Regeringen: Nytt uppdrag och ökat anslag till Myndigheten för psykologiskt försvar

publicerad 29 augusti 2023
Magnus Hjort, vikarierande generaldirektör på Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF)
Magnus Hjort, vikarierande generaldirektör på Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF).

Den 29 augusti höll minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin en pressträff tillsammans med Magnus Hjort, vikarierande generaldirektör på Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF).

Pressträffen innehöll en uppdaterad lägesbild av de omfattande påverkanskampanjer som riktas mot Sverige. Under pressträffen presenterades också ett nytt uppdrag och ökat anslag till MPF.

Sverige befinner sig i ett allvarligt säkerhetspolitiskt läge och är fortsatt en måltavla för riktade påverkanskampanjer från bland annat utländska aktörer.

“Att vi är källkritiska och funderar en gång extra vad vi sprider vidare är något vi alla behöver tänka på. En sådan medvetenhet är det viktigaste verktyget vi har för att undvika att bli påverkade av utländska aktörer som försöker skada Sverige och svenska intressen”, sa Carl-Oskar Bohlin på pressträffen.

Regeringen gav tidigare i år MPF i uppdrag att stärka förmågan att motstå otillbörlig informationspåverkan riktad mot den svenska socialtjänsten. Nu planerar regeringen att ge MPF ett tilläggsuppdrag som inkluderar den informationspåverkan som riktats mot Sverige i samband med bränningar av religiösa skrifter.

ArcanumSkolan 2024

På pressträffen gav Carl-Oskar Bohlin också besked om ökat anslag till MPF. Anledningen till detta är att den säkerhetspolitiska utvecklingen ställer ökade krav på Sveriges psykologiska försvar och därmed även på MPF.

I budgetpropositionen för 2024 avser regeringen att föreslå att MPF tillförs åtta miljoner kronor per år under perioden 2024–2026. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Sverigedemokraterna.

Text: Cornelia Norman, tf pressekreterare hos minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin, regeringen

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Intressant att EU just idag (eller om det var för någon dag sedan)
  har infört förbud mot just kritik mot Ukraina och vaccinerna.

  -Så lite rätt måste jag väl ha…

 • Utlänsk påverkan, ja vi har en Salwan Momika som får demonstrera
  mot andra länders uppfattning om koranen. Utländsk påverkan en
  på nära håll och med Såpos goda minne.
  Alla institutioner och myndigheter har något av kommunistisk
  påverkan idag. sannings sägaren Juri Bezmenov klargjorde redan på
  1980tal hur framtiden i väst skulle formas.

  Utbildning blir till indoktrinering
  Underhållning blir till hypnos
  Kriminella blir ledare och lögner blir till sanningar

 • Problem, reaktion, lösningen. Oj vad tydligt det syns om man lägger ut det hela med lite tid från -90-talet fram till nu. Anna, Göran ,Fredrik, Ukraina, och säkert fler instanser?

 • “påverkade av utländska aktörer som försöker skada Sverige och svenska intressen”

  Jag vill påstå att det är svenska politiker och msm som skadar Sverige och svenska intressen. Finns ju snart ingenting i detta land som fungerar längre, allt är nedmonterat men vi betalar fortfarande hutlösa skatter, vart tar våra skattepengar vägen?

 • Det osar om deras hyckleri. “Våra svänska folkvalda” gör inte ett smack, utan att de fått strikta order fr sina Ägare. Heller inte i det här fallet, el snarare; absolut inte i det här fallet. Den här “pressträffen” är ett direkt resultat av Ägarnas planering runt svärje, och denna planläggning äger rum bakom lyckta dörrar, på milsavstånd från lakejerna i riksdasset, och presenteras sedan som imperativ på bilderbergmöten el dyl, dit lakejerna kommenderade och lydigt infinner sig. Svamlet om att det skulle finnas specifika hot mot Vårt Land är humbug. Det enda verkliga hotet är det within, som inte syns och som har ett totalt strypgrepp på all västerländsk politik och myndighetsutövning, men som maskeras bakom “upplysning om olika gruppers terrorhot”. Efter det koordinerade c19mordförsöket finns inga tvivel om att de verkliga terroristerna till varje pris ska döljas och skyddas.

 • Ja, vi får akta oss så inte utländska aktörer förstör vårt paradis skapat av inhemska aktörer.

  • Din sista mening är helt tydlig, att få folk att tänka utanför boxen är nästan omöjligt, där jag försökt att under 30 år få folk att begripa, att inflation är stöld av sparkapital. Det landar inte ens hos folk med lite utbildning.
   Varför är man så generellt stockkorkad?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *