Vad ska vi svenskar egentligen försvara i Sverige? Replik till Magnus Söderman

Sverigedebatt

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 25 januari 2024
- Christian Pavón, jurist
Christian Pavón, eget verk

Den nionde januari återpublicerade NewsVoice artikeln Självklart ska Sverige försvaras av Magnus Söderman, en person som alltid kommer att vara en viktig gestalt för mig. Han var den som fick upp mina ögon för den nationella rörelsen i och med sitt tal i Salem år 2003.

Just detta tal var väldigt viktigt för mig av två anledningar: Dels så var det ett oerhört välformulerat och slående tal, men också så var det just det året som jag märkte att saker började gå utför väldigt snabbt i Sverige.

2003 var nämligen det året då massinvandringsvurm och HBTQ-propaganda verkligen började blomma ut som ogräs över hela vårt samhälle. Det var även det året som det mediala oberoendet hos etablerade medier verkligen började dö ut.

Jag var 12 år då och märkte dessa saker väldigt tydligt eftersom det skedde väldigt snabbt. Jag påstår inte att allt var ett paradis innan 2003, så var det inte, men det var en tillräcklig stor förändring för att en 12-åring skulle märka det.

Därför är jag även emot idén om den kokta grodan eftersom jag anser inte att svenska folket långsamt ”kokats” och nu blivit i mångt och mycket helt hjärntvättade. Nej, jag menar att denna soppa kokat väldigt snabbt och att vi till skillnad från grodan i analogin därmed borde ha haft självbevarelsedriften att hoppa ut snabbt som sjutton och förändrat vårt samhälle till det bättre.

I din artikel skriver du att Sverige måste försvaras och du radar upp vissa organisationer inom staten som till exempel Försvarsutbildarna och Hemvärnet.

Min följdfråga blir: Varför tror du att dessa ens skulle vilja ta i dig eller andra nationella med tång? Faktum är att många nationella blivit av med sina positioner inom Försvarsmakten och relaterade myndigheter och organisationer.

En av dessa är Nordisk Ungdom (NU) och deras tidigare ordförande Fredrik Hagberg som blev av med sin tjänst på grund av sin verksamhet i NU. Alltså spelade det ingen roll att Hagberg var skötsam som person. Hans politiska engagemang räckte för att få honom kickad från att vara anställd vid Försvarsmakten som yrkessoldat.

Jag var själv intresserad av hemvärnet ett tag och jag prenumererar fortfarande på deras tidning Försvarsutbildaren. I den tidningen så ser vi precis vad Hemvärnet och i Förlängningen hela Försvarsmakten har som politik: ”Ryssland är ont”, ”nationalism är farligt”, ”HBTQ måste främjas inom Försvarsmakten!”, ”militärt stöd till Ukraina är nödvändigt!” och så vidare.

För att summera deras ståndpunkter så är det som att läsa ett politiskt manifest författat av Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Jag vill också påtala att jag definitivt inte tror att alla inom dessa organisationer är politiskt korrekta, men ledningen är det och så länge ledningen är det så är det ingen organisation vi nationella bör organisera oss i.

Om det blir ett verkligt krig så är det med allra största sannolikhet vi nationella som kommer behöva försvara oss emot den svenska staten. Personerna som dig själv med förflutet som en nyckelperson inom Nordisk Motståndsrörelse (NMR) kommer att bli internerade i läger. Även jag själv löper den risken fast jag inte haft en jättehög befattning inom den nationella rörelsen.

Vi kommer i alla fall inte kallas in till att försvara Sverige med vapen. Det kan vi slå fast utan tvekan.

Magnus Söderman
Magnus Söderman, privat foto

Du skriver också två saker som jag finner väldigt motsägelsefulla:

Vårt svenska kynne är sådant: Vi tar hand om varandra, vi finns för vårt samhälle och vi förstår att vi är starkare gemensamt än var och en för sig.”

Försvarsviljan är låg i Sverige. Individualismen total. Polariseringen genomgående. Det svenska samhället är svagare idag än någonsin under hela vårt folks existens som ett folk.”

Är inte detta höjden av motsägelsefullhet? Du erkänner i det senare citatet att individualismen är total och att polariseringen är genomgående. Det håller jag tyvärr helt med om och anser därför att det du skriver om kynnet absolut inte stämmer längre.

Den slutliga aspekten är ett par tankeställare vi bör ta oss:

  • Är verkligen Sverige av idag värt att försvara, eller rättare sagt: är Sverige som stat verkligen värt att försvara?
  • Om vi hamnar i krig mot Ryssland, skulle ett maktövertagande av Ryssland försätta oss i en bättre eller sämre situation än den vi befinner oss idag?

Detta kanske tycks som en defaitistisk position, men som jag ser det så är det skillnad mellan realism och defaitism/pessimism. Jag skrev nyligen en artikel efter ett tips av en vän som sett lite statistik på SCB. Statistiken visade att över 102.000 individer invandrat till Sverige under 2022.

Bland dessa var det många syrianer, irakier och övriga muslimska eller direkt islamistiska nationer.

När jag började bli direkt aktivt engagerad inom den nationella rörelsen för över 12 år sedan var aktiviteten rätt stark. Ännu starkare var den innan, på 1990-talet då många kamrater var engagerade.

Idag har den blivit avsevärt mycket mindre. SD, AFS  mm har alla svårt att få folk till sin aktivism. Svenskar har blivit lata och totalt individualistiska, precis som du skriver. Den överväldigande majoriteten orkar inte ens ta sig till en demonstration, en tragisk trend som jag märkt är att våra demonstrationer är ännu mer folkfattiga än extremvänsterns.

Så var det absolut inte förut, men så är det nu.

Hur trist det än är att erkänna så vore en rysk annektering det enda sättet för Sverige att undfly sitt öde som en framtida islamistisk nation där vi svenskar blir andra klassens medborgare.

Teoretiskt kan vi tala om när svenska folket kommer resa sig emot förtrycket, byta ut politikerna och så vidare, men har man varit med tillräckligt längre så vet man att detta aldrig kommer att ske.

Jag personligen hoppas verkligen inte på krig. Det är vidrigt, många människor dör, civila dör faktiskt mestadels i moderna krig.

Att vilja slåss för Sverige är naturligt för en nationalist, men man bör också vara smart och fråga sig vad man i så fall skulle slåss för, vilka man ska slåss för och även vilka man skulle slåss för att skydda.

 

Text: Christian Pavón, nationell vänster, skribent för NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Fantastiskt sätt att belysa Rockefailure-gubbarnas äventyr, och jag måste säga att jag älskar din unika och färgstarka användning av språket! Det är verkligen uppfriskande att se någon uttrycka sina tankar med sådan skärpa och humor.

  • ”Självklart ska Sverige försvaras”, men problemet är ju mycket uppenbart, att Sverige inte alls försvaras. USA har ju redan invaderat med ockupationstrupper på svenska mark, amerikansk lag har redan införts, och skattebetalarna får betala för de amerikanska krigs rustningarna i Sverige, till stor del nu med lånade pengar, förmodligen lånade från just USA som då även blir fordringsägare i förberedelserna för USA framtida krig, där svenskar ställs under USAs befäl, och precis som i Ukraina idag blir USAs kanonmat och slaktkalvar vid fronten.

  • Test.

    Jag undrar om jag är spärrad även här på tråden. Jag har försökt att ge en slutreplik i kommentarsfältet till artikeln:

    “Civilplikten aktiveras idag – Den som inte inställer sig kan bestraffas”,

    där nästan allt skrivet av mig har tagits bort, MEN ÄVEN DEN slutrepliken försvann, så jag försöker på denna tråd istället…

    Jag skulle gärna vilja kungöra mitt beslut för läsarna – efter många års engagemang – att inte fortsätta att skriva här, så jag upprepar slutorden som försvann automatiskt på tråden, där jag senast raderats bort:

    “Milda tider! ALLT har raderats, som jag (och de som jag svarat) har skrivit här under de senaste dagarna, allt har försvunnit. Jag tar farväl här.

    – Tack Reza, för dina fantastiska länkar, de finns som väl är, i kommentarsfältet till Peter Krabbes blogg!”
    https://peterkrabbe.wordpress.com/2024/01/13/det-brinner-i-knutarna/

    • Du avviker konstant från artiklarnas ämnen och kommer ständigt in på Vatikanen, jesuiter, bibeln etc oavsett vad. / red

        • Hans,

          reza.nasouri@gmail.com

          Hoppas att du ser detta och i annat fall att Torbjörn skickar en länk till denna kommentar till dig så du får min mailadress.
          Jag har gjort helt nya upptäckter, som jag önskar att du granskar!
          Vi hörs!

        • Hans Dahl skriver: 25 januari 2024 kl 17:27
          Och varifrån har du fått det intrycket. USA propagandan kanske. Åk själv till Kina och skaffa egen erfarenhet. Tvärt om, i Kina premieras intelligens, åsiktsfrihet, och framsteg. Kina har till och med etablerat särskilda skolor och universitet dit speciellt intelligenta och begåvade unga personer kan söka sig för att kunna utvecklas och avancera. Kina är ett meritokratiskt samhälle. Jag har skrivit en artikel om detta som väntar publicering. Meningsfriheten i Kina är dramatiskt större än i länder som Sverige. Det är just därför som Kina avancerar så uppenbart, vilket USA så desperat försöker stoppa. Det åsiktsförtryck, hårda reglering av åsikter, och omfattande censur som ni i Sverige upplever och som så tydligt utövas i Sverige finns inte Kina.

          Citat. ”Hörnstenen i skolans [universitets] utbildningspolicy är att allt är välkommet på dagordningen. Det finns inga förbjudna ämnen, och till och med reaktionära, revolutionära eller helt enkelt galna ståndpunkter diskuteras, analyseras och debatteras till sin upplösning.”

          Jämför Sverige. För att sparka Skyttedal var allt som behövdes kontakter med SD. Det tidigare avskedandet av politikern Skogkär var en parallell, Han uttryckte privat otillåtna meningar. En politiker drack kaffe med en SD politiker, och sparkades. OSV. Jag skulle kalla Sverige en åsiktsdiktatur.

          • Nu får du tagga ner dig Karl!

            Du behöver inte och SKA inte hoppa in i alla diskussioner där ordet “Kina” förekommer och med ditt AI-genererade språkmodul läxa upp oss andra om din fantastiska Kina.

            Försök att respektera andras utrymme i detta diskussionsforum!

            • Jag är lite road av Karl Wangs ofta dominanta kommentarer som trillar in på nätterna som pärlband vilka liksom bränner skiten ur våra uppdattningar om Kina och annat.

              Det har daltats länge nog med oss om allt möjligt. Wangs kommentarer är så förbannat självsäkra att inte mycket av vad vi uppfostrats till att tro på kan överleva och då blir vi lite kinkiga.

              坚持到底。不要过于自信。继续写作。

              Jag har förmodligen ingen aning om vad jag jag just skrev (på kinesiska).

              • Torbjörn Sassersson red. skriver: 28 januari 2024 kl 04:48
                Om du inte vet vad du skriver, så vet jag, och i princip håller jag med.
                Att mina inlägg trillar in på nätterna i Sverige beror på tidsskillnaden. Ni är sju timmar efter mig, så när jag drar igång datorn klockan sex på morgonen, då närmar det sig midnatt i Sverige.
                Att det ”bränner skiten ur våra uppfattningar om Kina och annat”, hoppas jag verkligen, för dom är ordentligt skeva, mögliga och dammiga.

                Att dom uppfattas som självsäkra beror på att jag bor i Kina, jag skriver från Kina, från en insiders perspektiv. Förståelse och berättelser från Kina kommer från det faktum att jag är en del av landet, en del av samhället, och en del av händelserna.

                Om någon frågar mig vad vädret är likt, jag tittar ut genom fönstret och ser det spöregnar, då tror jag att jag kan mycket självsäkert kan skriva att det spöregnar, utan att behöva uppge ”källa” eller förklaringar. Och då skriver jag det.

                Och ”Reality Checker”, det låter som ett typiskt svenskt diktat, ingen skall tillåtas störa den perfekta bilden av Sverige och det sovande folket. AI använder jag inte. Du har tydligen inget problem med att själv karva ut ditt eget utrymme heller i kommentarstrådarna.

                Det fantastiska med Kina är inte att det är perfekt, utan att det inte är perfekt. Det är därför att alla jobbar på att förbättra och utveckla. Glöm inte, när dagens Kina började efter att ”demokratin” avskaffats 1949, då var 80% till 90% analfabeter och fattiga, livslängden 31 år. Idag är livslängden över 80 år, med 0 analfabetism, och 0 fattigdom. Det perfekta med Kina är inte att det är statiskt perfekt, utan att det är så dynamiskt och ständig förbättras. Det är just denna dynamik som gör att 98% av folk i Kina känner sig lyckliga (Källa Harvard). Hur går det med dynamiken och förbättringar i Sverige. Känns minst sagt lite segt när man läser om landet.

                Mao Zedong lär ha sagt ”Det kommer alltid att pågå en revolution.”. Sådant tycks vara olagligt i Sverige.

            • Reality Checker skriver: 27 januari 2024 kl 16:22
              Jag tänker inte alls respektera dravel, lögner, påhitt, falsk ryktesspridning och desinformation. När jag ser något sådant osant och vilseledande, då påpekar jag det, i klartext, utan att sila snacket eller skräda orden. Tycker någon inte om det. Åk till Kina och upptäck själva.

              • Jag skiter i vad du respekterar och inte. Allt har sin tid och plats. Vad du gör kan liknas en korkad ung svensk som anser sig ha rätten att blanda sig i varenda diskussion som pågår mellan andra bara för att ordet “svensk” eller “Sverige” förekommer i andras diskussion.

                Om majoriteten av kineser är så respektlösa som du är så är det inte konstigt att inga främmande folk vill resa eller flytta dit.

  • Skriver det med tungt hjärta, men det är dags att ta itu med de psykopatiska parasiterna som manipulerar mänskligheten in i ett dystopiskt helvete..

    • Peter: Det är dags och det har varit dags i minst 20 år nu. Men vi som vill ta itu med dessa är en väldigt liten del av befolkningen och det räcker inte för att resa sig emot den styrande eliten.

      • Våra egna marionetter spelar nog mycket liten roll. De har underkastat sig fascist-globalisterna fullständigt. Tvivlar på att mer än några få fattar vad de medverkar till. De gillar bara tanken på att de ska tillhöra härskarklassen. Undrar hur många i riksdagen som skulle kunna ge en begriplig definition på vad demokrati är och har en klar bild av vilka förutsättningar som är nödvändiga för att demokrati ska kunna sägas råda..

  • Skulle kunna tänka mig att försvara konstruktionen “Sverige” med min lagligt tillåtna mentolfärgläggningsspray, men jag tänker varken döda eller riskera dö för skiten. Det är mer en möjlig uppoffring ämnad åt mina närmaste och annat som jag anser skulle kunna vara värt det.

  • Vem vill försvara ett land vars politiker skänker bort skattepengarna till utlandet samtidigt som sjukvård,skola och alla andra samhällsfunktioner går på knäna. För att inte tala om de 300.000 fattigpensionärer i landet som lider varje dag. Tio tusentals bostadslösa svenskar får vänta till förmån till invandrare som får gå före. Att dessa politiker är sysselsatta med att montera ner välfärden till förmån åt migranter och andra. Vem vill försvara detta med vapen i hand ? Sverige krackelerar och är på god väg att bli som en bananrepublik.
    Jag tvekar om jag tycker det är värt att dö för Sverige med vapen i hand när våra politiker ger landet till muslimer med glädje.

  • Om regeringen varit en regering och ärlighet fanns att hämta.
    Om politiker var kunniga och hade en själ värd namnet och verkade för
    sin egen befolkning.
    Om vi hade en sammanhållning och medveten framtid.
    Om vi hade rättigheter och blev belönade för att försvara vårt land.
    Om de som inte gjort sig förtjänta av att vara här fick vända tillbaks.
    Om vi hade rätt att kasta ut det och de som förstör.
    Om skolan var en läroanstalt och inte ett indoktrineringscenter.
    Om Sverige och svenskar tilläts vara stolta över sin historia.
    Om subversiva grupper kastades ut.
    Om svenskars historiska bedrifter lyftes som något eftersträvansvärt.
    Om “svensk” media sattes bakom lås och bom.
    Om sanningen kom fram.
    När marken jag går på hör framtiden till och det jag har i ryggen talar sanning, då finns inget som är för heligt att offra.

  • Att passivt jobba så länge och enträget “för Sverige” utan någon politisk framgång eller respons får en att undra vad dessa rörelser får sitt bränsle ifrån.
    Speciellt när våra “välgörare” är kända för att underblåsa oppositionella grupper när det passar.

    • Förvänta dig inget svar från Magnus Söderman. Magnus kan på sin höjd liknas vid en propagandist. Han för ut ett budskap och förväntar sig att alla ska inställa sig i detsamma, och vägrar konsekvent att diskutera ämnet med de som har invändningar. Magnus “ser inte diskussionsvärdet” i något han får mothugg i. En feg ursäkt för att slippa diskussion där han vet att han kommer förlora.

  • Jag tror både Magnus och Christian har en smula otur när dom tänkt till här! Mest Magnus, som förvånar mig med att vara lätt förvirrande faktiskt. Christian påpekar helt rätt att, om det blir krig så kommer nationella i bästa fall få sitta av den tiden i finkan. Troligen kommer dom bekämpas av staten med alla medel. Det är ett stort misstag att tro att man som nationell skulle få någon roll inom FM. Att ansluta sig till FM är dessutom att ansluta sig till motståndarlaget. Du kommer få gå deras ärenden, om du ens som sagt får vara med.

    Sen vill jag påstå att Christian gör ett tankefel när han tror Ryssen kommer att invadera Sverige. Det finns ingen sådan önskan från Ryssland. Dom vill uppenbarligen inte ens invadera västra Ukraina. Och Putin är inte ’vår fiendes fiende som är vår vän’ och kommer inte och räddar oss. Låter mest som önsketänkande från Christian faktiskt. ”Putin” ser många nationella som fiender – förmodligen har “Putin” ingen lust att påbörja en process för göra upp med landets förflutna. Vilket är vad nationalism kommer leda till.

    Dessutom finns ingen mening med att invadera ett instabilt skitland som Sverige, som endast hålls fungerande genom enorma månatliga betalningar till invandrare, vilka startar kravaller så fort dom är missnöjda. Ryssen kan bekämpa Sverige genom att använda denna fienden vi redan importerat. Sverige är fullt med MENA-kaos-invandrare och dom är organiserade (går att påverka i grupp). Media pratar mycket om påverkanskampanjer (mest fantasier), vänta bara ska ni få se säger jag till dem!

    Jonas Nilsson hade en bra film om FM, angående “kom som du är”-kampanjen, men den är svår att finna i och med att han är så censurerad överallt. Skulle rekommendera Svegot att diskutera detta med Jonas!

    Så vad ska man göra istället? Tror inte vapenmakt är önskvärt eller adekvat. Problemet är inte nationellt, det är globalt. Globalisternas agenda kan bara fungera om vi accepterar deras lögner. Sverige kommer inte vara skådeplatsen för ett uppror eller någon resning, förutsättningarna finns ej. I Sverige krävdes inte ens lockdowns för att få folk att ta sprutor dom inte ville ha. Om man är orolig för framtiden så bör man organisera sig rent praktiskt i sin egen tillvaro. Lita helt enkelt inte på att något överhuvudtaget kommer fungera i framtiden. Redan idag slutar tågen gå så fort det blir vinter! Det troligaste scenariot är en stor kollaps av västvärlden.

  • Wow, jag är verkligen jättekass på geografi och kan inte hitta några kartor på nätet heller 🙂

    Men är det inte så att det finns ett antal länder mellan Sverige och Ryssland som Ryssland behöver invadera först?

    Eller tror verkligen alla dessa supersmarta svenskar att ryssarna kommer att hoppa över dem, slänga sina trupper på vad de tycker är totalt värdelöst land för att härbärgera en massa vad de tycker är värdelösa fattigpensionärer, kriminella, HBTQ och klimataktivister?

    Men om detta underverk faktiskt inträffar, kommer det då att vara ett självständigt land eller bara en lydstat till USA som vi måste försvara?

  • Landet behöver absolut försvaras. Vi har inget annat land. Men det som hotar det Sverige som behöver försvaras är det svenska maktetablissemanget, som till ca 100% anslutit sig till det västliga storkapitalets globalist-fascistiska, neoliberala, transhumanistiska, totalitära slavutopi som kallas “New world order”. Där pågår det existensiellt hotande angreppet på Sverige. Nu kräver detta maktetablissemang, som gjort Sverige till en provins i EU och vasallstat till USA att svenskarna måste vara beredda att offra sina liv för att hjälpa det globalist-fascistiska majtetablissemanget att besegra allt motstånd mot deras agenda. Nej, upp till försvar, men mot den verkliga fienden!

  • En kommentar om att vara lat. Lathet är det synliga resultatet av apati – en emotion! Sätt en “lat” person i en situation där ett intresse vaknar och latheten är som bortblåst.
    Apati har många manifestationer eftersom där inte finns en riktning/kurs i handling.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *