Vem är Torbjörn Sassersson?

Read a more complete history about Torbjorn Sassersson in English

Torbjörn Sassersson arbetar som skribent, webbredaktör, kommunikatör, filmare, PR-konsult och föredragshållare. Han har ett varierat förflutet med erfarenhet från ämnesområden som; webbproduktion, bioenergi, miljö, utbildning, bank och finans, rykteshantering online, medvetandeforskning och intelligenta hus. I botten har han en fil. kand i miljövård från Stockholms universitet påbyggd med utbildningar inom kommunikation och media på AcadeMedia och Poppius. Han har stort intresse för analys, lateralt tänkande och idéskapande.

Listning på framträdanden på TV, radio och film

Kommunikatör, webbproducent, frilansande skribent

Torbjörn Sassersson har sedan 1995 arbetat på flera byråer och för ett antal organisationer och företag i webbrelaterade kommunikationsprojekt. Det senaste heltidsuppdraget var som inhyrd chefswebbredaktör för Danske Banks Sverige under 14 månader, 2008-2009. Torbjörn har arbetat eller arbetar för Arla, Energimyndigheten och LRF samt många små- och medelstora företag. I samarbete med byrån Jefferson Communication startade och drev han åren 1999-2002 mediabolaget Smarta Hem Media i centrum av branschen för så kallade intelligenta hus. Smarta Hem Media sponsrades av Skanska, Vattenfall (Sensel) och Ericsson (BlueLabs) samt några nystartade bolag då delägda av IT Provider (Lime Consulting, Rivermen). Tillfälliga kunder till Smarta Hem Media var bland annat Telia och Cisco. Bolaget levererade artiklar till Passagen Boende och lanserade i samarbete med ExpoNova Sveriges första konferens och mässa om intelligenta hus.

Som miljökonsult producerade han en miljömanual för hotell och företag (Ibis Hotel fd Good Morning Hotels) samt genomförde en omfattande dykinventering av Stockholms skärdgård, ett projekt delvis finansierat av Länsstyrelsen. Det hann bli en miljöutbildning för Telia 1997. Torbjörn var då underkonsult till ERM Dynamo och GEAR.

Privat brukar Torbjörn Sassersson på somrarna vistas mycket på Muskö där han har landställe som han delar med familjen. Ibland åker Torbjörn även till kalkstensvidderna på Fårö och hälsar på Lisa Larsson.

SvenskaSajter.com – Den ständigt växande länkkatalogen