Statsterrorism – Hundratals walkie-talkies exploderade i Libanon dagens efter att tusentals personsökare detonerade

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 september 2024
- NewsVoice redaktion
Exploderande walkie-talkies

Hundratals walkie-talkies som används av den paramilitära gruppen Hizbollah exploderade samtidigt idag i Libanon, men även andra typer av elektroniska enheter detonerade. Detta händer dagen efter Mossads sabotageoperation som dödade 12 personer och skadade tusentals.

Explosionerna kommer en dag efter att tusentals personsökare som används av Hizbollah exploderade i en uppenbar israelisk operation. Terroattacken riktade sig mot Hizbollah-medlemmar genom att detonera flera hundra walkie-talkies som används av organisationen.

Den israeliska underrättelsetjänsten hade försåtsminerat walkie-talkies på samma sätt som personsökarna som exploderade i går. Syftet påstås vara att avskräcka Hizbollah från fullskaligt krig med Israel.

Rise and Kill First
Rise and Kill First

NewsVoice publicerade 2018 en artikel om boken ”Rise and Kill First: The Inside Story and Secret Operations of Israel’s Assassinations” om den israeliska underrättelsetjänstens princip som härstammar från den gamla judiska uppmaningen i Talmud att om någon kommer för att mörda dig, res dig upp och mörda mördaren först.

Författaren Ronen Bergman säger att många agenter och militärer som han intervjuat använde det uttrycket för att försvara sina handlingar. Boken nämner exploderande mobiltelefoner och giftig tandkräm som exempel på vapen.

Kreativiteten har inte haft några gränser, enligt Ronen Bergman som uppger att runt 2700 personer mördats av Shin Bet och Mossad de senaste 70 åren. Boken sägs vara den mest omfattande dokumentationen på Israels statsterrorism.

”Smartphones som IPhone, solpaneler, bärbara datorer och bilar har också exploderat i Libanon. Detta är inte bara en attack mot Libanon, utan också mot den globala elektronikmarknaden, som inte längre är säker.”Iran Observer

”Under de kommande timmarna nära Beirut kommer den libanesiska armén och Hizbollahs säkerhetsstyrkor att genomföra en kontrollerad detonation av tusentals trådlösa enheter som tros ha komprometterats av Israel, inklusive personsökare, radio, mobiltelefoner, smarta enheter, klockor, klickare och headsets.”OSINT Defender


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq