Väst erkände under säkerhetskonferensen: Ukraina blott en del av “ett globalt krig om värderingar”

publicerad 24 februari 2023
- Kristoffer Hell
Den internationella säkerhetskonferensen i München, 17-19 februari 2023. Foto: Securityconference.org

VÄRLDEN. Under årets internationella säkerhetskonferens i München, den 17-19 februari, klargjorde Danmark och Finland att Västs ovilja till fred i Ukraina beror på att konflikten egentligen handlar om ett “globalt krig om värderingar”, ett krig i vilket Ryssland är huvudfienden.

Det var under en paneldiskussion med bland andra NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg och Moldaviens president Maia Sandu, som Danmarks statsminister Mette Frederiksen, kungjorde att Västs fortsatta militära stöd till Ukraina handlar om ett globalt krig om värderingar (“global war of values”) som innefattar kontroll över Afrika, Asien och Indien [1].

Budskapet upprepades vid annat tillfälle av Finlands statsminister Sanna Marin, i ett samtal på scen med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen [2].

Konferensrapporten, publicerad strax innan mötet startade (så att deltagarna alla kunde sjunga från samma sånghäfte?), beskriver världsläget 2023 så här [3]:

“En regelbaserad internationell ordning för att stärka demokratins motståndskraft behövs i en era av våldsam och systematisk konkurrensen med autokratiska regimer”.

Moskvas perspektiv, som inte kunde presenteras då Ryssland portats från evenemanget, är att motsättningen snarare står mellan visionen om en “unipolär värld” under amerikansk kontroll och där spelreglerna beslutas Washington och en “multipolär värld” som består av ett internationellt samarbete där regelboken bygger på en acceptans av FN:s redan existerande traktat och överenskommelser, vilka USA och Väst regelmässigt bryter mot.

Vladimir Putin - Foto: Kremlin.ru, pressfotobank
Vladimir Putin – Foto: Kremlin, pressfotobank

Det här är vad Rysslands president Vladimir Putin sa vid 2007 års upplaga av samma säkerhetskonferens [4]:

“Vad är en unipolär värld? Oavsett hur man försöker försköna begreppet så handlar det i slutändan alltid om en situation där auktoriteten finns vid en enda punkt, att makten utövas från en enda plats, att besluten fattas på ett enda ställe. Det är en värld med en enda husbonde, en envåldshärskare – det här leder snart till fara, inte bara för de som med i systemet utan också för envåldshärskaren själv.”

En geostrategisk nyhet presenterades av Finlands president Sauli Niinistö, som ser Rysslands geografi i kombination med en befarad global uppvärmning som ett enormt hot, eftersom det skulle kunna göra Rysslands kust i Arktis isfri [1]:

Nordpolen. Illustration: Worldmapwithcountries.net
Nordpolen. Illustration: Worldmapwithcountries.net

“Ryssland täcker halva Arktis och jag har ofta sagt att om vi förlorar Arktis på grund av klimatförändringen förlorar vi hela planeten.”

Niististös hotbild är en mörk version av den klassiska drömmen på en isfri Nordostpassage: hur mycket kortare och billigare sjöstransporter mellan Europa, USA och Asien skulle bli om nordpolen en dag plötsligt inte var blockerad av is [5].

Västs problem med Ryssland är alltså att Ryssland existerar och att det ligger där det ligger.

NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg på scen tillsammans med Danmark och Finland:

Finlands Sanna Marin tillsammans med EU:s Ursula von der Leyen:

President Vladimir Putins tal vid säkerhetskonferensen i München 2007:

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat

 1. Sky News (YT): NATO Secretary General and European leaders discuss security at Munich conference
 2. Sky News (YT): Ursula von der Leyen and Finnish PM Sanna Marin speak at Munich Security Conference
 3. Munich Security Conference: “Executive Summary: Munich Security Report 2023”
 4. Munich Security Conference 2007 (YT): President Vladimir Putins tal från 2007 vid säkerhetskonferensen i München
 5. Wikipedia: Nordostpassagen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Värderingar, värde, värden och värda.

  Se hur makten bollar med språket för att vi ska känna oss delaktiga i något bra tillsammans, när det i själva verket är det motsatta de vill åstadkomma. Om inte varje sats, i satsen, har en sanningsfunktion till nästa sats består bara meningen av nonsens som inte säger någonting utan enbart låter bra.

  Upplever att få intresserar sig för språkets primära uppbyggnad och vad man kan åstadkomma med språket. Anser lika fullt att det är av yttersta vikt hur budskap konstrueras för att förstå hur propagandan griper tag i oss och förtrollar.

  Väst slåss för “värderingar”, vilket varken säger eller beskriver vad för värderingar de säger sig slåss för. Är det det flummiga demokratiska värden så går det hjälplig att värdera. Därför undviker man.

  Hur står sig “värderingar” mot “värde” – “alla likas värde”. Om alla vore lika mycket värda (värderas lika) vore alla utbytbara med varandra, alltså lika värdelösa. Om man tvings betrakta människor från synsättet att ingen är bättre än någon annan, är det ett förfärligt sätt att se på vad en människa egentligen är. Ett slags planekonomiskt tänk kring människan förmågor.

  Från min tid som entreprenör och skapande av projekt så inser man direkt vilka man vill ha i teamet och lag bygger man på kompetens inte på att alla skall tycka likadant. Ett projekt blir inte bättre än de lag man har kring sig. Här vill alla samla så bra och duktiga människor man bara kan få tag på med konstruktivitet som ledord sin livsåskådning.

 • Väl att märka att eftersom isen på Nordkalotten redan flyter på vattnet, utgör den ingen fara för ev. havshöjning.

 • Värderingar, värde, värden och värda.

  Se hur makten bollar med språket för att vi ska känna oss delaktiga i något bra tillsammans, när det i själva verket är det motsatta de vill åstadkomma. Om inte varje sats, i satsen, har en sanningsfunktion till nästa sats består bara meningen av nonsens som inte säger någonting utan enbart låter bra.

  Upplever att få intresserar sig för språkets primära uppbyggnad och vad man kan åstadkomma med språket. Anser lika fullt att det är av yttersta vikt hur budskap konstrueras för att förstå hur propagandan griper tag i oss och förtrollar.

  Väst slåss för “värderingar”, vilket varken säger eller beskriver vad för värderingar de säger sig slåss för. Är det det flummiga demokratiska värden så går det hjälplig att värdera. Därför undviker man.

  Hur står sig “värderingar” mot “värde” – “alla likas värde”. Om alla vore lika mycket värda (värderas lika) vore alla utbytbara med varandra, alltså lika värdelösa. Om man tvings betrakta människor från synsättet att ingen är bättre än någon annan, är det ett förfärligt sätt att se på vad en människa egentligen är. Ett slags planekonomiskt tänk kring människan förmågor.

  Från min tid som entreprenör och skapande av projekt så inser man direkt vilka man vill ha i teamet och lag bygger man på kompetens inte på att alla skall tycka likadant. Ett projekt blir inte bättre än de lag man har kring sig. Här vill alla samla så bra och duktiga människor man bara kan få tag på med konstruktivitet som ledord sin livsåskådning.

 • Väl att märka att eftersom isen på Nordkalotten redan flyter på vattnet, utgör den ingen fara för ev. havshöjning.

 • “globalt krig om värderingar” det stämmer väl. De europeiska vasallstaterna har accepterat att USA skall bestämma vilka värderingar, regler och lagar som skall gälla i världen. Alla länder skall lyda USA och USA gör som man vill. De värderingarna ställer inte Ryssland, Kina, Indien, Brasilien, Sydafrika, mfl upp på. Världen behöver en ny världsordning lika för alla.

 • Putin om någon vet vad kommunism är.
  Kommunismen blir i praktiken en diktatur. Där makteliten äger allt och vanliga människor äger inget.
  Men blir man lycklig då?
  Fri blir man inte, den saken är klar

 • Att de själva kallar det för en säkerhetskonferens, när de som världens farligaste individer/psykopater samlas på en o samma plats, är att ha höga tankar om sig själva. Men så är det också ett av flera kännetecken på psykopati; omnipotens, narcissism, exeptionalism, exkluderande, amoral, grav känslostörning, paranoia, högt aggressionsläge. Allt passar som handen i handsken.

  De går också nu ut öppet med sina intentioner och “värderingar”, vilket såklart inte hade skett om de inte fått motstånd av Folk och sunda Länder. Så nu när de får på truten, så rentvättar de sig. Ganska typiskt. Men de ger sig inte, det gör aldrig psykopater. Inte förrän de känner smärta, psykisk el fysisk

  Och javisst handlar det om värderingar. För första gången någonsin, har de rätt i sitt uttalande. Men de säger inte att det handlar om sunt Folks moral kontra deras egen parasitära amoral. Deras “värderingar” är egentligen; ‘värdera inget och gör som du vill, bara du inte går emot the allseeing eye’.

  I deras mkt sjuka värld är inget förbjudet av handlingar (förutom den sista premissen, den gäller alltid), och de kör the boiling frog med Folk, för att vi ska vänja oss vid vad de tänker göra när de infört sin one world disorder government; att återinföra brännoffer och ritualslakt in a temple in a country, near by.
  Och det är också därför de gör det idag som uppvärmnings -och tillvänjningsexercis, t ex i hollyeood, epsteincase, buckingham palace, pizzaparty..i vita huset etc. Nu ska de samla det på ett ställe bara, och inget får stå i vägen.

  Men det är precis vad som hänt, något är plötsligt i vägen

 • Allt prat om värderingar handlar om att eliterna var pressade att ena styrkorna från vänster till höger eftersom imperiet försvagas.
  Alternativet var att de skulle få problem med lojaliteten i sina egna led.
  Särskilt bra för eliterna är att de fått med sig den mindre rationellt tänkande vänstern.
  I USA inser den intelligenta delen av vänstern att sedelpressen är en stor fördel och eldar på fanatiskt mot Ryssland trots att de mkt väl vet att demoniseringen är falsk.

  Libertarianer kan hantera USAs problem även om dollarn kollapsar men vänsterkrafterna fasar nog.

  Kom ihåg att imperiet har sen mycket längre tillbaka utövat ungefär samma lögnaktiga ondska som nu men på några årtionden gjort ett lappkast med vad som nu anses politiskt korrekt.
  Och hade det varit Ryssland och Kina som drev den agendan hade imperiet säkert gjort tvärtom och byggt upp det motsatta mot nu.
  Det hade också varit fördelaktigare ur militär synpunkt.
  Eftersom Ryssland styrs rationellt har de nu vidtagit en viktig åtgjärd med sin högre utbildning och tar avstånd från det dåliga som introducerats från väst. Massor av idioter i väst med innehållslösa akademiska meriter står vid rodret i seglatsen mot avgrunden.

  • Om du överger begreppen HÖGER vs VÄNSTER och ser skalan vertikal istället kommer du få en aha-upplevelser av mått. H vs V används av kabalistas för att dölja detta faktum, att skalan är vertikal, som du med kunskap om, snart ser hur media sköljer över oss med teknik baserad på just den vertikala skalan..
   Exempel: https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=emotional+scales&iax=images&ia=images
   Här ser du att “våra” politiker är förrädiska inte vare sig V eller H.

   • Det brukar jag ofta påpeka men det är stor skillnad på att vilja rasera staten å den ena sidan och att skapa ett beroende av staten å den andra.
    Och det är därför av intresse att peka på hur delar av USA-vänstern är beroende för sitt inflytande av att kunna köpa sig sympatier medelst dollarns styrka och nu när den styrkan hotas är det därför logiskt att just vänster-sidan ökar sin extrema hållning.
    Vänstern blir därför i ökad omfattning vapendragare till imperiet.

 • “globalt krig om värderingar” det stämmer väl. De europeiska vasallstaterna har accepterat att USA skall bestämma vilka värderingar, regler och lagar som skall gälla i världen. Alla länder skall lyda USA och USA gör som man vill. De värderingarna ställer inte Ryssland, Kina, Indien, Brasilien, Sydafrika, mfl upp på. Världen behöver en ny världsordning lika för alla.

 • Västvärlden kan aldrig släppa tanken bakom kolonialismen och anser sig ha någon typ av självpåtagen rätt att styra och ställa i världen. Detta kostar givetvis oss vanliga människor både pengar och liv att upprätthålla. Sedan tycks en del inte fatta att EU numera själva är koloniserade av globalistmaffian vars huvuddel finns i USA. Europeiska Quisling-politiker har sett till att detta kunde genomföras. Man använder ordet “demokrati” som käpphäst för att bedriva krig och sanktioner runt om i världen när det i själva verket är ett redskap för fortsatt röveri av resurser från resten av världen.

 • Tack Kristoffer. Tar vi innehållet i artikeln och för samman med: “Pentagon och NATO: Kina ska inte lägga sig i Ukrainakriget” https://newsvoice.se/2023/02/pentagon-nato-kina-ukrainakriget/ så har vi i princip en uvertyr inför ett kommande världskrig som på många delar liknar uppstarten inför både första och andra världskriget med en avgörande skillnad: bristen på kontroll över opinionen. Före, under och speciellt efter dessa krig hade man så gott som total kontroll över opinionen som kom att brytas med internets intåg i var människans liv.

  Ett av avslöjandena i artikeln “Silent Weapons for Quiet Wars” – Ett skakande dokument över maktens syn på mänskligheten https://newsvoice.se/2022/09/tysta-vapen/ var bruket av chock testning: alltså hur stor del av befolkningen faller till föga under propagandans och åtgärdernas tryck och här kan vi se gradens av vaccination som chock testning och svaret är ca 75 procent. Då inställer sig frågan kan man förbereda, accelerera och iscensätta ett tredje världskrig med enbart 75 procent av befolkningen i ryggen – utan ett motsträvigt altmedia hade man troligen fått en vaccinationsgrad på 99 procent. Antingen kan man starta ett världskrig med enbart 75 procent stöd eller så kan man det inte. Kan man inte det kommer man att åtgärda problemet och det stavas altmedia. Växer å andra sida oppositionen och altmedia med den kommer detta leda till åtgärder.
     
  För den uppmärksamme gäller att upptäcka kommande förebud på kommande åtgärder sedan avslöja, förklara och publicera.

  Vi skulle behöva en riktad åtgärd här t ex en artikelserie som enbart belyser detta.

 • Att de själva kallar det för en säkerhetskonferens, när de som världens farligaste individer/psykopater samlas på en o samma plats, är att ha höga tankar om sig själva. Men så är det också ett av flera kännetecken på psykopati; omnipotens, narcissism, exeptionalism, exkluderande, amoral, grav känslostörning, paranoia, högt aggressionsläge. Allt passar som handen i handsken.

  De går också nu ut öppet med sina intentioner och “värderingar”, vilket såklart inte hade skett om de inte fått motstånd av Folk och sunda Länder. Så nu när de får på truten, så rentvättar de sig. Ganska typiskt. Men de ger sig inte, det gör aldrig psykopater. Inte förrän de känner smärta, psykisk el fysisk

  Och javisst handlar det om värderingar. För första gången någonsin, har de rätt i sitt uttalande. Men de säger inte att det handlar om sunt Folks moral kontra deras egen parasitära amoral. Deras “värderingar” är egentligen; ‘värdera inget och gör som du vill, bara du inte går emot the allseeing eye’.

  I deras mkt sjuka värld är inget förbjudet av handlingar (förutom den sista premissen, den gäller alltid), och de kör the boiling frog med Folk, för att vi ska vänja oss vid vad de tänker göra när de infört sin one world disorder government; att återinföra brännoffer och ritualslakt in a temple in a country, near by.
  Och det är också därför de gör det idag som uppvärmnings -och tillvänjningsexercis, t ex i hollyeood, epsteincase, buckingham palace, pizzaparty..i vita huset etc. Nu ska de samla det på ett ställe bara, och inget får stå i vägen.

  Men det är precis vad som hänt, något är plötsligt i vägen

 • Allt prat om värderingar handlar om att eliterna var pressade att ena styrkorna från vänster till höger eftersom imperiet försvagas.
  Alternativet var att de skulle få problem med lojaliteten i sina egna led.
  Särskilt bra för eliterna är att de fått med sig den mindre rationellt tänkande vänstern.
  I USA inser den intelligenta delen av vänstern att sedelpressen är en stor fördel och eldar på fanatiskt mot Ryssland trots att de mkt väl vet att demoniseringen är falsk.

  Libertarianer kan hantera USAs problem även om dollarn kollapsar men vänsterkrafterna fasar nog.

  Kom ihåg att imperiet har sen mycket längre tillbaka utövat ungefär samma lögnaktiga ondska som nu men på några årtionden gjort ett lappkast med vad som nu anses politiskt korrekt.
  Och hade det varit Ryssland och Kina som drev den agendan hade imperiet säkert gjort tvärtom och byggt upp det motsatta mot nu.
  Det hade också varit fördelaktigare ur militär synpunkt.
  Eftersom Ryssland styrs rationellt har de nu vidtagit en viktig åtgjärd med sin högre utbildning och tar avstånd från det dåliga som introducerats från väst. Massor av idioter i väst med innehållslösa akademiska meriter står vid rodret i seglatsen mot avgrunden.

  • Om du överger begreppen HÖGER vs VÄNSTER och ser skalan vertikal istället kommer du få en aha-upplevelser av mått. H vs V används av kabalistas för att dölja detta faktum, att skalan är vertikal, som du med kunskap om, snart ser hur media sköljer över oss med teknik baserad på just den vertikala skalan..
   Exempel: https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=emotional+scales&iax=images&ia=images
   Här ser du att “våra” politiker är förrädiska inte vare sig V eller H.

   • Det brukar jag ofta påpeka men det är stor skillnad på att vilja rasera staten å den ena sidan och att skapa ett beroende av staten å den andra.
    Och det är därför av intresse att peka på hur delar av USA-vänstern är beroende för sitt inflytande av att kunna köpa sig sympatier medelst dollarns styrka och nu när den styrkan hotas är det därför logiskt att just vänster-sidan ökar sin extrema hållning.
    Vänstern blir därför i ökad omfattning vapendragare till imperiet.

 • Västvärlden kan aldrig släppa tanken bakom kolonialismen och anser sig ha någon typ av självpåtagen rätt att styra och ställa i världen. Detta kostar givetvis oss vanliga människor både pengar och liv att upprätthålla. Sedan tycks en del inte fatta att EU numera själva är koloniserade av globalistmaffian vars huvuddel finns i USA. Europeiska Quisling-politiker har sett till att detta kunde genomföras. Man använder ordet “demokrati” som käpphäst för att bedriva krig och sanktioner runt om i världen när det i själva verket är ett redskap för fortsatt röveri av resurser från resten av världen.

 • Tack Kristoffer. Tar vi innehållet i artikeln och för samman med: “Pentagon och NATO: Kina ska inte lägga sig i Ukrainakriget” https://newsvoice.se/2023/02/pentagon-nato-kina-ukrainakriget/ så har vi i princip en uvertyr inför ett kommande världskrig som på många delar liknar uppstarten inför både första och andra världskriget med en avgörande skillnad: bristen på kontroll över opinionen. Före, under och speciellt efter dessa krig hade man så gott som total kontroll över opinionen som kom att brytas med internets intåg i var människans liv.

  Ett av avslöjandena i artikeln “Silent Weapons for Quiet Wars” – Ett skakande dokument över maktens syn på mänskligheten https://newsvoice.se/2022/09/tysta-vapen/ var bruket av chock testning: alltså hur stor del av befolkningen faller till föga under propagandans och åtgärdernas tryck och här kan vi se gradens av vaccination som chock testning och svaret är ca 75 procent. Då inställer sig frågan kan man förbereda, accelerera och iscensätta ett tredje världskrig med enbart 75 procent av befolkningen i ryggen – utan ett motsträvigt altmedia hade man troligen fått en vaccinationsgrad på 99 procent. Antingen kan man starta ett världskrig med enbart 75 procent stöd eller så kan man det inte. Kan man inte det kommer man att åtgärda problemet och det stavas altmedia. Växer å andra sida oppositionen och altmedia med den kommer detta leda till åtgärder.
     
  För den uppmärksamme gäller att upptäcka kommande förebud på kommande åtgärder sedan avslöja, förklara och publicera.

  Vi skulle behöva en riktad åtgärd här t ex en artikelserie som enbart belyser detta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *