Säkerhetsrådet stoppar FN-utredning om sprängningen av Nordstream

publicerad 28 mars 2023
- Kristoffer Hell
FN röstar om Nord Stream
FN röstar nej till Nord Stream-utredning.

Med tre röster för, inga mot och tolv nedlagda, blev det stolpe ut för den Ryska Federationens begäran SC/15243 om att FN utreder sprängattentatet mot det rysk-tyska holdingbolaget Nord Streams gasledningar i Östersjön den 26 september 2022.

Länderna som röstade för en FN-utredning av Nordstream-sabotaget var Ryssland, Kina och Brasilien, vars tre röster tillsammans representerar 23% av jordens befolkning, 27% av jordens totala yta och 20% av mänsklighetens totala BNP.

De tolv medlemmarna i säkerhetsrådet som lade ned sina röster: Albanien, Ecuador, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Gabon, Ghana, Japan, Malta, Mozambique, Schweiz, Storbritannien och USA motsvarar tillsammans 9% av mänskligheten, 9% av jordens yta och 39% av mänsklighetens BNP.

De 177 länder som inte är med i FN:s säkerhetsråd representerar 68% av mänskligheten, 64% av jordens yta och 41% av globala BNP.

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Här har vi ett nytt bevis hur FN är en korrupt samling skurkar. 70% diktaturer talar sitt tydliga språk. Vem som är skyldig är solklart, och vad har FN för nytta av att detta inte utreds ?
  FN är fake och vi borde lämna denna lama anka. Sluta att betala miljarder till denna samhällsfarliga konstruktion.

 • FN:s generalsekreterare och tillika socialisten António Guterres och WEF-Führern Klaus Schwab undertecknade 2019 ett samarbetsavtal. Det betraktar jag som korruption av FN.
  FN-byggnaden är impregnerad med vägglöss vilket man kan se som en metafor för vad FN har blivit.

  • “…FN har blivit”, skriver du. FN skapades för att bli exakt det som det är idag: En diskussionsklubb där gangsters, från de mest framgångsrika “familjerna”, delar upp världen och dess rikedomar mellan sig.

   Ett problem med illusionen FN är att det efter Världskriget (det var ett krig, inte två) bara fanns en riktigt stor maffiaboss, det AngloAmerikanska Imperiet (AAI) – USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Sovjetunionen (liksom Nazityskland) skapades, av AAIs bank- och koncernmaffia, för att ge världens fega medlöpare något att skylla på – det “Kalla Kriget” – när de sprang AAIs ärenden.

   På sjuttiotalet hade Sovjet spelat ut sin roll, varför AAI drog in sitt ekonomiska stöd för det, och i stället satsade på Kina, som fick bli ‘den store satan’. Med massivt ekonomiskt stöd till kommunisterna där har AAI fått den ‘motståndare’ det behöver, för att under radarn kunna fortsätta plocka världens andra länder och befolkningar på deras tillgångar.

   Alla vet att USA låg bakom sprängningen av NordStream. Alla vet också att AAI låg bakom massmorden på Utöya, liksom kommunistterrorn i Tyskland och Italien under förra seklets sista decennier. Desperata klamrar sig världens alla fegisar fast vid imperialisternas amsagor, för att i alla fall få lite illusorisk frid i sina patetiska liv och ha ursäkter för sina egna övergrepp på andra människor.

 • Då vet vi med säkerhet vilka som ligger bakom sprängningen av rören! Det var INTE Ryssland eller dess allierade!

 • Förnedrande Nationerna…….

  Tar någon FN på allvar längre? Liksom NATO där jag aldrig sett en enda god insats någonstans så verkar ju FN aldrig åstadkomma något av godo. När man var liten trodde man ju det här var gigantisk församlingar med gammla kloka gubbar och gummor som satt och sjöng kumbaya tillsamans och gjorde bra saker. Kina med 1,4 miljarder medborgare får en röst. Och Schweiz med drygt 8 miljoner får en röst. Jävligt demokratiskt ändå?

  Tji fick man! Cesars krans dominerar ännu.

  https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations

 • Ganska väntat! Jag trodde dock att Ecuador kommit längre i sin självständighet men de vet också att rösta mot USA gör man inte ostraffat i Sydamerika. Hade USA varit oskyldiga hade de givetvis välkomnat en utredning men nu visar de tillsammans med sina patetiska vasaller sin agenda. Brottlighet ska löna sig…Och som ett brev på posten så backar Tyskland från sin protest mot att bensinbilar förbjuds av EU 2035. Så mycket var den protesten värd och ännu ett skott i foten på den tyska bilindustrin.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *