Coronavaccinets biverkningar avslöjas på en global skala

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 18 juni 2024
- Christian Pavón, jurist
Vaccination och nanopartikeltoxicitet
Vaccinspruta

Den 20:e februari i år skakades fotbolls-Sverige av en tragisk nyhet. Det visade sig att den 29-åriga landslagsspelaren i fotboll, Kristoffer Olsson, hade drabbats av flera proppar i hjärnan. Det här är en djupgående och analytisk text om biverkningarna av coronavaccinet i Sverige.

Detta satte för många människor igång ett slags maskineri av frågor med tanke på att proppar är väldigt ovanliga för en så ung person, speciellt ett fysiskt praktexemplar som Kristoffer.

Dessutom är detta fall enbart ett i raden av en väldigt lång, till synes ändlös serie av unga toppatleter och även andra kändisar som fått enorma problem ändå sedan covidvaccinet släpptes på marknaden.

När coronapandemin tog världen med storm i februari 2020 vispades snabbt en kraftigt bekymrad stämning fram. Ett stort antal människor krävde ett vaccin och stämningen blev forcerad när coronaviruset jämfördes med Ebola och andra livsfarliga virus av både media och politiker.

Samtidigt var corona ett allvarligt virus för personer som redan var sjuka, i övrigt i dålig form eller äldre. Så man fastnade mellan en sida som ville trivialisera viruset för mycket och den andra sidan som hade en hysterisk hållning gentemot coronaviruset.

Global Vaccine Data Network* genomförde en studie bestående av 99 miljoner människor där det bevisades att Coronavaccin kunde kopplas till hjärt- och kärlsjukdomar och att coronavaccinet ökade risken för en rad olika sjukdomar och enligt GBDT* så menar man att risken är liten men att den ändå är förhöjd.

Vad ni läsare bör ha i åtanke innan ni fortsätter läsa denna text är att GBDT är en stor samling forskare och forskningsinstitutioner som forskar om och samlar data gällande vaccinationer men också att denna samling forskare ofta används av WHO.

Så när denna samling forskare säger att personer som tagit vaccinet löper en ”liten förhöjd risk” för en rad sjukdomar så bör vi idka viss källkritik.

För att berätta hur idén till denna artikel kom till stånd så måste jag först återkomma till hur det var när vaccinet kom. När vaccinet väl hade framställts så fanns det en stor skepticism emot det. Denna skepsis delades av många personer som dessförinnan inte varit politiska eller kritiska emot vaccin generellt.

För att kontra denna skepsis så valde politiker, media och läkemedelsbolag unisont att erbjuda idrottsmän och även andra typer av prisade kändisar att ta covidvaccinet först.

Om en elitidrottare på absolut världsnivå tar ett vaccin så måste de ju vara trygga med det och då elitidrottare månar väldigt väl om sina egna kroppar så borde deras beslut att ta ett hastigt framtaget vaccin därmed vara välgrundat och förnuftigt.

Så var logiken, men vad har egentligen hänt med en del av dessa idrottsmän sedan de tog vaccinet?

På grund av medicinsk sekretess så vet vi inte om alla nämnda idrottsmän i artikeln tagit vaccinet. Men enligt en artikel i New York Times från den 13 mars år 2023 så hade redan då 72,3% av världens befolkning tagit minst en dos av coronavaccinet.

Hos många elitidrottsklubbar blev det antigen obligatoriskt eller ansågs direkt osolidariskt att inte ta vaccinet. Grupptrycket blev därför massivt att ta vaccinet.

Här kommer en lista på ett axplock av en del av dessa atleter:

  • I slutet av mars i år föll den norska elitfotbollspelaren Frida Manuum ihop under en fotbollsmatch. Den verkliga orsaken vill hon inte berätta för allmänheten men klubben Arsenal berättar att man inte varit medvetna om några ”hjärtproblem”.
  • Josh Baker hittades död i sitt hem i slutet av april i år. Han spelade cricket på proffsnivå för England. Dödsorsaken var vid tillfället okänd och klubben gick inte ut med några detaljer angående hans död.
  • Dansken Simon Stutker fastnade i ett hjärttest och missade därmed U-17 EM. När man söker på hans namn på en internationellt erkänd sida för talangscouter och andra entusiaster hittar man inga detaljer om hans hjärtfel, inte heller på övriga delar av internet.
  • Alexander Reichenberg, en norsk ishockeyspelare, dog plötsligt i år 31 år gammal. Dödsorsaken är ännu inte fastlagd.
  • Baskettballspelaren Darius Morris dog vid en ålder av enbart 33 år. Dödsorsaken är enligt TMZ(En mycket känd amerikansk sportsajt och kanal) ännu inte klarlagd.
  • I veckan dog den amerikanska fotbollspelaren Larry Allen på sin semester vid en ålder av 52 år. Hans död skedde plötsligt och oväntat enligt familjen, vilket tyder på att han inte led av något tidigare känt medicinskt tillstånd.
  • Den 10 augusti 2022 meddelade Börje Salming offentligt att han hade ALS. På bara några månader blev han avsevärt sämre och dog i november år 2022. Det bör tilläggas att forskare sett en högre prevalens för ALS bland ishockeyspelare gentemot majoritetsbefolkningen, vilket är hittills oförklarat och som inte har med coronavaccinet att göra då det märkts av betydligt tidigare. Men Salmings ALS-förlopp var ovanligt snabbt, extremt snabbt, vilket har fått en del att undra om vaccinet var orsaken. Börje deltog även i kampanjen #Kavla upp vilket var en kampanj som syftade till att få så många som möjligt att ta covidvaccinet.
  • Den 20 februari visade det sig att landslagsspelaren i fotboll den 29-åriga fotbollspelaren Kristoffer Olsson fått flera proppar i hjärnan. Enligt hans moster så hade han inte haft någon sjukdom eller dåligt hälsotillstånd innan denna händelse.
  • Vid en ålder av 22 år har elitcyklisten Anna Shackley valt att sluta med sin idrott. Detta efter att läkare upptäckt ett tillstånd hos henne som heter ”hjärtarytmi” vilket betyder att hjärtats puls avviker från vad som är normalt. Orsakerna till detta kan vara flera men kan också tyda på ett allvarligt hjärtfel.
  • En av Schweiz absolut bästa maratonlöpare enligt Expressen vid Adrian Lehmann dog i år i april. Dödsorsaken var hjärtinfarkt och han var 34 år. Jag finner inga uppgifter om att Adrian skulle lidit av någon tidigare åkomma eller tillstånd som skulle kunna ligga till grund för hans plötsliga och allt för tidiga död.

Som jag tidigare nämnt så har jag valt att fokusera mest på idrottsmän som enskilda exempel, både på grund av att de är hälsomedvetna och håller sina kroppar i väldigt gott skick men också för att de användes som ett föredömligt exempel för människor när det gällde att ta vaccinet.

Men det finns fler kända personer som också dött plötsligt och oväntat samt fått olika sjukdomar. Bland annat så insjuknade Kung Charles och Storbritanniens prinsessa Kate Middleton i cancer båda kort efter varandra. Enligt hälsoexperter så har det brittiska kungahuset en historia av cancer men Kate är inte infödd i familjen utan ingift, vilket därför ogiltigförklarar det sambandet.

I maj gick även den kända avlidna artisten Aviccis fd flickvän, Emily Grace Goldberg, bort i lungemboli. Lungemboli orsakas av en blodpropp och covidvaccinet har bevisligen haft kardiovaskulära problem som en biverkning, där proppar ingår.

 

Summering

Denna artikel syftar inte till att avskräcka människor från att ta vacciner generellt. Vaccin har hjälpt en oerhörd mängd människor och räddat livet på miljontals, kanske miljarder personer i mänsklighetens historia, men att vara emot enskilda vaccin gör inte en person till en ”antivaxxer”.

Absurditeten att kalla en person för antivaxxer för att den är emot vissa vaccin är som att kalla en person som inte äter griskött för vegetarian.

Artikeln drar upp namn på en hel del kända personer, i synnerhet elitidrottsmän. Listan är enbart ett axplock och via en enkel googling kan vi hitta betydligt fler fall men om jag hade tagit med alla på listan så hade artikeln blivit en hel bok.

Vad som också är viktigt att påpeka är att artikeln ofta använder termen ”vaccinet” fast det finns flera coronavaccin. Dock har samtliga vaccin uppvisat dessa biverkningar så därför används termen vaccin i singularis.

Jag  anser att människoliv offrats på profitens altare och att läkemedelsbolagens vinstlystnad och politikernas behov av att spela duktiga satts före patientsäkerheten. När du tar ett vaccin eller ett annat läkemedel så ska du känna dig säker på att det har blivit ordentligt utprövat och att biverkningarna är så minimala som möjligt. Så gick det inte till i fallet med Corona-vaccinet, tvärtom.

Jag hoppas att med denna artikel både att sprida ljus över biverkningar men också få människor att öppna ögonen för faran med profitlystnad så att i framtiden kräva att vaccin eller andra preparat verkligen blir utprövade innan de lanseras på marknaden. Läkemedel skall godkännas på vetenskaplig grund, inte godkännas för att göra bolag rikare eller för att tillfredsställa politiska/opinionsmässiga intressen.

NewsVoice har även som en förhoppning att denna artikel leder till omfattande granskningar av såväl läkemedelsbolagen och ansvariga politiker.

Jag vill rikta ett stort tack till Anne Marie Fagerberg som gjort ett oerhört bra arbete med research angående drabbade personer som nämns i denna artikel.

 

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq