James O’Keefe har inte fått sparken – Han har semester med Kennedy

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 februari 2023
- Torbjörn Sassersson red.
Robert Kennedy Jr och James O'Keefe

MEDIA. Det ryktas om att James O’Keefe grundaren av Project Veritas avvisats från sin arbetsplats och att finansiärer valt att upphöra med att stödja Veritas. Daniel Strack som är Veritas VD dementerade via Twitter att O’Keefe har blivit avsatt från sin tjänst. Daily Beast pekas ut som ryktesspridare.

Daniel Strack skriver att påståendena är falska om att O’Keefe, som grundade Veritas för mer än tio år sedan, har avlägsnats från den ideella organisationen. Turbulensen runt O’Keefe började med att han anklages av några få anställda för att ha en för tuff ledarstil.

Strack dementerar via Twitter:

“Detta föranledde styrelsen att begära feedback från ytterligare medarbetare, och det interna brevet läckte ut. Den narrativ som framställs genom att hänvisa till detta brev är uppenbart falsk. James har inte avlägsnats från Project Veritas. Ingenstans i det brevet fanns det någonsin ett förslag om att avlägsna James från organisationen.”

Strack skriver att 16 Veritas-anställda gav feedback, och han betonade att O’Keefe “är den hårdast arbetande person jag någonsin träffat”.

Den betalda semestern sammanfaller i tid med att Veritas släppte nyheten om en Pfizer-anställd som under en falsk “date” med en Veritas-journalist uppgivit att Pfizer manipulerar forskning för att sälja mer vacciner.

Strack skriver att det föranlett att ytterligare hypoteser spridits om att Pfizer skulle vara inblandat i att O’Keefe tagit semester.

“James kommer att ta några veckors välförtjänt betald ledighet”, ska Strack ha skrivit i måndags i ett internt meddelande som vänstertidningen Daily Beast fått tag på.

Robert Kennedy Jr publicerade den 15 februari ett foto av sig själv och O’Keefe som tillsammans vandrar på kullarna i Santa Monica, Kalifornien.

“In Santa Monica wilderness with @Project_Veritas @JamesOKeefeIII relaxing after his triumphant cage fight with Pfizer exec.” – Kennedy

Daily Beast är en av de huvudsakliga källorna till felaktiga och negativa rykten om O’Keefe. Tidningen citerade ett internt memo från anställda som hävdade att O’Keefe betett sig grymt mot sina medarbetare. Project Veritas och O’Keefe har inte offentligt svarat på dessa påståenden.

Relaterat

Pfizer-chef avslöjar regisserad virusevolution för att maximera profiten – Slutar med brottning


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *