Regeringen: Ytterligare steg för Sveriges integrering i NATO

"Förberedelserna får bestå i tillfällig basering av utländsk militär materiel och personal på svenskt territorium."

publicerad 9 juni 2023
USA:s försvarsminister Lloyd J. Austin III, till vänster i mitten
USA:s försvarsminister Lloyd J. Austin III, till vänster i mitten, och den svenske försvarsministern Pål Jonson, till höger i mitten, möts vid den svenska flottans högkvarter på Musko örlogsbas nära Stockholm, den 19 april 2023. Foto: Chad J. McNeeley, Department of Defense

Regeringen beslutade den 8 juni 2023 att Försvarsmakten får vidta förberedelser med NATO och med stater som är medlemmar i NATO för att möjliggöra framtida gemensamma operationer. Förberedelserna får bestå i tillfällig basering av utländsk militär materiel och personal på svenskt territorium.

Syftet är att verka konfliktavhållande i närområdet och att stärka försvaret av Sverige.

Vid operationsplanering med andra länder och organisationer kan behov uppstå av att, på kort varsel, förbereda för att ta emot militärt stöd och för att möjliggöra gemensamma operationer. Så kan till exempel ske genom tillfällig utländsk basering av vapensystem, fartyg, statsluftfartyg och personal.

“Det kraftigt försämrade säkerhetsläget i vårt närområde efter Rysslands anfallskrig mot Ukraina har visat på vikten av att Sverige har ett nära operativt samarbete med Nato och med stater som är medlemmar i NATO. De aktuella åtgärderna är ett viktigt steg i Sveriges integrering i NATO”, säger försvarsminister Pål Jonson.

Text: Johan Hjelmstrand, pressekreterare hos försvarsminister Pål JonsonSå här kan du stötta Newsvoice

 • Bla, bla, blaa. Alla som kan tänka vet vart det barkar. Ett nytt världskrig står för dörren och den svenska regeringens alla politiker – inklusive SDs – dreglar vid tanken, på att äntligen få leka Karl XII, Napoleon och Hitler på samma gång. Det här kan vi inte påverka, svensken tämjdes redan för ett halvt millennium sedan.

  De som sitter på makt och pengar vill ha krig, förstörelse och miljontals (andra) människors död. Vad dessa perversa kreatur pladdrar om ändrar inte på den saken.

 • Jo, alla vet ju att Putin är sååååå kåt på att ta över 1 miljon fattig pensionärer och hundratals kriminella nätverk i förorten så det är klart att våra ansvariga folkvalda politiker måste gardera sig och skydda oss alla.
  Sedan är det så att vi lever i en demokrati och ansvaret på vad regeringen gör ligger på medborgarna. Har du röstat senast? Då är du lika mycket ansvarig till all dödande, du med!!!

  • Att peka finger reser barriärer, medan undervisning skapar förändring.
   Här är ett exempel på undervisning:
   One important step in this fight against the Cabal, is to get rid of your fears!
   It is so simple you probably cannot imaging it.
   Just think about two (2) electrical poles and you have the solution.

   The fear is a charge and needs to go somewhere, that simple.
   Theory: a low emotion dissipates when confronted with a high emotion.
   I.e. a fear contra an appreciation or fear contra beautiful-ness. And swish the fear
   is gone. Too damned easy!

   • Ja du, bortsett från rädslan så är det så att 99% vet inte vad demokrati är för nåt och tror att ansvar och skyldigheten är att rösta var fjärde år om vem som får makten och inget annat.
    Där behövs det en enormt undervisningsinsats!!

 • WEF har “utbildat” 10 000 young global leders i ett antal år.
  Dessa besitter ämbeten där dom påverkar till NWO.
  Lätt som en plätt när man äger propagandamedia.

 • Jag protestera härmed mot allt närmande till aggressionsförbundet NATO! Totalt sinnesförvirrade politiker gör vad de kan för att försämra Sveriges säkerhet och hota den fred som vi åtnjutit sedan 1814!

 • “tillfällig” basering av utländsk militär materiel och personal på svenskt territorium. Dessutom av vilket som helst annat Natoland!

 • “tillfällig” basering av utländsk militär materiel och personal på svenskt territorium. Dessutom av vilket som helst annat Natoland!

 • Spelar nå’nting någon roll längre?

  Alla med makt och pengar vill dräpa oss och förslava oss. Deras politiker, tjänstemän, journalister, jurister och poliser arbetar som bävrar att förverkliga deras visioner. Och merparten av allmogen låtsas som om det regnar, medan resten är skrämda till tystnad.

 • Det här var det tydligaste beviset på att vi har en inkompetent regering! I klarspråk betyder det att det finns bara en fiende och det är Ryssland? Vår idiotiska regering har inte begripit att de har trampat i fällan som USA lagt ut? Vi har stängt allt annat samarbete med länder utanför Väst och USA (Nato) dikterar villkoren. Det är inte så svårt att förstå att det är Wallenberg som styr Sverige och de är definitivt inte intresserade av vad svenska folket tycker och anser.

  Vårt demokratiska system är slaget i spillror och vi anser oss ha demokrati eftersom vi har val vart 4:e år? Numer är det Nato tillsammans med EU som bestämmer vår framtid? En tidsfråga innan all kritik emot dessa är straffbart? Sverige har världens äldsta tryckfrihetsförordning (1766) och som utsetts till världsminne av Unesco. Där stannar det, då dess innehåll är kastat på soptippen. Svenska folket måste inse att de är grundlurade av Wallenberg och politikerna. Tror säkert många vill kasta ut de 349 parasiterna ur riksdagen och tillsätta en regering som värnar om om vårt land?

  • Äh! Vi har aldrig haft demokrati i Sverige. Det vi har haft var stenhård diktatur under Vasa-kungarna. Bakom demokrati-kulissen tog frimurarna makten från kungarna och regerade sedan i det fördolda. Alla Bernadotte-kungarna var och är frimurare – till och med Gustav III var frimurare, tills han blev för självständig. Av dennes öde visste Bernadotterna att hålla sig på mattan.

   Frimurarnas svenska ‘demokrati’ har nu spelat ut sin roll och nu går de vidare mot sitt slutmål: En diktatorisk världsmakt, där alla andra är förslavade. Med Artificiell Intelligens och robotar behöver de inte så många slavar. Utrotningen av överflödiga har redan påbörjats.

  • Vi ska ha klart för oss att det finns massor av människor i USA som ser problemen med sin egen regim. Det räcker att gå in på Moon of Alabama för att läsa. Problemet är att USA är så genommilitäriserat på alla nivåer och hjärntvätten av personalen pågått oavbrutet sedan andra världskriget att det är svårt för vanligt folk att organisera motstånd mot denna militära apparat, Deep State och det djävulska systemet de utvecklat för att behålla makten. Det är en enorm apparat som skapats för att kontrollera folk och detta system vill man via Nato och globalismen sprida över hela världen. Vi känner till CIA, FBI, NSA, Nationalgardet men det finns många fler som “jobbar” inom denna förtryckarverksamhet varav många är helt okända för oss.

   • Det stämmer att det är många org. som sysslar med “förtryckarverksamhet ” och vi läser om dem var dag, FN, EU, WEF, WHO, Nato, IMF osv. Ansiktet utåt är att “hjälpa” mänskligheten, men sanningen är den motsatta – det eviga slaveriet! De säger att de arbetar i “klimatets namn” vilket svenne går på var gång en rapport kommer ifrån IPCC? Nu har det dykt upp en motståndare till Väst (globalismen) som är BRICS och därför försöker Nato än en gång dra igång en provokation mot Ryssland och den här gängen är det uppe i kalla Nord.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *