Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Flyktingkatastrofen på Medelhavet – vems är felet?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 april 2015
- NewsVoice redaktion
Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press

Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet PressVi är många som är upprörda över de återkommande flyktingkatastroferna på Medelhavet. De flesta flyktingarna kommer från det sönderslagna landet Libyen, där kanske 1 miljon människor väntar på transport över Medelhavet.

Inte kan väl situationen ha något att göra med det USA-stödda brutala angreppskriget på Gaddafis Libyen, en ganska mild diktatur med Afrikas högsta levdandsstandard, men med en självständig politik gentemot världspolisen USA. Det var ”kruxet”.

Med hjälp av Sverige, efter beslut i riksdagen med stöd av alla riksdagspartier utom SD – överskreds ett olyckligt FN-beslut enormt, och Sverige deltog mycket aktivt i detta. I Libyen visar NATO sitt rätta ansikte – en brutal krigsorganisation i tjänst hos USA. Kina och Ryssland har senare medgivit att det var fel av dem att ej lägga in sitt veto. Undrar om de inte är inne på liknande felaktiga väg i Jemen-kriget.

Läs mer på Jinge.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: LibyenNATO