Ryska ambassaden på Telegram: ”Ryssland kommer att vidta motåtgärder av politisk och militärteknisk natur”

publicerad 28 februari 2024
Ryska ambassaden, Stockholm.
Ryska ambassaden, Stockholm.
ArcanumSkolan

Den ryska ambassaden reagerar på att Sverige är på väg att inom timmar eller några få dygn slutgiltigt ansluta sig till NATO. Svenska medier reagerar i sin tur på reaktionen med starka känslor, vilket speglas i bland annat Aftonbladet och Expressen. NewsVoice återger vad den ryska ambassaden egentligen postade på Telegram.

Ryska ambassaden sent på tisdagskvällen:

“Kommentar av Ryska Ambassaden i Sverige i samband med landets stundande inträde i NATO.
 
Makthavare i Stockholm och svenska massmedia döljer inte sin glädje i samband med det ungerska parlamentets efterlängtade ”ja” till Sveriges ansökan om medlemskap i Nordatlantiska alliansen.

Trots att det återstår att fullfölja en rad formaliteter innan den svenska flaggan kommer att hissas inför Natohögkvarteret i Bryssel är det klart att Sveriges inträde i Nato som dess 32:a medlem är ett fait accompli.

Vi kan inte undgå att såsom förnuftigt tänkande svenskar beklaga denna utveckling. Vi uppfattar som knappast smickrande, för att inte säga förnedrande för Sverige vissa repliker i svenska ”oberoende” massmedia om att landet, som om det vore någons förlorade dotter, ”äntligen kommer hem” efter att ha återfunnit riktmärket i sin utrikes- och säkerhetspolitik i form av de värderingar som blev formulerade i nordatlantiska fördraget för 75 år sedan.

För oss är det uppenbart att svenskarna vana vid ett fredligt liv hellre skulle inrikta sig på militära alliansfrihetens värderingar, som formulerades för drygt 200 år sedan av Napoleons marskalk Jean Baptiste Bernadotte som kallades till svenska tronen och sedermera blev kung Karl XIV Johan.

Det ska också noteras att grunderna för dåtidens europeiska säkerhetsordning formulerades genom hans täta dialog med den ryske kejsaren Alexander I.

Det är ingen tillfällighet att dessa för den svenska politiken grundläggande värderingarna ivrigt värnades av sådana världsberömda och ansedda svenska statsmän som Per Albin Hansson, Tage Erlander, Olof Palme, Ingvar Carlsson m.fl.

Det är mycket trist att dagens svenska makthavare som så mycket bryr sig om Sverigebilden utomlands rivit ned grundpelaren för landets nationalidentitet och auktoritet på den internationella arenan.

Vi tror att den svenska politiska eliten i själva verket är osäker huruvida denna idé har en förankring hos majoriteten av den svenska befolkningen trots resultaten av de offentliggjorda opinionsmätningarna. Om detta inte är fallet, varför blev då svenska myndigheter så rädda för att ge svenska väljare en demokratisk möjlighet att uttrycka sin ståndpunkt i denna livsviktiga fråga?

Vad ligger bakom detta – politisk feghet eller Stockholms strävan att smickra “storebröderna”, som visserligen uppmuntrar denna typ av fjäskbeteende, och till varje pris “reta Ryssland” däribland på bekostnad av sitt folks säkerhet och välgång.

När det gäller Rysslands attityd till “ett ytterligare tillskott i Natofamiljen”, så har vi vid upprepade tillfällen offentliggjort vår officiella inställning: det är Sveriges suveräna angelägenhet att välja sin säkerhetspolitik.

Samtidigt kommer landets inträde i en militärallians som är fientligt inställd till Ryssland att få negativa konsekvenser för stabilitet i Nordeuropa och runt Östersjön som förblir vårt gemensamma område och aldrig blir ett ”Nato-innanhav” trots vad än Sveriges blivande ”Nato-släktingar” säger i sina självgoda uttalanden.

Ryssland kommer att vidta motåtgärder av politisk och militärteknisk natur i syfte att minimera hot för sin nationalsäkerhet. Deras konkreta innehåll kommer att bero på de villkor och utsträckning av Sveriges integration i Nato inklusive eventuell utplacering i detta land av Natos trupper, stridsmedel och vapen.”

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Klart att det är organiserat landsförräderi, och de kommer alla att ställas inför rätta för kollaboration med fiendemakt/-‘makt’. Och vad som sker också sker såklart, är en militär mobilisering (utan att Folket hörts i saken) och militär mobilisering betraktas av alla sunda omvärldsländer (där Ryssland ftf är det enda i Sveriges omedelbara närhet) som en indirekt krigsförklaring

  • Jag är helt emot detta inträde i krigsorganisationen Nato,våra politiker är komplett galna och inkompitena,riktigt dåligt ledarskap.Här ska man föra dialog ,medla men inte ingå i någon organisation där USA styr som har levererat krig i ett långt pärlband sedan andra världskrigets slut..Underkänt hela vägen..

  • Jaså, svenska medier och deras journalister blir upprörda över att Ryssland vidtar politiska och militära förberedelser, för ett eventuellt krig med vårt land. Vad i h-e trodde idioterna, att ett svenskt medlemskap i det AngloAmerikanska Imperiets terrororganisation NATO skulle innebära?

  • Reuters (27 feb): Kremlin warns of conflict with NATO if alliance troops fight in Ukraine

    “The Kremlin warned on Tuesday that conflict between Russia and the U.S.-led NATO military alliance would be inevitable if European members of NATO sent troops to fight in Ukraine.”

    https://www.reuters.com/world/europe/kremlin-warns-conflict-with-nato-if-alliance-troops-fight-ukraine-2024-02-27/

    RT: ‘Catastrophic scenario’ if NATO troops deploy to Ukraine – top Russian senator

    “The possibility mulled by the French president could be taken as a declaration of war on Moscow, Konstantin Kosachev has said.”

    https://www.rt.com/russia/593286-nato-ukraine-catastrophic-scenario/

  • Man kan misstänka att denna militärallians skapas för att skyla över det faktum, att nationalekonomin inte klarade av den enorma röstboskapsimporten och den likaså enorma kunskapsexporten, vilka satt landet in en prekär bristsituation på snart alla plan.
    Nu gäller att skapa en syndabock för “vårt” elände – Ryssland.

  • Vi vill inte ha krig, vi söker inte krig. Men om ni rustar så måste vi också vidta åtgärder för att skydda oss.

    Vilken överrsakning för Sveriges, förlåt USAs, representanter i riksdag och regering…..

  • Om Ryska Ambassaden vill veta hur dagens Svenska makteliten styrs så kan dom fråga Hans Erixon som då och då intervjuas på swebb TV. Det går en TV länk från World Economic Forum direkt in till regeringens kansli på Rosenbad där regeringen tar emot direkta order från World Economic Forum,organiserat landsförräderi ? Ja, det är det enligt mitt sätt att se,men dom som sitter i regeringen har andra typer av måttstockar

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *