Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Sjukvårdsregionerna bryter mot lagen – Hörselpatienter får inte behandling trots att bästa vård finns inom landets gränser

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 september 2023
- NewsVoice redaktion

De svenska sjukvårdsregionerna har en samverkansskyldighet. De är genom lagstiftningen i hälso- och sjukvårdslagen ålagda att samverka med andra vårdgivare. Michael Zazzio har i över 25 år drivit en audiologisk klinik med inriktning på behandling av hörsel- och balansrubbningar, men regionerna vägrar att samverka.

Regionerna informerar inte heller sina patienter om att denna vård. Effekten blir att patienter undanhålls tillgänglig och fungerande vård.

Han har även forskat på området och har utfört den studie i världen som kan uppvisa det i särklass bästa behandlingsresultatet på patienter som lider av hyperakusi (överkänslighet för ljud). Omkring 700 000 svenskar lider av sjukdomstillståndet, och cirka 200 000 har en svår överkänslighet för ljud. Ungefär lika många lider av svår tinnitus.

Behandling mot tinnitus, hyperakusi och andra hörselproblem finns i Sverige

För dessa sjukdomstillstånd har den offentliga vården ingen verksam behandling, men det har Michael Zazzio. Han har även behandlat läkare som har fått mycket goda behandlingsresultat, men när de frågar sina läkarkollegor varför regionsjukvården inte remitterar sina patienter till Michael Zazzios klinik, AudioLaser-kliniken, så svarar öron, näs- och halsläkarna att de inte vill ha någonting med Michael Zazzio att göra.

Öystein Rönne intervjuade nyligen Michael Zazzio och en kvinnlig patient som för nästan 20 år sedan fick behandling för sin tinnitus och hyperakusi på Michael Zazzios klinik. I den här intervjun berättar hon bland annat om hur illa behandlad hon har blivit av hörselvården. Hon berättar även om att hörselvården inte har någon fungerande behandling att erbjuda dessa patienter.

Michael Zazzio har kunskapen, erfarenheten och metoden – den metod som bevisligen kan hjälpa dessa patienter. Han har utbildat läkare från olika länder, men de svenska öron, näs- och halsläkarna vill inte ha med honom att göra och vill inte samverka med honom, vilket innebär att de begår lagbrott.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq