Gränskontroll återinförs – Regeringen bedömer att det finns ett allvarligt hot mot rikets inre säkerhet

publicerad 9 november 2023
Gränskontroll
Gränskontroll

Regeringen tog i dag beslutat att återinföra gränskontroll vid Sveriges inre gräns från och med den 12 november och fram till den 11 maj 2024. Regeringen bedömer att det finns ett allvarligt hot mot rikets inre säkerhet och den allmänna ordningen i landet.

Flera andra Schengenmedlemsstater, såsom Tyskland, Österrike, Norge och Danmark, har också återinfört inre gränskontroller. Polismyndigheten bestämmer – precis som tidigare – var och hur gränskontroller ska genomföras, skriver Regeringen i ett pressmeddelande.

“Sverige har ett försämrat säkerhetsläge och möter flera hot samtidigt mot den inre säkerheten. I augusti i år beslutade Säkerhetspolischefen att höja terrorhotnivån från en trea till fyra på en femgradig skala – från ett förhöjt till ett högt hot.”

Åtgärder för att stärka rikets inre säkerhet

En återinförd gränskontroll krävs i nuläget krävs för att bemöta hoten mot rikets inre säkerhet. Polisen ska kunna identifiera inresande personer som kan utgöra ett säkerhetshot eller på annat sätt kan hota den allmänna ordningen och den inre säkerhet.

Kontrollerna ska anpassas till vad som är nödvändigt för att kunna värna allmän ordning och säkerhet.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Ser och hör inget om well educated pregnent woman. Plikten att vaxxa sej hjälper inte mot spridningen.
   Barnafödandet går upp och ner. Födandet är kopplat till den evinnerliga ekonomiska tillväxten.
   Vi ser, invandring behövs inte…smile

 • Detta kommer inte att påverka välfärdsflyktingarnas inresa, bussines as usual. Försöker hitta nåt positivt i media för medborgarna i detta land, inga glada nyheter.

 • Men det har de ju själva försatt oss i. Problem, reaktion och lösning. Titta på de 348 hjärntvättade betalda debila individerna. De är slavar åt sionistmaffian.

 • Hela den här samhälleliga sörjan är till hundra procent skapad av politiker och det är där de repressiva åtgärderna behöver sättas in.

    • Dom som har ömtåligt samvete kommer inte i ledande ställning under hegemonens välde.
     Ryssland har tvingats till hundratusen och fler skadade och dödade för att freda sin självständighet.
     Och deras fiende är inte längre lika starkt förankrad i parlament myndigheter och medier som här.
     Somosa i Nicaragua accepterade liberal media och blev fruktansvärt demoniserad av USA-lierade medier.
     All vänster tror att Fidel Castro och sandinisterna var finfina grejer och vill inte kännas vid att de fördes till makten av USA.
     Både Somosa och Batista hade Usa som förebild ungefär som idioternas här.
     Men USA ersatte dem med kommunister.

     • Samnytt skriver idag att det för år 2023 blir ca hundratusen nya uppehållstillstånd vilket gör regeringens BS-snack om gränskontroller helt meningslöst. Politikerna i regering och riksdag är den synliga del vilka problemen lätt kan härledas från. Men med snack om “imperiet” så slutar den genomsnittlige svensken att lyssna på vad man säger.

      • Man kan alltid hoppas men SD har ju accepterat att byta till NATO och har sagt rent ut efter vissa ytterligare underkastelser att de hoppades att USA ska godkänna dem i regeringen eller ngt ditåt.

 • Gränskontrollerna måste bli permanenta. Den svenska regeringen borde titta på hur man sköter säkerhet i Australien. Dessa kontroller är i världsklass, något att lära sig av.
  Men menlösa ledare som Gunnar Strömer och Ulf Kristersson kommer inte att få tummen ur röven. Men att försöka stoppa det fria ordet jobbar man hårt med i nuläget.

 • “Regeringen bedömer att det finns ett allvarligt hot mot rikets inre säkerhet”.

  God självinsikt! 349 st allvarliga säkerhetsrisker för att vara mer precis….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *