3 KOMMENTARER

 1. Desinfo som täckmantel för Usas egna drönarattacker mot tex Ryssland.
  Svenska MUSTs Gunnar Karlsson gick ju ut med att offensiva cyberkrigsaktiviteter planeras härifrån.
  I det sammanhanget nämndes att det fanns oro för att kärnvapen skulle stängas av från Rysk sida och att de därför kunde tänkas gå till kärnvapenattack som motdrag.
  Sant eller inte men det innebär ju sammantaget att när Sverige går ut med såna planer kan Usa behändigt ge oss skulden för sina egna cyberkrigsanfall. Smart jobbat knähunden Sverige! Vi sällar oss till skaran av oförnuftigt styrda mindre länder som liksom Polen och Tjeckoslovakien på 30-talet provocerade sig in i onödiga konflikter därför att deras angloamerikanska herrar uppviglade dem.

 2. ”Rekryteringsprocessen av militär personal som övervakar och kontrollerar kärnvapen är rigorös. Det får inte förekomma att de anställda har psykiska problem. Ingen får tro på tomtar, troll eller flygande tefat”,

  Ingår inte tystnadsplikt i anställningsavtalet?

 3. @ Ale. Vad menas med ”rigorös” i landet Sverige?

  Här i landet finns väl inga lagar och förordningar. som fungerar som de ”skulle ha gjort”

  Den enda ”tystnadsplikt” som tycks gälla här i landet är att myndigheter helst inte svarar på frågor från allmänheten! I alla fall blir det sällan ”raka” svar!

 4. @Peter Grafström: Såvida man inte har ett Ryskt pass eller har ett kommunistiskt förflutet och älskar Ryssland endast av det skälet att landet en gång i tiden var en kommunistdiktatur bör man som svensk och därmed västerlänning inse att Ryssland alltid kommer att vara en antagonist till Sverige och den övriga västvärlden. Skillnaden mellan Ryssland och väst är att Ryssland alltid varit en totalitär stat vilken saknar demokratisk historia och värdegemenskap. Att ett land, som Ryssland, annekterar ett annat land för att tillskansa sig territorium (Krim, Ukraina) med våld visar vilken begränsad insikt landets politiska elit har om hur en demokratisk rättsstat etableras, fungerar och vinner legitimitet, både hos den egna befolkningen och hos grannländers befolkningar. Följaktligen får inte Ryssland den respekt som annars är bruklig mellan demokratiska nationer. Den enda respekt Ryssland erhåller följer av landets militära styrka och är inget annat än respekt för ”den starke” – ”respekt för den kloke” erhåller inte Ryssland av någon nation och de förtjänar ej heller någon respekt förrän de kommit till insikt om att verklig styrka (och respekt) har den som aldrig behöver visa sin styrka och än mindre hota någon med den. Med denna förståelse kan man som västerlänning lite skojfriskt le åt de svaga nationer som ägnar sig åt militära parader för att söka tilltvinga sig andra nationers respekt (tänk Ryssland, Nordkorea, Kina…). När du hotar någon med din styrka har du redan förlorat… Peter, jag trodde att du hade någorlunda god koll på vad det innebär att vara svensk och västerlänning jämfört med att vara en svag Ryss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here