Torbjörn Sassersson

Mina IT- och mediaerfarenheter

Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson
Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson

Jag började arbeta inom media 1995 efter en utbildning inom IT och media. Mitt första jobb var för bioenergibranschen åren 1995-1997 med webbutveckling och en del artikelskrivande.

Efter att jag startat mitt eget mediabolag Sasser Media Lab AB 1997 förekom jag på Plan 3 KB ett gemensamt bolag inom webb, PR, reklam. 1999 fick jag en konsultposition på byrån Jefferson Communication med 46 personer där jag arbetade 2 år.

Mitt första stora medieprojekt gick av stapeln 1999. Jag hade lyssnat på en “briefing” på Rosenbad hållen av Ericsson Business Innovation om den nya marknaden för “intelligenta hus”. Jag fick idén att starta en nättidning som skulle presentera de smarta husen för svenska konsumenter och samtidigt utveckla branschen.

Jag tog idén till Mattias Berg på byrån Jefferson Communication. Tillsammans med Martin Schönbeck och Ingvar Westerdahl gjorde vi research. Beslutet togs att starta bolaget Smarta Hem Media och därefter lanserades nättidningarna Smartahem.com (B2C) och Smart News Online (B2B).

Vi delade rum med Sourze.se en nättidning som då startades av Per-Olof Schlyter. Belinda Olsson var förste redaktör. Jag tog över kontorsstolen efter Carl Fredrik Sammeli som strax innan i samma rum startat Prime PR.

Jag kontaktade en tidigare arbetskollega Magnus Ånstrand och tillsammans med Skanska, Ercisson, Vattenfall, två Provider-bolag som sponsorer och Jefferson Communication som delägare realiserades drömmen. Tidningen med fem anställda (inkl Andreas Markdalen, Åsa Reiland, Mikael Damkier) drevs fram till mars 2002 då jag tvingades sätta bolaget i konkurs efter att våra sponsorer fått käppar i hjulen när IT-bubblan sprack. Jefferson gick i konkurs 2002 pga andra skäl.

Jag fortsatte med att köra eget genom mitt bolag Sasser Media Lab AB (1998-) där jag producerar nättidningar, arbetar med CMS och rykteshantering på webben.

Åren 2004-2009 förekom jag i TV och radio som ett resultat av min journalistiska undersökning av extrasensorisk perception och Remote Viewing. Jag var redaktör för nättidningen Soul Travel Magazine 2002-2009. Samma period hann jag passera ett jobb på Kulturhuset (2004-2005) där jag arbetade på den administrativa avdelningen.

Åren 2008-2009 var jag anlitad av Danske Banks kommunikationsavdelning i Stockholm för att bla arbeta med migrationer till en ny plattform (Sharepoint) för privat- och företagswebb som chefwebbredaktör Danske Bank Sverige.

Skrivandet fanns alltid där hela tiden, men jag märkte att det var svårt att få in artiklar i massmedia. NewsVoice blev den naturliga följden av viljan att arbeta med skrivande och nättidningar efter en testperiod med min privata blogg Torbjörn Sassersson News.

Se komplett CV