Information om allvarliga coronavaccin-biverkningar togs bort ifrån Läkemedelsverkets hemsida

publicerad 2 mars 2023
- Gästskribent
Läkemedelsverket,huvudkontor. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia

GRANSKNING. På Läkemedelsverkets hemsida finns en sida som heter Rapporterade misstänkta biverkningar – coronavacciner. Där kunde man fram till och med den 3 mars 2021 hitta länkar till PDF-dokument innehållandes detaljerad redovisning av bland annat en mängd misstänkta allvarliga coronavaccin-biverkningar. Från och med den 4 mars 2021 ersattes dessa detaljerade redovisningar av nya, betydligt nedkrympta PDF-dokument.

Text: Per Melin

De vacciner som avses är Comirnaty ifrån Pfizer/BioNtech, Covid-19 Vaccine/Spikevax ifrån Moderna och Covid-19 Vaccine/Vaxzevria ifrån AstraZeneca. Tittar man på PDF-dokumentet för Comirnaty, så är detta från och med den 4 mars 2021 endast fem sidor långt och informationen relativt knapphändig:

Läkemedelsverket: Comirnaty – Handlagda rapporter om misstänkta biverkningar utan specificerad information om de olika biverkningarna. Fem sidor. Dokumentet låg uppe från och med den 4 mars 2021 och uppdaterades kontinuerligt Comirnaty handlagda rapporter 2021-03-04.pdf

Fram till och med den 3 mars 2021 var dock PDF-dokumentet för Comirnaty 30 sidor långt och mycket mer detaljerat vad gäller specifika biverkningar:

Läkemedelsverket: Comirnaty – Handlagda rapporter om misstänkta biverkningar med specificerad information om de olika biverkningarna. 30 sidor. Dokumentet uppdaterades kontinuerligt och låg uppe till och med den 3 mars 2021 Comirnaty – Handlagda rapporter om misstänkta biverkningar 2021-03-03.pdf

Exempel på specificerad information om allvarliga biverkningar, som fanns med på Läkemedelsverkets hemsida till och med den 3 mars 2021 i Handlagda rapporter om misstänkta biverkningar för Comirnaty ifrån Pfizer/BioNtech, men som inte finns kvar från och med den 4 mars 2021. Jämför med PDF-dokumenten bakom länkarna i texten ovan.

Specificerad information om allvarliga biverkningar

 • Kraftig trötthet, utmattning: 265 rapporter
 • Allergier/Autoimmunitet: 33
 • Allmänt fysiskt förfall: 17
 • Tinnitus: 10
 • Ansiktsförlamning: 8
 • Ansiktsförlamning, total: 6
 • Blodpropp: 5
 • Störningar i smaksinnet: 3
 • Minskad rörlighet i armen där injektionen gjordes: 3
 • Balansrubbningar: 2
 • Vaginalblödningar: 2
 • Blockering av hjärtats förmak/kammare, fullständig: 2
 • Dödsfall: 39

Exempel på misstänkta biverkningar för rapporter med dödsfall

 • Sepsis  6
 • Hjärtstillestånd:  6
 • Andnöd   5
 • Vattensvullnad i lungorna   3
 • Lunginflammation   3
 • Hjärtinfarkt   2

Den specificerade informationen om handlagda biverkningar av de tre corona-vaccinerna togs bort ifrån Läkemedelsverkets hemsida för att redovisningen av misstänkta biverkningar av vaccinerna mot covid-19 skall bli tydligare och mer rättvisande, påstår Läkemedelsverket i Läkartidningen ifrån den 5 mars 2021.

Gagnar Läkemedelsverkets censur av detaljerad biverkningsinformation svenskarnas möjlighet att bilda sig en uppfattning om riskerna med COVID-19-injektionerna eller gagnar den de aktuella läkemedelsföretagens vinstintressen?

Text: Per Melin

Källa och relaterat

Motsvarande detaljerade dokument för Covid-19 Vaccine/Spikevax ifrån Moderna och Covid-19 Vaccine/Vaxzevria ifrån AstraZeneca hade ännu inte kunnat hittas när den här artikeln skrevs. Dessa dokument tillhandahölls på begäran senare av Läkemedelsverket, men finns sedan 2021-03-04 inte tillgängliga för allmänheten:

COVID-19 Vaccine Moderna t.o.m. 2021-04-12.pdf

COVID-19 Vaccine AstraZeneca t.o.m. 2021-04-12.pdf

Läkemedelsverket tillhandahöll på samma begäran även en uppdatering av biverkningarna ifrån Pfizer/BioNtechs Comirnaty, produkten som texten handlar om:

Comirnaty t.o.m. 2021-04-12.pdf

Systemorganklass, ett ord som förekommer i de aktuella PDF-dokumenten, avser en grupp organ som arbetar tillsammans i ett biologiskt system. Ett exempel är andningssystemet som inbegriper näsan, munnen, bihålorna, bronkerna, lungorna diafragman och så vidare. Ett annat exempel är matsmältningssystemet som inbegriper tänderna, tungan, salivkörtlarna, magsäcken, levern, bukspottkörteln, tarmarna och så vidare.

Läkemedelsverket ska presentera misstänkta biverkningar tydligare https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/03/lakemedelsverket-ska-presentera-misstankta-biverkningar-tydligare/

Läkemedelsverket: Inrapporterade misstänkta biverkningar – coronavacciner https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner

Statistik för biverkningar av covidvaccin – uppdaterad 2021-11-17 (V46)  CHECKFACT  2021-11-19 https://checkfact.org/statistik-biverkningar-covidvaccin/

Kan räknas som ”ovaccinerad” upp till nio veckor efter första dosen  CHECKFACT  2021-11-18 https://checkfact.org/personer-kan-raknas-som-ovaccinerade-i-9-veckor-efter-forsta-dosen/

Läkemedelsverket har nu lagt in ett nytt material bakom de båda länkadresser, vilka tidigare ledde till det fem sidor långa dokumentet respektive det 30 sidor långa dokumentet:

Läkemedelsverket: Comirnaty – Handlagda rapporter om misstänkta biverkningar utan specificerad information om de olika biverkningarna. Fem sidor. Dokumentet ligger uppe från och med den 4 mars 2021
https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/comirnaty-vaccin-mot-covid-19-pfizer-biontech


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • I den här filmen kan vi följa bildandet av vassa och strängliknande strukturer i blod via mikroskop. Strukturerna växer snabbt. Man kan även se märkliga former i celler från muskelvävnad. Begreppet “shedding” innebär att detta “något” kan överföras från injicerade till de som avstått injektion. Det är lite dåligt ljud så man får ha tålamod. Det vore intressant att se mer av detta från de som ha tillgång till mikroskop.

  https://archives.lovinglifetv.com/video/368/dr-philippe—the-blood-slides-confirming-shedding-to-the-unvaxxed-from-the-vaxxed—from-live-stream-here-on-loving-life-tv-published-12-february-2022?channelName=Scott

 • Liksom så mycket annat i Sverige har det aldrig hänt… Allt är bra. Lita på myndigheterna.
  Blir det ingen ändring snabbt på den svenska mentaliteten så är vi snart indragna i ett krig mot Ryssland. Då säger väl politikerna att “vi såg det inte komma”?
  Ja Herregud!

 • En utomordentlig genomgång. Det är så här en riktig journalist skall arbeta (men som ytterst få av dem ids göra).

  Till saken hör att Läkemedelsverkets verksamhet finansieras av Läkemedelsbolagen till största delen (jag har sett uppgift om att de står för 75%). Således är det inte konstigt att denna rapportering ändrats i BigPharmas favör.

  En slutsats man kan draga är att de, som ansvarar för biverkningsinformationen där, helt enkelt är prostituerade.

 • Notera att de biverkningar som redovisas i det 30-sidiga dokumentet blev handlagda under en period av endast tre månader. COVID-19-injektionerna i Sverige hade precis kommit igång.

  I USA kan man rapportera vaccin- och COVID-19-injektionsbiverkningar till VAERS, Vaccine Adverse Event Reporting System. VAERS dras dock med dåligt rykte, eftersom oberoende beräkningar visar att endast omkring en procent av alla biverkningar kommer med i den statistik som redovisas på VAERS hemsida. 

  Även svenska myndigheters redovisning av biverkningar ifrån mediciner, vacciner och OCVID-19-injektioner har visat sig vara underdriven.

 • Kraftigt nedtonad statistik, som man sen tar bort!

  Jag kan ju se samtliga ovanstående “biverkningar” inom bara min lilla släkt och familj inklusive dödsfall.

  Den enda biverkning jag inte sett ännu är ansiktsförlamning.

  Folkmordet fortsätter!

 • Den digitala bokbränningen på internet är enorm. Information av det här slaget rensas bort i en rasande fart. Verkliga fakta som är mänskligheten till hjälp får inte fortsätta existera.

  En värld à la George Orwells 1984 är den ondskefulla globala maktvävens slutmål. Läkemedelsverket utgör en lydig och människofientlig del i denna kriminella struktur.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *