När makten korrumperar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 juli 2009
- Torbjörn Sassersson

Jag vill inte sparka på en som ligger men använda ett exempel som underlag för diskussion.

Att kritisera Gotlands landshövding Marianne Samuelsson som lät en företagsägare få dispens från strandskyddet vid byggen på sin gård, är ju en straffspark mot öppet mål. Det är inte så mycket vad hon gjorde utan hur hon ursäktade sitt beslut som upprör. I klartext ger hon stöd för korruptionens samhälle.
I min bok “Coacha unga med Livskompassen” står på sidan 73 “: Makt innebär möjlighet att kontrollera och dominera sin omgivning och därmed öppnas dörren för orättvisa. Den som har blivit förgiftad av sin makt tar sig friheten och rätten att vinna fördelar och bestämmer över vad andra människor ska få eller inte få.
Livskompassen (Vetapedia)
Diskutera: Idéer som rättfärdigar förtryck
Vi är alla olika. En del är bättre än andra. En del är trevligare än andra. En del har mer makt än andra. Den som är något bättre och rikare eller har mer makt får fördelar och kan bedömas annorlunda och fördelaktigare inom sitt område och inför lagen. Det innebär att man mutar, skrämmer eller smickrar in sig för att få fördelar. Detta är myglets och mutornas d v s korruptionens samhälle.
Jag tror att Samuelsson tror att hon tagit beslut för Gotlands bästa. Möjligen kan det vara brist på moral eller intellektuell förmåga. I alla händelser har hon inte de kvaliteter som krävs för att leda.
Börje Peratt

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq