Allvarliga bakterieinfektioner av streptokocker ökar på grund av covidisoleringen

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 6 januari 2024
- Christian Pavón, jurist
Streptococcus pyogenes
Streptococcus pyogenes

En ökning har skett av invasiva streptokocker och 2023 tycks vara det värsta året i modern historia. Enligt experter beror det på isoleringspolitiken under covidåren som gjorde att människors immunförsvar försvagades när de i mindre omfattning utsattes för virus och bakterier.

Mellan den 1:a januari 2023 och den 17:e december har 1244 svåra streptokockfall registrerats inom sjukvården, en siffra som är väldigt hög jämfört med tidigare år. Streptokocker ger i de flesta fallen en mild infektion som inte åsamkar någon skada, men som i vissa fall kan bli invasiv och därmed orsaka blodförgiftning (sepsis) som kan vara ett direkt livshotande tillstånd.

Allvarliga bakterieinfektioner

Magnus Gisslén som är statsepidemiolog och professor inom infektionssjukdomar på Sahlgrenska akademin säger att det skett en markant ökning från tidigare år:

”På grund av pandemin så har vi inte exponerats för lika mycket bakterieämnen, det gäller både streptokocker och andra bakterier samt virus. Immuniteten har blivit sämre och det är färre som får de lindrigare infektionerna som bygger upp immuniteten.”

Antalet fall 2023 av streptokocker har varit tre gånger högre än i fjol.

 

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

    • Om du inte är rädd, Birgit Sjölander,så vore det ju intressant att höra ditt utlåtande om vem elefanten i rummet är!

    • Birgit: Jag förstår vad du syftar på och ja, personligen tror jag också att vaccinerna har påverkat detta. Men då Newsvoice är en seriös tidning så publicerar vi inte saker som vi inte har belägg för. Vi har inte belägg för att vaccinen orsakat detta även om man kan misstänka det.

      Även om vaccinen inte ens existerat så hade dock ändå isoleringen i sig varit förödande för immunförsvaret. Immunförsvaret behöver tränas upp för att hållas i form, precis som kroppen i övrigt.

  • Detta är intressant för någon motsvarighet inträffade inte i Kina, där man inte använde mRNA vacciner utan traditionella vacciner och TCM metoder, som visade sig mycket effektiva. Kina totalisolerade heller inte folk som i väst, man endast reducerade smitt tillfällena genom att uppmana folk att röra sig mindre i samhället.

    • Då menar du att Epoch Times har helt fel då de hänvisar till att den kinesiska ledningen/myndigheter fn tystar mängder med människor i Kina som nu drabbats av ökande hals-näsa- bakterier med påföljande lunginflammation (den vita)?

      • Thorleif skriver: 8 januari 2024
        JA- och det inte bara ”menar” jag det. Epoch Times är ett USA finansierat propaganda organ finansierat av CIA, med aggressiva huvudfigurer som John Bolton och Mike Pompeo som drivande i förarsätet.

        Jag är ju på plats, jag är del av detta, del av samhället, deltar, och är involverad. Jag har en egen nyhetskanal på Weixin-WeChat, vilken jag ännu inte använt. Att kinesiska ledningen/myndigheter fn tystar mängder med människor i Kina är en mycket grov propaganda lögn, alla som vill säga sin mening kan göra det, och jag ser det dagligen på Weixin-WeChat, vilket ni i Sverige förbjuds att använda eller läsa, censuren. Försök förstå varför ni är så hårt censurerade. Enda kravet här är respekt, artighet, saklighet, och att inte sprida falska rykten.

        Grov lögn. Det finns ingen ”ökande hals-näsa- bakterier med påföljande lunginflammation (den vita)”, utan det var en helt normal mild höst förkylnings våg orsakad av välkända patogener som regelbundet inträffar, den senaste kända i Danmark. Den är nu över.

        Sluta läsa Yankee propaganda så blir du bättre informerad med fakta och sanning.

        • Jag kanske ska tillägga att den ökande nivån av s.k streptokocker inte endast skulle vara ett kinesiskt fenomen. Likväl i väst gäller samma “trend”. Drivet av Sars-viruset och inte särskilt pga vaccinet enligt forskare. Man skulle kunna tänka sig att upprepad smitta med korta viloperioder belastar mucosan (särskilt svalg och tunntarm) hårt pga upprepade immunförsvarsreaktioner. Alternativt (?) att viruset är med oss mycket mer än vi tror (även luftburet i viss mån i dåligt ventilerade utrymmen). Det görs ju inga tester numera vilket är lite märkligt sett från det allmänna säkerhetsmedvetandet. Myndigheterna bekymrar sig inte om att väldigt många människor drabbas med korta förkylningar mer nu än förr samt asymtomatiskt. Men bevisligen dör allt fler idag (excess-deaths) i en stigande trend sedan 2020 där diagnoserna är okända (r99 t.ex).

          Alltmer forskning tyder på att upprepade virus-infektioner (C-19) ökar skadorna hos alla oavsett vaccinering eller ej. Däremot ökar mottagligheten hos vaccinerade i länder med hög vaccinationsgrad. Vi ser ett virus som muterat i flera andra delar (proteiner) än hos själva spikproteinet. Mycket oroande och då gäller det särskilt JN.1 som beräknas vara väsentligt mer smittsamt än den senaste Omicron-varianten från förra våren eller redan från denna höst lite beroende på var man är på jorden.

          Enzymet ACE-2 finns nästan i alla blodbanor (endoteliet) i kroppen. De som t.ex lider av diabetes eller andra autoimmuna sjukdomar/svagheter har även ACE-2 enzymet uti i de fri blodbanorna (serum ace-2) vilket alltså innebär ökad risk för virusskador på vävnader. In vitro-forskning har visat att de av vaccinet (boosters) producerade anti-kropparna aldrig haft så liten neutraliserande verkan som mot JN.1 vilket ökar risken för ökad cytokin-produktion.

          Mao, håll er friska och stressa inte för kom ihåg att även ett friskt immunförsvar försvagas till och från. Stress medför att virus som vilar/gömmer sig i kroppen ofta aktiveras.

  • För att höja immunförsvaret rekommenderar Folkhälsomyndigheten varma omfamningar – speciellt de extra långa och intensiva varianterna, och det helst i trånga bussar, tåg eller i köer på livsmedelsbutiker.

    Bäst är om du kan omfamna personer som inte duschat på en vecka eller längre och sprider en doft av autenticitet. Dessa människor är levande bakterie- och virusbanker.

    Glöm inte att uppskatta de hemlösas outnyttjade potential när du ser dem på gatorna – deras bakteriesamlingar kan vara värda miljontals kronor!

  • För självklart kan folks försämrade immunförsvar inte ha med Covid-vaxzinernas genmanipulerande mekanismer att göra…

  • Det finns inga invasiva streptokocker.
    Det behövs hål i vår skyddsbariär där de kan komma in i blodbanan, samt nedsatt immunförsvar och det får vi av…..

    Ann-Cathrin Engwall, doktor i molekylär cellbiologi och Jonathan Gilthorpe, läkare i utvecklingsbiologi deltar i årets sista Folkets Radio-intervju. De pratar om året som har gått, bland annat om årets Nobelpris i medicin och om hur vetenskapen får allt svårare att hävda sitt oberoende mot mäktiga ekonomiska intressen.

    Per Shapiro programledare, tidigare journalist på SR.
    PGM finns på Tuben.

    • Tack för videon! Mycket bra och trovärdiga människor och forskare. När kommer vi tillbaka till en forskning (samhälle) med hög integritet styrd av frihet och nyfikenhet och mindre av affärsdrivna tillämpningar av näringslivet? Det är frågan?

  • Om man får immunförsvaret försvagat av experimentella injektioner så kan man förmodligen dö av mer harmlösa bakterier än streptokocker.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *