Pentagon avfärdar helt observationer och hemlighållande av utomjordisk teknik

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 mars 2024
- NewsVoice redaktion
UAP diskuteras på CBS 60 Minutes, maj 14 2021
UAP diskuteras på CBS 60 Minutes, maj 14 2021

Det amerikanska försvarsdepartementets All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) släppte igår sitt resultat efter att ha granskat rapporter sedan 80 år tillbaka om oidentifierade anomala fenomen (UAP), vad som tidigare kallades oidentifierade flygande föremål.

“AARO har inte funnit några verifierbara bevis för att någon UAP-observation har representerat utomjordisk aktivitet”, sade AARO:s tillförordnade direktör Tim Phillips under en briefing i Pentagon.

“AARO har inte funnit några verifierbara bevis för att den amerikanska regeringen eller den privata industrin någonsin har haft tillgång till utomjordisk teknologi. AARO har inte funnit några indikationer på att någon information olagligt eller olämpligt undanhölls från kongressen.”

Den 63-sidiga “Report on the Historical Record of U.S. Government Involvement with Unidentified Anomalous Phenomena” innehåller slutsatser som dragits efter en undersökning av historiska dokument och slutsatser från amerikanska regeringsprogram som utförde arbete relaterat till UAP från 1945 och framåt.

AARO:s arbete omfattade också att undersöka påståenden om att det finns (eller funnits) hemliga eller dolda amerikanska regeringsprogram relaterade till UAP som kanske inte hade rapporterats till kongressen.

“AARO bedömer att påstådda, dolda UAP-program antingen inte existerar eller var felidentifierade, autentiska nationella säkerhetsprogram som inte är relaterade till exploatering av utomjordisk teknik”, säger Phillips.

Pentagon bedömer att påståenden om sådana program till stor del är resultatet av cirkulär rapportering där en liten grupp individer har upprepat felaktiga påståenden som de har hört från andra under en period av flera decennier.

Rapporten bedömer att påståenden från cirka 30 personer som AARO intervjuade, inklusive tidigare och nuvarande amerikanska regeringsanställda som påstås ha varit inblandade i sådana program misstolkat vad de sett eller hört.

Tim Phillips:

“Många har uppriktigt misstolkat verkliga händelser eller misstagit känsliga amerikanska program, för vilka de inte var godkända, som om de varit relaterade till UAP eller utomjordisk exploatering.”

Phillips säger att deras arbeta att utreda ärendet inte på något sätt hindrats eller försvårats.

“Ingen i regeringen påverkade slutsatserna i rapporten. Som yrkesverksam underrättelseofficer är jag helt förbluffad över den tillgång vi hade till några av vårt lands mest känsliga program. Ingen sa ‘nej’.”

En andra volym, som kommer att släppas senare i år, kommer att täcka resultaten från intervjuer och forskning som genomförts mellan november 2023 och april 2024.

Den nya Pentagonrapporten förklarar inte varför 1000-tals UAP-observationer från hela världen de senaste 80 åren hemligstämplats, observationer som inte är resultatet av sekretessbelagda amerikanska “Jordbaserade” teknikprojekt.

Kritiker menar att Pentagon återigen bara sopar ämnet under mattan och att detta sopande pågått kontinuerligt sedan 1945. Pentagon är dessutom part i målet och anses därför ha goda skäl att dölja fakta.

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • när jag var runt 16 bast stod jag på balkongen och såg ut mot Lidingö. Såg ett cirka 300m långt lysande rör på ett avstånd av Täby till Lidingö. Inga små prylar.
    Den hängde still i runt 10 minuter cirka 15 grader över horisonten. Förstod inte
    vad det var och gick efter en kamera. när jag kom ut var den borta. Året var nog 1963. Mina föräldrar såg den också.

    • Klart att det finns ufon över hela planeten.
      Vi hade ett äldre par i byn som jag befinner mig i som skulle ha varit ute och promenerat en kväll längs en skogsväg..
      De skall ha träffat på ett ufo som landat på ett skogshygge, och skyndade därifrån.
      Detta var någon gång i slutet av 60 talet, och jag fick det berättat för mig då jag var runt 10/11 års ålder.
      Nämnas också att mannen var kungens vakt av kronskogen, som var knölens jaktrevir.(Böda kronopark)
      Mannen var också starkt åt vänster, så ytterst betrodd på den tiden.
      Hur som helst så talade han om sin upplevelse för några, och blev utskrattad. Så aldrig mer ett ord om detta.
      Han dränkte sig i Kalmarsund några år senare..

  • Med enorma och ökande avstånd i tid och rum samt begränsad hastighet för rymdfart långt under ljusets blir den avgörande frågan: Var skulle de ha kommit eller ännu komma ifrån?

    • Ditt resonemang förutsätter att DE använder raketteknik. Ett helt felaktigt antagande eftersom observationerna visar på närvaron av högspänning.
      Dessutom, som du kan se i boken “UFO Gåtan” från 1973, så visste svenska försvaret och politikerna redan då vad UFO var för något. De hade undersökt saken väldigt ingående, men hemlighållit resultatet.
      Användning av högspänning ligger långt före det officiella kunnandet.
      Det jag själv fick se på ett avstånd av 75m 1967 i Näsbydal, har ännu ingen kunnat bortförklara. 2 lysande skivor med en diam runt 10m.
      Det går alltid bra att påstå att jag ljuger, så gör då det och undvik att söka fakta. De skulle kunna rasera din världsbild.

      • Vad är så märkvärdigt med två lysande skivor?

        Lite aerodynamiskt ingenjörskunnande och en avsikt att lura folk att tro på UFOs. Som jag tidigare påpekat skulle DARPA kunna tänkas assistera med teknik. Sverige fick Hasselbladskameran produktplacerad i Apolloprojektet. Spelar ingen roll att Stanley Kubrick simulerade alltihop på jorden.
        Mer som hände då:
        1967 säger sig Robert Näslund ha blivit utsatt för hjärnkontroll.
        Bra att skylla på utomjordingar.

        • Begränsat jordiskt tänkade och en följd av skräcken inför att andra kan ha kommit längre i sin utveckling än vad gudarna på Jorden har gjort.
          Hoppas att du inte lever här när sanningen uppenbaras. För det skulle du nog ha svårt att klara.

          • Det är ingen som påstår att inte andra kommit längre.
            Men jag frågar igen vad är märkvärdigt med två lysande skivor?
            Du vet att eliterna manipulerar allmänheten med falsk flagg operationer.
            Och speciellt rörande det som Robert Näslund och andra råkade ut för 1967 fanns motiv för att rikta uppmärksamheten bort från faktum att CIA bedrev hemliga MKULTRA experiment.

      • Jag har inte nämnt eller skrivit något om raketer. Så länge vi inte kan färdas fortare än ljuset (300.000 km/sek), spelar det ingen roll HUR vi färdas. En teoretisk väg vore via “maskhål” vid svarta hål. Rena hypoteser och sannolikt osäkert, dyrt och farligt.

  • Så fascinerande att människor fortfarande tror att USA låter mystiska farkoster köra runt dess militära baser utan att veta vad och vilka dessa är för nåt. Och inte nog med det annonserar ut bilder och filmer och visar hur sårbart deras försvarssystem är till resten av världen!!

    Japp, utomjordingar my ass!!

  • Jag tycker inte man kan tolka Pentagons uttalande som ett totalförnekande av observationer av utomjordisk teknologi utan att man förnekar att man med säkerhet vet att farkosterna var av utomjordiskt ursprung.

    Personligen tycker jag dock det är fånigt av Pentagon att låtsas att det handlar om så avancerad mänsklig teknologi.

    Det är helt enkelt inte sannolikt på något plan att ett land skulle ligga så långt framför USA..

  • I USA har man svårt att acceptera att någon annan kan vara mer tekniskt avancerade än det de själva kan åstadkomma så därför hittar man på UFO:n. Man ser ju t ex att de ryska hypersoniska missilerna är helt överlägsna de USA kan producera och Rysslands senaste missil Buresvestnik har väl en närmast obegränsad räckvidd med sin nukleära motor? Det är helt enkelt en fråga om självbilden i USA där man har svårt att acceptera att hela unionen är i gungning efter alla felsatsningar och krig? Det är så illa att undersökningar visar att 25% av befolkningen i de olika delstaterna helt enkelt vill lämna unionen och i Alaska är det närmare 50%. Bara en tidsfråga alltså…

    • ett “plasmoid” fenomen uppträder inte kontrollerat. Det byter inte kurs i rät vinkel och fortsätter sedan i rak kurs. Men visst, det jag såg omgavs av vad man skulle kunna kalla för plasma eftersom det rör sig om miljontals volt
      och de effekter som då uppstår. Elektronerna hoppar ut i högre banor samt lämnar atomen vilket skapar just plasma.
      Med samma terminologi skulle man kunna beskriva människan som en vandrande
      kemisk lösning.
      Det är kanske därför som det hon gör är så urbota korkat?

  • Politiker och deras knähundar, liksom deras herremän, är ALLTID pålitliga!
    Dvs vi vet att de alltid ljuger. Det är basen för deras existens. Dessutom
    uppvisar de fatal enfaldighet. Som i detta fallet.
    Själv fick jag 1967 se två 10m stora lysande skivor passera mig på ett avstånd av ca 75 m intill husen i Näsbydal (Täby).
    Troligen var det kinesiska drönare eller ett hemligt amerikanskt militärprojekt.
    Eller hur?
    Man kan ju alltid påstå att jag ljuger, men det vore en lögn i sig.
    På det korta avståndet finns ingen chans att “misstolka”.
    Så??
    Svenska militären VET vad UFO:s är, det bekräftade dåvarande försvarsministern i en intervju återgiven i boken “UFO-gåtan” som kom ut 1973.

    • Har du försökt tänka ut någon jordisk förklaring?
      När något lyser i mörkret kan det vara gjort av fosforescerande material.
      Dvs sånt material som alstrar ljuset kemiskt eller radioaktivt.
      En tunn skiva av sånt material kan säkert fås att glida genom luften.
      Eller om det är i dagsljus behövs det inte ens något annat än solljus.
      Om det hade framdrivning och inte bara gled kanske det var avsett att skoja och var försett med en mindre motor. Tex en liten platt tank med övertryck som gav en tyst reaktionskraft. En stor skiva lämpligt formad kan ha stor lyftkraft så att den håller sig flygande även med en måttlig hastighet.

      • Grafström, läste du inte vad zlatan skrev, att det inte gick att ta miste. Förstår inte varför du konstant måste flasha hur bekymrad du är/blir, när du inte hittar en förklaring som du kan kontrollera. Du ska lära dig att det finns en värld som är 1000ggr mer omfattande än du kan föreställa dig.

        • Att det inte gick att ta miste på att det var en rund skiva som rörde sig vilket kommenterade jag utan att ifrågasätta att han sett det.
          Du låter som en troende som är bekymrad över min hädiska realism.

          Se upp för att US/UK försöker framskapa kulter och kultledare som kan styra flocken dit eliterna vill.

          En beklagansvärt stor andel av svenska folket tycks vara anfäktade av russofobi och det fenomenet är som en kult med etablissemanget som kultledare.

          Jag gissar på att DARPA anlitas för special effects för UFO fenomen.
          Kanske även i Täby 1967.
          Fast 10m stora skivor låter inte omöjligt för svenska ingenjörer att arrangera utan USAs hjälp.

          • Hehe hädisk realism..den var bra faktiskt. Nä, inte bekymrad alls. Men när storkulten/
            molochisterna i washington o londonistan förnekar det uppenbara, är det det dags o dra åt sig öronen. Ensamma på täppan som de vill va, konstant

          • Trodde aldrig att det skulle hända, men håller med Peter här.

            Tror överhuvudtaget inte på Aliens eller på flygande farkoster från främmande civilisationer.

            Orsaken till mediernas fixering vid allt som rör rymden har att göra med åt vilket håll makten vill att människor skall rikta sin uppmärksamhet. Det är så medierna fungerar: titta inte dit, titta hit istället det vill säga titta upp och fantisera istället för att titta ner och upptäck och begrunda.

            Alienfixeringen understöds av samma makt och fyller liknande funktion som fascinationen kring rymden. Förknippas avslöjanden kring maktens underjordiska verksamhet med Aliens är det betydligt lättare att avfärda dessa dessa som knäppgökar.

            Alla underjordiska baser i Ukraina som kommit att exponeras under Ukrainakriget är bara toppen på isberget.

            • Min inställning är att storfilmer från Hollywood, som det satsats enorma summor på, alltid först och främst har som syfte att manipulera människors tänkande och kännande – och “utomjordingar är ett återkommande tema i dessa megaprojekt.

              Tänk vad praktiskt för WHO – efter det att världens regeringar i all tystnad och i smyg överlämnat makten till denna miljardärfinansierade och totalt odemokratiska byråkrati – att kunna utlysa världsomspännande katastrofläge med mycket långtgående berövande av människors frihet efter påstådd attack från rymden.

              Det skulle fungera som ytterligare en väl förberedd “skräckmånglare”, ungefär som det var att hota med ett uppmålat helvete (som höll folken darrande och lydande på medeltiden) eller som att utmåla koldioxid som en avgrundsfara (som har hållit människor i skräck och schack under senare decennier).

  • Haha, here we go again. Neka,neka, neka tillräckligt många gånger, så tror folk på förnekelsen. Dock, kapa först all media…m h a kapade finans.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *