Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Prof Göran Sjöberg om: “en allvarlig korruption inom medicinsk forskning”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 januari 2015
- NewsVoice redaktion

Professor Göran SjöbergDet påstås att det bara tillhör ungdomen att se orättvisor, korruption och att då också försöka göra något åt det man med all önskvärt tydlighet insett. I mitt fall stämmer detta med tanke på mitt tidiga stora engagemang för ’en bättre värld’ på 70-talet, men annars verkar mina insikter snarare ha fördjupats på senare år.

Möjligen kan mitt förnyade engagemang bero på att min hälsa fick en allvarlig knäck för femton år sen. Jag tror också att det var min långvariga erfarenhet av naturvetenskaplig forskning som gjorde att jag då så snabbt då kom att inse att det fanns en allvarlig korruption inom medicinsk forskning vilket förstås är samma sak som att själva vetenskapen där är korrumperad.

Sakta men säkert har jag nu återfått min ’ungdoms sinnelag’ och kan nu med min något bättre hälsa också efter förmåga påtala korruptionen för att försöka ’förbättra världen’ igen och det verkar faktiskt som det går lite bättre idag än för 40 år sedan.

Som oftast kommer inspirationen till mina krönikor från någon bok som jag börjat läsa, vilket stämmer även denna gång, och nu gäller det den nya boken ”Doctoring Data” av den skotske läkaren Dr. Malcolm Kendrick som tillsammans med bl. a. vår egen Uffe Ravnskov under många år kämpat mot den korruption som genomsyrar forskningen kring frågan om kolesterol och kärlsjukdomar.

Uffe Ravnskov framhålls också i ett det inledande erkännandet som en framstående inspiratör för alla modiga medicinare som slåss mot de ovetenskapliga dogmer som finns inom sjukvården idag.

Läs hela debattartikeln på dr Annika Dahlqvists blogg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq