Pompeo lurad av busringare – Vill att stora ryska städer attackeras och att Ryssland skiljs från Kina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 20:33
- NewsVoice redaktion
Mike Pompeo

Den amerikanska politikern och tidigare CIA-chefen Mike Pompeo sa till de ryska busringarna med artistnamnen Vovan och Lexus att det är nödvändigt att slå till mot stora ryska städer. Han vill även så split mellan Ryssland och Kina.

Om ryssarna känner sig trygga i västra Ryssland, i Moskva och S:t Petersburg, kommer den här konflikten (ukrainakriget) att fortsätta i åratal, säger Pompeo, i tron att han pratar med en afrikansk politiker, vars namn inte uppges.

Pompeo säger även att han vill att Ryssland ska vara en del av det västerländska handelssystemet, inte den asiatiska modellen och att USA måste övertyga Ryssland om att ryssarna befinner sig i en bättre position med USA än med Kina.

Länk till videon

De ryska busringarna Vladimir Kuznetsovs och Alexei Stolyarovs (Vovan och Lexus) är kända för sina kontakter med inflytelserika västerländska politiker, kända skådespelare, författare, journalister och andra kändisar.

Vid en tidigare busringning medgav Polens utrikesminister Radoslaw Sikorski att Polen egentligen inte har någon önskan att försvara Ukraina. Han anser också att det är nödvändigt att bluffa och offentligt stödja Frankrikes president Emmanuel Macron så att ”Putin blir orolig”. Han var också helt säker på att Ukrainas anslutning till NATO är  osannolik.

I juli mottog Kuznetsovs och Stolyarovs statliga hedersbetygelser i Kreml, enligt artikeln: ”Им лучше с нами, чем с ними»: в США призвали «вернуть» русских” på nyhetssajten News.ru.

Vovan och Lexus
Vovan och Lexus. Foto: Kreml

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq