Jag började arbeta inom media 1995 efter en utbildning inom IT och media. Mitt första jobb var för bioenergibranschen åren 1995-1997 med webbutveckling och en del artikelskrivande.

Torbjörn Sassersson (2017)

Efter att jag startat mitt eget mediabolag Sasser Media Lab AB 1997 förekom jag på Plan 3 KB ett gemensamt bolag inom webb, PR, reklam. 1999 fick jag en konsultposition på byrån Jefferson Communication med 46 personer där jag arbetade 2 år.

Mitt första stora medieprojekt gick av stapeln 1999. Jag hade lyssnat på en “briefing” på Rosenbad hållen av Ericsson Business Innovation om den nya marknaden för “intelligenta hus”. Jag fick idén att starta en nättidning som skulle presentera de smarta husen för svenska konsumenter och samtidigt utveckla branschen.

Jag tog idén på byrån Jefferson Communication (lades ner 2003). Beslutet togs att starta bolaget Smarta Hem Media och därefter lanserades nättidningarna Smartahem.com (B2C) och Smart News Online (B2B). Sajterna med fem anställda drevs fram till mars 2002 då jag tvingades lägga ner bolaget efter att våra sponsorer fått käppar i hjulen när IT-bubblan sprack.

Jag fortsatte med att köra eget genom mitt bolag Sasser Media Lab AB (grundades 1997) där jag producerar nättidningar, sajter och arbetade med CMS och rykteshantering på webben.

Åren 2008-2009 var jag anlitad av Danske Banks kommunikationsavdelning i Stockholm för att bla arbeta med migrationer till en ny plattform (Sharepoint) för privat- och företagswebb som chefwebbredaktör Danske Bank Sverige.

NewsVoice blev den naturliga följden av viljan att arbeta med skrivande och nättidningar efter en testperiod med min privata blogg Torbjörn Sassersson News.