20 KOMMENTARER

 1. Mats Reimer har inte bara angripit alternativvården. han har bedrivit vad som närmast kan beskrivas som en häxjakt på de elöverkänsliga i många inlägg på Dagens Medicin,

  Han har även lyckats framställa sig som expert på frågan i riksmedia där han bland annat talat om det förfärliga slöseriet med skattemedel då sjukhus elsanerar några enstaka små rum för att bereda svårt elöverkänsliga möjlighet till vård som alla andra. Det underbygger bara den ”irrationella skräcken” enligt Reimer (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4892317).

  Det måste störa Reimer businessplaner att elektromagnetiska fält kan ge de beteendestörningar som Reimer nu vill medicinera bort i stället för att med enkla och billiga medel skydda barnen från skadlig strålning.
  Bara som exempel:
  1.Musfoster som exponerats för mobilstrålning i moderlivet får bestående beteendestörningar i vuxen ålder, liknande ADHD http://news.yale.edu/2012/03/15/cell-phone-use-pregnancy-may-cause-behavioral-disorders-offspring
  2. Barn vars mammor använt mobilen mycket under graviditet och de första levnadsåren löper ökad risk för beteendestöringar vid 7 år http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18467962
  3. Barn som bor vid mobilmaster löper ökad risk att få sänkta nivåer av fenyetylamin, ett ämne kopplat till ADHD http://monanilsson.se/document/EgerFEA.pdf

  VILKET SPARAR MEST PENGAR ÅT STATEN, MATS REIMER och framförallt vilket är mest etiskt och moraliskt mot barnen som själva inte kan granska vad forskningen faktiskt visar utan är helt beroende av vuxnas omdömen:
  -att undvika att barnen exponeras för strålning som kan orsaka ADHD-beteende och många andra allvarliga skador (cancer mm se http://www.monanilsson.se/page07.htm)
  – eller att låta staten betala för dyra ADHD-mediciner för att dämpa de strålningsorsakade beteendestörningarna, mediciner som dessutom förmodligen kan ge allvarliga bieffekter?

 2. Dan Larhammar gillar Mats Reimers blogg.

  Vårterminen 2012 studerade jag en kortare tid på högskolekursen ”God och dålig vetenskap” Jag tänkte att jag skulle lära mig hur skeptiker tänker. Men kursen var gäsp, väldigt tråkig.

  Jag var väl inte den bästa studenten de har haft på den kursen, för jag kommer inte ihåg så mycket.

  Men det jag kommer ihåg är att Dan Larhammar varmt rekommenderade Mats Reimers blogg. Jag har ett kompendium någonstans hemma, som jag fick av Larhammar, där Reimers blogg är med, som ett tips på ”bra” bloggar som granskar alternativmedicinen.

 3. Hans handlingar låter som en stor smittsam sjukdom och hoppas han gjort sitt i det förljugna kaoset han valt!

 4. De här syniska ”nasarna” av kemikalier måste stoppas. Har vi inte en regering eller myndighet, som kan stoppa kvacksalvarna? Jag ser det här som äkta kvacksalveri. Man testar narkotika på ungdomar utan att veta vad det leder till i framtiden. Systematiskt utskrivande av amfetamin till ungdomar ( betald med skattemedel ) låter som en fantasi ur en läskig fantasifilm. Är inte amfetamin beroendeframkallande?
  Skapar man kliniskt beroende knarkare för framtiden? Oj vilken kundkrets…

 5. Desinformation pågår överallt, på alla nivåer och få ifrågasätter läkemedelsindustrins propaganda. Håller med Ruben att ”nasarna” bör stoppas.

  Men

  Skolningen i att tänka ”rätt” börjar tidigt i sexårsverksamheten genom grundskolan, gymnasiet och högskolan, där man bland annat kan gå kursen ”God och dålig vetenskap” och lära sig bli skeptisk mot det som är nyttigt men svälja annat tokigt med hull och hår.

  TVn är också en bra metod att se till så folk håller sig på mattan och inte tänker allt för mycket, självständigt. Och blir man inte hjärntvättad av TVn så är man i alla fall väldigt upptagen när man sitter där och stirrar in i burken. Hela kvällen kan gå åt att titta på TV och tugga i sig chips och dricka öl och bli alldeles rapig. Och efter ett sådant pass orkar ingen tänka, om det är bra med kemikaliekvacksalveri eller inte.

  Sedan inte nog med det, många har åtta timmars arbetsdag samt minst en timmes restid till och från arbetet, hämta barn på dagis laga middag, tvätta kläder, torka fönster, tvätta bilden, betala räkningar, bygga om huset, åka på semester, arbeta övertid för att ha råd med allt detta. Och vara orolig för att konjunkturen ska krascha och förlora jobbet och inte har råd att betala räkningarna längre.

  Och mitt i all denna cirkus, ska folk ha tid, ork och lust att ifrågasätta vårt kemikaliesamhälle. Stor risk att istället bli sjuk av all stress. Gå till doktorn och få litet piller.

  Nej, jag tror vi behöver tänka om, och börja ifrågasätta hur vi lever våra liv. Vem eller vilka har bestämt att vi ska leva så här? Varför inte sälja lägenheten eller huset och flytta ut på landet istället, leva litet billigare, litet sundare, börja odla och nöja sig med en enklare tillvaro. Ifrågasätta bankernas tillverkning av pengar ur tomma intet och sluta vara löneslav.

  Och om vi blir sjuka, ta inte kemiska syntetiska piller. Prova något naturligt istället -örter, homeopati, nyttig mat, positivt tänkande m.m……

 6. ADHD, en insändare av en mamma skrev att hennes son var orolig, kunde inte sitta still, hade koncentrationssvårigheter i skolan etc. Hennes son fick snabbt diagnosen ”ADHD”! En bekant till henne, i hälsobranschen, rekommenderade att istället under en period unvika ge sonen socker. Bort med godis läsk etc. Se, mycket snart försvann dessa problem, sonen blev lugnare, kunde koncentrera sig i skolan.

  I dagens samhälle där våra barn oftast är grova sockermissbrukare är det inte överraskande. I takt med att våra barn dopas dagligen med stora sockerintag så har diagnosen av ADHD ökat. Hur många fler barn diagnoseras med ADHD när de egentligen har starka bieffekter av ett sockermissbruk?

 7. hahaha först skriver man ut amfetamin som ”medicin” till ADHD drabbade ungdomar..sen måste man väll skriva ut medicin till samma nu amfetamin-beroende ungdomar oxå..?..va cyniskt.. men för läkemedelsindustrin handlar ju bara allt på att tjäna så mkt pengar som möjligt..?? (O:)

 8. det är inte sockret som är boven..utan alla mystiska kemikalier och tillsatser i mat och dryck som gör barnen helt sjövilda!!..vanligt socker är ofarligt..däremot inte ”aspartam”och annan skit som tillverkarna häller i dryckerna..

 9. jag får andnöd och blir lätt illamående när jag åker i dom nya moderna tunnelbanevagnarna…beroende troligen på att dom troligen drar mkt mer ström ur strömskenan…hade en kompass med mig en gång och testade, nålen snurrade hejvilt varje gång tåget startade eller bromsade in!…dom äldre vagnarna var helt okej och vilsammare att åka i trots mer buller.. (O:

 10. Menneh… va?

  Så Mats Reimer är en av forskarna som engagerats i att göra en studie för att ta reda på om ett visst preparat hjälper. Skulle det vara bättre om man inte gjorde en studie alls? Skall man vidare endast tillåta folk som inte har någon erfarenhet av arbete och forskning i ett område att uttala sig? Skall man klandra mäklare som uttalar sig i frågan om ett hus värde på grund av att de tjänar pengar på hus?

  Jag har lite svårt att hänga med i resonemanget där.

  Gällande Gillberg så hade han (felaktigt) lovat en sekretess som han inte kunde hålla, och förstörde sitt material i stället för att lämna materialet för granskning. Det innebär (korrekt) att resultaten inte skall användas, eftersom de inte kan bekräftas av andra. Huruvida forskningen var dålig går inte att säga just eftersom han begick felet att lova deltagarna saker han inte kunde hålla. Slutsatsen därav blir inte att resultaten han beskrev är felaktiga, utan slutsatsen är att övrig forskning får betrakta det som att studien aldrig skett. Vilket ju givetvis blir ett grovt tjänstefel eftersom de som finansierat studien på grund av Gillbergs misstag inte fått något resultat alls, varken positivt eller negativt.

 11. Ni är scientologer & näringsfacister hela bunten. Sitta här & låtsas att ni är av varandra oberoende, när er grundsyfte är så väl känt av oss med ADHD. Ni sprider panik & rena lögner.Vi är väldigt trötta på er, ni kan aldrig vinna. Vi är som pittbulls, vi med ADHD.. Vi kommer aldrig släppa in er i vårt revir..

 12. Behandlingsmetoden är mycket vanlig i många länder, bl a i USA, där den ofta föreskrivs av läkare och sjukförsäkringsbolag – och nu på stark frammarsch i Sverige. Osteopati handlar detta om .

 13. Mats Reimer och Crisopher Gillberg är bluffläkare som sprider osanna fakta på regeringens uppdrag.Sveriges är ett korrupt land som styrs av ett gäng pening giriga idioter. Ni som är unga stoppa deras framfart.Forskningsresultat och fakta finns som motbevisar deras galenskap.

 14. Alla gör vi fel ibland även jag. Jag skrev fel i stundens hetta . Inte motbevisar utan bevisar. Tack

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here