USA återupplivar hemligt biolab-program i Ukraina

publicerad 9 april 2023
- Kristoffer Hell
Amerikanska biolab i Ukraina
"Personalities of the Ukrainian military-bioloical dossier"

Kort efter att den ryska federationen inledde sin militära intervention i Ukraina i februari 2022, upptäckte ryska trupper snart ett nätverk av 46 hemliga  biolaboratorier vid gränsen till den ryska federationen, laboratorier som USA drev. Nu har USA, enligt uppgifter från ryska försvarsdepartementet återupplivat sitt biovapenprogram, men nu i andra delar av Ukraina.

Kungörandet av det nya amerikanska militära biovapenprogrammet gjordes fredagen den 7 april 2023, av befälhavaren for den ryska federationens ABC-program generallöjtnanten Igor Kirillov.

Initialt nekade USA till anklagelserna om ett hemligt biolabb-program i Östra Ukraina i början av 2022, men gav till slut upp efter att bevisen som presenterades blev allt för besvärande.

FN: Ryssland presenterar bevisen för amerikanska biolabb i Ukraina

FN: USA:s Victoria Nuland erkänner existensen av amerikanska biolabb i Ukraina

Referenser och relaterat

 1. RT: US resumes biolabs program in Ukraine – Russian MOD.
 2. People’s World: After months of denial, U.S. admits to running Ukraine biolabs.
 3. Russia MOD: Briefing by the Chief of Nuclear, Biological, and Chemical Protection Troops of Russian Armed Forces Lieutenant General Igor Kirillov on analysis of documents relating to U.S. military and biological activities.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag undrar jag…. ja inte att det fanns 46 biolab totalt dock eftersom det bara finns 59 nivå 4 i världen så är det juniora lab osså….. MEN det är minst sagt rörigt…. sådana här labb flyttas inte som en husvagn precis utan man bygger en ny anläggning och sedan plockar man väl med prover et. al. så gott det går…. sedan sades att man brände en massa dokument där dessa lab fanns….. ett rykte jag hörde var att labben flyttas till andra länder…. vilket borde med tanke på lab leaks vara det enda rimliga…ja om man inte vill ta omtag med pandemin förstås…. MEN underrättelser är bäst om det är ömsom vin ömsom vatten sas…. Jag tror att man lagt en del av denna forskning på is just nu….. Vi har ju ett nivå 4 lab i Sverige, ETT, så är det fråga om 46 så är mycket av den verksamheten lagt i malpåse nu…..

 • Det kunde vara på sin plats om USA gav en trovärdig förklaring om i vilket syfte de här biolabben har?
  Sedan kan man undra varför det finns 46 hemliga biolabb nära den ryska gränsen? Att det inte står rätt till är då USA i början ihärdigt förnekade att det fanns biolabb i Ukraina? Det vore även önskvärt om Wallenberg förklarar sin inblandning i dessa biolabb? De flesta som läser de “fria medierna” räknade tidigt ut att det var ingen mindre än Wallenberg som fick den förra sosseregeringen att vända åsikt i Nato-frågan och även den nya.
  Varför var Wallenberg så intresserad av att så snabbt som möjligt få biolabb från Ukraina till Sverige? Det är i svenska folkets intresse av att få veta vad den forskningen går ut på?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *