Västvärlden kollapsar för att den förnekar verkligheten – Ur ruinerna reser sig något nytt och bättre

publicerad 14 april 2023
- Gästskribent
Temabild: Frivilliga som städar.
Temabild

För den som kan frigöra sig från massmediernas massiva påverkan och propaganda är det uppenbart att samhällena i Västvärlden allt mer avlägsnar sig från verkligheten. Likriktningen av människors tänkande och verklighetsuppfattning, för mer och mer tankarna till George Orwells dystopiska bok 1984.

Låt mig ta några exempel för att belysa utvecklingen.

Klimathysterin

Under ett halvt sekel har det larmats om hur vi är på väg att skapa en oåterkallelig klimatkris. Al Gore hävdade när han fick Nobels fredspris att Arktis is skulle smälta inom sju år vilket skulle leda till sju meter högre vattenstånd. I dag vet vi att det var en uppenbar lögn.

Samma gäller António Guterres senaste domedagsprofetia när han framträdde i Times Magazine och påstod att jorden sjunker. Sjunker varthän kan man fråga. Ett fullständigt befängt påstående även om han nu hänvisade till ögruppen Tuvala. Precis som överallt längs världens kuster så förändras miljön p.g.a. naturens påverkan genom strömmar, vindar etc., men vad gäller ögruppen i fråga har dess landmassa ökat med 2,9 % under de sista 40 åren. Man kan alltså finna stränder som har minskat i omfång, likaväl som motsatsen.

FN:s generalsekreterare tvekar inte att ljuga när han hävdar att ”antalet väder-, klimat- och vattenrelaterade katastrofer har ökat med en faktor fem under de senaste 50 åren”. Sanningen är att antal dödsfall från klimatkatastrofer var 20 gånger större för ca 100 år sedan. Minskningen är minst sagt slående och ändå påstår Guterres att det har femdubblats, men så fungerar propaganda enligt Joseph Goebbels, Nazitysklands propagandaminister – en lögn som upprepas blir till slut sanning.

ArcanumSkolan 2024

Nord Stream

Säkerhetsråden stoppade utredningen om sprängningen av gasledningarna i Östersjön. Det var ett spektakulärt terrordåd som förstörde infrastruktur till ett värde av över 100 miljarder kronor, gjorde miljontals européer betydligt fattigare p.g.a. skenande elpriser och dessutom var ett megautsläpp av metangas som kommer påverka ozonskiktet.

Varför vill de styrande i Västvärlden inte veta vad som hände? Svaret är ju att de redan vet vad som hände då det var de själva som låg bakom sabotaget, men man vill inte att allmänheten ska förstå verkligheten. Här ser vi åter hur makteliten skapar verklighetsuppfattningar som är osanna.

Kön som social konstruktion

Under en längre tid har det propagerats för att kön är en social konstruktion och inte ett biologiskt faktum. Detta trots att vi själva kan se de uppenbara skillnaderna mellan flertalet män och kvinnor.

I Läkartidningen kan man läsa att könsdysforin har ökat med 2300 % de senaste tio åren. Professor Mikael Landén kallade fenomenet för en ”kulturbunden psykologisk smitta” – en elegant omskrivning om hur propaganda kan ändra människors, i det här fallet ungdomars, verklighetsuppfattning.

Det finns exempel på hur akademiker som inte helt ställer upp på uppfattningen att kön är en social konstruktion, mister rätten att föreläsa på våra universitet.

Det politiskt korrekta har ersatt den reella verkligheten

Dessa tre exempel är bara ett axplock av alla de politiskt korrekta perspektiv som har ersatt den reella verkligheten i massmediernas nyhetsförmedling och kulturprogram. För de som vill göra karriär inom byråkrati eller politik är det nödvändigt att ställa upp på det politiskt korrekta, oavsett hur verklighetsfrämmande det är.

Till slut blir den förhärskande falska bilden så inarbetad att verkligheten blir osynlig för flertalet människor. George Orwell sammanfattade galant processen med följande uttalande:

”I en tid av universellt bedrägeri är det en revolutionär handling att säga sanningen”.

Många kommer säkert ihåg Annie Lööfs famösa uttalande att Sverige kunde ta emot 30 miljoner invandrare på lika många år. De enorma utmaningar som har uppstått i form av segregation, gängkriminalitet och skenande välfärdskostnader då vi har tagit emot två miljoner under 2000-talet visar hur fullkomligt orealistisk Annie Lööfs bedömning var.

Bedömning är kanske fel ord, eftersom hon visade en närmast religiös tro på att fri invandring skulle fungera utan att belasta samhället. (Se gärna delar av intervjun som finns i min Spaning 46.)

Dessa verklighetsfrämmande, politiskt korrekta uppfattningar som spridits i media, blir ju i längden helt nedbrytande för samhällsutvecklingen.

När det politiskt korrekta möter den reella verkligheten är det självklart verkligheten som vinner. Ekonomisk instabilitet, skenande inflation, krisande banker, misslyckade invasioner och proxykrig som i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien och Ukraina är bara början på det sammanbrott som vi kommer att se, när Västvärldens dominans och hegemoni kommer att brytas.

”Hur mycket man än sminkar en gris, så är det ändå en gris.”

Världen efter Västvärldens kollaps

Det är världens största imperium som står inför sitt sammanbrott och det kommer givetvis att få förödande konsekvenser världen över. Imperier och maktstrukturer har kollapsat i alla tider, när de inte längre är funktionella, men ur ruinerna reser sig något nytt och bättre. För vi lär av våra misstag.

Det är bara att titta tillbaka i historien så inser vi att den mänskliga evolutionen efter varje debacle ständigt når nya högre nivåer, men framtida kulturer måste vila på en sannare bild av verkligheten och en större förståelse av livet!

Text: Lasse Malmgren

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • För den som vill ha lite inspiration till hur en bättre värld kan se ut så är litteratur en trevlig form av labbmiljö för nya tankar. En möjlig framtid finns i en bok som kallas Den trettonde vägvisaren – Röda boken. Vi behöver varken höger eller vänster för att lösa problemen. Vi behöver organisera oss efter andra principer som klarar av att hantera motsättningar men balansera dem istället för att förstärka kampen mellan ytterligheterna. Vi behöver gå från en tvåpolig newtonsk tillvaro av antingen-eller, till åtminstone en trepolig einsteinsk syn av både-ock.

 • Men det perspektivet gäller bara om man läser i gamla texter som vi inte kan analysera rörande källor och sanningshalt. Det finns ju trots allt tecken på att “planen” går längre tillbaka än de senaste decennierna eller århundradena. Vad göra om själva de monoteistiska religionerna är gamla psy-ops? De får oss ju att tro på något utanför oss själva, att inte lita på det egna omdömet utan förlita oss på krafter vi varken kan förstå eller rå på. Det finns nog fler bottnar i det här än någon begriper. Samtidigt som våra odödliga själar antagligen inte skulle utvecklas ett dyft om vi inte pressades och stressades till storverk.

  Emellanåt tittar jag på ett par rabbiner som har en hel del mellan öronen. En av dem noterade lagom till påsk att vi materiellt har en dragningskraft mot jorden, men att våra själar strävar uppåt, som en omvänd gravitation. Mitt i allt elände vi upplever nu så är det många som vaknar till liv och inser att de levt ganska förljugna liv. De börjar söka efter en större autenticitet. Yin och yang. I mörkret finner vi vägen ut i ljuset, men i det behagliga ljuset blir vi bekväma och dalar sakta ner i mörkret igen. En ständig dans som Ren uttrycker saken i konststycket Hi Ren.

  Den största fienden är rädslan, för den stänger ner de delar i hjärnan som sköter logiskt och rationellt tänkande. Rädsla skapar tunnelseende så att vi stänger ute alltmer information. Vem har inte i panik letat efter någonting som visar sig ha legat framför näsan på en hela tiden? Våra hjärnor ser inte någon objektiv sanning. Vi formas under uppväxten och lär oss vad verklighet är. Det kallas intersubjektivt konsensus. Det var ganska lugnt i samhället när alla formades till att gå i Svenska kyrkan och tro på samma berättelser som basunerades ut till hela befolkningen vid samma tid i hela landet. Som en försmak av tv. Just nu är detta intersubjektiva konsensus i gungning. Allt fler ser andra saker som de upplever ligger närmare en objektiv världsbild. Och det stör alla gamla mönster.

 • Våra oligarker, politiker och journalister kommer inte klara av att lösa de problem som de skapat, utan det kommer vi att få göra själva när samhället har raserats.

 • Det intressanta är hur mycket objektiv verklighet vi verkligen ser. Alla socialt fungerande människor har socialiserats in i en specifik kultur. Det måste vi, annars kan vi inte navigera i vardagen. Just nu råder total förvirring och vi pressas från alla håll. Det är lätt att bli rädd, förlora hoppet eller till och med falla ner i vanmakt därför att allt verkar kört. Men var och en är fri att fundera över vilken sorts fågel fenix man vill vara när elden slocknat. Låta sig krossas, anpassas eller växa mitt i eländet?

  Det verkar florera så enormt mycket desinformation från alla håll nuförtiden, så det är omöjligt att hålla bollarna i luften. Som gammal övertygad klimatalarmist som efterhand insåg att debattklimatet i klimatdebatten blivit religiös, hoppade jag av och började förhålla mig kritisk till alla former av enahanda förklaringar av världen. Vilket ledde till att jag började kallas fula ord från båda lägren. Det var jobbigt i början, men nu ser jag att det är ett sätt att hålla balansen mellan osannolika ytterligheter. Att ha fiender innebär att man har mod och integritet nog att tänka själv och besluta för egen del.

  Vi slits ständigt mellan hopp och vansinne, ljus och mörker. Kan det vara så att lärdomen är att gå på slak lina, att balansera sig fram i livet? Att inte vika sig för varenda liten vindpust som blåser på en, metaforiskt uttryckt? Integritet. Är inte det vad den här kampen handlar om? Vi kan alla välja att avstå från lektionen eller använda motståndet för att finkalibrera våra BS-mätare och bli mästare på att leva.

 • det
  kan kanske vara värt att komplettera dessa iakttagelser med att det nog
  snarare är huxleys farhågor i “du sköna nya värld”, än orwells farhågor
  i “1984”, som nu håller på att besannas inför våra ögon.

  what
  orwell feared were those who would ban books. what huxley feared was
  that there would be no reason to ban a book, for there would be no one
  who wanted to read one. orwell feared those who would deprive us of
  information. huxley feared those who would give us so much that we would
  be reduced to passivity and egoism. orwell feared that the truth would
  be concealed from us. huxley feared the truth would be drowned in a sea
  of irrelevance. in 1984 people are controlled by inflicting pain. in
  brave new world, they are controlled by inflicting pleasure. in short –
  orwell feared that what we hate will ruin us. huxley feared that what we
  love will ruin us.

 • Västvärlden är numera bankrutt och det är symptomen av denna kollaps vi bevittnar! Vem kunde tro att om vi lägger ner vår industri och flyttar den till Asien skulle bli ett problem efter ett tag? Eller att man importerar miljontals analfabeter som går på bidrag och som dyrkar en dysfunktionell religion? Det kan vem som helst med normal intelligens räkna ut med “röven och en bit krita” men ack icke “våra” makthavare! Nå, nu är vi där men finns det något hopp om tillnyktrande i horisonten? Nej, lögnerna fortsätter att staplas på varandra ivrigt påhejade av fulmedia som korrumperade politikernas avlönade taltrattar. Det funkar inte längre att lura i 85% av jordens befolkning att “våra” papperslappar dollar och euro har något reellt värde och det ser vi i inflation, bankkriser och galopperande utlandsskulder.

  • Syftar du på Islam? Dysfunktionellt? Lol. De vet i alla fall att ett av könen måste sättas på sin plats (ingen rösträtt och minimala rättigheter).

 • Slutorden i artikeln kommer att visa ha större realism än vad de flesta idag har den blekaste aning om. Jag har fått förmånen att delta i en arbetsgrupp som på energiplanet byggde om Jordens framtid. Denna process avslutades 2002. Den Nya Jorden kommer att bli en plats av skönhet och harmoni som aldrig förr har funnits här. En plats av Glädje och Skönhet. En natur i balans. Jag har fått förmånen att se in bit in i framtiden och det jag såg fick även mig att häpna.
  Bry dig inte om alla lögner utan vårda din Själ!! Det är viktigare nåt annat. Alla som väljer Ljuset, ärligheten och omtanken som ledmotiv, snabbar på förändringen.
  Så vad blir ditt val?

 • Med andra ord: The Great Reset.

  Så med andra ord tycker du att Klaus Schwabs, Bill Gates’ och Anthony Faucis monumentala massmord, genom giftiga vaxziner och massvält, är helt i sin ordning och egentligen en bra sak. Eller har jag missuppfattat någonting?

  • Ja, ja tror du missuppfattat Lasse. Han påstår inte nånstans att det “är i sin ordning”, utan att vi växer av kriser/ som mänsklighet i helhet. Stor skillnad.

 • Ja överheten ljuger och överdriver men det går även utmärkt att skrämma folk till lydnad genom att berätta sanningen om vad som så småningom är på gång.
  Bara inte så fort som de påstår utan mer i linje med vad vetenskapen förutspår om klimatet.
  Senaste lögn jag hörde var att de skyller minskning av djurarter på klimatet.
  Det är naturligtvis känt att det beror på många andra orsaker.
  Det förakt för allmänheten som tar sig såna uttryck gör det berättigat att angripa medierna med mycket hård kritik.
  En gemensam nämnare är enligt min uppfattning att de i hög grad tar regi av USA.
  Dessvärre gäller detta även en stor del av altmediernas publik!
  Propagandan biter.

 • Det är en mänsklig åkomma att in i det längsta förtränga att en fara är intågande för att då hopar sig mängder av svåra frågor som de måste få ett svar på. Det blir helt enkelt för jobbigt, bättre att avvakta.

 • Och det mest skrämmande av allt, är att ingen av dessa parasiter har frågat folket om de vill ha agenda 2030? Mig veterligt har ingen av de 8 riksdagspartierna det i sitt partiprogram? Mänskligheten har delats upp i två kategorier – de som är utanför – och de som är innanför? Nu råkar det vara så att 99,999 % av mänskligheten är – utanför? Det håller sakta på att förändras i.o.m. covidbluffen och många gör avbön för att vara säker på att hamna på, “rätt sida av historien”? Till dem kan vi säga, “ingen nämnd, ingen glömd”? En sak kan vi vara överens om, att dessa “satans mördare” kommer inte med då, “nästa tåg rullar ut från stationen”!

 • Jag hoppas du får rätt. Vi lever i en förvriden verklighet och de flesta tycks vilja stanna kvar där. Några börjar vakna men den stora massan sover vidare med bröd och skådespel. Och vi är nog alla fast i någon dogmatisk vanföreställning. Det känns som en kapplöpning mellan onda och kanske goda krafter. Historiskt sett vinner inte alltid sanning, utan en ny lögn ersätter den gamla. Vi får se vad som reser sig ur denna kollaps. Det beror som vanligt på oss själva, vad vi vågar. Modiga människor är en bristvara idag. Den mänskliga evolutionen ser mer ut som en kaotisk sinuskurva.

  • Hoppet ligger i att ALLA behöver inte vakna. Men givetvis tillräckligt många, och tiden är här vår fiende – eller närmare sagt vår TIDSUPPFATTNING är nog vår fiende – då om inte förändringen till det bra går fort nog som vi vill, då sker inget, och vi moloket sjunker i lite depressiva tankar. Då gäller det att alltid titta bakåt och se stegen mänskligheten tagit under århundradena. Vi GÅR framåt, det blir BÄTTRE, men det kanske inte ser så ut när vi ser runtomkring oss. Avdollariseringen som tagit rejält med fart under senaste halvåret är en förändring vi kan hoppas på – men som dock kommer orsaka tumult först, för att sedan ge frukt. Spännande tider vi lever i.

   • En iakttagelse som jag håller med om. En annan hoppfull tanke är att tillvaron, jordklotet, universum inte bara är död materia, utan att allt är levande och därmed ständigt vill utvecklas mot högre medvetenhet. Livet står inte stilla! Har man som jag, haft en upplevelse av att livet fortsätter, så känns det inte hopplöst utan snarare mycket hoppfullt – dock på sikt!! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *