Medicinska genvägar kan öka sjukligheten – Recension av “Sanningen om smitta”

publicerad 25 januari 2024
- Hans Sternlycke
Sally Fallon Morell och Thomas Cowan
Sally Fallon Morell och Thomas Cowan

Thomas S. Cowan och Sally Fallon Morell har skrivit “Sanningen om smitta”. Den är intressant och faktarik, men trovärdigheten störs av ett ibland nyandligt språk och att huvudtesen om att virus inte finns drivs för tvärsäkert. Boken visar övertygande hur litet faktaunderlag som ligger bakom dagens medicinska dogmer och behandlingar. Den borde vara anledning till mer forskning. 

Författarna hävdar att virus, DNA-paket utan egen fortplantningsförmåga egentligen är exosomer kroppens egna DNA-paket som fungerar som signalsystem, försvar mot angrepp och för utsöndring av gifter. Det är ett spännande forskningaområde som kan ge intressanta resultat. 

De är tecken på en immunreaktion, som av forskarna har tagit som tecken på att ett vaccin har haft verkan. Men det behöver inte alls vara ett virus som kroppen reagerar på. Covid är kanske inte resultatet av en virusinfektion utan en immunologisk reaktion.

Sanningen om smittaFörfattarna tror att strålningen genom utrullningen av 5G har påverkat. Wuhan i Kina, där det började, hade då en stor lansering.

Är det så är vaccinering fel behandling. Coronan visar andra symptom än vanlig influensa. Den ger en mängd blödningar i de minsta blodkärlen , i synnerhet i lungorna. Att då ta till respirator är att ge en dödsdom. Det var vad som hände de insjuknade på äldreboenden.

De flesta dog dock inte av corona utan av sin andra sjuklighet. Ytterligare bidrog att medel med små biverkningar men med god effekt som klorokin, ivermektin och vitaminer avvisades och ersattes med AZT och Retrovir med liten effekt men med redan tidigare visade stora skadeverkningar. Men de gav mer pengar..

Man har inte kunnat binda coronan till ett virus, på strikt sätt isolera det och smitta nya med det utan den DNA-sekvens som anses ansvarig är en överenskommelse bland forskarna. Man använder surrogatmått för att få virusförekomst. Man centrifugerar blodprovet men inte så långt att man får fram bara viruset rent utan det innehåller en rad olika partiklar.

För att få fram resultat är man beredd till forskningsfusk för att dölja biverkningar och förstora upp positiva resultat. Antibiotika och vacciner har har inte minskat sjukdomar så mycket som sanitet och bättre mat. Ofta har behandlingarna gett fler döda än sjukdomarna. Författarna drar fram alla Pasteurs bedrägerier, och de har fortsatt sedan dess. I stället för medicin bör vi förändra vår miljö.

Boken tar i särskilda kapitel upp betydelsen av vatten, mat, gifter och psykisk harmoni för vår hälsa. Det vatten vi får från reningsverken är dött vatten med litet innehåll av syre men med gifter. Naturens vatten är kristallint, syrerikt och rent. Det kan syrsätta vår kropp, som till största delen består av av vatten, och det leder ström och påverkas av strålning.

Animaliska fetter i vår mat är viktiga för mitokondrierna och vår fulla hälsa. Fleromättade vegetabiliska oljor har varit katastrofala.

“Sanningen om smitta” kan anklagas för flum och stridande mot forskningen, men forskningen är inte alltid oberoende prövande. Boken ger många exempel från en fyllig medicinhistoria hur man låst sig vid felaktiga teorier. Robert Kennedy Jr har i boken Den verklige Faucci” avslöjat all korruption kring coronavacciner från företag, myndigheter och forskning.

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Samtliga kommentarer om 5G och elektrosmog har raderats eftersom de är off-topic.

  Jag har även raderat kommentarer som strider mot kommentarsreglerna, tex de som utgör personangrepp eller som strävar efter att skapa eller understödja konflikter istället för att lösa dem.

  Försök att lösa problem istället för att kritisera varandras kommentarer. Vilket land är det som tillämpat det så framgångsrikt? Svara inte på frågan. Den är retorisk.

  Kommentarsreglerna:
  https://newsvoice.se/kommentarsregler/

  • Kolla på en kommentar och dess plats i sitt sammanhang, istället för att plocka bort den bara på grund av ett specifikt ord, till exempel 5G, tänker jag, Torbjörn. Annars går gärna viktiga saker förlorade i kommentarstråden.

   Du plockade bort en kommentar av mig, som per se inte handlar om 5G utan om det faktum att doktor Sam Bailey själv censurerar vissa seriösa kommentarer och kommentatorer på sitt Odysee-konto.

   Den kommentaren var ett klart motiverat svar på https://newsvoice.se/2024/01/sanningen-om-smitta/#comment-553847, på Sternlyckes artikel och en viktig pusselbit i helhetsförståelsen av “no-virus-gruppen”.

  • Torbjörn Sassersson red. skriver: 30 januari 2024 kl 06:56
   Bara som förslag. Stoppa och radera alla dessa underliga påståenden omedelbart, innan dom publiceras. Då slipper vi att lägga ner arbete på att bemöta tjafset.

 • Rekommenderar församlingen att lägga ner ett par hundra timmar att studera vad bla. Jon Rapaport på nomorefakenews har kommit fram till de senaste 30 åren sen han skrev boken AIDS Inc. angående sk. “virus” och definitionen av densamma.

  Att en instans hävdar att ha isolerat ett “virus” bevisar absolut ingenting, liknande symptom kan ha många olika orsaker, ex. vis “Ebola” vad är det ? vad kan orsaka inre blödning förutom ett påstått “virus” som alltid verkar komma från “långbortistan” Afrika, Asien osv. Med lite efterforskning så visar det sig att inre blödning kan orsakas av bla. följande: svår näringsbrist, förorenat dricksvatten, vissa besprutningsmedel från “modernt “jordbruk” viss typ av agressiv sk. antibiotika, viss typ av microvågsstrålning mm. mm. till och med Treo och Aspirin kan ge inre blödningar vid grov felanvändning MEN det verkar mysigare med TRON på ett osynligt “virus” av nån outgrundlig anledning.

  Så kallad årlig influensa mm är inget annat än utrensning av gifter å annat skräp som vi samlat på oss och varför det ofta sker på höst/vinter är bla. D vitaminbrist pga färre soltimmar. Kolla i den egna bekantskapskretsen vilka som har svåra och långa återkommande årliga hälsobesvär och koppla det med deras levnadssätt och jämför med dom som sällan har besvär eller lindriga sådana, glöm ej att innefatta ev. årliga “sprutor” läs gärna innehållsförteckningen i dessa sprutor och hur ingredienserna kan påverka hälsotillståndet, dessutom administrerat förbi alla kroppens försvarsmekanismer, för tvivlare så testa ta en 6:a renat i armvecket och se om det är skillnad mot att svälja den.

  Allt är ganska enkelt om man med öppet sinne tar in så mycket information som möjligt från alla håll och sedan skärskådar denna information.
  Kom ihåg att påstående utan ovädersägliga belägg inte är fakta.

  Skärskådning och kontemplation är betydligt bättre verktyg än tro och känsloyttringar i jakten på fakta/sanning.

  Dessutom så är det väldigt positivt att det med största sannolikhet inte existerar dödliga, smittsamma osynliga “virusar” som kan klockan och stoppar sin dödliga framfart när dom blir konfronterade med plexiglasskärmar, pappmasker och minst 1,8 meters avstånd till nästa potentiella “offer”.

  Exosomer kan också vara ett intressant ämne att fördjupa sig i samt ta del av vad Pasteurs samtida kollega Du Champ hade att säga om detta ämne, mycket nöje för er som ids.

  • (Dr Altered) Det finns i stort sätt två sidor av myntet.
   Det ena är MSM/PK sidan som förlitar sej på myndigheter, läkemedelsindustrin, teknikindustrin samt forskning av dessa där industrin utövar egenforskning.
   Det andra är dom fritänkande som inte är bundna till nån industri/myndighet.
   Var och en får tänka i vilka banor dom vill, men det verkar som att dom förstnämnda vill förbjuda dom som har andra egna tankar om vad som sker.

 • När man iakttar naturen så ser man tydligt att allt handlar alltid om att bibehålla balans.
  För den Västerländska kulturen har naturen blivit fiende nummer ett. Den ska bekämpas med alla stående medel. Därför har man tagit bort själen/anden och allt ses genom mekaniska ögon.
  Medicinvetenskap är ett bra exempel på detta. Besök hos läkaren handlar aldrig om HELA MÄNNISKAN! Det är symptom och deras lindring som behandlas.

  Människans egen skapta miljö, bestående av känslor, tankar, trauman, matvanor m.m. förorsakar sjukdomar och det bekvämaste är att skylla sitt eget tillstånd på omgivande faktorer. Tanken om att leva i nuet existerar knappast när man måste boosta kroppen med sprutor för att vara på den säkra sidan.

  Med tanke på doktor Ryke Geerd Hamer och hans fantastiska Germanic New Medicine en sorglig utveckling. Människan har inte lärt sig någonting alls.

  Att bråka om det finns virus och dess existens spelar ingen roll så länge de flesta människor tror på virus – dessa är bra att skylla på sitt tillstånd.

  Jag vill här återaktualisera det fantastiska föredraget med Anita Petek Dimmer om vacciner som Anti Censur Koalition anordnade, länk: https://www.bitchute.com/video/TZ6XTu3TGrv4/

  Jag hoppas också att den Kinesiska medicinen som ser Hela Människan inte trillar i Västerlandets medicinska fälla.

  Förebyggande medicin borde handla enbart om: Vad äter jag? Hur tänker jag? Trivs jag med mitt liv? Är jag lycklig? Finner jag glädje i vad jag gör? Är jag ärligt mot mig själv?

  Standard tankar i väst: Blir du gammal då kommer krämpor, eller människor ångrar på dödsbädden att de inte var sig själva, genom livet spelade de teater.

  Denna bok är därför en bra början till att börja gnaga i kanten på den västerländska medicinvetenskapen, för somliga svårsmält.

  • Ivan Björn skriver: 25 januari 2024 kl 18:49
   Värt att påpeka att Traditional Chinese Medicine (TCM) strävar efter att samarbeta med naturen och återställa balans. Precis som inlägget påpekar. Speciellt ser man till helheten, inte isolerade symptom som man i skolmedicinen försöker dölja med olika ”mediciner” från den medicinindustriella komplexet, huvudsakligen kontrollerad av USA vinstintressen. Där behöver man skapa så många sjuka som möjligt, för att höja vinsterna, för den industrin är baserad på vinster, inte människan. Man skapar till och med virus som gör folk sjuka.

   Samtidigt skall vi komma ihåg att det medicinindustriella komplexet har tagit kontroll över läkarutbildningen och läkarkåren är numera bara försäljare av medicinindustriella komplexets produkter.

   Läkare är numera i realiteten förbjudna att tillämpa annat än det medicinindustriella komplexets produkter.

   Var så säker, TCM vetenskapen kommer inte att trilla i Västerlandets medicinska fälla. Kina har i flera år nu öppnat och sponsrat bokstavligen tusentals TCM kliniker. TCM är idag mainstream i Kina och västs skolmedicin är underordnad TCM.

   Medicinska problem, speciellt psykologiska, ökar katastrofalt i länder som Sverige, medan man i Kina ser motsatsen. Teknologin, speciellt telekommunikation, har bidragit till detta i Kina, medan i Sverige ser vi det motsatta. Del av problemet i Sverige är tydligt att gravt okunniga agitatorer motarbetar den teknologiska och vetenskapliga utveckling och skrämmer upp folk med falska påståenden att den ar farlig. Meddelandet man sänder är liksom, ”tillbaka till grottorna och tugga rötter. Allt annat är farligt.”

   • “Tillbaks till grottorna och tugga rötter, allt annat är farligt.” Vilket löjligt påstående. Det där stämmer ju inte alls. De som varnar för mobilstrålning är realister. Titta på den oberoende forskningen i ämnet och på vittnesmål ifrån drabbade människor, där finns svaren.

  • (Ivan Björn) Ett mycket bra föredrag av Anita Petek Dimmer, hon är kunnig och beläst. Eftersom hon inte är kopplad till medicin/kemikalie/olje industrin så kan hon gå utanför ramarna och komma så nära sanningen som möjligt.

 • Virologin är en vetenskap som inte har tillåtits att utvecklas normalt eftersom hemlighetsmakeri varit mer lönsamt.
  Redan på 1700-talet var britternas etablissemang positiva till vaccin därför att det skulle ge fler kunder till läkare om alla vaccinerades medan annars läkare bara skulle anlitas när folk blir sjuka.
  Det betyder inte att vaccin inte funkar.
  Smittkoppsvaccin har ju funkat sen länge som bland andra KarlW har påpekat. Men verklighetens vaccineringar är omgärdade av mycket oegentligheter som den mycket respekterade experten Cruckshank skrev 1889 när han kunde avfärda det mesta med den uppburne Jenners karriär med vaccin avsett att skydda mot smittkoppor.
  Crukshank avslöjade att Jenner avstod från en stor penningsumma och pensionerade sig i stället, enligt Cruckshank därför att Jenner visste att det han var inne på inte skulle tåla granskning.
  Men det var länge sen.
  En minoritet inom dagens virologi inbegriper en ide om att virus sk endogena som finns i våra gener är vad som alstrar andra virus och alltså inte har kommit utifrån och invaderar varje gång man påträffar dem. Den officiella teorin går ut på att virus är en parasit som bemäktigar sig kontrollen av cellmaskineriet medan denna nyare teori menar att det sker symbiotiskt. Cellen är med på det och det sker som en försvarsmekanism mot andra verkliga hot.
  Den teorin säger att det handlar om vitala larmsignaler från celler när de utsätts för ohälsa. Och att det larmsystemet är en väsentlig mekanism för överlevnaden.
  En liknande tolkning gjorde Biskind i samband med att han på 1950-talet varnade USAs kongress för att polioepidemin orsakades av pesticider.
  Han sa att virusens närvaro är en reaktion från cellen och inte orsaken till ohälsan.
  Men när virus passerar gränsen mellan arter kan de vara väldigt ohälsosamma.
  Så i fallet Covid mfl artificiella mikrober kommer därför andra aspekter in.
  Jag undviker därför att ha starka uppfattningar om det fallet.
  Fallet polio är intressant eftersom den toxikologiska förklaringen är starkt underbyggd.
  Men vaccinerna som producerats i stora mängder har också visat sig farliga och ibland ökat mängden poliofall.
  (Och eftersom DDT skyddar mot Malaria har användningen fortsatt i varma länder efter det att USA lyssnat till Biskind mfl och förbjöd det hemma)
  När vaccinet orsakar polio ser det ju på ytan ut som ett stöd för att virus i det fallet kan vara orsak.
  Halvofficiellt brukar förklaringen vara feltillverkat vaccin tex innehållande odödade virus.
  (Det har även förekommit en teori om att den formaldehyd som används för att döda virus i sig själv kan orsaka förlamningar)
  Men vaccinet var tillverkat bla med apors serum och innebar därför potentiellt det språng mellan arter som anses riskfyllt. Trots officiellt förnekande har många experter upptäckt att viruset SV40 därför finns lite överallt. Även i poliovaccinerna.
  Det förekommer expertkritik mot myndigheters byråkratiska fiffel för att dölja allvarliga problem med vaccin i fallet polio.
  Men även andra som inte tar upp det hävdade i stället att polion var redan på nedgång när vaccinet infördes och påvisar därför ingen effekt.
  Det är ju två helt olika delar av förklaringen och den ena är mindre besvärande för etablissemanget.
  Uppepå det pekar även experter på att vaccinerna inte bara var verkningslösa utan tom orsakade polio.
  Detta är ju olika sätt att beskriva det och ingen förklaring jag sett tar upp alla aspekterna samtidigt på ett fullständigt sätt.
  Därför är det fortfarande oklart för mig varför vaccinerna var farliga.
  Små tillverkade omgångar vacciner bör ha innehållit de toxiner som orsakar förlamningar. Eftersom uppfattningen var att det berodde på virus och att man inte behövde beakta toxikologi. Därför passerade de små neurotoxiska molekylerna tillsammans med eventuella virus som användes i vacciner.
  Men stora mängder vaccin, hur kunde de innehålla såna gifter om man antar att det är en rent toxikologisk förklaring.
  Vid vaccinframställning stimulerar man cellerna att producera virus. Och när man anser att virus produceras som larmsignaler förstår man att det krävs att cellerna utsätts för ohälsa för att de ska medverka till att producera virus för vaccinet.
  Så vilken sorts ohälsa utsattes cellerna för i fallet polio? Var det med aluminium som en del källor hävdar? Eller var det något annat i den blandning som vaccintillverkningen utgick från och som har gjort att en rätt enig expertis (när de är uppriktiga) hävdar att viruset inte har isolerats
  Notera att om man isolerar virus utan att skada dess funktion går det att bevisa att viruset orsakar den sjukdom det påstås ligga bakom.
  Genom att krångla till det så att det kan sägas att de inte isolerat det kan de gömma sig från kravet på det beviset.
  Det är ett indicium på att den officiella teorin om ohälsa inte stämmer.
  För poliovirus består av miljoner atomer totalt 70-150kBit av information.
  En sån klump kan givetvis isoleras med fysikaliska metoder.
  Slutsats virus existerar men det krävs en bättre virologisk teori för att förklara hur de hör samman med ohälsa.
  Biovetenskapen har en väsentlig bit kvar.

  • Tack Peter för att du delar denna viktiga bit om medicin ock virologi. Tom ock Sallys bok behöver uppdateras det uttrycker Tom ofta. Jag är medlem i hans skapelse New Bilology Han har lärt sig mycket om nya sätt att beskriva för allmänheten om så kallade virus ock varför det är viktigt att förstå vad man gör inom virologi när man försöker påvisa,”isolera virus”, den giftiga ” soppa” man använder ock utsätter sina prover för.
   Kvoterar dig här “Notera att om man isolerar virus utan att skada dess funktion går det att bevisa att viruset orsakar den sjukdom det påstås ligga bakom”. Det har aldrig bevisats så tills det är fallet måste vi inse att det är andra faktorer som gör människor sjuka ock vara villiga att inse sjukvården har mycket som inte stämmer ock som dom inte förstår men dom sorgligt nog agerar som om dom vet ock kan. Låt oss fortsätta hitta alla lögner för att leda oss närmare till vad som är sanning.

 • Det har varit knt i många många år att högt bruk av vaxx stör/skadar kroppens immunförsvar !

  Den i särklass viktigaste orsaken TT vaxxa sig ofta och regelbundet är att läkemedelsindustrin tjänar oerhörda summor på injektionerna , om folk såg till att äta riktig mat istället för alla halvfabrikat och snabbmat med kemiska tillsatser !

  Själv har jag inga vaxx utöver Tvinrix som är bra då jag utför en del sanitära arbeten i offentliga utrymmen !

  Tänk på vad du äter ! !

 • Frontfigurerna bakom “no-virusteorin” har rätt i mycket av sina påståenden, inte minst vad gäller kritiken mot den läkemedelsindustristyrda sjuka skolmedicinen. På mig verkar det dock som att de i grunden är kontrollerad opposition, förnekandet av sjukdomsalstrande patogener går för långt. Är deras uppgift att rikta människors uppmärksamhet bort ifrån makthavarnas “gain of function”-experimenterande?

  Ett av rörelsens vanligaste argument för att de har rätt är censuren som drabbar dem ifrån etablissemangsmedia. Grejen är att rörelsens främsta ansikte utåt, doktor Samantha Bailey, själv ägnar sig åt censur. Hon tar bort initierade kommentarer om skadligheten med den moderna kommunikationsteknologin ifrån sitt Odysee-konto och stänger helt sonika av de aktuella kommentatorerna. Ord som inte får nämnas har varit “Lennart Hardell”, “5G”, namn på vetenskapliga studier och relaterat.

  “no-virus”-rörelsen skulle kunna var styrd av dem som på ett bedrägligt sätt styr mänskligheten.

  • Hej Per,
   tror du själv på detta?
   “no-virus”-rörelsen skulle kunna var styrd av dem som på ett bedrägligt sätt styr mänskligheten.
   Titta på ock följ kontroll ock pengar så ser man klart vilka som ligger bakom virologi ock lögner ock är dom som försöker styra mänskligheten.
   Se vad EU ock Globalist rörelsen vill sälja oss. Läs även i detalj om Stefan Lankas experiment om du är intresserad. Han är virolog som söker sanningen ock har blivit “förföljd/trakasserad” i sitt hemland Tyskland.
   Det är svårt för dom som tex. Sam Bailey ock andra läkare som vågar gå emot strömmen att inte som du kallar det censurera alla hatare ock dom som “arbetar” som försvarare en del även köpta av etablissemanget medicin etc. Om man väljer att öppet lyssna på henne ock lära mer än leta efter fel ock påvisa man har rätt ock hon fel kan man förstå en hel del. Vad är våra personliga motiv, att lära eller ha rätt?

   • Virusfrågan är inte lätt att greppa, där finns än så länge lösa trådar. Vem som har rätt eller om de båda huvudlägren vart och ett har rätt till typ hälften är än så länge vad det just nu verkar omöjligt att veta.

    Det blir löjeväckande när doktor Sam Bailey, som ständigt och jämt beklagar sig över censur, själv på förhand blockerar användandet av vissa ord och censurerar kommentarer helt fria ifrån hat, till exempel vetenskapligt material om 5G, och ifrån sitt Odysee-konto helt stänger av de seriösa aktuella kommentatorerna. Vad skulle detta odemokratiska beteende kunna indikera? Att hon är kontrollerad opposition och har till uppgift att skydda i det här fallet mobilindustrin.

    Påstådd förföljelse kan vara ett sätt att stärka sin ställning i de egna leden. Den som blir förföljd måste ju automatiskt vara en god förfäktare av sanningen. Eller?

   • Virusfrågan är inte lätt att greppa, där finns än så länge lösa trådar. Vem som har rätt eller om de båda huvudlägren vart och ett har rätt till typ hälften är än så länge vad det verkar omöjligt att veta.

    Det blir löjeväckande när doktor Sam Bailey, som ständigt och jämt beklagar sig över censur, själv på förhand blockerar användandet av vissa ord och censurerar kommentarer helt fria ifrån hat, till exempel vetenskapligt material om 5G, och ifrån sitt Odysee-konto helt stänger av de seriösa aktuella kommentatorerna. Vad skulle detta odemokratiska beteende kunna indikera? Att hon är kontrollerad opposition och har till uppgift att skydda i det här fallet mobilindustrin.

    Påstådd förföljelse kan vara ett sätt att stärka sin ställning i de egna leden. Den som blir förföljd måste ju automatiskt vara en god förfäktare av sanningen. Eller?

 • Boken heter Sanningen om smitta, med undertext, Teorier och fakta om hur sjukdomar sprider sej, inte enbart Fakta om hur sjukdomar sprids.
  Det är från teorier som forskning går vidare. Därefter gynnar dom flesta forskningar i regel forskningsämnet.
  Bra recenserat.

 • Ett yttrande fångade omedelbart mitt intresse. ”Författarna tror ” Det vore välkommet med lite mindre ”troende” baserat på fantasi och åsikter, och bättra underbyggd sakkunskap och kompetens. Författarna är läkare och dietist, alltså totalt outbildade och okunniga inom teknologi och fysik, dess effekter ,och borde kallas teknologi-kvackare. Motsvarade inom medicin hade medfört fängelse.

  Vi vet idag med säkerhet att covid inte började i Wuhan, utan i USA, och Wuhan smittades och det var där viruset identifierades. Svårt att argumentera med vetenskapliga mätningar. Men det går bra med åsikter och fantasi.

  Virus finns, och kan fysiskt och handgripligen hanteras och mätas, men det är små parasiter. Att en läkare gör sådana uttalande är mer än anmärkningsvärt. En matematiker har räknat ut att världen alla aktiva virus lätt kan rymmas i en vanlig ölburk. Ett virus är inte varken ett djur eller växt, det är en parasit som är aktiv eller inaktiv.

  Om modern kommunikationsteknologi påverkar, hur kommer det sig att ingen har påverkats i Kina där både femte och fjärde generations teknologi sedan länge är helt utbyggd och mycket flitigt i bruk.

  Vaccinering är en förebyggande åtgärd för att skapa immunitet, inte ett botemedel, men propagandan har spridit det ryktet i försäljnings avsikt. Vaccinering botar inte till exempel varesig smittkoppor eller polio, den förebygger.

  Så, vacciner har har inte minskat sjukdomar, prova argumentet på polio, smittkoppor, mässlingen, påssjuka, Röda hund, kikhosta, och några fler. Hur uppenbart inkompetent får en läkare vara.

  • Jag instämmer i att virus finns och bör gå att isolera i intakt tillstånd. Men det har hittills inte visats officiellt.
   Tobacco mosaic virus fanns i mina skolböcker för över 50 år sen men det viruset är inte intakt och kan inte användas som smittämne.
   För ska man bevisa att ett virus orsakar en viss sjukdom måste viruset kunna produceras (möjligen i stort antal?) och isolerat i funktionsdugligt skick och sen bevisas orsaka sjukdomen med kontrollexperiment utan det viruset men i övrigt identiska förhållanden. Etablerad medicin har aldrig presenterat att de gjort det. Jag tror att det beror på att när de gör det lyckas de inte bevisa sjukdomsalstringen. Det betyder inte att teorin måste vara fel bara att de har ingen komplett virologisk teori ännu och famlar lite i blindo. Om du hade satt dig in vad många experter har berättat, men överheten undviker att släppa fram till en större publik skulle du inte vara så stöddig när du argumenterar

   • TMV viruset påstås väl vara oerhört smittsamt. , tex läste jag att det räcker man håller i en cigarrett så smittas plantorna i trädgården om man håller på där

    Det påstås samtidigt vara totalt ofarligt för människor. Och inte smitta oss sinsemellan

    Hur det går ihop med att nikotin anses vara en av världens farligaste gifter vet väl fåglarna

    Men jag tror också virus finns. Absolut inte så som de påstår det vetenskapligt, men jag tror helt enkelt virus är gift och därmed punkt

    • TMV står för Tobacco Mosaic Virus, och det var faktiskt upptäckten av det som blev första steget att förstå virus. Virus är en parasit, inte varken en växt eller djur. Virus lever eller dör inte, utan är aktiva eller inaktiva. Både djur och växter smittas hela tiden av virus, men vi märker det inte för kroppen, eller växter, har effektiva system för att inaktivera virus. Det är först när försvars systemen blir överväldiga som vi blir sjuka. Att vi blir sjuka är egentligen en mekanism för att bli bli av med och inaktivera viruset. När vi blir sjuka är det ett tecken på att kroppen dragit på försvarsmekanismen på fullt, till exempel om den smittats av ett okänt virus. Det är därför vi blir förkylda. Läkare eller taxichaufförer blir betydligt mindre förkylda än andra, för dom får massor med små doser av virus, som får kroppen att dra igång försvarsmekanismerna.

     • Det du räknar upp är den etablerade uppfattningen men den betvivlas av många.
      De har inte förstått virus och heller aldrig isolerat dem.
      Virologin är en outvecklad vetenskap

      • Kjell, om du nu är så självsäker Visa då bevis på att man har isolerat Covid-virus med smitta och kontrollexperiment utan smitta.
       Det räcker inte att de påstår att de har ett virus utan det måste vara en transparent metod som går att upprepa och resultatet måste gå att tolka entydigt. Det går inte om man har berett smittämnet tillsammans med mängder av andra biomolekyler.
       Isolering och en salig blandning är inte samma.
       Och det verkar som om moderna virologer till skillnad från Koch är mindre benägna att göra kontrollexperiment. Det påstår kritiker som har intresserat sig för det.

       Problemet är att såna makromolekyler är små. Så man försöker inte hantera dem en och en. Men det finns mikromanipulatorer som har en upplösning på 0.5nm i höjdled och 0.1nm i planet och som kan förskjuta partiklar 20mikrometer i höjdled och 200mikrometer i planet. Det är piezoelektriskt styrt och kommersiellt tillgängligt men det är egentligen inte vad man vanligen kallar nanoteknologi.
       Det räcker för att stoppa in ett virus i en cell
       Det skulle kunna automatiseras och borde genomföras för att besvara kritiken mot virologin.

       Den forskning jag sett om andra metoder att hantera enskilda virus verkar inte ha riktat in sig på tillämpningen med att bevisa sambandet virus-sjukdom. Dom använder tex ljus och smala kanaler i en perforerad folie. Det är mest för identifiering

       Det finns även atomic force spectroscopy och de kan då även translatera TMvirus på ett grafitunderlag. Men det verkar krångligt.

       Sen undrar jag om det kanske finns för mig okänd nanoteknologisk forskning som passar för att utföra det jag skissar ovan

       Och se tex på en alternativ teori om vad virus är för något
       https://www.oatext.com/viruses-genetically-encoded-alarm-messages-for-communication-between-individuals.php
       Eftersom forskare publicerar den teorin bör det stå klart att den etablerade teorin inte anses tillfredsställande.

       Sen 1700-talet har vaccinationer flera gånger slutat olyckligt och det är medicinska experter som stått för kritiken efteråt.
       Men ekonomiska intressen har gjort att det har tystats ner.
       Det är därför angeläget att bringa ordning i vetenskapen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *