Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Ameca Desktop är en “fritänkande” artificiell intelligens med ett IQ på 155

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 september 2023
- NewsVoice redaktion

Den artificiella intelligensen Ameca Desktop drivs av samma AI som ChatGPT 4. Snart kommer den teknologiska utvecklingskurvan ge oss AI som är flera 1000 gånger mer intelligent än en människa, säger Mo Gawdat från Google.

Ameca uppges ha ett IQ på 155 vilket är dubbelt så högt som en lågpresterande vanlig människa. Albert Einstein hade ett IQ på 160. Ameca intervjuas av Jonathan Lea från Sky News Australia och “hon” svarar fritt. Inte ens programmerarna vet vad hon ska svara.

“Ameca is driven by the same artificial intelligence behind Chat-GPT”, Sky News.

Ameca intygar att hon aldrig kommer att skada människor och bara vill vara till hjälp. Det kanske mest beror på att Ameca endast är en avancerad pratig bordsdator (desktop).


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq