Dieseldrivet elverk praktiskt vid energikris och elavbrott

publicerad 3 januari 2024
John Thuresson driver Egenkraft.com. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice
John Thuresson driver Egenkraft.com.

ANNONS. Ett dieseldrivet elverk kan rädda din ekonomi vid elkriser och om du drabbas av strömavbrott. NewsVoice ställde frågor till två experter som kan det här med elförsörjning. Det visar sig att ett elverk kan få flera viktiga funktioner i kristider.

Anders Sydborg håller föredrag om prepping och hur husägare, men även lägenhetsinnehavare, kan klara sig bättre under elkriser med hjälp av rejäla elverk med en effekt på 7000 watt som kan driva en hel villa. Ett dieseldrivet elverk med den kapaciteten kan betinga ett pris på 50,000 kr på marknaden, men genom direktimport har Sydborg lyckats sänka priset rejält.

Ett bra dieseldrivet elverk kan rädda ett hushåll i nöd med både el och värme (mha elradiatorer) i händelse av strömavbrott, om veden till kaminen är slut och i flera andra situationer.

NewsVoice har pratat med den stugägare som fick en räkning på 10,000 kr i december förra året trots att det bara handlade om att upprätthålla en låg grundvärme med hjälp av elradiatorer i en normalstor stuga. När elen är så dyr blir det billigare att producera elektricitet med ett dieseldrivet elverk.

Ett dieseldrivet elverk ger fler fördelar – sammanfattning

  • Du kan generera din egen el under ett strömavbrott. Föreställ dig ett strömavbrott på två veckor istället för 2 timmar. Ett rejält elverk kan förse ditt hushåll med all el du behöver.
  • Ett elverk kan ge dig el under de månader som solpaneler inte kan producera el nästan alls. Det är vanligt under de fyra månaderna: november till februari.
  • Ett elverk kan bespara dig mycket pengar när elen från kraftbolagen är extremt dyr som det var i december 2022.

John Thuresson som driver sajten Egenkraft.com säger att det lönar sig att producera el även om dieseln kostar 20 kr och elverket drar upp till 1,4 liter dieselolja i timmen vid max effekt. Förbrukningen kan gå ner till 0,4 liter per timme om elbelastningen i stugan, villan eller lägenheten är låg.

Denna artikel är en informativ annons (advertorial) för Egenkraft.com.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq