Mazigh Kiri Kessai: Lyft blicken, svenska makthavare, så ser ni det komma

publicerad 27 oktober 2023
Criminals and gangsters

I dagens Sverige är oro ett nästan för svagt uttryck för vad många människor upplever. Och det är de opportunistiska politiker som har lett landet hit som nu basunerar i media och i riksdagen att Sverige har blivit farligare och fattigare. Vilken grotesk politisk fräckhet! 

Text: Mazigh Kiri Kessai:. Denna artikel har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Det är blott de, likt dessa makthavare, deras spinndoktorer och andra, som lever på de blindas planet som bara kan hävda att de inte har sett det komma, en för övrigt, illusorisk planet omringad av åtskilliga sanningsförnekande satelliter, såsom SVT, SR, TV4, DN, Aftonbladet, Sydsvenskan.

Kanalerna har nästan fullkomligen skymt den från realitetens ljus.) Men alla andra, som inte tappat kontakten med verkligheten, visste att marken kommer att skaka under fötterna.

Medan de verklighetsförankrade människorna, vissa debattörer och ett begränsat antal politiker (framförallt från SD) i åratal förespråkat förnuftiga åtgärder för att stävja kriminaliteten och torrlägga dess källa, försökte deras antipoder möta brottslingar med saft och bulle, korv och pizza, samt att helt förneka korrelationen mellan kriminaliteten och massinvandring.

Men dagens realitet har tvingat även de verklighetsfrånvända, som länge har provat att lösa ”testosteronfrågor med östrogensvar”, att äntligen förorda en repressiv rättsstat och vilja kalla in militären för att förhoppningsvis minimera skadorna.

Åtgärden är kanske oundviklig och är inget annat än egentligen ett resultat av klärvoajansbristen som har manifesterats hos majoriteten av dagens politiker. Ty dessa makthavare har både vägrat se verkligheten i vitögat och föregripa den oönskade samhällsutvecklingen.

Om de lyfter blicken från sina fötter och slutar stirra blint enbart på nästa val och egoistiskt taktisera om hur de ska bibehålla sina lukrativa uppdrag, på bekostnad av landets väl och ve, kommer de se att annalkande samhällsutveckling erbjuder endast hopplöshet för de flesta -ifall de långsiktiga adekvata åtgärder som fordras inte sätts in redan idag.

Denna brist på framtidstro beror inte enbart på den stegrande grova kriminaliteten, som är för landet livsavgörande att hejda, eller den nuvarande konjunkturella ekonomiska krisen, utan likaledes på andra spörsmål. Kulturella och religiösa sådana.

Även om nuvarande regering lyckas att resa, metaforiskt talat, en gränsmur, vilket är nödvändigt (!), lika hög som Kebnekaise, försedd med få och väl vaktade passager, löser den inte helt de kommande problemen. Varför?

Därför att invandringensstorleken och demografiutvecklingen varslar om det (se Gunnar Sandelins och Affes statistikblogg). Faktumet att endast ”54 procent av eleverna i Sverige enbart pratar svenska hemma” vilket är en minskning ”från 68 procent år 2016”, som Hanif Bali nyligen skrev i Expressen, är redan en skrikande röd lampa.

Detta borde räcka som varningsflagg om vart detta lands framtid kan barka om, som sagt, massinvandringen inte omedelbart stoppas, och naiviteten och mässandet om multikulturalism får fortskrida. Varje dag som går utan att rätt åtgärder tillsätts är en förlorad vecka imorgon.

Åtgärderna i fråga ska kretsa kring grundläggande värderingar, vissa djupt svenska, som byggt landet till vad det är. De benämns: jämställdhet mellan könen, föräldraansvar, laglydighet, ärlighet, hederlighet, tillit, ömsesidig respekt, arbetsamhet, sparsamhet, vänlighet, skaparförmåga, förutsägbarhet, kunskapstörst, noggrannhet, punktlighet, sekularism, ansvarstagande, etcetera.

Om frånvaron av flera sådana värderingar råder här och var redan i dagens Sverige, likt i u-länderna, hur blir det då om några decennier när dagens invandrarbarn har blivit fler, och vuxna, utan att vara kulturellt svenska?

Exempel från nuvarande vardag (exklusive kriminalitet):

  • Ociviliserade beteenden i det offentliga rummet.
  • Språkförbistringar som ibland får dramatiska konsekvenser.
  • Slarvigt utförda arbeten, trots hårda ansträngningar både tids- och kraftmässigt.
  • Kvartersbutiker som ej till fullo respekterar sina egna uppsatta stängningstider.

Dessa påpekade brister har naturligtvis inte invandrarna ensamrätt på, och många av dem försummar inte heller med uppsåt kvalitén på arbetet, men skavankerna är kulturella. I mina ögon är nämnda exempel symptom på ett slutande plan. Men en PK:ist boende på ”de blindas planet” kan möjligtvis hävda att huvudsaken är att folk arbetar och vad gör det i det stora hela om en kvartersbutik exempelvis har tänjbara öppettider.

Men vad skulle samma ”blinde” säga om följande?

  • När myndighetsföreträdare med invandrarbakgrund inte till fullo lever upp till ovannämnda värderingar, som Birgitta Sparfs inlägg exemplifierar mer än väl.
  • När klansamrören som de i Göteborg breder ut sig i offentliga organ; likaså med nepotismen, tribalismen och allehanda sedefördärv som sakta äter upp samhället inifrån (resten hittar du, exempelvis, på Henrik Jönssons utmärkta Youtubekanal).
  • När svenska produkters kvalitet riskerar att få dåligt renommé, eller när de fördyras av kostsamma kontroller för att upprätthålla densamma? Digitalisering kommer inte kunna parera allt.

Hur kan man bevara morgondagens svenska samhälle givet den demografiska utvecklingen och ovannämnda destruktiva och för svensken främmande fenomen?

Svaret är, bland mycket annat, inte ett miljardregn över de så kallade utsatta områdena, men däremot implementering av svenskheten, och enbart den, hos alla. Det krävs framförallt en omfattande spridning av det svenska överjaget och formatering i svensk kultur av invandrarbarnen medan de är formbara; innan de blir hjärntvättade av moskéerna, lockade av de dunkla torgen och gatorna eller marinerade i föräldrarnas eventuella okunskap om och i värsta fall aversion mot Sverige och dess kultur.

Relaterat: Polisen i Järfälla höll pizzasamtal med gängkriminella

Utöver denna implementering måste svenska makthavarna straffa hårt alla som överträder de svenska ramarna, inklusive återkallelse av medborgarskapet vid vissa brott, samt att rensa förskolor, andra utbildningsinstitutioner och arbetsställen från förödande kulturrelativism, postmodernism och mångkultur:

  • Bort med väldukade rättigheternas buffébord, utan krav på motprestationer.
  • Bort med hemspråksundervisning, utlands- och offentligfinansiering av moskéer och muslimska skolor.
  • Bort med struntpratet om att ”Sverige är en efemär konstruktion” som omskapar sig självt varje vecka.
  • Bort med indoktrinering av barnen till att ”Sverige börjar med mig själv”.
  • Lär ut August Palms devis: ”Gör din plikt – kräv din rätt”.
  • Lär ut att Sveriges första invånare kom hit redan för ca 14 000 år sedan. Följaktligen måste vi som kommit hit på senare tid vara respektfulla och anstränga oss att bete oss som ättlingarna, annars har vi inget här att göra.
  • Lär framförallt barnen landets språk, kultur och historia, eftersom det inte verkar som att de har fått lära sig det.

Vid en diskussion med ett tiotal slumpmässigt valda, skötsamma, invandrarungdomar i åldrarna 12–19 år, trädde okunskapen fram. Gustav Vasa, Gustav III, Lagerlöf, Bergman, Palm, Dalström, Fälldin, Fröding, Branting, Gustaf Dalén, var alla dessa helt okända namn hos ungdomarna utom ett: Vasa. Hurra! Men en svala gör ingen sommar.

Lär dem förslagsvis att folk har hungrat (t.ex. Palm), kämpat (t.ex. Dalström), dött (Ådalen 31), demonstrerat (Bondetåget 1914, bilden) och strejkat (t.ex. 1552, 1696, 1879, 1901, osv.) för sina rättigheter och olika ideal och framförallt arbetat och kompr4omissat hårt, klasserna emellan, för att nå det välfärdssamhälle som de flesta fortfarande åtnjuter idag.

Och lär dem, utöver ovannämnda värderingar, att det är upplysning och individualism kombinerad med solidaritet, eget ansvar och självbehärskning, samt hårt slit som har gjort Sverige rikt. Inte flum, slump eller humbug.

Lär också vartenda barn att demokrati är som en bjudning: om man bjuder människoätare (läs islamister, nazister, vissa klimatfundamentalister) till middag så kan man bli uppäten själv.

Jag är övertygad om att merparten av invandrarbarnen vill det! Men tiden håller på att rinna ut. Så skynda ni folkvalda! Skynda med både ”byggandet av Kebnekaisemuren”, begravningen av mångkulturlagen (prop. 1975:26) och försvara svenskheten om Sverige ska förbli Sverige och inte ett hybridland bortom 2050-talet.

Det som sammanfattningsvis behövs i Sverige redan idag är en demokratisk repressivitet, en forcerande kulturell assimilations- och integrationspolitik, kombinerad med en hjälpande återvandringsdito för dem som bara bor men inte lever här. Det finns invandrare som kommer ta emot denna hjälp med öppna armar och det gagnar både dem själva och Sverige.

Till syvende och sist: Om de, likt septetten partiledare som predikar multikulturalism, fortsätter att drömma så kommer vi få ett multidisparat, otryggt, konfliktfyllt, fattigt och söndertrasat mardrömssamhälle med större och fler geografiska, religiösa, sociala, ekonomiska och politiska områden som lätt kan spegla sig i tredje världen och inte i det civiliserade Sverige! Kom inte då igen med: Vi såg det inte komma. Då är det sent, riktigt för sent…

Text: Mazigh Kiri Kessai, som kom till Sverige för 30 år från Nordafrika


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Det är redan för sent, vi passerade gränsen “no return” för 10 år sedan. Nu är det bara att mentalt förebereda sig för islams maktövertagandet. De har ju inte precis förnekat detta tvärt om så har de ju massor med gånger skrutit helt öppet om att de ska ta över landet och alla tecken har funnits där. Det är ju inte heller det första land islam störtar i fördärvet, har ju hänt många andra länder tidigare men döva och blinda svenska politiker som bara arbetar för sin egen profits skull har tillåtit detta, alla inkluderade.

    Har en familjemedlem som arbetar på en skola i en första klass där det finns en musl_msk pojke. Det familjemedlemmen berättar är chockerande hur denna lille pojke uppför sig och det han säger. Han säger regelbundet att svenskar är “haram” och smutsiga grisar. Självklart har han lärt sig detta av sina egna familjemedlemmar och sin “klan”. Det är så dessa personer ser på oss svenskar, det går fint att komma hit som påstådd flykting och leva på våra pengar och få allt serverat på silverfat men sedan hatar man oss för allt vi ger dem.

    Tack för detta svenska politiker.

  • Det är sent nu; kanske två minuter i tolv. – Douglas Macgregor, den eminente mannen, yrkesmilitären och samtidshistorikern skriver nu, att efter den 7:e oktober tror han på storkrig, kanske rent av Armageddon. Mycket dystra förutsägelser, således.

    Men inse, att det som för snart sex decennier sattes igång i Sverige och framförallt i USA, var en sedan länge planerad DEMOGRAFISK krigföring. Vi märkte av det och diskuterade det som om en kolossal “vänstervridning” hade gripit tag i allt och alla. Väldigt mycket förändrades i rask takt. Historien kan alla, så den lämnar jag därhän. Fast någon demokrati i betydelsen “all offentlig makt utgår från folket” har vi aldrig haft. Här har Stockholmsbyråkratin bestämt, alltså den “djupa staten”, som hos oss är identisk med den svenska staten.
    Senaste tydliga tecknet på denna villfarelse utgör naturligtvis “anslutningsprocessen till Atlantpakten”, där befolkningens inflytande kvästes. Komiskt nog har svensk Elit likväl åkt på en rejäl snyting i frågan!

    Avslutningsvis tror jag att högsta prioritet måste läggas på att få ordning på svenska skolan. Den måste åter bli en statlig och DIFFERENTIERAD skola, som den var före jämställdhetsfanatikerna och 68-orna förstörde den. Varför är det bara inom sport, idrott och skräpmusik som konkurrens befrämjas.

  • Inte nog med att de svensktalande hemmen minskar. I de svensktalande hemmen är det högsta mode att stoppa in så många ENGELSKA ord som möjligt! Oskicket finns också i SVT och SR

    • Ingemar skriver: 29 oktober 2023
      En utveckling som pågått mycket länge. Liknande kommentarer kommer jag ihåg från 50-talet.

      Jag läste nyligen en utredning där man fastslog att kinesiska, Mandarin eller Putonghua, idag talas av flest människor på jorden, och engelskan kommer på en tät andra plats. Man förutspådde att engelskan kommer att spridas och bli dubbelt så vanlig som kinetiska i framtiden.

  • Bra, nödvändig artikel. Får mig att tänka på följande jag lärt mig.

    Niten, fliten och skiten är ett gammalt uttryck från en bonde i Ersnäs i Luelå. En person som jag aldrig träffat, men det citerades ofta att: Det behövs niten, fliten och skiten. Alltså, för att lyckas (som bonde, men det är aplicerbart även på andra sysslor) behöver man noggranheten (niten, eg nit-et), kanske en plan. Man behöver arbetsmoralen och uthålligheten (fliten). Man behöver näring, utbildning, inspiration, motivation (skiten, gödsel).

    Jag brukar tillägga något som var självklart och troligen underförstått för honom, nämligen tilliten. I hans värld var det tron på gud och tron att om människan gör vad hon kan så hjälper gud till så att det hela går vägen. I min ateistiska syn innebär det att man tror på det system man själv arbetar med. Min erfarenhet är att noggranhet, uthållighet, inspiration och utfall, alla blir bättre om man tror på det man gör.

    Detta måste återföras till svensk vardag. Men som artikelförfattaren tydligt utpekar måste systemet vi alla verkar inom först repareras. tilliten måste återtällas.

  • Att kalla detta som händer naivt och okunnigt är i sig naivt. Allt är planlagt, att kulturellt
    balkanisera Sverige. Att splittra nationen i många kulturella regioner är bara ett annat sätt att invadera än att göra det med kanoner. Här koster det ingen ammunition. Insiders styr media. Och penningtvättande politiker rakar hem storkovan en tid kanske.
    Men en skadeståndsbetalning av spelet måste till för dem som orsakat splittringen.
    Dagens politiker skall bli morgondagens tiggare, när de fått alla tillgångar konfiskerade, allt!

  • Frågan är bara när DIN generation ska ta ansvar för vad ni har röstat på under 80 och 90-talet. Själv var jag för ung då.
    Kan det vara därför som alternativmedia domineras av missnöjda boomers som inte såg detta komma, förrän det var för sent?

    • Nu har när du har skrivit ett antal såna här gnälliga kommentarer där du försöker kleta kollektiv skuld på tidigare generationer. Så skulle det vara bra om du i punktform kan redogöra för vilken skillnad du själv gör i dagsläget och på vilket vis du tror att detta kommer gynna kommande generationer.

        • Nu fortsätter du med det generaliserande gnället. Seså, berätta nu hur du själv gör en skillnad och hur detta kommer gynna framtida generationer. För du själv måste ju vara så mycket bättre än dem du kritiserar.

            • Tänkte väl det. Du gör uppenbarligen inte ett skit du heller vilket faktiskt gör dig sämre än ovetande och handlingsförlamade boomers.

          • Det går för helvete inte att snacka med dig. Dryg som inihelvete. Dessutom är det rätt åt såna som dig att Sverige ser ut som det gör. Såna som du ska inte ha tillgång till internet överhuvudtaget.

            • Att när man saknar argument önska livet ur sina meningsmotståndare är mer ett barnsligt önsketänkande än någon verklig lösning.

            • Signaturen Luggen borde få en ordentlig hårlugg, ett begrepp som vi äldre vet innebörden av och som Luggen får söka upp som begrepp.

              Det är sorgligt att dagens ungdom kan sitta och så respektlöst skylla på oss något äldre att denne till och med önskar livet ur oss. Fram med ditt namn och jag skall se till att du sannolikt får oväntat besök nån kväll.

        • Du r en kombination av
          den kokande grodan &
          Non Player Character
          Diagnos : Irreversibel
          Kognitiv Dissonans !!
          vänligen ta din booster spruta
          så du blir infertil !

  • Douglas Macgregor påpekar beträffande situationen i USA, att de inte vet vilka som finns i landet och han menar som jag tolkar det att det kan finnas motståndare mot USAs krigföring i mellanöstern som ämnar slå tillbaka mot amerikaner i USA

    Artikeln kan tolkas som att vi är på väg att bli ockuperade.
    Men att det blivit så orsakas av det svenska etablissemangets underlydnad under USA och det i sin tur måste rimligen bero på att det svenska näringslivet fruktar sanktioner annars.
    Dvs vi utpressas av imperiet.
    Eller vad beror det på?
    Jan Norberg och en del andra tror enligt min tolkning att de som försvarar eländet är vänsterinriktade här hemma och Jan och likasinnade hoppas på att ngn amerikansk falang är på vår sida.
    Jag tror att alltihop hade gått att undvika om de vänsterinriktades motståndare hade varit verkliga nationalister i stället för USA-sympatisörer.
    USA-sympatierna har urholkat all självkänsla och paralyserat.

    • Min bäste Peter G, jag har utmanat dig på en diskussion där vi resonerar om olika ämnen på Newsvoice egen Youtube kanal. Du har avstått från detta “erbjudande” med din tystnad. Jag vill hjälpa Sasser att öka trafiken på sin Youtube kanal och då måste vi hjälpas åt.

      När det så gäller dina synpunkter om var jag ställer mig betr USA så bygger det på det enkla faktum att USA oavsett vad man tycker om deras politik så har de ett stort inflytande på den övriga världen. USA går inte att tänka bort som en del tycks tro.

      Att USA nu under Bidén med hjälp av globala intressen försöker omvandla USA till en socialistisk diktatur upprör mig som inte gillar vare sig kommunism eller socialism. Det är därför som jag hyllar kongressledamoten Matt Gaetz då han är emot alla särintressen och lobbyister som via sina donationer försöker påverka den amerikanska politiken. Han är en patriot med vurm för rent spel och där befolkningens intressen sätts före allt annat.

      Huruvida Kina sätter sin befolkning före kommunistpartiets makt över dem är jag inte kapabel att till 100 % avgöra, men visst är jag skeptisk och trots att jag vistats en del i Kina så är landet i grunden en kommunistisk diktatur med en kuvad massa som accepterar i stort sett vad som helst som kommer ur munnen på de inom partiets olika företrädare.

      Att du rör dig med begreppet nationalist och inte patriot behöver du definiera så att jag förstår vad du lägger i resp begrepp.

      • Jag har aldrig sett någon utmaning av dig
        Jag får aldrig någon epost som visar att ngn svarat även mom jag har markerat det.

        Allmänheten är inte informerad om de saker jag brukar ta upp, det är därför jag ropar som en röst i öknen.
        En debatt inför en publik som inte har haft chansen att tidigare skaffa en grundad uppfattning blir dålig.
        Eftersom jag knappast möts av ngn reaktion vet jag inte vad du och andra egentligen har för uppfattning. Jag försöker ta reda på det genom att påstå det som fick dig att svara.
        Håller du med om att USA spridit kommunismen?
        Håller du med om att dom spelar dubbelspel hela tiden och ger stöd till alla sorters radikalism och troligen i hög grad influerar de agendor och åsikter som dem du kritiserar har.
        Tror du på att amerikanska politiker som verkar vara emot något av det kommer att ingripa mot det också?
        Eller håller du med om att de vill att vi ska slitas sönder i inre splittring?
        Du har alltid hållit inne med sånt när jag väckt ämnet
        Du kan ha dina skäl men då kommer vi ingen vart.
        Jag sticker ut haken medan du ligger lågt beträffande USA.
        PS min kritik av USA gäller inte Macgregor.
        Han är en som en ny Eisenhower.

  • Varför detta daltande med s k POLITIKER, varför är de fredade. Är “dom” inte en av oss?
    Vem och när fråntogs svenska folket RÄTTEN att sparka korrupta politiker och TJÄNSTEMÄN?
    Politiker har inbillat SVENSKA FOLKET att de s k riksdagsmännen är FOLKVALDA, inte alls. De är nominerade av “gängkriminella” inget annat!
    Är inte Botkyrka m.fl. praktexempel?

  • Det är kanske inte makthavarna som skall lyfta blicken, utan svenska folket. I alla fall den spillra som finns kvar.

    Artikeln definierar problemen, men erbjuder egentligen inga riktiga lösningar. Det är inte bara ekonomin, brottsligheten och våldet som är problemet, det är den mycket grova inkompetensen hos ledarna, ledare som aldrig valts demokratiskt utan utsetts av parti eliterna.

    Det är inte bara massinvandringen som är problemet. Teknologin och dess utveckling och framsteg har i århundraden varit katalysatorn och grunden för förbättringar och utveckling, som välfärd och trygghet, men i Sverige förtrycks den. Sverige ligger i många avseenden kvar på nivån som den var för 70 år sedan, och anti-teknologi konspiratörer och agitatorer får härja fritt, och dessutom skyddas, för att förhindra den utveckling och de framsteg vi upplever i öst.

    Sedan har vi det hårt styrda information flödet. Ingen i Sverige skall få veta om den positiva explosionsartade utvecklingen som pågår i öster med Ryssland och Kina som centrum, men som i verkligheten omfattar 86% av mänskligheten.

    Olika språk och kulturer i landet behöver inte vara ett hinder för utveckling eller fredlig och harmonisk samvaro. Kinas moderna utveckling började med en livslängd på 30 år, 90% analfabetism och 90% svår fattigdom. Idag är fattigdomen och analfabetismen utrotad, livslängen omkring 80 år och stigande. Levnadsstandarden högre än i Sverige. Kina sägs ha omkring 2,000 etniciteter och folk, och omkring 1,500 språk.

    Effektiva åtgärder att slå ner på gängen och våldet klassa i Sverige som ”brott mot mänskliga rättigheter”.

    Vad är skillnaden?

  • En mycket bra artikel, extra bra att den är skriven av en med utländskt påbrå. Det jag gillar mest är de konstruktiva lösningsförslagen och den ton av klarspråk som präglar innehållet.

    Inget dalt, alla som tagit sig hit har ett val att göra, acceptera svenska seder och bruk men framför allt kvalificera för att kunna ta del av den svenska välfärden. Annars återstår bara återvandring eller utvisning efter det att uppehållstillstånd och medborgarskap annullerats efter max 1 år.

    En annan sak som artikeln tyvärr inte fokuserar är att man som invandrad accepterar det svenska sekulära förhållningssättet till religion, dvs islam skall förbjudas som den totalitära våldsideologi den är.

    Vi måste polarisera det svenska politiska landskapets budskap och därmed sätta tryck på alla vilka anser sig ha rätt att försöka infiltrera den svenska modellen. Detta måste ske inte bara ibland svenska politiker, även vanliga Svenssons måste börja att aktivt ställa krav på våra migranter.

    En extra bonus för artikelns bildval, vi måste alla krypa upp ur den mörka gömma som vi frivilligt krupit ned i.

    • Jättebra, Jan! Under senare tid har några av de mest insiktsfulla kommentatorer och artikelförfattare proklamerat att de överger Newsvoice.

      Jag undrar om de gjort det på grund av rädsla, när de insett vilka hänsynslösa medvetanden vi kämpar emot.

      Jag har själv också i affekt gjort liknande uttalanden, alltid beroende på att mina kommentarer censurerats men jag har alltid kommit tillbaka!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *