7 KOMMENTARER

 1. Gillar inte ordet ”faktuell”. Vad ska det betyda? ”faktaliknande?” Pretentiöst påhitt.

 2. Bard är iofs en märklig karaktär men han har i alla fall rätt i en sak av det han säger, dvs folk är så innerligt trötta på tillrättalagda och på gränsen till förskrämda politiker vars enda mål tycks vara att inte säga något polititiskt inkorrekt som kan leda till kritik mot den eget skapade bilden av hur en politiker skall uppträda och de osynliga ramverk som tycks ha etablerat sig.

  Jag håller fullständigt med om att dagens politiker som genomgår omfattande sk mediaträning, köper dyra konsulttjänster i retorik och försöker tillägna sig konsten att framträda med stor pondus, något som enligt kommunikationsbyrårerna skulle föra tankarna till ett statsmannamässigt politikerskrå höljda över vanligt folk. Kontraproduktivt och ökar endast politikerföraktet ibland väljarna.

  Ett klassiskt exempel på att det är precis tvärtom utgörs av tillfället då Olof Palme i debatt försökte utnyttja sin verbalitet och sitt intellekt för att tillintegöra den folklige Torbjörn Fälldin, genom sitt agerande bäddade Palme för Centerns exempellösa framgång på 70-talet.

  Ibland kan det vara på sin plats att också titta bakåt och lära av historien, svenska väljare vill se politiker vilka vågar vara personliga och visa sina känslor.

  Tittar vi på vår samtid så är ju Donald Trump ett exempel på när också amerikaner ger uttryck för sitt gillande av en politiker som vågar visa sin egentliga personlighet utan besvärande uppsminkning av kommunikationsbyrårernas sk goda råd.

  Om vi alla lite till mans skulle försöka följa vår egen inre röst och först fråga oss själva var vi egentligen står i olika frågor och inte blint lita på att andra (läs msm och politiker) vet bättre än vi själva så skulle nog debattklimatet bli helt annorlunda.

  Vi måste lära oss att respektera varandras åsikter även om dessa av msm och politiker anser dessa såsom liggandes utanför den berömda åsiktskorridoren.

  Newsvoice har på senare tid börjat bli ett mycket bra forum för en allsidig belsyning över samhällsutvecklingen i allmänhet och med vissa ämnen som sina egna profilfrågor, dvs något som visar att journalistisk bredd också går att kombinera med fördjupningar på vissa ämnesområden.

  Bra jobbat Torbjörn!!

 3. Det ser ut som en silverstrimma vid horisonten med den aktuella diskussionen. Enligt min åsikt måste först rädslan bort, att inte vara politisk korrekt, för denna rädslan byggdes tyvärr redan upp under 70 talet, om än i mindre skala, då man började förklara de som hade en annan oftast sund mänsklig åsikt, men som var annorlunda än vad man då försökte få ut bland folket, förklara till ”persona non grata.” Jag ser fram emot att man kan diskutera sakfrågor utan att angriper personen som för fram den. Newsvoice har gjort en bra insats där.

 4. Alexander Bard har missat att GOOGLE är censurerad!!! Istället lyfter han fram GOOGLE som ger en relevant information till läsaren och åberopar algoritmer efter vilka Google jobbar. Algoritmer som går att manipulera så att oönskad information sållas bort.

  Vi kan tyvärr inte lita på den information som vi får fram på nätet genom sökträffar.
  Det mest bisarra exempel på Googles censur är på följande två länkar:

  http://newsvoice.se/2017/02/23/google-svartlistade-alla-soktraffar-pa-naturalnews-com/

  http://newsvoice.se/2017/02/26/david-seaman/

  Jag uppmanar Alexander Bard att uppgradera sig, annars kan risken vara att han blir oaktuell.

  Det att Google censurerar är känd mycket länge. På News Voice finns artikel från 4 mars 2015 om detta. Därför kan Alexander Bard inte hitta på några ursäkter att han inte visste… (Google vill straffa ”faktafientliga” sajter som drivs av ”felaktiga människor”)

 5. Tycker Bard är lite lam här i sin sy på framtidens medieutveckling; lite osäker och trevande. Kanske inte ens han kan staka ut framtiden? Någon egentlig saklig kritik framgång inte i artikeln – varken mot Trump eller msm.

  Sverige är Sverige och USA är USA. USAs betoning och hyllning av vinnare, dess småstads- och arbetsmoral samt dess religiositet är för oss främmande. Titta bara på Åkesson. Något mer tamt svenskt får man leta efter. Sveriges Trump är väl i så fall Bert Karlsson, som är folklig, enkel och framgångsrik men har två ”brister” sett från ett amerikanskt perspektiv: Dels är han ingalunda lika skarpsinnig som Trump samt saknar dennes narcissism.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here