Stephen Brawer: Promoting Reason in a Rapidly Changing World Geometry

publicerad 4 juni 2023
Stephen Brawer. Foto: Shanghai Eye
Stephen Brawer.

The Russian International Affairs Council (RIAC): “The main problem of the world economy is the need for interconnection, based on both cooperation and friendship, in terms of economic development. The only way that economic development proceeds effectively is with the essential development of modern infrastructure. Interview with Stephen Brawer, Chairman of the Belt and Road Institute in Sweden.”

Stephen Brawer explains his views for the NewsVoice readers:

The irrational orientation of Swedish decision-makers to hysterically continue to insist on Sweden joining NATO and maintaining a one-sided perspective in favor of the G7, and the European Union needs to change sooner rather than later.

The demonization of Russia and Putin and China and Xi Jinping is nothing but a clear reflection of the refusal of an “Aristocratic Policy Elite” to allow any reporting that does not fit into their narrative of how they wish to perceive world events.

The truth of the matter is that over 150 nations from around the globe are voluntarily agreeing to cooperate with China on the Belt and Road Initiative. This is a global orientation for infrastructure development and modernization, of water projects, advanced train and road transport, and electrical power.

This is something the old dollar-based system, including the World Bank, the IMF (International Monetary Fund), and the G7, have failed to provide to developing countries for more than 75 to 80 years, since the end of World War ll.

The great majority of the world’s population will no longer follow the direction of these failed neo-colonial powers. The BRICS, Brazil, Russia, India, China, and South Africa is getting increasing requests for membership from Saudi Arabia, Iran, and many leading nations of Africa, and South America.

In fact, it is reported that up to 80 nations are interested in joining the BRICS. Yet not even one is from the G7 or Western European members of the EU. The old cold warriors are once again working day and night to promote conflict and confrontation.

My interview with the Russian International Affairs Council, is a part of my work, as the Chairman of the Belt and Road Institute in Sweden to promote a different pathway, that of cooperation and dialogue.

It is in the interests of Sweden to change direction 180 degrees and join the BRI, and the majority of the human race.

I hope this interview and its publication in Sweden can help inspire other Swedish citizens to join this fight for reason and put to rest the irrationalism that is endangering all of our lives.

Watch the interview below or read a full transcript at RIAC.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • “Den amerikanska presidentkandidaten och tidigare FN-ambassadören, Nikki Haley, varnar för ett nytt världskrig om Ukraina förlorar mot Ryssland, rapporterar The Hill. Därför måste västvärlden fortsätta skicka mer vapen till Ukraina. På detta sätt ”förhindrar” man krig,påstår hon. Kriget ”måste vinnas”, enligt Haley som anser att det baraär en tidsfråga innan Ukraina besegrat Ryssland.” Det här är ingressen tillen artikel i dagens Swebbtv där Nikki Haley varnar för ett nytt världskrig om “vi”” inte fortsätter sända mer vapen till Ukraina. Nikki Haley kunde lika gärna ha skrivit att, “det är slut med Väst,s (läs USA:s) dominans om Ukraina förlorar? Det som undgått USA och Nato är att ju längre proxy-kriget fortgår så stärks förtroendet och inställningen
  till BRICS. Kön att ansluta sig till Brics är f.n. över 80 länder och man kan bara sia över hur många det är vid årets slut? Det har säkert inte undgått någon att USA kämpar för sin överlevnad? Det är en kamp där det bara finns ett slut – konkurs.

 • Vi har redan en multipolär värld med USA och Kina eller G7 och BRICS. En ny valuta av 100% guld som kan köpas och säljas digitalt vore bra för världen med fler alternativ. Vem vill spara i en FIAT valuta som hela tiden förlorar sitt värde och vem kan lita på att någon regering håller sina penningpolitiska löften. Pengar måste vara fria från regeringar påverkan och då är det fysiskt guld och silver som gäller.

  • Det är inte “regeringar” som är det stora problemet, utan den västerländska oligarkiska eliten, västerländska bankoligarkin resp västerländska s k centralbankerna samt FN-systemet.

   • Problemet är att oligarkin I väst kontrollerar våra politiker och media och institutioner som FN och BIS och WEF. Alla nationer i väst är infiltrerade av WEF.

 • Den ENDA fungerande lösningen är att ta bort det monetära systemet och aktivera globalt samarbete med syfte att hjälpas åt. Vi KAN lösa våra problem, men de KRÄVER globalt samarbete. Och dt lär inte komma. Det ligger i den mörka maktens intresse att hela tiden skapa minst två grupper som kan ställas mot varandra. Som nu – BRICS mot G7.
  Gå inte på den finten!

 • Exakt! BRICS (belt and road) är den enda möjliga väg för mänskligheten, om vi inte dessförinnan hinner förslavas av väst,s oligarker/globalister.

  • Ponera att det var exakt det som var planen.

   Dvs. att vi skulle bli presenterade med scenarior som fick oss att bli besvikna på allt som har med väst att göra – en genomsyrande korruption och total destabilisering av länder, ekonomier och moral så pass att när BRICS dyker upp så rullas de ut som frälsare och vi välkomnar dem med öppna armar som den nya världsordningen.

   Oopsie…

   • BRICS bildades 2009 (Sydafrika medlem 2010). De har hållit på i 14 år
    men pk-medierna har undanhållit folk från all inf. om BRICS, så inte så
    underligt att många är okunniga. Det finns en annan förklaring och det
    är att Väst,s planer på NWO håller på att spricka och att Väst f.n.
    faller ihop som ett korthus? Väst,s aktörer har och är FN, WEF, WHO, EU,
    IMF och Nato har de senaste året rönt att det finns en värld utanför
    Väst? Sedan bör man beakta att Väst består av 1/7 av jordens befolkning,
    så framtiden ligger utanför vår sfär.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *