Hyllad vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet inte alltid så noggrann

1

Svenska Dagbladet hyllar i dag Inger Atterstam för ”scoopet” om att ha avslöjat en nobelpristagare några timmar innan Nobelpriset officiellt tillkännagavs.

Är Svenska Dagbladet lika stolta när de läst min bok Mobiltelefonins hälsorisker som avslöjar hur Inger Atterstam gick mobilindustrins och Strålsäkerhetsinstituets ärenden genom att göra ett fult generalangrepp på forskaren Lennart Hardell, utan tillstymmelse till kritisk granskning?

Atterstam tillintetgjorde Lennart Hardell efter att han presenterat nya resultat som visade att mobilen ökar risken för hjärntumörer. Materialet till angreppet baserades på sådant som SSI:s generaldirektör Lars-Erik Holm samlat ihop tillsammans med professor Hans-Olov Adami. Adami sitter intressant nog i Nobelkommittén som utser den pristagare som Atterstam kunde avslöja några timmar i förväg. Han är också känd försvarare av dioxinets och andra kemikaliers ofarlighet.

Läs hela Mona Nilssons artikel


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelVision – Om Hildegard von Bingens liv
Nästa artikelAnders Carlgren: SVT:s subjektiva bannbulla mot Karin Hübinette
Mona Nilsson is a Swedish investigating journalist and author of two books on mobile phone and health risks. Her most recent book, Mobile phones and health (Mobiltelefonins hälsorisker), was published in 2010. She is founder and chairman of Swedish Radiation Protection Foundation, a non-profit organisation.
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mållgan
Mållgan
Gäst
5 oktober 2010 kl 06:48

nger Atterstam har inget specifikt gentemot Lennart Hardell, hon nedvärdera bara generellt all typ av forskning.