MoD växer snabbast av alla partier – Plus 113% sedan senaste valet

EU-valet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Mod:s partiledare Andreas Sidkvist, 14 apr 2024
Mod:s partiledare Andreas Sidkvist.

Slutgiltiga rösträkningen för övriga partier är nu klar hos länsstyrelserna runtom i landet. MoD – Mänskliga rättigheter och demokrati är det parti som har ökat mest av samtliga partier sedan föregående jämförbara val.

Text: Andreas Sidkvist, uppdaterade valdata (14 juni kl 20:50)

Så här har det gått i EU-valet för övriga partier jämfört med föregående val (när 99,8 % räknats) | MoD ökar mest av alla partier, +113%, alltså mer än en fördubbling av andelen röster.

 

Diagrammet visar resultatet när 99,8 % av samtliga röster räknats. Ett uppdaterat diagram kommer att publiceras på MoDs hemsida när samtliga röster räknats slutgiltigt.
De fyra största övriga partiernas resultat i EU-valet 2024 jämfört med föregående val.
Övriga partiernas resultat i EU-valet 2024 (preliminärt resultat)

Slutgiltiga rösträkningen för övriga partier är nu i princip klar hos länsstyrelserna runtom i landet när 99,8 procent av rösterna räknats i 6 588 av 6589 distrikt.

Räkningen tycks nu ha pausats för att korrigera de sista rösterna då sista distriktet inte räknats på flera timmar. Men det vi kan konstatera redan nu är att MoD – Mänskliga rättigheter och Demokrati är det parti som har ökat sin andel av rösterna mest av samtliga partier (inklusive riksdagspartierna) sedan föregående jämförbara valet.

Partiet MoD har ökat med 113 % från 0,09 till 0,19 % av totala andelen röster. För de partier som ställde upp i EU-valet 2019 är resultatet 2024 i diagrammen ovan jämfört med det årets val.

För nya partier, såsom MoD, är resultatet 2024 jämfört med riksdagsvalet 2022. Folklistan är inte med i de jämförande stapeldiagrammen då partiet är nytt och ett jämförande valresultat saknas.

“Vi siktade ännu högre än att dubbla resultatet från förra valet. Men med tanke på hur svårt det är för oss att nå ut då vi censureras på sociala medier och vårt annonskonto har spärrats både på Facebook och Instagram så är resultatet bra.

Särskilt positivt är att vi fortsätter att växa snabbast av alla partier i Sverige.

Växer vi i samma takt framöver har vi drygt en halv procent i nästa val. Men lyckas vi nå ut till hela svenska folket innan nästa val lär vi ha uppåt 10 % som röstar på oss utifrån hur många vi nått hittills och andelen av dom som faktiskt röstat på oss.

Tack vare att vi också tredubblat antalet medlemmar sedan riksdagsvalet har vi nu mer resurser att lägga på opinionsbildning och att värva ännu fler medlemmar och väljare till nästa val.

Jag är säker på att det finns hundratusentals människor runtom i landet som också vill att Sverige ska agera för fred, yttrandefrihet och mer nationellt självbestämmande istället för att stödja krig och EU:s censur och allt mer totalitära kontroll och överstatlighet.”

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq