12 KOMMENTARER

 1. Om t.o.m. jag kunde kolla upp detta, relativt enkelt, så borde NÅGON journalist ha kunnat kolla upp detta när det begav sig. Men, så fungerar inte massmedia i Sverige. Allt är toppstyrt. Det fick dröja tills Torbjörn gjorde det.

 2. Hej
  Innan jag började kolla denna dokumentär så hittade jag denna information (kritik angående Wakefields forskning). Frågan är alltså befogad, hur tillförlitlig är Wakefields forskning?

  PS. Jag har alltså inte studerat Wakefields forskning själv eller ens sett filmen. Jag vill bara med denna info ifrågasätta båda påståendena
  Autism och vaccin har en koppling; vs. Autism och vaccin har inte en koppling?

  http://www2.aap.org/immunization/families/autismwakefield.html

 3. En fråga som också dyker upp är varför ovanstående organisation (AAP) inte heller tittar på möjligheten att det är sant att det finns en koppling, utan de utgår till 100% på att det inte är sant och att de endast försöker hitta motbevis. Det är för mig inte tillräckliga tecken på att det inte är sant.

  För att utröna om något är sanning tycker jag att man ska leta efter bevis för båda påståendena, annars är man partisk. Är du partisk är sannolikheten STOR att inte hitta information som bevisar motsatsen.

  Vad skulle hända om alla människor letar efter möjligheter som bekräftar alla möjligheter och inte bara ena sidan?

 4. Som gravt hörselskadad är jag lite besviken över kvalitén på videon som ger ganska oproffessionellt intryck. Bakgrundsmusiken är groteskt hög (särskilt när text visas på skärmen), ljudet på dem som talar är, i jämförelse, väldigt låg, den kvinnliga journalisten som intervjuar Wakefield har så ljus röst som i kombination med det låga ljudet gör att jag inte hör henne överhuvudtaget, även med maxvolym. Jag uppfattar, som mest 1/4 av det som sägs. Texning av det som talas vore väldigt välkommet och skulle verkligen bidra till spridningen av filmen. Sen vore det trevligt om ni modifierade volymen bättre så man slipper höja och sänka hela tiden under tiden man lyssnar.

  Jag är mycket väl bekant med hela Wakefieldhistorien och tycker det är underbart att han, på alla sätt som är möjliga, får någon form av upprättelse. Jag hoppas kunna se hela dokumentären om ni ordnar ovanstånde modifieringar, för nu uppfattar jag väldigt lite av det som sägs.

 5. Vaccinerade personer sprider smittan till ovaccinerade samt vaccinerade, finns bevis för det. Så att vaccinera är ett säkert sätt att sprida
  smitta.

  Inget de talar om för dej.

 6. Jag är mkt nyfiken på om denna dokumentär har lämnats över till SVT? och hur har i så fall deras respons varit? Frågan är också hur de båda rättsinstanserna som avfärdade anmälan mot SVT ser på det hela nu när Wakefield själv äntligen har fått svara på anklagelserna?
  Är det någon som vet?

 7. Faktum är att jag kunde inte vänta så jag har själv skrivit till SVT och och tillsammans med länken till dokumentären begärt ett svar/reaktion på denna dokumentär och dem går ut offentligt med sitt svar. Ska bli intressant att se om jag får svar och vad dem svarar.

 8. Jag öskar att någon kan vederlägga det jag påstår i kommentaren ovan, tre rader upp… Att jag har fel alltså.

  Väntar, hoppas……

 9. Finns det några juridiska hinder att jag lagt ut en länk till sidan här med dokumentären? Jag hade lagt ut den i en förfrågan via SVT’s fb-sida om att jag vill att dem bemöter dokumentären, men nu är länken borttagen. Eller är det verkligen så illa att SVT så långt det är möjligt försöker osynliggöra detta så att dem slipper stå till svars (verkar dock väldigt långsökt)?

 10. Det ifrågasättande jag skrev på SVT’s tittarservice får inget svar och länken med dokumentären togs bort och nu kan man inte posta sina kommentarer mer, när man klickar på skicka så står den bara och ‘snurrar’, men det var inga probem att posta ett helt nytt inlägg. Så det är uppenbart att SVT jobbar hårt på att bara tiga ihjäl detta.
  Finns det fler som har möjlighet att gå in och ifrågasätta varför SVT inte tar emot eller bemöter Andrew Wakefields svar på SVT’s anklagelser?
  Här är inlägg nr 1
  http://www.svt.se/tittarservice/fraga-oss/dialog/569665#svtTSComment-1024963
  och här är det nya inlägg nr 2 som jag fick skriva då möjlighet att kommentera inte funkar längre
  http://www.svt.se/tittarservice/fraga-oss/dialog/571216

  Har ni på Newsvoice möjlighet att skriva om deras vägran att svara och hur jag/vi bemöts när vi har ifrågasatt detta?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here