Net Zero Kannibalism? Greenpeace medgrundare dr Patrick Moore kommenterar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 17 december 2023
- NewsVoice redaktionen
Dr Patrick Moore
Dr Patrick Moore.

The New American frågade 2019 Greenpeace medgrundare, Dr. Patrick Moore, om hans tankar kring Net Zero och The Green New Deal. Svaret var chockerande, men kan idag vara mer aktuellt. Är det snart dags för Net Zero Kannibalism?

I en exklusiv intervju av Alex Newman för The New American kritiserade Greenpeace medgrundare Patrick Moore kraftigt den “Green New Deal” som föreslagits av kongressens demokrater, ansåg att det var ett “recept för massjälvmord” och dubbade det till det “mest löjliga scenario jag någonsin hört”.

“Varför skulle någon rösta för något som skulle leda till att nästan alla människor på jorden skulle dö?”.

“Det skulle i princip starta en kannibaliseringsprocess bland den mänskliga arten, eftersom maten inte längre skulle kunna levereras till butikerna mitt i städerna.”

Patrick Moore varnade vidare för att de “helt befängda” åtgärder som beskrivs i planen, om de genomförs, kan få amerikaner att tillgripa kannibalism i ett desperat försök att avvärja svält, en situation som han ansåg vara oövervinnelig.

De allvarliga varningarna sträckte sig bortom Moores perspektiv, eftersom andra experter, inklusive Craig Rucker, verkställande direktör för miljögruppen Committee for a Constructive Tomorrow (CFACT), uttryckte oro över det föreslagna “gröna” initiativet i kongressen.

Rucker drog paralleller till sovjetiska femårsplaner och karakteriserade Green New Deal som ett “recept för katastrof” som kan få långtgående och katastrofala konsekvenser.

Hela intervjun: Green New Deal a “Recipe for Mass Suicide,” Says Greenpeace Co-Founder

Professor Magnus Söderström diskuterar Net Zero Kannibalism
Professor Magnus Söderström diskuterar Net Zero Kannibalism, 3 Sep 2019. Photo: TV4

Net Zero kannibalism i Sverige

Under 2019 marknadsförde SVT, den statligt finansierade svenska public service-TV-kanalen, neo-kannibalism som lösningen på problemen med klimathot, hållbarhet och atmosfärisk koldioxid.

Samma dag intervjuade Kanal 4 (TV4.se) Magnus Söderlund, beteendevetare och professor i marknadsföring, om att äta människokött. Han hävdade vikten av att på allvar undersöka möjligheten för människor att äta döda människor. Han tar upp tabun.

“Det första är att den människa som ska ätas måste vara död. Det är ganska normalt när man äter människor, och döda människor är redan ett tabu i sig, även om det begreppet är manipulerat, i den meningen att människor dödar varandra ganska vilt…”

Magnus Söderlund fortsätter med att säga att dessa problem kan hindra människor som vill ta sig in på marknaden för människokött. I slutet av intervjun vidhåller han allvaret i att äta människokött eftersom det kan vara lösningen på hållbarhets- och klimatfrågor.

Ämnet skrattades åt 2019, men 2023 kanske tiden börjar bli mogen för människokött, enligt klimataktivisterna.

Hur blir det med barnen?

Många etiska, ekonomiska och praktiska frågor dyker upp i kölvattnet av detta drag av köttätande föregångare. Vem får äta vem? Kan familjemedlemmar äta sina egna? Vad skulle priset vara för människokött? Kommer det att finnas prisskillnader beroende på donatorns kvalitet och ålder? Skulle den döda kroppen av en svensk statsminister vara tillgänglig på den öppna köttmarknaden och hur är det med barnen?

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Daisy Bates som spenderade sitt liv i aboriginernas samhälle berättade om många fall av kannibalism.
    Babykannibalism var utbredd bland dessa central-västerländska folk , eftersom det ligger väster om gränsen i centrala Australien. I en grupp, öster om floderna Murchison och Gascoyne, hade varje kvinna som hade fått ett barn dödat och ätit det och delat det med sina systrar, som i sin tur dödade sina barn vid födseln och gav tillbaka maten, så att gruppen hade inte bevarat ett enda levande barn på några år.
    När den fruktansvärda hungern efter babykött övervann mamman före eller vid barnets födelse, dödades och tillagades det oavsett kön. Uppdelningen gjordes enligt förfädernas matlagar. Jag kan inte minnas ett fall där mamman åt ett barn som hon från början hade låtit leva.

    Läste jag I Peter Myers The cosmopolitan empire
    Han refererar till
    https://gutenberg.net.au/ebooks04/0400661h.html

    • Peter.

      Att vänta 9 månader på att få något på tallriken verkar långsökt?
      Vad åt dom under tiden, så många babys kunde det inte födas för alla?

      Den stammen blir inte långlivad heller.

      Skeptisk.

  • NewsVoice är inte för kannibalism. Det är en feltolkning att redaktionen skulle vara FÖR kannibalism.

  • Jonathan Swift, den irländske författaren bakom “A Modest Proposal” (Ett anspråkslöst förslag) från 1729, presenterar i denna satiriska bok ett ironiskt förslag där han föreslår att fattiga irländska familjer borde sälja sina barn som mat till förmögna markägare för att lindra fattigdomen.

    Boken är en form av politisk satir och riktar skarp kritik mot den brittiska regeringens behandling av den irländska befolkningen.

    Nedan finner du en länk till en audiobok med engelsk tal och text men också svensk undertext för er som föredrar det.

    Trots att audioboken är bara 20 minuter lång kan jag försäkra er om att den bjuder på hjärtliga skratt.
    Swift visade verkligen upp sin skicklighet som författare.

    https://youtu.be/hm543xbeaVY?si=kL8zAcPYK18Xv0J3

  • ” Skulle den döda kroppen av en svensk statsminister vara tillgänglig på den öppna köttmarknaden och hur är det med barnen?”.

    Ebba ser väl rätt mumsig ut, det vore väl om hon blev statsminister då…..

    Skämtåsido, tror inte folk förstår att det här är precis vad som kommer presenteras om vi ska nå “netto noll”. Det kommer ju inte gå ändå. Men då fåren blivit så tama så kommer man säkert försöka. Vad är det bibeln säger? Att en fjärdedel av befolkningen skall dö, eller var det en tredjedel. SJälv är jag nog hellre utan spikproteinsdieten även om det kommer leda till min död.

  • Är det möjligen nu som våra kära nyankommna äntligen blir lönamma?

    – Mamma vad blir det för mat i dag?

    – Kokt somalier min son

    – Nää inte i dag igen, och dom är ju bara skinn och ben

    Hursomhelst är det samma folkslag som stod bakom holodomor då som nu.

    Först var det massinvandring, sedan Weimar republiken II, nu är det åter lönsamma krig lite var stans.

    Så lite massvält som avslutning, som blir den naturliga följden av den gröna omställningen.

    Riktigt påhittigt folkslag det där.

    • Trodde man bara fick det av mRNA vaccinen.

      Men tydligen även att äta samma art som man själv tillhör, i vårt fall homo sapiens.

  • Under hela 1900-talet skrattades det åt kristna, när de varnade för det satanistiska i populärkulturen. Nu har giftet fått verka obehindrat i många generationer. Etiska och moraliska måttstockar försvinner därför i en farlig fart. Till och med logik och sunt förnuft är snart ett minne blott.

    Barbariet knackar nu på dörren.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *