Robert F Kennedy Jr:s väg mot Vita Huset i USA-valet 2024

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 maj 2024
- NewsVoice redaktion
Robert F. Kennedy och USA-valet 2024
Robert F. Kennedy och USA-valet 2024.

Av de tre tyngsta kandidaterna inför USA:s presidentval i höst är den oberoende kandidaten Robert F Kennedy Jr (70), brorson till president John F Kennedy och son till Robert F Kennedy, den kanske mest intressanta för NewsVoices läsare.

Förutom att vara den enda kandidaten kritisk mot covidplandemin och är han också emot censur och landets krig och aggressiva utrikespolitik.

Hans fokus som USA:s president 2024-2028 är att återuppbygga medelklassen i USA – vilket han anser är den enda verkliga garantin för en demokratis överlevnad:

Om du inte har en medelklass, och det här kan vilken politisk forskare som helst att förklara för dig: Om du har en stor koncentration av välstånd högst upp och utbredd fattigdom nedanför detta, är detta helt enkelt för instabilt för att kunna stödja en demokrati.

Medelklassen har just utplånats i vårt land och ingen talar om det.

Robert F Kennedy Jr:s valbudskap

Initialt försökte Kennedy att bli det demokratiska partiets kandidat. Både hans farbror John och far Robert var demokrater, John som president och Robert som presidentkandidat.

Båda sköts också ihjäl av USA:s djupa stat: John den 22 november 1963 i Dallas och Robert den 5 juni 1968. Ett obekräftat rykte gör gällande att USA:s djupa stat aldrig kommer att tolerera en medlem ur familjen Kennedy som president.

Robert F Kennedy Jr lever därför med en hotbild varken den nuvarande presidenten Joseph Biden eller hans republikanska utmanare Donald Trump har. Ett obekräftat rykte gör gällande att USA:s djupa stat aldrig kommer att tolerera en medlem ur familjen Kennedy som president.

Vad John F Kennedy, när han var president, lär ha beslutat sig för efter CIA:s misslyckade flask-flagg invasion av Kuba år 1961:

”…att splittra CIA i tusen bitar och sedan sprida skärvorna för vinden.”

Robert F Kennedy Jr presenterar sin vice president kandidat Nicole Shanahan

I likhet med Robert F Kennedy är hans vice president kandidat Nicole Shanahan advokat. Hon föddes i Kalifornien 1985 av en mamma från Kina. Hennes pappa är amerikan med västeuropeiskt påbrå. Hon var tidigare gift med Googlegrundaren Sergej Brin.

Covidkritikern Kennedy

Robert F Kennedy Jr hamnade på radarn för de flesta när han dök upp i Berlin och där höll ett brandtal mot Covidplandemin.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq