Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Arise Africans: “Alla afrikanska länder behöver unga ledare”

publicerad 22 augusti 2023
Ibrahim Traoré
Juntapresidenten Ibrahim Traoré i Burkina Faso är bara 35 år gammal.

OPINION. Alla afrikanska länder behöver unga ledare. Nigeria och Ghana har modiga unga individer och soldater som är väl rustade för uppgiften att befria sina folk från västvärldens marionettledare som skaffar sig makt genom ekonomisk manipulation, vilket leder till att deras medborgare utarmas.

Dessa västerländska marionetter utnyttjar de afrikanska nationernas rikedomar och delar med sig av dem till sina utländska herrar.

De är fullt medvetna om den skada de tillfogar sitt eget folk och är skyldiga till de orättvisor som begås. De ägnar sig åt ohämmad plundring av sina länders resurser och slussar de stulna medlen till utländska banker.

Under tiden får deras barn förstklassig utbildning i Europa och Amerika, och de orättmätiga vinsterna investeras också i dessa utländska länder.

De allvarliga konsekvenserna är uppenbara: Afrikanska länder saknar adekvat sjukvård, infrastruktur, elektricitet och ordentliga vägar. Dessa ledare söker dock läkarvård utomlands när de blir sjuka, men återvänder till sina hemländer för att begravas när de dör, vilket i praktiken förvandlar deras hemland till en kyrkogård.

Deras kortsiktighet är uppenbar. Det är dags för afrikanska ungdomar att resa sig mot dessa korrupta ledare, ungefär som de senaste händelserna i Mali, Guinea, Burkina Faso och Niger.

Text: Arise Africans


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq