden. I verkligheten är den orden ett uttryck för det brittiska imperiets nätverk av gamla aristokratiska familjer och ett av dess uppsåt har sen tusen år, innan britterna kom in i bilden, varit att förstöra för katolikerna.
       Britternas inflytande över all historieskrivning gör att dom kunnat frammana bilden av att mycket som sker i deras intresse kläs ut så att andra verkar ha mer makt. Men när man ser hur illa det gått för alla katolska länder utan undantag, inklusive Italien vet man vad man behöver veta. Allt annat är en avspeglig av partisk anglosaxisk opinionsbildning.
       Lyndon Larouche skrev en hel del om det 1978. Han hänvisar till John Miltons ord om den svartadeln som the whore of Babylon dvs föregångare till Venedig och Britterna.
       Det finns många anglosaxiska högdjur och medlemmar och dom går anglosaxernas ärenden dvs oligarkins ärenden bakom alla möjliga fronter.
       Men dom vill gärna att det ska se ut som nåt annat.
       Anglosaxerna bär på arvet från Venedigs oligarki och dess utnyttjande av alla ideologier och kulter.
       Illist besegrar godhet tyvärr!

      • Min första spontana reaktion, när jag läste din kommentar var att jag kanske hade jag missbedömt dig, trots allt, PG, eller också att du helt enkelt gör ett
       “bondeoffer”…?

       Malteserriddarna är onekligen oerhört mäktiga, och jag har ännu inte kommit till klarhet om vem som styr vem i förhållandet mellan dem och Katolska kyrkan.

       Båda dessa aktörer har status av att vara en självständig nation.

       Båda har “observatös-status” i FN, vilket innebär att de har total insikt i vad som sker där och sålunda kan styra allt som sker där – och deras “medlemmar” har diplomatpass och diplomatstatus, vilket ger dem möjlighet att exempelvis smuggla vapen, narkotika och slavar i sexhandel och arbete – eller att smuggla kriminella, för att skydda dem mot åtal, vilket skedde i stor skala 1945:

       https://en.wikipedia.org/wiki/Ratlines_(World_War_II)

       Det är rätt intressant att Rysslands försvarsminister avslöjats som en av dessa exklusiva “Malteserriddare:

       https://www.youtube.com/watch?v=lprj_t18pB4&list=PLf8pXpMRcLXsQiI3O_3KgLyy8EMQghfCr&index=3

       Men ditt påstående att Malteserriddarna har som mål att förstöra Katolska kyrkan behöver du verifiera!!!

       Och när det gäller sexslavar:

       https://www.youtube.com/watch?v=Xq-knHXSKYY

      • De rika håller ihop.
       Det är i stort sett anglosaxiska imperiets oligarki

       Den övriga delen av aristokratin som ingår är partners till dom.
       Orden hade 1978 enligt Larouche tillgång till britternas underrättelsetjänster.
       Antagligen därför att hela Orden är i symbios.
       Om dom hade varit något separat hade dom inte haft den tillgången.

       Christopher Marlowe, brittisk agent och pjäsförfattare, avslöjade muntligt kring 1592 då Orden var finansierad av Venedig att Orden var den övre maktnivån och tjänade på och styrde de penningutlånare som de i Marlowe’s pjäs kritiserade och låtsades ta avstånd från. Efter det tvingades han i exil till Spanien men var officiellt död.
       Det var nog inte meningen att han skulle avslöja sånt för teaterpubliken.
       Marlowe kom tillbaka 11 år senare som William Shakespeare.
       Vid den tiden höll Venedig på att flytta sitt basläger till England.
       Allt som har med religion att göra är sekundärt vad makten beträffar. Venedig och Genua skapade hela splittringen i den kristna kyrkan.
       Om ryssar är med är det nog ren pragmatism.
       Men jag tror inte dom skulle väljas in nu!

      • Ytterligare ett nödvändigt svar innan jag tar julfritt:

       Kanske rätt talande, PG, att du inte svarar på Eriks kritik av ditt lösa påstående om att William Shakespeare skulle vara identisk med Christopher Marlowe…?

       Det förekommer påfallande ofta att du, PG, abrupt lämnar en diskussion – precis som Jan Guillou gjorde i TV-intervjun 1988, som jag länkat till i föregående kommentarer!

       Det har spekulerats vilt om den ytterst gåtfulle William Shakspeares verkliga identitet – och personligen finner jag kopplingen till det sannolikt påhittade namnet “Shakespeare” och den under grekernas storhetsvälde dyrkade gudinnan Athena intressant. 
       – Googla gärna!

       Grekernas gudinna, Athena, blev Minerva i den romerska mytologin. Och följer vi mytologin tillbaka till Babylon och det forntida Egypten, så ser vi att dessa båda dyrkade kvinnofigurer härstammar från gudinnorna Semiramis och Isis.

       Är det inte dettaförtäckt dyrkan av Lucifer? 
       Gör era egna efterforskningar!

       Kul förresten att CIA-tränade terrorgruppen fått namnet ISIS.

       För att återgå till William Shakespeares verkliga identitet, så skulle jag inte ge fem öre för ditt tips om Christopher Marlowe, utan satsa på att skrivaren av de verk som tillskrivits William Shakespeare var Francis Bacon.
       Och även här uppmanar jag till egna efterforskningar. Skedmatning har vi haft alldeles för mycket av! 

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *