Magnus Söderman: Självklart ska Sverige försvaras

Opinion

publicerad 9 januari 2024
Magnus Söderman
Magnus Söderman, privat foto
ArcanumSkolan

“Efter många om och men har myndigheter och försvarsmakt förstått det som vi nationalister under årtionden försökt förklara: Vi måste vara redo att försvara vårt land och vårt folk militärt och på andra sätt.” Det skriver debattören Magnus Söderman på sajten Det Fria Sverige.

NewsVoice återpublicerar debattartikeln med tillstånd av Det Fria Sverige

Den nationella oppositionen har varje gång politikerna nedrustat sagt ifrån. Vi har försökt få göra vår plikt, men blivit nekade att göra militärtjänst. Allt medan systemets intellektuella skrivit ändlösa essäer och pamfletter som alla egentligen är versioner av ”I natt jag drömde”, ”Imagine” och ”Kumbaya”.

Efter första världskriget: Nedrustning och ”aldrig mera krig”. Efter andra världskriget kom Kalla kriget och nedrustningsivrarna hann aldrig få fart. Men under 70-talet fick de nytt liv, dirigerade från Moskva. Sedan på 90-talet var det dags igen.

Minns även Fredrik Reinfeldt i rollen som statsminister 2013, då han sa att ”försvaret är ett särintresse” och tyckte att det inte fanns något som helst behov av ett territoriellt täckande försvar.

Hade inte politikerna om och om igen – från höger till vänster – också i denna fråga struntat i Sverige och svenskarna, hade det inte funnits något tal om att vi behöver Nato idag. Vi hade kunnat ha ett försvar värt namnet, tillsammans med Finland i första hand och våra nordiska vänner i andra.

Svek, på svek, på svek och nu så ska vi i elfte timmen rycka upp oss.

Ministern: Det kan bli krig i Sverige

Det var under ett anförande på Folk och Försvar-konferensen i Sälen som civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlin (M) sa det varje klarsynt svensk förstått under alla tider:

“Många har sagt det före mig, men låt mig göra det med ämbetets kraft – det kan bli krig i Sverige.”

Han konstaterade också att det som håller honom vaken på nätterna är det civila försvaret, som ligger hopplöst efter.

Också Sveriges ÖB Micael Bydén stämmer in och konstaterar att ”svenskar måste vara redo för krig”.

Det var vi en gång i tiden. När varje telefonkatalog hade information om varje medborgares värnplikt i händelse av krig. Där kunde man till och med läsa om rätten att formera en motståndsrörelse om det behövdes. Det var på den tiden folk hade kolonilotter och var och varannan fortfarande kunde konservera grönsaker.

Fria svenskar förbereder sig

Självklart bör var och en av oss förbereda sig på kris och krig. Men inte bara ”preppa” för oss själva, utan vi ska så klart förbereda oss för att kunna finnas till hands i vårt närsamhälle och därmed för våra fränder om det behövs.

Vårt svenska kynne är sådant: Vi tar hand om varandra, vi finns för vårt samhälle och vi förstår att vi är starkare gemensamt än var och en för sig.

Däremot bör det stå klart att denna omtanke och solidaritet inte sträcker sig hur långt som helst. De svenskfientliga har inte bara monterat ner försvaret. De är i färd med att köra samhället i botten. Allt kopplat till ”värdegrunden” har fått (och får) enorma resurser medan det fullt normala satts på undantag.

Försvarsviljan är låg i Sverige. Individualismen total. Polariseringen genomgående. Det svenska samhället är svagare idag än någonsin under hela vårt folks existens som ett folk.

För inte nog med allt ovan. Man har importerat över två miljoner människor som i grund och botten ”flydde” sina hemländer en gång i tiden, när det blev krig eller kris där. Finns det någon som tror att denna armé av ”flyktingar” är intresserade av att offra sig för Sverige, då de inte var beredda att offra sig för sitt eget land eller folk?

Utbilda dig inom civilt och militärt försvar

Försvarsutbildarna, Civilförsvarsförbundet, Hemvärnet med flera lokala initiativ finns att söka sig till beroende på den enskildes situation. Kanske Svenska Lottakåren för dig som är kvinna?

Allt handlar om att göra vad man kan för att få erfarenheter, kunskap och ett nätverk av människor som också de är intresserade av att bidra positivt om saker och ting blir allvarliga. Du finner information om alla olika sätt att engagera dig på Frivilligförsvarets hemsida.

Självfallet är ett medlemskap i Det fria Sverige en grundbult för varje nationalistisk svensk, eftersom vi är det svenska folkets intresseförening, men föreningen har inte, ännu åtminstone, i närheten av de resurser eller den kompetens som organisationerna ovan, varför dessa är att föredra när det gäller att skaffa sig praktiskt kunskap.

Genom att göra det blir du mer kompetent, mer robust och en bättre resurs för familj, folk och nation.

Det sker en renässans av traditionella värderingar hos många svenskar idag, i samma takt som att den hårda verkligheten tränger igenom. Var och en av oss måste göra allt vi kan för att finnas till hands och erbjuda det nationalistiska perspektivet.

Att finnas med bland de försvarsorganisationer som finns i Sverige torde vara självklart för varje fri svensk man och kvinna.

Text: Magnus Söderman, svensk författare, debattör, poddare, stolt nationalist och aktivist för det svenska folkets framtid. I dag är han verksam som styrelseledamot i Det fria Sverige och med sina projekt Härden och Odalboden.

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • ‘Kommunism’ är tricky. Begreppet skapades av globalisterna/
    internationalisterna/antinationalisterna/
    monopolisterna i ‘city’ (finansiering av bl a Marx), för att ‘ena’ arbetarrörelsen i klasskampen’, och under ett paraplybegrepp. Det vet alla inom konspirologin; “Arbetarna behöver inga nationalstater, bara solidarisk klasskamp”…som globalisterna programmerat revoltsugna med, sedan franska revolutionen (som var en regnbågsrevolution, den första).

    Egentligen sket såklart globalisterna/ monopolisterna i arbetarna. De behövde ett ideologiskt verktyg som radikala inte ifrågasatte, utan använde för att delta i monopolisternas egentliga kamp. Den mot Nationalstaterna.

    Så t ex, när washington (som styrs av ‘city’, naturligtvis) proklamerade krig mot ‘kommunistländer’ som Vietnam, så var det egentligen ett krig mot ett Land som satte nationalism/patriotism högst och inte internationalism/globalism (Ho Chi Minh var patriot av högsta rang, vilket han bl a visade i Versaille 1919, när han krävde Vietnams självständighet, men brutalt avvisades av globalisterna).

    Så anföll t ex washington inte kambodja när polpot, som var washingtonagent, massmördade Kambodjaner (depopulation ingår ju i globalisternas agenda).

    Kampen mot fritt strävande Nationalstater pågår till dags dato, och nu är det länder som Ryssland, Kina, Iran, Nordkorea, Venezuela m fl som är måltavlor. Förr var det europeiska länder på kontinenten som ‘city’ bekämpade, och den kampen är ftf över där det står 2-0 till ‘city’/washington. Men matchen består av tre delar..

    Så jo, washington har alltid anfallit (sedan 1913) när ‘de’ fick tillgång till gratispengar och washington har på samma sätt alltid finansierat globalismen (ingår i ‘citys’ agenda om världsherravälde/one world government). ‘Deras’ främsta fiende är fria Nationalstater med fritt tänkande Individer.

    Senator Joseph McCarthy hade rätt; medan washington bombar omvärlden för att bekriga fria Nationalstaters självständighetssträvan och kallar det ‘kriget mot kommunismen’, så sprider sig den verkliga kommunismen/antinationalismen som en löpeld inom administrationen..

  • Så här skriver Likströmsmedias Patrik Oksanen:
    “Och Rysslands långsiktiga mål ligger fast. Att förstöra väst.”

    Jag kan kräkas över alla dessa krigshetsare!!!

    Vad har han för argument? Inga! Han påstår.

    Låt oss granska alla dessa som propagerar för krig!

  • Den svenska staten har inga som helst giltiga anspråk på min lojalitet. Myndigheterna slutade jag samarbeta med för länge sedan. Sveriges alla jord-, skogs- och fastighetsägare, däremot, borde inse egenintresset av landets försvar. Eftersom de inte kan fly med sina tillgångar. Enligt mitt ringa förmenande, borde överklassen betala hela försvarsbudgeten.

  • Det Fria Sverige? Skrattretande lika sovande som resten av det politiska spektrat. Etablissemanget är åtmistone mutat.
    Lyft blicken från oligarkernas sagoböcker för en gångs skull!
    Vem försvarar sig och vem attackerar, egentligen?

  • En i debatten bortglömd faktor är olikakvaliteter på de “vaxxiner” som sprutats i folket och dess olika ålderskategorier.
    Soldaten lever i en miljö snarlik elitsportens med enorma ansträngningar stundtals, och vilken inverkan på blodkärlen har då spikproteinerna, som sliter kärlen från insidan?
    Vilket värde som soldat har personer fullproppade med gifter, regnbågsfantasier, genderförvirrade, i höga klackar, fulhetsdyrkare, telefånstirrande, kunskapsberövade zombies, vapenmanualer på massor av språk, missförståelser av kommandospråk, ja säg vad?

  • Att tala om ”försvar” för Sverige är meningslöst, Sverige är redan ockuperat av den amerikanska krigsmakten och förvandlat till USAs uppmarschområde och krigs-proxy, likt dagens Ukraina, för att tjäna USAs kommande erövringskrig och plundring mot Ryssland och Kina. Sverige krigsmakt har inte längre något att göra med ”försvar” och tar i dag order fån sina överordnade krigsherrar i Washington. Krigsavtalet med USA dikterar det. Som med alla krigsherrar, nazisterna och Jänkarna inkluderade, spelar propaganda en central roll i att styra åsikter och handlingar. Tyskarna upplevde det mellan 1933 och 1945, svenskarna upplever det just nu, främst via MSM som DN, DI och Public Service. .

    • Vaarför har du Karl W inte modet att uttrycka det som alla vet,.att de enda som attackerat andra länder är kommunisterna. Alla andra länder har alltid försvarat sig. Nu får Ryssland och Kina bära oket, för det de gjorde tillsammans med washington/’city’ mll 1930-1950. När så Stalin till slut bröt med det plundrande smutsington/’city’ (Stalin sa; de plundrar vår nation och jag är mycket bekymrad, det ska ta slut nu, så socialism i ett land i sin egen takt). Dvs han lärde sig till slut, därefter mördade de honom.

      Varför tror du Karl W, att alla ‘kommunistiska’ länder, vad nu deet är, var fattiga och utblottade..dvs ‘kanske’ en konsekvens av washingtons/’citys’ monopolism. Stalins uppbrott gillade såklart iinte globalistparasiterna, och satte därför igång ‘kalla kriget’,.. ännu en false flag. Öhh. Jmf gärna med reaktionen efter att Putin utnämnts, dec 1999. Före det, (när Ryssland kunde plundras obehindrat), och efter när Putin/Lavrov satte stopp. Jmf om globalistparasiterna gillade Ryssland mest, före el efter..Samma med Kina och Xi.

      Äkta historia är Historia, vare sig man gillar det el inte. Karl W.

      Ryssland och Kina av idag, är motståndare till vad deras företrädare på 30talet lurades in i. De ska medge det, och sedan är de befriade. Därefter kan kampen fullt ut påbörjas, mot Mänsklighetens verkliga fiende

      • jonnyjonson skriver: 10 januari 2024
        Så du tycker att USA är en kommuniststat. Jag tror inte dom håller med. USA har ju fört krig nästan varenda år sedan sin tillkomst. Jag kan inte så mycket om Ryssland, men vad jag vet föll kommuniststaten Sovjet sönder för omkring 30 år sedan. Att kommuniststater är fattiga och utlottade kan stämma i en del fall. Kommuniststaten Sverige, vilken bytte ordet ”kommunist” till ”Socialdemokrati” för över hundra år sedan, börjar ju bli ganska fattig och utlottad. Kina var kommunistiskt, i alla fall i teorin, mellan 1950 och 1958, då man dumpade filosofin eftersom den var dysfunktionell. Jag fick just ett brev från en sedan över 30 år gammal vän som är amerikan och bor i USA. Han skriver. ”Du har nog hört hur illa ställt det är i USA. Sanningen är att det är mycket värre.” Sedan berättar han att hans fru, som har rötter i Österrike, har skaffat sig österrikiskt pass och medborgarskap, liksom alla hans barn och barnbarn. Dom vet nog rätt bra vad som pågår i USA. USA lever på krig och lån, kallar man det för ”fattig och utblottad”. Kanske. USA är bankrutt och betalar idag 16% av nationalbudgeten på räntor för lån, och dom ökar i galopp. Kanske är USA en maskrad ”fattig och utblottad” kommunistdiktatur. Beror på åsikt. Äkta historia, jag har ju själv varit med ganska länge nu, och historia är inte bara äkta, den är reell och levande för mig.

  • När jag gjorde lumpen var jag naiv nog att kunna göra allting jag fick lära mig. Men i dagens läge inte en chans. Låt skiten brinna.

  • Sverige har “begåvats” med en synnerligen välutbildad försvarsminister. Han har utbildats vid de allra mest elitära och dyra universiteten i världen.

    Hur – och av vem – har detta finansierats? är en fråga som var och en i vårt land, som vill ha fred, bör ställa sig. Och har han “lojaliteter” för sina synnerligen exklusiva utbildningar till dem som har betalat för dem?

    Här är en intervju, som alla bör ta del av gällande försvarsministerns enormt elitära, internationella skolning:
    https://swebbtv.se/w/8nPCzjQgpojTvpn12RZey7

  • Måste säga att denna artikel gör mig rätt förvånad!

    En kognitiv dissonans som heter duga!

    “Att finnas med bland de försvarsorganisationer som finns i Sverige torde vara självklart för varje fri svensk man och kvinna.”

    Å ena sidan har alltså våra makttagare gjort mer eller mindre allt fel enligt Sveriges nationalister, Magnus Söderman och andra “Sverigevänner”.

    Så när de vill ha krig så ställer man omedelbart upp sig i deras led???

    “Försvarsmakten”, den mest amerikaniserade myndigheten av alla, “försvarar” ju idag ingenting annat än den superrika lilla elitens intressen.

    Hade försvarsmakten haft Sveriges medborgares intressen som uppdrag så hade ju regeringen ställts inför krigsdomstol för folkmord och högföräderi för all skit de håller på med, och hållt på med för länge sen.

    Tycker du om landet Sverige, marken under dina fötter. Och om du känner kärlek till dina medmänniskor så avsäg dig all kontakt med alla statliga instutitioner. De leds alla av satans legioner. Nazgulen Byden är främste hönförare i mörkrets härskara. Till och med min gammla mamma på 77 år, en frekvent tittare på SVT, kan ju se igenom deras hets.

    “De tar ju i så de spricker”.

    Mörkrets härskara älskar krig, de önskar för allt i världen att få det igen. Vad som förvånar är vilka som verkar ställa upp omedelbart när visselpipan blåser.

    • En applåd Josef!

      Huvet på spiken.
      Finns inget att tillägga.
      Jävligt bra sagt.
      Söderman är ute och cyklar.
      Grymt välformulerat.
      Tack!
      Mvh
      Rolf

  • Vet inte hur det hänger ihop, men när uza sedan bildts dagar ( ubåts fiaskot) och kanske tidigare, sakta men säkert övertagit sverige så ser inte att nån “nationalist” har protesterat mot det.

  • Rätt kul, eller hur:

    “Med stödet från Gates Foundation hoppas Folk och Försvar kunna fördjupa och utöka sin verksamhet och bidra till ökad kunskap och en breddad förståelse för frågor rörande global hälsa och säkerhet”

    Ja, så står det faktiskt! Samma finansiär som för Corona-vaccinerna!

    – Är det nån som känner stanken av stekt skit?

  • Det verkar ha gått artikelförfattaren och kommentatorerna helt förbi, att Sverige just nu blir ockuperat av amerikansk militär.

    En enig Riksdag (inklusive Sverigedemokraterna, men förutom Vänsterpartiet) har röstat för svenskt medlemskap i NATO (North Atlantic Terror Organization). Vi är alltså i den märkliga situationen, att de enda riksdagspolitiker, som vill vidmakthålla Sveriges nationella oberoende, är kommunister.

    Turken Erdogan och ungraren Orbán har hittills hindrat svenskt medlemskap i NATO, men M-L-KD-(SD)-regeringen har kringgått detta, genom att skriva separatavtal med USA. Detta avtal innebär att det landet kommer att bemanna 17 militära baser i Sverige. Eftersom Sverige inte har någon egen militär kapacitet av betydelse, så innebär regeringens avtal, att USA kommer att härska oinskränkt över svenskt territorium.

    Det krig – som statsministern, försvarsministern och överbefälhavaren nu hetsar fram, på USAs uppdrag – kommer inte att innebära ett försvarskrig. USA och NATO planerar ett världskrig, för att för alltid krossa Ryssland och lägga under sig dess territorium, för att därefter kunna plundra det landet på dess naturtillgångar.

    Statsministern säger att kriget kommer att handla om att “försvara våra värderingar”. Vilka är då de värderingar, som vi skall ‘försvara’? En inte alltför djärv tolkning är att det handlar om politikernas och medias ‘värdegrund’.

    Svenska unga män skall alltså döda – och bli dödade av – ryssar, för att försvara sexuella perversioner, genus-galenskap, samt import av verkligt kulturfrämmande gangsters och våldtäktsmän. De skall döda och dö för de värderingar som, sedan ett halvt sekel, håller på att krossa vårt land och vårt folk för alltid.

    • Mycket bra kommentar.
      Jag vill lägga till:
      Ukrainas befolkning 2021 innan 20220224 – 41 miljoner inv.
      Sverige uppskattat till 6,5 miljoner “Svenskar”
      Ryssland har sedan dödat och lemlästat över 1,3 miljoner Ukrainare och utländska krigsspel krigare!
      Sverige ska skicka 800 svenska soldater till Lettland?
      Sverige har ingen beredskap att tala om, jag säger 0% möjlighet att försvara Sverige?
      Sverige ska bistå och hjälpa USA:s krigsmakt att försvara SVERIGE?’
      Vem vill dö för annat lands försvarskrig/erövringskrig? Ingen?

  • Låt mig vara fullständigt klar! Det finns och har länge funnits svenskar som anser att Sverige har en hämnd och upprättelse att kräva av Ryssland, för Poltava och för Finland. Makn känna igen en del av dem på att istället för Poltava säger de “Ryssland måste krossas!” och liknande saker.
    Dessa människor vill ha krig med Ryssland. När de talar om upprustning av vårt försvar för att freda oss ljuger de. De vill ha oss med i Nato och vill ha mesta möjliga amerikanskt stöd på svensk mark och i det kommande anfallet på Ryssland. Det som ska ge dessa människor den upprättelse de önskar för Sverige. De när också ett innerligt hopp att de själva ska få spela en historisk roll som aktiva agenter i hämnden på Ryssland.
    Dessa människor är farliga psykopater!

  • Sverige är redan i krig, propagandakriget från “adeln” är i full gång. Om nu ryssland är så hotfulla som adeln påstår, så får dom gärna visa med klar text var man kan se hur och när hotar ryssland Sverige och varför.

  • Föreslår att alla 348 (inte Elsa Widding) s k RIKSDAGSMÄN OFFENTLIGT informerar svenska folket hur de kommer att rösta om DCA avtalet. Börja redan i morgon.

  • Om det inte hade varit för korrumperade politikers krypande för [raderat ord] maffian i usa så hade vi inte haft några uttalanden om förestående krig i landet. Ena dagen är vi en stolt nation för en neutralitet vi haft i 200 år och med en kovändning ska vi nu förbereda oss för ett krig med Ryssland som aldrig varit aktuellt om vi inte släppt in nato med usa i vårt land. Men som med allting annat, där usa blandar sig i så blir det katastrof för landet som släpper in denna krigshetsande maffia.

    [Låt oss inte gå in i en diskussion för tusende gången om den där folkgruppen. Om du fortsätter att dra fler diskussioner dit kommer jag att radera dina kommentarer retroaktivt. Vill du diskutera “dem” byt forum. red]

    • Kanske det bästa om du raderar “mina kommentarer retroaktivt” , ta gärna alla mina kommentarer då eftersom de tydligen kan väcka känslor och anstöt. Vill ju inte att folk tar illa upp av sanningen då den svider och plåga folk med ord vill jag absolut inte göra.

  • Det är lite kul med alla halvrunda kurvor i partiernas policy under senare årtionden!

    – Socialdemokraterna var under 1900-talets början ett arbetarparti. Sedan blev samarbetet med Wallenberg och deras lierade, exempelvis Bilderberggruppen, långt viktigare än väljare.

    – Centerpartiet hette först Bondeförbundet, när det bildades 1913. Från att ursprungligen ha varit ett rent intresseparti för landsbygdens folk har det vänt 180 grader och spottar nu öppet landsbygdsborna i ansiktet och knäar dem mellan benen.

    – Liberalerna, som sedan blev Folkpartiet, för ett tag, skiter nog högtidligt i både folk och frihet.

    – Kristdemokraterna tycks skita minst lika mycket i Kristi fredsbudskap som liberalerna skiter i frihet, med sina påhejningar av uppblossandet och fortskridandet av den krigiska köttkvarnen i Ukraina.

    – Moderaterna, tidigare högerpartiet, spinner uppenbarligen som en katt uppkrupen i knät på de senaste hundra årens värsta nationella krigsidkare.

    – Vänsterpartiet, tidigare Kommunisterna, har ideologin förankrad hos ledare som Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot och hela konkarongen av torterare och livsläckare av gigantiska proportioner.

    – Miljöpartiet – som gjort en pudel som heter duga, struntar uppenbarligen helt i förgiftade livsmedel, utspridd reningsverksskit på åkrarna, dumpning av gifter i haven – och sjunger numera med i “Lilla Gretas kör, som kör på med köret om koldioxid, som en unison paranoid schizoid .

    – Sverigedemokraterna har lyckats med att upprepa den 180-graders omläggning av kursen som Centerpartiet lyckades med tidigare. Deras enda förtjänst är att bidra till att hålla nere bensinpriserna, nog i deras försök att hålla det viktigaste vallöftet och därmed undvika att flyga ut ut riksdagshusets bekväma gräddfilstillvaro. SKAM ÖVER DEM för att ha uteslutit Elsa Widding, den enda riksdagspolitiker som jag har förtroende för!!!

    Sverige SKULLE HA KUNNAT VARA EN DEMOKTATI, om vi hade haft personval, istället för att, SOM ENDA ALTERNATIV, rösta på lätt infiltrerbara partier.

    Man kan, enligt min åsikt, nu lika gärna röra ihop de politiska partiernas partiledningar (som ju bestämmer allt inom sina partier) till en enda jättegröt i en jättegryta och därefter baka ihop dem med Likströmsmedia – en gröt som vi skulle kunna kalla Pravda, för att anknyta till en liknande smet i historien!

    • Elsa Widding är också den enda svenska riksdagspolitiker som jag litar på. Hon gör en heroisk insats, kämpar mot 348 uppblåsta, mer eller mindre korrupta dumskallar.

      • Hon är en räddningsPolitiker. riks’politikerna’ sitter i dårhuset och håller på och totalförstöra Vårt Land. På order. Vad annars

    • För inte så länge sedan tyckte svenskarna och dåtidens politiker att Wallenberg var bra för sverige
      som någon sorts kompis som vill arbetarna väl. Naiviteten tillsammans hjärntvätten började inte igår.
      En jobbig bok att läsa Rules of Evil F. Tupper Sassy.

  • Det blir fel att diskutera Krig. Lika fel som att diskutera/använda begreppet ‘vaccin’ när det var antivaccin under plandemin (samma individer/globalisterna som står bakom denna false flag, världens äldsta trick).

    Vi ska inte hamna i deras narrativ, utan fråga oss Veem som står bakom, och när det svaret givits (enkelt, som sagt) så är det dom som ska bekämpas. Inte utländska soldater som tjänar som kanonmat. Istället ska dom förenas med oss i kampen mot globalistparasiterna

  • Självklart säger Bohlin och Bidén (sic) nu att det kan bli krig i Sverige. Man vill ju skrämma svenska folket och landets korkade politiker till att acceptera ett inträde i krigsorganisationen NATO och amerikansk militär stationerad här.

    Det vore oändligt mycket bättre att istället jobba i förebyggande syfte och ifrån Sveriges territorium redan idag mota bort den sjuka angloamerikanska oligarkins USA och NATO. Dessa krafter har för avsikt att använda vårt land som militär språngbräda i de fortsatta angreppskrig mot Ryssland som ligger i “pipelina”. Vi skall bli ett nytt Ukraina, där först alla unga mals ner i fält, därefter äldre män och kvinnor, samtidigt som Sverige förstörs rent materiellt.

    Att välja krigsberedskap eller inte krigsberedskap i Sverige är ett ointressant val, eftersom båda alternativen kommer att leda till total katastrof. Den riktiga frågan att ställa sig är, “Skall vi svenskar acceptera att den angloamerikanska oligarkin med USA och NATO som verktyg tvingar in Sverige i ett angreppskrig mot Ryssland, vilket för oss bara kan leda till katastrof, eller skall vi istället, när chansen fortfarande finns, säga åt marionettspelarna att fara och flyga?”

    • Bra sagt men problemet är att majoriteten av folket inte förstår vad som utspelar sig och vad följden blir. Vårt enda hopp är att Ryssland inte reagerar på provokationerna.

      • Det räcker inte, ohyran den angloamerikanska oligarkin med USA och NATO måste hållas borta ifrån Sverige, annars är det förr eller senare klippt, oberoende vad Ryssland företar sig i närtid.

        • Självklart ska Sverige försvaras men det ska vi göra själva och inte ryckas med i USA:s krig och provokationer det kommer bara att leda till elände!

  • Det verkar som att alla verkar ta fenomenet krig som vore det en naturlag.
    Gissar att det finns andra väger in i framtiden.
    Kanske är BRICS-initiativet en gångbar väg.
    7/8 av jordens befolkning verkar ha aandra ideer om hur vi skall umgås.

    LeifB

    • BRICS är bara en annan sida av samma mynt. Ledarna i dessa länder har inte mer empati med sina befolkningar än vad den angloamerikanska oligarkin och Väst har.

      För övrigt, så finns det högst upp i de nationella hierarkierna kopplingar mellan BRICS-ländernas toppar och den angloamerikanska oligarkin. Detta gäller även Kina. Alla dessa länders orättmätiga toppar, vilka sammantaget utgör en form av global maffia, är spelare i en strävan att härska över mänskligheten. Medlen ser från ett land till ett annat just nu något olika ut, men målet är detsamma.

      • Berätta gärna var i dom nationella hierarkierna mellan BRICS länderna och dom angloamerikanska länderna dessa kopplingar finns, ser dom ingenstans?

      • Kopplingarna är av det pragmatiska slaget. Tex såg jag nyligen uppgifter om att Ryssland faktiskt exporterar olja via Ukraina och USA har därför utverkat att Ryssland i gengäld inte ska förstöra vissa delar av den infrastruktur som USA och Ukraina behöver.
        Det finns ömsesidiga överenskommelser mellan USA och Kina. De bedriver ju handel i stor skala fortfarande! USA behöver sällsynta jordartsmetaller etc

        Men den typ av kålsuparteori som USA vill att vi ska köpa tror jag inte alls på.
        USA vet att alla betraktar dem som en skurkstat så det finns inget hopp om att de ska bli omtyckta. Enda chansen är att få oss att tro att de andra är lika usla.

        • Förvånande klarsynt av dig, Peter:

          “Enda chansen är att få oss att tro att de andra är lika usla.”

          – Är de det eller inte?

          – Styrs de av samma hand?

          Två frågor som kräver svar!

        • Svarade på Pers påståenden. På vilket sätt är t e x putin “orättmätig” topp.
          Handel sker så i krig som i fred mellan länder, det betyder inte att länderna har samma agenda.

      • Jag har hela tiden varit övertygad om att Ukrainakriget enbart är till för att förvilla oss, så att vi inte ska se vad som pågår. Samma med Israel-Hamas. Kriget i Ukraina började väl i exakt samma stund som covid blåstes av? Putin har frivilligt tagit på sig rollen av bad boy i detta spel för gallerierna.

        https://www.technocracy.news/weinstein-to-carlson-w-h-o-intends-to-end-free-speech-in-america/

        “Weinstein To Carlson:
        I don’t think the U. S. has an enemy called China. I think there are elements within the U. S. that are partnered with elements within the Chinese Communist Party for practical reasons. And our, the, notion that these, two parties are competing with each other just distracts us from what’s actually taking place.”

        • Detta är samma infallsvinkel som jag har också i min hjärna. Det är orkestrerat och saker kommer slag i slag och tar stor uppmärksamhet. Vad sker eg i bakgrunden som vi missar och som man håller oss ifrån.

          Ökad dödlighet (Vaxx),Genomförande av lagar till vår nackdel. Genomförande av kryptovaluta (programmerbar) Genomförande av WHO:s makt över ” vår hälsa” omröstning sker i maj. Osv. Listan kan fyllas på. Snaran dras åt. Och, varför har Putin inte gjort slut på kriget genom storsläggan? Är övertygad om att den kapaciteten finns. Varför nuvarande strategi. Och runt hörnet väntar ett antal bankkrascher ….
          Varför köper stater upp så mycket guld man kan och har så gjort några år? Hunden ligger begraven någonstans.

          • Exakt! Det är ett konstlat krig som Ryssland borde ha vunnit för länge sedan. Ibland undrar jag om det alls är ett krig och inget annat än stora umbäranden och lidanden för civilbefolkningen?

  • Min äldsta son är 12 år. Om bara 6 år kan han kallas in för att kriga mot Ryssland någonstans i Europa. Jag gillar inte den tanken, så frågan är mot vilka vi ska försvara oss i första hand.

    Om krigshetsen mot Ryssland fortsätter till den nivå som nu Ukraina är involverad på, dvs attacker mot städer inne i Ryssland, kan vi räkna med motattacker där Saab-fabriken i Linköping bara är ett av flera legitima mål för Ryssland.

    Innan de svenska NATO-politikerna och de NATO-styrda massmmedia-journalisterna i Sverige totalt förvirrat alla huvuden i Sverige kanske vi därför borde fundera på en raritet kallad fred.

    Vi kan även försöka identifiera alla de talking heads som hetsar fram ett framtida krig i vilket våra söner och döttrar ska offras. Det är lär inte bli svårt.

    I övrigt håller jag med Magnus Söderman när han föreslår att vi ska utbilda oss civilt och militärt. De flesta som får hålla ett skarpladdat vapen, och sedan avfyra det, förstår intuitivt att det bara kan leda till död, lidande och förintelse.

    När jag på 1980-talet tränades att skjuta prick på pappfigurer som föreställde ryssar fick jag avsmak. Det gick så långt att jag blev vegetarian.

    När vi alla tränat oss att skjuta prick, överleva i skogen och blivit vegetarianer kan vi prata med de amerikanska killarna och tjejerna som skickats till frontlandet Sverige för att även de bli kanonmat åt svenskamerikansk krigsindustri i ett krig mot Ryssland som också de skickat sina ungdomar för att försvara sig.

    Jag är säker på att ingen av dessa killar och tjejer egentligen vill mörda varandra.

    Krig är organiserat massmord.

    • Det kan tyda på god förmåga till inlevelse, att vilja vara vegetarian. Problemet är att denna kosthållning inte är naturlig för mänskligheten. Vår art har utvecklats främst på en kost bestående av animalier, som kött, inälvor, benbuljong, fisk, ägg och råa mjölkprodukter, där vegetabilier endast har fungerat som ett näringsmässigt komplement.

      Människan har precis som alla andra rovdjur rätt att äta djur, men detta skall skötas optimalt och utan lidande för djuren, inte suboptimalt som oftast är fallet idag.

        • Människan behöver animalier för att överleva. Somliga vegetarianer/veganer drabbas av näringsbrist på några veckor, medan det för andra kan ta år. Vi är olika.

          En del “veganska/vegetariska” gravida kvinnor känner ofta instinktivt att deras kost inte ger fostret vad det behöver. När den kostmässiga situationen ställs så på sin spets, det vill säga med en graviditet, blir saken tydlig mycket snabbare.

          Generell köttskatt utan vetenskaplig grund https://newsvoice.se/2016/01/generell-kottskatt-utan-vetenskaplig-grund/

          Jag har dock ingenting emot vegetarianer och veganer, de får naturligtvis bestämma över sina egna liv.

        • P.D. Mangan, ännu en ny profet, som för fram samma gamla budskap. Om man läser oberoende vetenskapliga studier och lyssnar på människors egna berättelser, så visar dessa att många vegokostare efter ganska kort tid drabbas av näringsbrister, att andra vegokostare drabbas på längre sikt, jag har sett exempel på efter upp till 18 år, samt att människor som äter kött, allt annat lika, i alla avseenden är både mentalt och fysiskt friskare och mer välfungerande än vegomänniskor.

          Det allvarligaste är att människan degenereras över generationer på vegokost. Våra matsmältningsapparater är helt enkelt inte anpassade till att utvinna och omvandla näringsämnen ifrån vegetabilier tillräckligt effektivt, för att tillgången i kroppen på anabola näringsämnen skall bli tillräckligt. Detta går både i mammas mage och senare i livet ut över individens förmåga att bygga fullt utvecklade vävnader.

          Kosttillskottsindustrin, ytters till nästan 100 procent styrd av läkemedelsindustrin, har lurat mänskligheten. Många tror numera att veganism är naturligt för människan, men tänker inte på alla vitamin- och mineralburkar som står därhemma i skafferiet och kylskåpet.

          Den dag läkemedelsindustrin slutar sälja metylkobalamin/B12, algolja, D3, K2 och en del andra kosttillskott, så kommer vegokostarna förr eller senare fatta att de har gått på en nit. Då är alla animaliska födoämnen redan bortplockade ifrån mänsklighetens matsedel. Detta kommer tyvärr att drabba även oss omnivorer, som så länge har försökt varna för den här bedrägliga utvecklingen.

          • Milda tider!

            Fråga dig själv om du är trångsynt i denna fråga! Många, som levde på tunna vegetariska soppor i koncentrationslägren under år efter år, blev sedemera långt över 90 år.

            Läs: “En dag i Ivan Denisovitjs liv” av Aleksandr Solzjenitsyn, så får du ta del av en erfarenhet av en som tvångsmässigt utprovat denna diet.

            • Det du skriver stämmer väl med påståendet att somliga klarar sig längre utan animalier än andra. Många dog å andra sidan i de sovjetiska arbetslägren och många som försöker konvertera till vegokost blir sjuka.

              Efter fånglägervistelsen gick många en tidig död tillmötes till följd av bland annat för lång tid av undernäring.

              Människor i sovjetiska och tyska fångläger, som tvingades att leva på ytterst lite mat, genomgick de facto långa fastekurer och blev som en följd av detta inte sällan av med kroniska sjukdomar framkallade av tidigare i livet överflödig och/eller icke individanpassad kost.

              Sjundedagsadventister lever extremt målinriktat sunt i precis alla avseenden. Om de klarar sig på vegankost utan att över generationerna drabbas av fysiska och mentala försämringar, så är det fantastiskt.

              Jag ser att de ligger bra till i vetenskapliga studier på hälsa och livslängd, även om fiskvegetarianer klarar sig ännu bättre. Viktigt med sådana här studier är, att allt annat skall vara lika. Köttätare lever oftast väldigt ohälsosamt i alla avseenden.

              Vissa omnivorer lever dock ungefär som sjundedagsadventister i alla avseenden inklusive kosten, men äter dessutom naturliga ekologiska animalier. Dessa klarar sig sannolikt bättre än sjundedagsadventisterna, många studier visar för övrigt att köttätare mår bättre än vegetarianer och veganer.

              Grejen är att många som blir veganer eller vegetarianer på kort eller lång sikt drabbas av näringsbrister och ohälsa. Detta är viktigt att förstå och respektera.

              Nu skall jag inte skriva med om kost i den här tråden, Torbjörn. Lovar.

              • Du har helt rätt Per!
                Många tror att människor kan äta frukt och grönt? Men vi har ingen blindtarm att tala om att smälta allt det gröna? Vi har en för liten Blindtarm för att omsätta vegetarisk föda, Kossor har 50cm Blindtarm.
                Människan fanns inte om aporna fortsatte med att tugga blad och frukt.
                Det tjatas om att vi ska äta mycket grönt, och snålt med Ägg, Kött ska vi inte tala om? Och absolut inte fett det är livsfarligt. Allt för att rädda klimatet, är det inga ringklockor som ringer här?

          • Kan vi inte skippa matpratet och gå tillbaka till det väsentliga att etaplaskemanget vill dra in oss i krig?!

            • Absolut, men ibland kan man inte hålla käften, särskilt inte när man känner att det är uppriktiga människor som uttalar sig offentligt och de är HELT ute och cyklar på hal is.

              Men med dessa slutord lämnar jag detta tema.

    • Vi måste försvara oss mot våra egna korrupta korkade politiker
      När sprutorna inte längre accepteras och C-vid inte längre skrämmer så måste dom skrämma med Krig, vad blir nästa hot?
      Tror att våra politiker, USA och Nato är ett betydligt större hot än Putin

    • Alla anfallskrig är I FÖRSTA HAND ett krig mot den egna befolkningen, för att befästa den inhemska elitens överhöghet över denna. Eftersom i stort sett alla numera har begripit det, söker makteliten grumla det hela, genom att kalla sin militär för Försvarsmakt. När man vill anfalla skapar man en ‘false flag’, varvid – simsalabim! – anfallskriget blir ett försvarskrig.

      Redan Gustav III gjorde det. Eftersom svenskarna var hjärtligt less på tidigare Vasa-kungars ständiga anfallskrig, så var han tvungen att få till ett anfallskrig, eftersom hans makt i Sverige var hotad. Med en ‘false flag’ startade han ett ‘försvarskrig’ mot Ryssland. Det lyckades – kriget vanns av ryssarna, men kungens makt i Sverige ökade. Därför tvingades frimurarna, som var den opposition som hotade honom, att mörda honom i stället.

      USA kör samma recept hela tiden: VK1.1, VK1.2, Vietnam, Afghanistan, Irak x 2, exempelvis.

      Eftersom kunskap och klokhet har minskat dramatiskt i Västvärlden, det senaste halvseklet, så har USA tvingats uppfinna en ny variant, för att, för den egna befolkningen och omvärlden, motivera sina anfallskrig världen över: Försvara demokrati i andra länder.

      För att få till stånd krig mellan Ryssland och Ukraina, skapade USA en statskupp i Ukraina, och fick en pajas vald till statschef. Ukraina är sedan tio år är en diktatur, med nazister och andra fascister vid rodret bakom kulisserna. Eftersom USA kontrollerar i stort sett alla media, även statsmedia, i Västvärlden, så har man lyckats med konststycket att sälja in idén om att det råder demokrati i Ukraina. Om det inte var så blodigt tragiskt, så skulle hela den historien vara komisk…

  • Framför allt annat bör Sverige försvaras mot infiltration – och därigenom förstörelse inifrån!
    – Finns det tecken på att sådan förstörelse sker?

    “The supreme art of war is to subdue the enemy without fighting.”
    (krigets högsta konst är att underkuva fienden utan kamp)
    – Sun Tzu

    Här får vi en lektion i denna form av subtil krigföring, som även benämns assymetrisk:
    https://www.youtube.com/watch?v=5gnpCqsXE8g
    [Yuri Bezmenov: Psychological Warfare Subversion & Control of Western Society]

    • Yury är en fantastisk lärare och borde översättas och framföras av en skådespelare och framföras i varje skolklass från femteklass och uppåt vid varje skolårs start. Efter var tids verklighetsutveckling är hans framställan som en ny föreläsning var gång.

      • Ja dessa framställningar av Yuri Bezmenov borde komma alla till del. Tyvärr finns de bara på engelska, men man kan ställa in automatisk översättning och välja svenska genom att klicka på rektangeln nere till vänster, sedan på hjulet bredvid och därefter på “Automatisk engelsk översättning” och där välja svenska som språk.

        Yuri Bezmenovs föredrag är lätta att förstå – och faktiskt rätt roliga – mitt i allt allvar.

        • Lite kul med MSB:s uppsats om Sun Tsu:s “Krigets konst” här, beskrivningen av hur en nation kan förstöras på alla plan – genom infiltration – manualen som Yuri Bezmenov framhåller vara mästaren gällande asymmetrisk krigsföring, konsten att infiltrera och förstöra en nation inifrån!
          https://rib.msb.se/Filer/pdf/17448.pdf

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *