Israel presenterar villkoren för att stoppa markinvasionen av Gaza

publicerad 23 oktober 2023
- Kristoffer Hell
Jonathan Conricus
Överstelöjtnant Jonathan Conricus, internationell talesman för Israel

IDF:S svenskättade talesperson Jonathan Conricus presenterade tidigare i dag på australiensk radio villkoren, vars uppfyllande skulle kunna stoppa Israels planerade markinvasion av Gaza.

Villkoret för att IDF stoppar markinvasionen är att terroristorganisationen Hamas släpper de 212 gisslan de tagit och sedan överlämnar sig själva till den israeliska rättvisan.

Överstelöjtnant Jonathan Conricus:

“Om Hamas kom ut ur sina gömställen, där de maskerat sig själva som israeliska civila, släpper alla gisslan – alla 212 av dem – och kapitulerar villkorslöst, då kan kriget stoppas”

Lyssna på intervjun

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

    • Palestina har aldrig existerat som ett land. Det var kejsar Hadrianus som kallade Judéen för Palestina för att förödmjuka judarna efter att ha slagit ner deras uppror mot den romerska ockupationen.
      Palestinier utgör ingen egen etnisk grupp utan torde vara blandning av olika semitiska folk. Ursprunget är inte klarlagt.
      Judéen/Palestina har som sagt aldrig varit ett självständigt land, endast en region i de olika imperier som avlöst varandra:
      1. romarriket, 2.bysantinska riket, 3. korsfararnas kungadöme, 4. mamluckernas rike, 5 osmanska riket. 1920 – 1948 var det ett brittiskt mandat. Så man kan ju verkligen fundera över vilka som stulit landet från vilka. Innan romarnas ockupation beboddes området av ett tiotal judiska stammar.

      • Herregud.. det bodde folk där dom välkomnade europeiska judar. Summa summarum har du framför dig. Palestina existerade, existerar och kommer fortsätta existera.

      • Du e ute o turnerar, sunningfu. I Palestina för 2000år sedan och tillbaka, fanns iinga ’10tal judiska stammar’..Däremot fanns en provins som hette jude’en men inte ens dom kallades för ‘judar’. Det är ett 1800tals påfund. Istället fanns olika hebreeiska stammar, som slogs sinsemellan. Samtliga var av Mose folk, men tvingades av fariseerna att avvika från Gt/de 10 budorden, och bli slavar till sekten talmudism/fariseeism.

        Vid 70ad splittrades och fördrevs de (åtgärden var riktad mot fariseerna/översteprästerna/förslavarna men drabbade även de fattiga hebreerna), och de (fariseerna) irrade runt tills de hittade ett nytt byte; denna gång i ett folkslag de fått nys om fanns i Kaukasus, och genast var de igång igen. De nästlade sig in bland 20milj kasarer, Kasarien mll Svarta- och Kaspiska havet. De utvecklade en sekt’religion’, judaismen byggd på talmud som kom att heta ashkenazism. Det är hatt- och hårlocksfolket som avses. De spiralformade hårlockarna är samma som det kasariska kavalleriet hade.

        De var inte semiter då, de är inte semiter idag. Men de utgör 95% av israels befolkning, och kallar alla andra för ‘antisemiter’. Detta såklart för att undandra uppmärksamheten kring vad de håller på med, nämligen massmördar semiter. A Koestler har skrivit allt om detta i The thirtheenth tribe. Han var kasar, men inte ashkenaztalmud, och det kostade honom hans karriär

  • Historien visar mycket tydligt att det inte går att lita på Israel. Min undra är, när historien över dagens händelser en gång i framtiden kommer att skrivas, Kommer Hamas att skildras som terrorister eller frihetskämpar.

    Jag har inte glömt den historia som nu är skriven av dåtiden. Hitler hyllades i bland annat Österrike, och 98% av österrikarna stödde hans ”Anschluss” och”inmarsch” 1938. Idag vet vi bättre.

    • Ja vad tror du själv? Se dig som framtidens läsare av historieboken.
      En grupp fundamentalistiska islamister som tror på en annan ras utrotning som villkor för fred, visar detta genom upprepade terrorbombningar och till sist en masslakt på kvinnor och barn medelst brand och halshuggningar, hur borde de skildras enligt dig Karl W?

      Sen är väl frågan om det kommer finnas mycket av historieböcker, då vi kanske snarare går mot tidens slut inom kort.

  • Detta låter som när imperialisten Caesar belägrade staden Alesia i Frankrike och erbjöd de instängda gallerna samma villkor. För att rädda sitt folk från förintelse av slaktaren Caesar, kapitulerade deras ledare, Vercingetorix. Under förnedrande former släpades han med i Caesars triumftåg, varefter han ströps.

    Eftersom Hamas har täta band med Israel, kommer vi inte att få se någon liknande kapitulation från dess ledare. Det palestinska folket står nu inför sin utplåning.

    Folken i Mellanöstern har inte utvecklats en tum på tvåtusen år. Med Jesus kom ett hopp om något bättre där, men våldet vann.

    • Hej Ladulås. Din jämförelse ser ut som den vore skriven av någon vars känsla för sanning och moral är något skev.

      Om judar sedan 3000 år ständigt har funnits i landet som vi (som kan något om historien) kallar för Israel så bör de betraktas som ett folk som har i alla fall någon form av rätt till självbestämmande på denna plats på jorden, nej?

      Om vi antar att svaret är ja på ovan fråga, hur ska denna rätt då ta hänsyn till arabernas rätt till eget självbestämmande. Ja en möjlighet kan ju vara att judarna får bilda sin stat , och araberna sin?
      Perfekt. Det är exakt vad som skedde 1947 men araberna spottade på sin möjlighet till självbestämmande, medans judarna tackade ja till sin.

      Givet dessa faktum samt att araberna sedan dess alltid har varit den våldsamma parten, hur kan du då fortfarande försvara deras rätt till att terrorisera judarna vidare?

      Tacksam för svar
      Mvh / Pontus

  • Alltså dessa vanföreställningar som en del dras med? Så man kräver som ockupationsmakt att de man fördrivit bara ska ge upp och helst flytta på sig eller utrotas? Nog är det så att judarna lärde sig av Hitlertyskland hur man ska bära sig åt, det torde stå fullständigt klart för de flesta när man ser agerandet i området.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *