Den globala reaktionen på kryptovalutor

publicerad 10 februari 2023
- Gästskribent
Biticodes och kryptovalutor. Foto: Kanchanara Licens: Unsplash
Biticodes och kryptovalutor.

Tekniska framsteg verkar vara ett sätt att skingra den misstro som en hel del politiker och myndighetspersoner har mot kryptovalutor. Fintech, artificiell intelligens och maskininlärning kan alla tillämpas på olika sätt för att minska regeringarnas rädsla.

Många av de stora problem som de har med kryptovalutor är instabilitet, den mängd ström som de förbrukar och de bedrägeririsker som följer med kryptovalutor. För att kunna komma fram till ett svar på dessa problem måste de betraktas på djupet som separata ämnen och sedan erbjudas olika lösningar.

Här är några av de lösningar som regeringarna kan använda sig av:

Enhetsintegritetsscreening

Enhetsintegritetsscreening har ofta använts för att förhindra brott med kryptovalutor. Det kan vara ett sätt för regeringar och den tekniska sektorn att se till att kryptovalutor kan antas i större utsträckning och att kryptovalutaförbud kan undvikas i framtiden. Enhetsintegritetsscreening innebär att man övervakar, verifierar och säkerställer ursprunget för alla typer av enheter som är anslutna till kryptovalutautbyten.

På tal om kryptovalutabörser är det nu ett bra tillfälle att ge ett användbart råd. Använd alltid en börs eller handelstjänst med en pålitlig, lättanvänd och nybörjarvänlig kombination, som BitiCodes-webbplatsen.

Geolokalisering och spårning av energiförbrukning

När det gäller brytning av kryptovalutor kan regeringar också ingå partnerskap med elbolag för att få ett tillförlitligt mått på användarnas elförbrukning som går utöver normerna för ett visst område. De kan sedan rapportera dessa avvikelser eller skicka ut varningar. Tillstånd kan utfärdas för gruvriggar som begränsar deras elförbrukning till en viss mängd under en viss period.

Tvåstegsautentisering och transaktionsövervakning

Övervakning av transaktioner i ett nätverk kan bidra till att eliminera bedrägerier och bidra till att kryptovalutor blir mer allmänt accepterade. Transaktionsövervakningen kan ytterligare underlättas av geolokaliseringsinsatser för att hjälpa tillsynsmyndigheter och utredare att identifiera bedrägerier och kriminella typologier. Genom att lägga till tvåstegsautentisering minskar antalet fall av identitetsstöld och bedrägeri, spoofing och andra cyberbrott inom krypto.

Utbildning och offentliga partnerskap

Utbildningskampanjer för allmänheten kan vara ett annat steg för att minska farhågorna. Allmänheten kan utbildas om fördelarna med att införa kryptohandel för att hjälpa till att starta samtal om det. Offentliga partnerskap med leverantörer av betalningslösningar som Paypal kan också användas för att fastställa kryptovalutors framtida användbarhet för allmänheten.

Det finns många som tror att kryptovalutor kommer att förändra hur finanssektorn fungerar i framtiden. Om du håller med om den känslan kan det vara klokt att investera i kryptovalutor, särskilt om du har rätt tolerans för dess volatilitet.

De tre främsta länderna som arbetar för att införa kryptovalutor

Nu när vi har tagit upp de möjliga svaren är här några av de länder som har vidtagit dessa åtgärder för att underlätta införandet av kryptovalutor:

Argentina

Argentina håller för närvarande på att införa kryptovalutor. Argentinas transportminister har nyligen diskuterat att tillåta att Bitcoin används som påfyllningsmetod för SUBE-kort, landets kollektivtrafikkort. Förutom att vara en påfyllningsmetod arbetar de också för att Bitcoin ska accepteras som betalningsmedel för bussbiljetter. Detta är djärva steg jämfört med andra länder som har valt att skygga för kryptovalutor även om det finns potentiella fördelar för deras ekonomi.

Schweiz

Schweiz har också nyligen börjat ta stora steg mot att införa kryptovalutor och handel. Just nu reglerar de användningen av offentliga medel genom licenser och bestämmelser som gör det möjligt att koppla ihop dem med Bitcoin som de kan hålla koll på genom blockchain-transaktionsövervakning.

Singapore

När det gäller Asien har Singapore blivit ett av de länder som snabbt har tagit till sig idén om att införa kryptovalutor och handel. De har lanserat olika offentliga utbildningskampanjer om kryptovalutor. För närvarande betraktas Bitcoin som en vara i stället för en valuta, enligt landets skatte- och tillsynsmyndigheter. Detta gör det lättare och uppmuntrar till och med Singapores medborgare att frihandla.

Sammanfattningsvis

Även om det kan ta lång tid innan kryptovalutor är helt accepterade, kommer den långsamma introduktionen och integrationen av fintech-utveckling och handel med kryptovalutor säkert att hjälpa till i det långa loppet.

Janice Mitchell

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq