Fd generaldirektör för totalförsvaret får kontrollen över press, radio och TV i Sverige

Torbjorn Sassersson is the founder and editor of NewsVoice.se a news and debate channel that started in 2011. Sassersson (bachelor of science) has worked within media since 1995.
publicerad 21 april 2023
- T. Sassersson
Jan-Olof-Lind (M). Foto: Warsawsecurityforum.org
Jan-Olof-Lind (M).

Regeringen fattade igår beslutet att anställa Jan-Olof Lind som generaldirektör och chef för Myndigheten för press, radio och TV (MPRT). Han kommer från Försvarsmakten och förordnandet för den nya tjänsten löper från den 1:a september 2023 till den 31:a augusti 2029.

Jan-Olof Lind har under hela sin karriär varit verksam inom statsförvaltningen, med poster på Regeringskansliet, som generaldirektör på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och Försvarets materielverk (FMV). 2003-2007 var han Sveriges nationella försvarsdirektör (NAD).

“Jag är glad att Jan-Olof Lind har tackat ja till rollen som ny generaldirektör för Myndigheten för press, radio och tv. Han har lång erfarenhet av myndighetsledning ur olika perspektiv, inte minst djup kunskap om mediernas betydelse för totalförsvaret.

Han har också en gedigen erfarenhet av att leda verksamheter i förändring, vilket kommer väl till pass i den process som pågår med att inordna Statens medieråd i MPRT”, sa kulturminister Parisa Liljestrand (M).

Vid årsskiftet ska MPRT och Statens medieråd bilda en ny gemensam mediemyndighet.

“Det ska bli oerhört spännande att få komma till myndigheten och hantera sammanslagningen och därmed utveckla en ny mediemyndighet”, sa Lind i ett pressmeddelande.

NewsVoice kommentar

Det är oklart hur en direktör från försvarsmakten kommer att styra upp presstödet till medierna de kommande åren. Särskilt de oberoende medierna kan få ytterligare svårigheter att få bifall för presstöd.

NewsVoice har ansökt om både presstöd och innovationsstöd från MPRT, men blivit nekat.

När NewsVoice sökte presstöd från MPRT kom en handläggare på myndigheten fram till NewsVoice bör godkännas för stödet, men denna handläggare byttes ut av Georg Lagerberg på MPRT. Den nya handläggaren tog istället ett rakt motsatt beslut om rekommendation till pressnämnden. Informationen om kappvändningen baseras på en intern läcka på MPRT.

I övrigt, borde inte tex en erfaren journalist bli generaldirektör över press, radio och TV?

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • # “Generaldirektör och chef för Myndigheten för press, radio och TV (MPRT)”. – Känn på det och låt det rulla på tungan!
  Den för mig helt okände Jan-Olof Lind (JOL?) sitter snart på en post som historiskt sett är jämförbar med den som bekläddes av Dr. Joseph Goebbels, Reichspropagandaleiter i Ministerium für Aufklärung und Propaganda under de så skickelsedigra trettio- och fyrtiotalen av det tjugonde århundradet. Då stod vi som neutrala utanför VKII. När vi 1995 blev en del av EU var det i praktiken slut på det och Arbetet och Kapitalet föll i varandras armar och slöt strax (bildligt talat) ett nytt Saltsjöbadsavtal2.0, sextio år efter det första.
  Att LO/(SAP) och SAF samtidigt sålde sina flaggskepp AB och SvD till tre stora banker på Wall Street förtegs. En händelse som BORDE ha fått en klar majoritet av Sveriges befolkning att gå i taket. Nu, 25 år senare efter Elitens kupp, har Den Internationella Djupa Statens (där just Stockholmsbyråkratin intar en plats långt fram, i kraft av Wallenbergs ägda Ericcson, telekom-underrättelsetjänstens toppstjärna) alla vidrigheter inte lämnat någon vaken person oberörd.
  De tongivande amerikanska krafterna, neocons, är helt inställda på ett VKIII i avsikt att kunna åstadkomma en nystart när atom-dammet skingrats och det är dags att lämna alla lyxiga bergskyddsrum. Deras brottslighet är numera på bordet och väl dokumenterade. Kongressutskotten håller nu förhör och de juridiska instanserna i USA arbetar nu för högtryck, inte minst med hela släkten Bidens skumraskaffärer med bl a Kina, som dom gjort stora pengar på. Joe Biden bidar sina sista dagar som falsk POTUS och kommer någon gång senare i år att ta’ ned skylten.
  Således, med denna speciella generaldirektörs-utnämning, den 20:e april 2023 (på Onkel Doffes födelsedag tillika; så pikant) har Diktaturens inträde härstädes stadfästs.

 • Med den anknytning Lind har, så innebär det att (i praktiken) “Nya Psykförsvaret” tar kontroll över svensk media-publicering. Sverige inordnas med fasthet i USA/UK:s propagandasystem. Som ett brev på posten, så lär samtidigt alternativmedia bli försedda med “tumskruvar”, så att även de ansluter till vänsterns narrativ!

 • Det finns omkring 460 offentliga förvaltningar och myndigheter i landet och på topp sitter garanterat en sosse? Vi har idag en s.k. borgerlig regering och vi borde förvänta att de tillsätter en som är mer hemmastadd med den nya regeringen? Att sossarna skulle tillsätta en sosse är givet, men den här s.k. borgerliga regeringen agerar inte på det sättet, utan de tillsätter med all säkerhet en – sosse?

  • Försvarsmakten, eller förtalsmakten!

   Ligger väl rätt nära. En för mig okänd man. Kan väl vara både för att han är en av dem som faktiskt gör sitt jobb, eller en som faktiskt gör sitt jobb väl till någon annan i det tysta.

   Men visst. Samhällets fönämsta tjänare behöver ju sällan ha advekat utbildning. Kan en hårfrisörska bli “klimatminister” så kan väl en kalsonginköpare styra mediesvergie.

  • Absolut inte! – En generaldirektör (och chef Myndigheten) för press, radio och TV kan inte existera i en demokrati. Näppeligen! Förvisso har denne JOL en bred bakgrund inom det militär-industriella komplexet, men inte inom Försvarsmaktens rent krigiska skepnad. Suttit i Regeringskansliet ser jag, men inte i vilket block och när det var. Tillika skall Statens medieråd fösas in i MPRT. En riktig politruk, skenbarligen av samma kaliber som Jan Eliasson? Ja, vi
   får naturligtvis se.
   Fast vi kan nu konstatera att Eliten inom Stockholmsbyråkratin tänker fortsätta att ställa sig på fel sida av historien, den som enbart ser till Elitens fortsatta maktutövning, men även i den pågående folkutrotningen av den vita europeiska kristna rasen. År 2030 skall klotets befolkning understiga 500 miljoner och Plandemins verkliga betydelse och verkan har sex år på sig att manifesteras.

 • Det alltmer auktoritära Sverige formas utan större protester från folket! Men årtionden av medias styrning från USA och den påföljande hjärntvätten har uppenbarligen fungerat…Sverige som fri stat är sedan länge utsålt till främmande makt!

   • Med demonstrationer. Lämpligen vid radio- och tv-husen på Gärdet (i Stockholm).
    Där finns gott om plats och SVT och SR kan ju inte undgå att lägga märke till att dom faktiskt har ägt rum och därmed blir nästan tvingade till att rapportera om demonstrationerna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *